fbpx

To so mestni svetniki, ki so odgovorni za sramotno poimenovanje Džamijske ulice

Foto: Twitter

Ljubljanski mestni svetniki so se s 24 glasovi za in 9 proti požvižgali na voljo četrtne skupnosti Bežigrad in četrtne skupnosti Šiška, ki  sta nasprotovali poimenovanju ulice, ki vodi proti džamiji, v Džamijsko ulico. Na družbenih omrežjih so objavljene številne kritike, kar ni čudno, glede na to, da ljudje nasprotujejo tudi izgradnji džamije in verskega središča, kar bo zgrajeno s katarskim denarjem, ob podpori ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Edino prav je, da ljudje vedo, kdo so tisti, ki so prispevali k temu, da se uveljavi samovolja ljubljanskega šerifa.

Svetnik Liste Zorana Jankovića Nevzet Porić, ki je hkrati tudi generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji, je bil tisti, ki je izjavil, da si bodo zapomnili vse tiste, ki so bili proti, in so glasovali ter ovirali projekt izgradnje džamije. Očitno je njegova grožnja dodatno pripomogla k temu, da se je kar 24 svetnikov odločilo za poimenovanje Džamijske ulice.

Svetniki, ki so potrdili odlok o določitvi imen ulic, parka ali sprememb potekov ulic na območju Mestne občine Ljubljana, ki je predvidel, da se ulico ob džamiji poimenuje v Džamijsko ulico, so bili seveda svetniki iz Liste Zorana Jankovića: Bojan AlbrehtBruna AntauerMarta BonDejan CrnekAleš ČerinTjaša FickoDunja Piškur KosmačTomaž KučičStanka Ferenčak MarinEmilija Mitrović MilošNevzet PorićTone PodobnikMarjan SedmakDanilo ŠarićFrancka TrobecGregor TomcNada Verbič in Jelka Žekar. Med svetniki iz stranke SD je predlog podprla Irena Kuntarič Hribar, iz stranke SMC Klemen Babnik in Ana Žličar, iz stranke Levica Nataša Sukič ter samostojna svetnika Anton Kastelic in Denis Striković.

Foto: Twitter

SDS najbolj ostro proti poimenovanju Džamijske ulice
Med svetniki, ki so se pritiskom ljubljanskega župana uprli, so bili svetniki iz največje opozicijske stranke SDS: Mirko Brnič Jager, Ida Medved, Ksenja Sever, Mojca Škrinjar in Maja Urbanc, svetniki iz stranke NSi Mojca Kucler Dolinar, Anton Kranjc in Mojca Sojar ter samo en poslanec iz največje koalicijske stranke SMC, Matej Javornik.

Omeniti je treba, da so bili proti tudi v komisiji, ki jo sestavljajo strokovnjaki iz SAZU, profesorji FF in zaposleni na ministrstvu. Vendar, ko Janković očitno nujno potrebuje glasove za ponovne volitve, mu ne bodo stali na poti niti predstavniki SAZU niti prebivalci najlepšega mesta na svetu. Pred lokalnimi volitvami si lahko na račun migrantov namreč obetamo več deset tisoč novih meščanov! Več kot očitno je, da smo žrtve tujcev in potujčevanja v trenutku, ko so se nam uresničile tisočletne sanje o lastni državi.

H. M.