fbpx

To se dogaja s podjetjem pokojnega Kocijančiča

Janez Kocijančič (Foto: STA)

Pogledali smo, kaj se dogaja s podjetjem J K d.o.o., v lasti politika in športnega funkcionarja Janeza Kocijančiča, ki se je prvega junija za vedno poslovil. Ko je Ksenija Horvat marca letos s Kocijančičem objavila intervju za TV Slovenija, so izpostavili naslednje poslovne podatke.

Zdaj je iz baze Ajpes razvidno, da je podjetje v likvidaciji po skrajšanem postopku. Skupščina družbe, na kateri so sprejeli predlog za prenehanje družbe po skrajšanem postopku, je bila že 29. novembra lani, je razvidno iz sklepa okrožnega sodišča v Ljubljani z dne 27. maja letos.

Kot je razvidno iz sklepa, se premoženje družbe po izbrisu prenese na družbenika, to pa sta Kocijančič in njegova soproga Andreja Kocijančič, izhaja iz Ajpesa.

Vir: Ajpes

Kocijančič je sicer v podjetju opravljal funkcijo prokurista, direktor je bil Ivan Maksimiljan Rudolf. Družabni kronist Foruma 21 Aleksander Lucu ga je leta 2008 opisal takole: “nekdanji generalni sekretar NLB Ivan Rudolf, sedaj najbolj znan kot sopotnik Milana Kučana po poteh rekreacije.” Je pa Rudolf še vedno funkcionar Kučanovega Foruma 21. Na spletni strani ga najdemo med nadzorniki foruma.

Vir: Ajpes

Vir: Ajpes

Rudolf je tudi prokurist v družbi Prevajalske storitve, Maksim Rudolf, s.p..

Andrej Žitnik