V ljubljanskem mestnem svetu bo pestro: Jankovićevi bodo pobegnili, napoveduje se množična udeležba podpornikov neoporečne vode!

Foto: STA

Ljubljanski mestni svetniki bodo danes sprejemali proračuna za leti 2020 in 2021. Vendar glavno dejanje sledi v večernih urah, ko bo potekala izredna seja mestnega sveta zaradi sporne gradnje kanala C0 čez vodovarstveno območje. Mestni svetniki Zorana Jankovića bodo po direktivi ljubljanskega župana sejo obstruirali. V nadaljevanju objavljamo, kateri so Jankovićevi svetniki, ki bodo bolj kot čisto pitno vodo Ljubljančanov zasledovali poslovne interese župana Jankovića. V največji opozicijski stranki SDS vabijo Ljubljančane na množično udeležbo seje mestnega sveta, s čimer bodo pokazali, da jim je mar za ohranitev neoporečne ljubljanske vode.

Na zahtevo Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije in Liste Marjana Šarca bo potekala izredna seja ljubljanskega mestnega sveta zaradi sporne gradnje kanala C0 čez vodovarstveno območje. V županovi listi, Listi Zorana Jankovića, so se odločili, da bodo obstruirali sejo in s tem še enkrat dokazali, da se v času zelene histerije in skrbi za okolje požvižgajo na vsa opozorila o sporni gradnji kanala C0.

Po redni seji mestne svetnike čaka še izredna seja, ki so jo na temo kanala C0 sklicali opozicijski svetniki iz vrst SDS, NSi in LMŠ. Mestnemu svetu predlagajo v sprejem sklep o zaščiti pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika. Skladno s predlogom sklepa bi mestni svet od župana zahteval, da v okviru svojih pristojnosti takoj zagotovi spoštovanje ustavne pravice do pitne vode in zaščito neodtujljive pravice do zasebne lastnine. Mestni svet bi hkrati pristopil k alternativni rešitvi izvedbe kanalizacijskega kanala po obstoječi trasi ob Celovški cesti, ki leži na ožjem območju z manj strogim vodovarstvenim sistemom. Svetniki Liste Zorana Jankovića bodo sejo obstruirali, saj menijo, da opozicijski svetniki s predlaganimi sklepi posegajo v strokovno vprašanje umestitve kanala v prostor, obenem pa so sklepi neizvedljivi.

Kdo so svetniki Liste Zorana Jankovića, ki se požvižgajo na opozorila strokovnjakov in peljejo 300 tisoč Ljubljančanov v bodočo okoljsko katastrofo?
Ne glede na zagotovila vladajočih mestnih sil na Magistratu, da so vsa opozorila in nevarnosti prenapihnjena in predvsem nagajanje opozicije, žal ni tako. V spornem procesu gradnje so z odločbo sodišča lastnikom zemljišč prepovedali motiti gradbene procese, saj jih v nasprotnem primeru čaka visoka denarna globa. Zdaj pa še zapišemo imena vseh svetnikov Liste Zorana Jankovića, ki slepo podpirajo najnevarnejši okoljski projekt ta hip in ogrožajo vodni vir za 300 tisoč Ljubljančanov in bližnjo okolico.

Podžupan Aleš Čerin in Zoran Janković. (Foto: STA)

To so Aleš Čerin, Tjaša Ficko, Janez Koželj, Jelka Žekar, Marta Bon, Dejan Crnek, Dunja Piškur Kosmač, Marjan Sedmak, Julija Žibert, Tomaž Kučič, Stanka Ferenčak Marin, Anže Miklavec, Francka Trobec, Anton Podobnik, Mojca Lozej, Iztok Kordiš, Nada Verbič, Danilo Šarić, Bruna Antauer, Daniel Avdagič, Emilija Mitrović Miloš, Anton Kastelic in Jožka Hegler.

Med mestnimi svetniki, ki bodo obstruirali sejo, je tudi vidna članica zveze borcev Julka Žibert. Njena družina je finančno zelo odvisna od poslov Mestne občine Ljubljana. (Foto: STA)

Luka Perš

 • Peter

  Pa oni nisu zaleni, oni su rudeći, de.

 • Andrej

  Ljubljanski mestni svetniki ne potrebujejo lastne pameti. Imajo Zokijevo in to je popolnoma dovolj. Niti eden od njih, tudi če bi imel lastno pamet, se ne upa glasovati “po svoji vesti”. Ker je nima.

 • hribovc

  kje ste kerlci ljubljanski, a ga ni enga, da bi fuknu tega mafijankovića v ljubljanco ???

  • Peter

   Je že tko dost umazana, de.

 • macon

  Kriminalec je v žep zarinil korupcijski bonus in ga brani ne glede na vse. Na stroko, ljudi in mesto se odkrito poserje, ker je del udbomafijske globoke države samih kriminalcev, psihopatov in zblojencev. Stroka je problem tako predstavila, da je prepričala celo vso levo vladno koalicijo, ki drugače nikakor in nikoli ne bi podprla opozicije proti samopašnemu žepanu!

  Levičarji pa ga volijo in spoštujejo, ker so en bolj prizadet in zabit čredni pohabljenec kot drugi. Po njihovo se “znajde”, ker tudi sami kradejo, če le lahko.

  Pa kaki ljudje ste, da vam je všeč ta primitivna lopovska omejena ljubljanska “fukara”? En drek ste, ne pa ljudje.

 • Antonius

  Posušeni svétniški češplji se =be, kakšno vodo bodo, kdaj kasneje po kakšnem potresu, pili mladi in še ne rojeni Ljubljančani.
  Posledica otroške bolezni se mi je na stara leta zgrnila v noge, pa se bom bolečinam navkljub, potrudil priti protestirati pred kurćev ljubljanski magistrat.
  Tja se bom odpravil predvsem za mlade in bodoče ljubljanske rodove, ker bodo tudi on življenjsko odvisni od ljubljanske podtalnice.

  • lambizer

   Posušena svetniška češplja je vesela, da te počasi ovohava Matilda!

   • Antonius

    Če vas ne bo doletel kakšen razlog za prezgodnje srečanje z njo, boste tudi vi prišli za menoj *ovohavan*.
    Kje pa vi pijete vodo, da zmorete biti Ljubljančanom in njenim bodočim rodovom, zahrbtno pritlehen, privoščljiv in pokvarjen?

   • Antonius

    Kdor je lambizer-ju dal minus, naj mu ga, prosim, izbriše.
    Ne spuščajmo se na njihov nesprejemljivi nivo.

   • anzek

    Oooooooo, Matilda ne gleda na leta in prav je tako!! Zapomni si, da nikoli ne veš kdaj te bo vzela s sabo, ne norčuj se iz nje!!

    p.s.

    V življenju si je potrebno pogosto postaviti vprašanje: kaj bi si pa jaz želel, da bi meni nekdo naredil. Temu primerno je potrebno tudi ravnati.
    Tako gledam na življenje, skozi moje dolgoletne izkušnje, jaz in moja leta so zelo blizu Antonijusovim!!

  • VERZIFIKATOR

   Janko Hopcefizelj

   BUTALSKA KANALIZACIJA

   Se straniščna voda že pretaka,
   »bravo« pol Butal ji vdano vzklika,
   se v Butalah vendarle premika
   nekaj in to nova je kloaka.

   Je na vodovarstvenem območju,
   stvar Butalcem se dopoveduje,
   veste, butci, vodi to škoduje,
   zdravstvenemu celemu področju.

   Gre kloaka namreč tik nad vodo,
   zlahka onesnaži jo za pitje,
   če zgodi se pri ceveh razlitje,
   šlo za vseh Butalcev bo usodo.

   Poleg tega eden je zaslužil
   mastno z vašo vseh Butal kloako,
   spuščal v vodo da vam bo navlako,
   z vami se za prvi maj bo družil.

   Saj poznamo ga, to naš župan je,
   pol Butal veselo v zrak poskoči,
   da se zdrznejo vsi tam navzoči,
   kakšno je v Butalah vendar stanje.

   Se župan s Cefizljem je domenil,
   da butalska voda nam ostane,
   po kloaki pa da se podgane
   veselijo, zraven še omenil.

   Ali veste, ve butalske glave,
   takšna voda da ni več za pitje,
   da primerna bo samo za gnitje,
   se smejale bodo vam še krave?

   Če za pitje vode ne dobimo,
   mar nam je, samo da se pretaka
   po Butalah nova nam kloaka,
   z vinom se potem poveselimo.

   Je zaman Butalcem govoriti,
   tam ne pride zlepa čas streznitve,
   takšne stroke so ugotovitve,
   nekaj je na vodi, stran oditi!

 • odzunaj

  Med podporniki uničenja vira ljubljanske pitne vode tudi dr Dunja Piškur Kosmač, predstavnica zdravstvene udbomafije, nekoč aktivno na delu proti razvoju zaščite zdravja državljanov na Inštitutu za varovanje zdravja in na zdravstvenem ministrstvu ! Udbomafija aktivno, do smrti, grebe po denarju in zdravju državljanov in države Slovenije. Sram vas bodi, izdajalci, tatovi in ubijalci !

 • Stajerka

  ….kje so zagovorniki ptičev, metuljev in jedrske energije????…….NIKJER nobenih nevladnikov, okoljevarstvenikov???……še en dokaz več, da ima v Sloveniji VSAKA in res VSAKA zadeva politično noto, pa naj gre za svež luft, vodo ali življenja, ni pomembno…..kaj Marinček je že pokojni???…….narod pa mentalno zabit do temeljev……

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Koželj je tud ena ogromna katastrofa. Kakšne bolane izjave daje. To ni niti približno arhitekt. Ni in ni.

 • Antonius

  Ustava nam jamči pravico do čiste pitne vode, nikjer v Ustavi pa ni zapisano, da se vodnih virov ne sme lastniško sprivatizirati.
  Zastavlja se mi zelo pomembno vprašanje. Kdo lastniških bo Ljubljančanom prodajal *svojo* čisto pitno vodo, če se bo ljubljanski podtalnici zgodila Jankovićeva svinjarija?!
  Namreč, kočevska voda Costella je že v arabskih rokah.
  Pa ja nima v ozadju kanalizacijskega dogajanja, ukraden kapital v kakšen vir pitne vode vložen tudi Janković. Parižani npr., so povsem odvisni od kupovanja stekleničene pitne vode. Danes je medicini že poznano, da ima tudi plastika nezaželene posledice. Oploditveno sposobnost pri moškem potomstvu zmanjšuje.

 • stajerc5

  Zdaj pa koncno vidim, kako izgleda Tunekova Julika! Sicer pa nisem popolnoma preprican, a je to larfa ali pravi ksiht…

 • KAPIBARA

  Julika, pa ka ti tleke delaš.. ?? Še ciprese te ne marajo..

 • Striženje ovac

  Ko primerjam Jankovica in Bavcarja je razlika exstremno velika. Igor je napram Zokiju veliko več nakradel in naložil na offshore osebne račune, prodal paradne nacionalne konje in za seboj pustil opustošenje.

  • macon

   Merkator je močno zapufal (Debeljak za njim ni bil nič boljši), hkrati pa sta firmi v lasti njegovih sinkov (Electa in Volos) za Mercator prekupčevali z zemljišči in gradnjo trgovskih centrov. Vse v škodo lastnika države in v korist Jankovićev, že v osnovi pa je to, da firmi v lasti sinov direktorja državne firme poslujeta z očkom direktorjem konflikt interesov in odkrita korupcija.

   Ti pa ne bi bil levičar, če bi karkoli razumel.

   • Striženje ovac

    Pod Jankovicem je odlicno rastlo podjetje in se sirilo kot tudi delnice podjetja. To je neizpodbitno dejstvo.

    • macon

     Ja, seveda, s pufanjem in državnimi poroštvi zanj. To zna vsak. Na račun uničevanja slovenske predelovalne industrije in uničenja tisočev služb v malih privatnih trgovinah.

     Neizpodbitno dejtvo je, da si navaden lažnivec.

     • Striženje ovac

      Vsak naj zacne pri sebi s spremembami. Poceti vedno iste napake oz vztrajati pri navadah ne prinese nic novega. Status quo.

  • Andrej

   Prav imaš. Bavčar sedi v zaporu, Zokiju so pa 45 milijonov odpisali. Precejšnja razlika.

   • Striženje ovac

    Za vec kot 100milijonov grem takoj na zaprti oddelek Doba ne polodprti in odprti…

    • Andrej

     To je tvoj osebni problem. Kar pojdi. Zoki ni tistega denarja ustvaril, ampak izgubil.

     • Striženje ovac

      Problem? Jaz ga nikjer ne vidim.
      Ne bom šel brez 100milijonov € na dopust v kvazi arest.
      Zokan bo zagovarjan izkljucno zaradi principa samo v dolocenih primerih. Prav je tako!

  • Minovak

   Ta dva sta samo člen v verigi rdečih plenilcev, kjer je poniknilo med 30-40 milijard €, ki se oprane počasi vračajo nazaj in tako lahko rdeči kriminalci kupujejo podjetja, gradijo in, kar je največji absurd – za naš denar. Center vsega zla je F21, kjer je ta denar v celoti poniknil, vse to pa se da pri totalno bebavem slovenskem narodu (ne vsem), kar vedo povedati že po vsem svetu, ne samo v EU. Čas je za palico, dragi moji, rdeči kriminalci ne poznajo zakonov in ustave, zakaj bi jih morali mi, ki smo pošteni.

   • Striženje ovac

    To je samo izgovor desnih, da so za vse krivi levi ali kontra. Dokler bomo ovce navijaci, placevali vstopnice za predstavo-igro-tekmo belih vs. rdecih, levih vs. desnih…bo stanje vedno slabse in davkoplacevalska blagajna vedno prazna kar je se najslabse drzava z vedno vecjim zunanjim dolgom

    • Minovak

     Kriv je vedno tisti, ki vlada in to niso desni, torej…Levi niti pametnih predlogov ne sprejemajo, čeprav so umestni, torej imamo krivca, a ne.

     • Striženje ovac

      To jaz precizno izpostavim, da nosi odgovornost za stanje med vladanjem in po vladanju izkljucno tisti, ki vlada oz je vladal.

    • Peter

     In kaj predlagaš namesto kupovanja vstopnic, no?

     • Striženje ovac

      Vsak naj najprej sam pometati prične pred svojim pragom.

     • Peter

      Torej ne bom nikoli več rekel, da je za stanje v državi kriva vlada 2004 – 2008, no.

     • Striženje ovac

      Nekaterim je vseeno kaksno je stanje v drzavi vazno, da se jim dogaja, da ni dolgcas. “Ni vazen cilj vazna je pot”.

 • Minovak

  Ko bodo zokijevi ritolizniki odšli v gostilno, bo plačilo sejnine enako, kot bi bili prisotni. S takimi manjvredneži je lahko manipulirati, kot to dela ljubljanski mafijec in nima težav s glasovanjem, saj njegove ovce ubogajo na ukaz. Bedno je že to, da takim rečejo – ljudje, kar sicer niso, ker pri nas živijo ljudje in levaki.

 • Lux Ferre

  Pogrešam “zelene” SD… pa le niso tako zeleni…

 • Skrajno Desni

  Kaj naj rečem, v mestnem svetu je bilo pet razpravljavcev za greznico skozi Kleče, zunaj pa od štiristo tisoč Ljubljančanov nekaj deset upokojencev, torej so Ljubljančani po večini so itak čefurji zadovoljni da bodo imeli pitno gnojnico ki so jo vajeni iz svojih domačih krajev.