fbpx

To so neresnice, ki jih je na račun UKOM-a, pred evropsko javnostjo izrekla Nataša Pirc Musar!

Pravnica Nataša Pirc Musar. (Foto: sta)

Vlade RS je demantirala laži pravnice Nataše Pirc Musar, ki je v Evropskem parlamentu izrekla na račun Urada vlade za komuniciranje (UKOM-a). Pirc Musarjeva je tako že druga, poleg “strokovnjaka” za medije Marka Milosavljevića, ki je evropsko javnost zavajala in tam širila dokazane laži.

Pravnica Nataša Pirc Musar je bila ena izmed povabljenih gostij razprave o medijski svobodi in vladavini prava v Sloveniji v Evropskem parlamentu, kjer je izrekla več dokazanih laži, ki se nanašajo na Urad vlade za komuniciranje – UKOM.

Med drugim je dejala, da je bila “na tiskovnih konferencah v zvezi z epidemijo omejena celo prisotnost novinarjev preko elektronskega dostopa”. Še ena njena sporna trditev pa se je glasila, da “UKOM celo prepoveduje pogovore z določenimi novinarji v določenih medijih”. Njena tretja sporna izjava pa se je glasila, da “UKOM prav tako omejuje medijske nastope vladnih funkcionarjev, vključno z ministri”. 

Pravnica Nataša Pirc Musar je v evropskem parlamentu blatila Janševo vlado. (Foto: Vlada RS)

Pri Vladi RS ji seveda niso ostali dolžni, ampak so ovrgli vse njene laži, in sicer da “UKOM ni nikoli nobenemu novinarju omejil možnosti elektronskega dostopa do spremljanja novinarskih konferenc, da UKOM ni nikoli prepovedal pogovorov s katerimkoli novinarjem kateregakoli medija.”

Odvetnica Nataša Pirc Musar je glede UKOM-a izrekla več laži. (Foto: Vlada RS)

“Prav tako UKOM ni nikoli prepovedal nastopa v medijih kateremukoli funkcionarju ali ministru, res pa je, da se nastopi v medijih usklajujejo s službami za odnose z javnostmi.” 

Pravnica Nataša Pirc Musar je v Bruslju očrnila UKOM, vlada RS pa je zavrnila njene očitke. (Foto: Vlada RS)

Domen Mezeg