To so obrazi, ki vztrajajo pri diskriminaciji otrok iz katoliških družin – Vlada Marjana Šarca

Foto: STA

Vlada Marjana Šarca nasprotuje spoštovanju sodbe ustavnega sodišča in je proti odpravi diskriminacije otrok iz pretežno katoliških družin. Da se na sodbo ustavnega sodišča po vladi Mira Cerarja požvižga tudi Šarčeva vlada, je ta sporočila ta teden z zavračanjem predloga opozicijske SDS, ki je predlagala, da bi financiranje osnovnih šol popravili kot zahteva ustavno sodišče. Postopek, ko opozicijska stranka predlaga spremembo financiranja, omogoča, da bi bilo mogoče spoštovanje ustave zagotoviti tudi na druge načine, če vladi morda besedilo SDS ni všeč. A vlada zavrača vse možnosti.  Po sodbi ustavnega sodišča bi diskriminacijo pri financiranju osnovnega izobraževanja otrok iz pretežno katoliških družin oblast morala odpraviti najpozneje pred tremi leti.

Trditve vlade so – neresnične
Zanimivo je, da hkrati, ko vlada javno napoveduje nadaljevanje kršitve ustavne ureditev in je tudi nespoštljiva do ustavnega sodišča, novi premier javno problematizira (moralizira) o nevarnosti sovražnega govora v opozicijskih medijih. Več o tem najdete na povezavi tukaj.

Spor, da jih oblast diskriminira, ker morajo doplačevati za osnovno šolanje svojih otrok, so starši, ki svoje otroke šolajo na osnovni šoli Alojzija Šuštarja, dobili že decembra 2014. Najpozneje v letu dni po sodbi ustavnega sodišča bi politiki morali za šolanje teh otrok zagotoviti več denarja. Da bi dobili enako kot drugi. A tudi po štirih letih politiki niso storili nič. Poslanci z leve sredine odločno zavračajo, da bi različnim otrokom zagotovila enake možnosti šolanja, češ da to ruši javno šolstvo. Da bi obšli sodbo, so v prejšnjem mandatu poskušali celo spremeniti ustavo, a je projekt zaradi pomanjkanja glasov propadel. Poslanci z leve sredine so predloge SDS, da bi ravnali kot zahteva ustavno sodišče, doslej zavrnili že (najmanj) trikrat, enkrat pa je ob koncu prejšnjega mandata padel celo predlog njihove lastne vlade, da bi financiranje osnovnih šol le popravili. Padel je, ker vladnih rešitev niso podprli vladni poslanci.

Iz vlade Marjana Šarca so ta teden zapisali, da so proti popravku ureditve, ker nasprotujejo delnemu urejanju problemov in da se zavedajo, “da je potrebno odločitve ustavnega sodišča spoštovati in pri tem upoštevati tudi vrstni red njihovega nastanka …” Predlog SDS ne pomeni delnega urejanja problema. Odpravi ga v celoti. Vladna trditev je neresnična. Da bi bil pomemben kak vrstni red pri popravljanju neustavnosti, je tudi izmišljotina.

US: Grobo krši načela pravne države in ločitve oblasti
Stališče ustavnega sodišča je povsem nedvoumno. Predsednica ustavnega sodišča, ki se ji ravno končuje mandat, Jadranka Sovdat je v svojem zadnjem poročilu o delu sodišča zapisala:

“Treba je posebej opozoriti na neodzivnost zakonodajalca v zvezi s tistimi odločitvami iz preteklih let, glede katerih bi se ta že zdavnaj moral odzvati in odpraviti ugotovljene protiustavnosti. Še nekaj več se jih je nabralo kot leto pred tem. Vse dokler se zakonodajalec (ali drug normodajalec) ne odzove na ugotovljeno protiustavnost, grobo krši načela pravne države in ločitve oblasti.”

V poročilu ustavnega sodišča pa je zapisano: “Leta 2016 sta potekla roka za odpravo protiustavnosti, ki sta bili ugotovljeni v dveh odločbah Ustavnega sodišča, na kateri se zakonodajalec še ni odzval. V odločbi št. U-I-269/12 z dne 4. 12. 2014 (Uradni list RS, št. 2/15) je Ustavno sodišče ugotovilo, da je ureditev financiranja zasebnih osnovnih šol, določena z Zakonom o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, v neskladju z drugim odstavkom 57. člena Ustave, ki učencem zagotavlja pravico do brezplačnega obiskovanja obveznega javno veljavnega programa osnovnošolskega izobraževanja na javni ali na zasebni šoli. V odločbi št. U-I-227/14, Up-790/14 z dne 4. 6. 2015 (Uradni list RS, št. 42/15) je Ustavno sodišče ugotovilo protiustavnost Zakona o poslancih, ker zoper odločitev o prenehanju poslanskega mandata ne zagotavlja učinkovitega sodnega varstva.”

Pravno varstvo ni bilo zagotovljeno predsedniku SDS Janezu Janši, ko so mu v prejšnjem mandatu z zlorabo oblasti vladajoči poslanci odvzeli mandat. Ustavno sodišče je njihovo odločitev soglasno odpravilo in zahtevalo, da poslej za podobne primere zlorab oblasti v zakonu o poslancih zagotovijo sodno zaščito prizadetih. Niso je še.

Na posnetku vhod v Osnovno šolo, ki je poslanci leve sredine nikakor nočejo financirati enako kot druge:

(Foto: Spletni časopis)

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Tone

  Ne bo držalo, greza diskriminaciji otrok iz katoliških družin, saj šola, ki jo financira država, ne sme odkloniti nikogar, ki se želi vpisati. Diskriminira kvečjemu ustanovitelja in lastnika šole.

  • Jan Kovalski

   A sploh veš kaj si napisal?
   Gre za diskriminacijo staršev, ker morajo doplačevati za osnovno šolanje svojih otrok.

   • Tone

    Seveda vem, kaj sem napisal. Nihče ni diskriminiran, ker nihče ni primoran vpisati otroka v šolo, kjer je treba doplačevati. Vsak nadstandard pa se povsod plačuje.

    • Andrej

     Državno šolo zgradi in vzdržuje država. Privatno šolo zgradi in vzdržuje privatnik. Že tukaj je očitna razlika, a to ni predmet pogovora. Oboji imajo od države potrjen učni načrt, ki se ga morajo držati. Državne inšpekcije to kontrolirajo. A to ni predmet pogovora. Oboji imajo neke uspehe. Tukaj pa nastane problem. Država se zavzema za uravnikovko in noče objavljat uspehov posameznih šol. Zakaj? Ker zagovarja uravnilovko. Starši pa vemo, da to ni dobro in bi za svoje otroke izbrali učno okolje, za katerega menimo, da je za njih boljše. Vsak mesec za to od svoje plače plačujemo. Če vse to sestavimo, bi lahko rekli: iz finančnih vidikov bi država morala podpirat privatne šole, ker so ekonomičnejše in dajejo boljše rezultate. Iz ideoloških razlogov pa tega ne storijo, ker se bojijo konkurence. Glavni razlog: lažje je krasti, kjer je vse naše.

     • BARBARA RAKUN

      Andrej, odlično napisano. Grozno, kako se naši zakonodajalci bojijo konkurence, ker vedo, da bi na tak način javno šolstvo propadlo. Jaz stojim za tem, da je javno šolstvo potrebno celovite spremembe, da se znebi pridiha “socializma”, ker to javno šolstvo je.
      Tudi jaz želim za otroka najboljše, nikakor ne bo hodil v šolo, kjer se bo učil na pamet neke neumnosti, kjer je samo tekmovanje, kjer mu bodo uničili sanje in domišljijo, kjer ne bo nikogar, ki ga bo vprašal tudi po počutju, ki si bo zanj vzel čas. Želim šolo, ki bo učila otroke za življenje. Kjer bodo otroci lahko razvijali svoje talente in veščine, ter ne imeli čustvenih in vedenjskih stisk.

 • Sodni dan

  To na sliki bi naj bila vlada. Pa ja v pravljicah za lahko noč. Šarko bo potonil enako kot Cerar…

  • Stric iz ozadja

   Glede na to, da je zunanji minister (ki ima 24h varovanje kot predsednik vlade) je zelo globoko potonil.

   • sodnikisozločinci

    Sploh ni problema. Počakati je treba samo na prenehanje 24 urnega varovanja, potem se mu bodo vsi oboževalci lahko zahvalili za njegovo delo.

  • Tone

   Želje niso prerokbe.

  • Frank Novak

   Zal se moram strinjati. Tile brezhrbtenjicarji so vsi ritolizi Angele Merkel.
   Edini pravi vladar ki je bil za Slovence dober je bil in ostaja Josip Broz. Vecna mu slava.
   Tudi po Titu Tito.

   • SIMON ROZIC

    Zaradi tvojega Tita trpi narod še danes, saj si, razen komunistov v
    Jugi, ni narod ustvaril ničesar, tudi samozavesti ne! Narod je frustriran
    skozi vsa ta leta indoktrinacije, saj je moral obvezno gledati, kako se “šefe”
    Tito z ono liško pastirico Jovanko sprehaja po celem svetu in se mu za narod
    gladko jebe!

    • Frank Novak

     Tito je mrtev skoraj 40 let.
     Kaj si med tem casom ustvaril ti?
     Meje so bile odprte, ce ti v Sloveniji nagaja Kucan in njegovi, zakaj vztrajas v SLO?

     • WISKY 1000

      ti si za na dedinje

     • SIMON ROZIC

      Seveda, preko meje si lahko šel kar peš, po kavo,
      kakšno “milko” čokolado in ….in to je bilo razkošje
      odprtih meja, s črnogorskim sadističnimi cariniki
      in šlatanjem v zaprtih prostorih, če si kako “kilco”
      v gate spravil..Daj no Ftrancelj, zbudi se , ali pa se
      strezni !

     • Tone

      Danes bi šel marsikdo čez mejo po kavo, če bi imel s čim.

     • SIMON ROZIC

      Saj mu ja država da, kar želi ….de?

     • Tone

      Mogoče tebi.

     • Frank Novak

      Jaz sem odsel leta 1977 v NYC , ostal v ZDA, in tam ogromno zasluzil. Ceprav sem bil it Titove SFRJ mi je uspelo vse.
      Zakaj ni tebi?

     • SIMON ROZIC

      Če bi ti uspelo v Yugi, bi bil zame heroj, tako si pa
      priviligiranec, ki mu je “stari” udbovec (tata) dal
      možnost, da pravočasno s p i z d i š iz domovine mile!

     • Frank Novak

      Verjemi mi, stricka Edo in Ivan bi mi bila v ZDA samo v napoto. Tam nista imela prav nobenega vpliva. V ZDA sem vse ustvaril SAM !!! Tudi ti bi lahko, in to brez kogarkoli.

     • SIMON ROZIC

      Udba bi me že na meji ubila! A ne bi bilo škoda?

     • Frank Novak

      In zakaj ni ubila stotisoce drugih ki so odsli iz Juge ven?

     • SIMON ROZIC

      Doma je najlepše, je rekel moj ljubi sin, ko smo se vrnili
      v vas domačo…domoljub ; tako sva ga vzgojila!

     • Frank Novak

      Najlepse je tam kjer se navadis. Sedaj po 41 letih zivljenja v ZDA se pocutim kot Slovenec ki ima rad Ameriko.

    • Tone

     Jaz sem do sedaj srečeval samo Slovence, ki niso frustrirani, torej nefrustriran narod. Nekaj frustriranih se pa oglaša na tem portalu.

     • WISKY 1000

      od kot si se pa ti vzel rdečko?

     • Tone

      Sem že dolgo tukaj.
      Kadar pameten človek nima kaj povedat, je tiho!

     • SIMON ROZIC

      Ooooo, se pa v visokih politično levo usmerjenih krogih
      vrtiš, a ne? Ostalih ti pa ni potrebno spoznati, lahko mirno
      mimo gledaš !!!

     • Tone

      Nobenega politika ne poznam osebno, torej se ne vrtim v političnih krogih. Vsak človek se pa vrti v določenih sebi primernih krogih. Tudi na desnem polu imate nefrustrirane Slovence, samo ne pridejo do besede, ker ste tafrustrirani preveč agresivni.

   • WISKY 1000

    LOLEK

   • Andrej

    Tudi po Titu Tito je rekel Novakov Frank in se slikal pred ameriško zastavo. Jasno, Titove nebuloze so financirali amerikanci.

  • Nata

   O, bo ! Samo, da ne bo prepozno za nas !

 • Stric iz ozadja

  Random katoliska osnovna sola v ZDA: http://www.holytrinityschools.org/media/2018-2019%20Tuition%20Scale.pdf Solnina priblizno 4000$ na leto. Diskriminacija!

  • Jan Kovalski

   Od kdaj je pa Slovenija ena izmed ameriških držav?

   • Stric iz ozadja

    Ce so slovenski katoliski otroci diskriminirani, so diskriminirani tudi tisti iz ZDA, ker kot je navedeno v clanku: “da jih oblast diskriminira, ker morajo doplačevati za osnovno šolanje svojih otrok”

    • Mojca pokraculja

     B e b o!!! Kje jih jemljes?

   • Mojca pokraculja

    O madonca, saj vendar smo najprepoznavnejsa država na svetu. Vse se vrti okrog nas:))
    Zvelicavne blodnje postajajo resničnost ?

  • Nata

   V ZDA so plačljive vse šole. Napiši še koliko je šolnina za en semester kakšne Univerze. .

   • mona lisa

    Mi nismo v ZDA. Mi smo v Sloveniji.

    • Nata

     To povej onemu zgoraj, ki je prvi dal primerjavo .

   • tarantela

    V Z¨DA državne šole niso plačljive

    • SIMON ROZIC

     So pa zanič in se jih vsak Amerikanec izogiba!

     • Tone

      Saj morajo biti zanič, sicer bi privatne tenko piskale. Ameriška država je v službi kapitala.

    • Nata

     Siguro ??

     • Tone

      Osnovna in srednja šola (sistem je nekoliko drugačen kot pri nas) je obvezna, zato država zagotovi brezplačno šolanje za vse. Imajo pa tudi plačljive privatne šole.

      Univerze so vse plačljive. Večina šolnino plačuje s štipendijo, ki je v bistvu kredit. Tako večina ameriških diplomantov prične profesionalno kariero do vratu zadolženih. Kar pa je bistvo kapitalizma.

    • Nata

     Sem malo pogledala. Res je, kot praviš.

  • Nata

   Se opravičujem. Imaš prav.

 • Krtača 20

  Teli ustavni sodniki so sam še za škodo in sami sebi v namen in posmeh.

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Petek

  TRINAJSTA VLADA

  Ni še petek in ni luna mlada,
  ko v Butalah resno se sestavlja,
  po butalsko zopet skupaj spravlja
  trinajsta, prav veleumna vlada.

  Kot jo futurist je že opisal,
  s psiho naj imela bi težave,
  združevala lumne najbolj prave,
  bi jo iz Butal prav rad pobrisal.

  Misel, kdo sestavil jim bo vlado,
  za Butalce drugo je razredna,
  da le pametna bo in napredna,
  trinajsta kot nalašč za parado.

  Bliža se Butalcem polomija,
  na planetu namreč so ukleti,
  luna polna jim ves mesec sveti,
  panoga je glavna – tišlarija.

  In Butalec je ponosen nase,
  trinajstič da najbolj bo nasedel,
  preden se morda bo le zavédel,
  vlado trinajsto da vodi prase.

  • mona lisa

   Bravo.

   • SIMON ROZIC

    Itak! Verzifikator je zakon !

  • samsara

   “TRINAJSTA VLADA”

   “Murgle, we have a problem.”

   Prosto po Apollu13

 • VERRZIFIKATOR

  Jurij Orvelšek

  ŽIVALSKA FARMA KOMPLETNA

  Orwell zdaj postal je spet kompleten,
  ko na farmo je poslal igralce,
  prave res živalske uživalce,
  čas je zanje karseda dovzeten.

  Šarec konj samo koordinira,
  konj z ročaji mirno držo vadi,
  ta zunanji faktor v tej je vladi,
  ki nekdo ji tretji komandira.

  Žaba rjava farmo brani celo,
  medved vodil javno bi upravo,
  kravi dali so živalsko pravo,
  kuri s klamfo socialno delo.

  Gospodarstvo farme spet počiva,
  počivalček se s kobilo brati,
  ni mogoče teh dejanj oprati,
  se fakin za zdravjem večno skriva.

  Brencelj farmo vso bi financiral,
  je maskota le, dežurni krivec,
  kakor izgubljen je vina pivec,
  česen se je zgolj naparfumiral.

  Velik farme bo zares dobiček,
  z novim vodstvom znaten bo presežek,
  a od vseh največji pač dosežek,
  da kulturno vede se prašiček.

  Prasci glavni kajpak so v ozadju,
  s farmo ki ravnajo kakor z lastno,
  v igro moštvo vržejo oblastno
  le na videz, farma je v brezvladju.

  • Nata

   + + + + + + + + Ooooo, mejdunečka, tale je pa sijajna !!
   Dobro ste jih našteli. Seveda pa je oznaka
   ” Prasci glavni kajpak so v ozadju,”. . . . . . . češnjica na tortici !

  • mona lisa

   Dober opis sedanje vlade.

 • mona lisa

  Podpis pod sliko:
  GROBARJI SLOVENSKE DRŽAVE

 • ljubinica

  Kaj je pa za odpravo te diskriminacije storil varuh proti diskriminaciji Lobnik? Ki ga plačujemo davkoplačevalci. Aja, on se briga samo za LGBT ….

  • Mojca pokraculja

   Hehe, on se briga za svojo rit. Odlicna plača in nebuloze po mili volji.

 • Djuro Sumar

  Privatne šole naj financirajo privatniki. Le kaj je tu spornega? Če svoje otroke izobražuješ sam doma na svojem domu ne dobiš od države nič.

  • Andrej

   Ali si že kdaj v življenju slišal za besedo: konkurenca? Če si: ali tudi veš, kaj to pomeni?
   Šolstvo je v izključni domeli LDS in njegovih naslednikov, ki so se že stokrat preimenovali. Gre za denar, mnogo denarja, ki se v državnem izobraževanju pretaka in prime njihovih rok. Privatno je pa vedno bolj varčno kot državno. Vedno.

   • Grog

    Smo vidli konkurenco v vrtic ;p

    • Andrej

     Ja, in kaj so rekli državni strokovnjaki, ki so pregledali zadevo? Stara finta. Najdeš enega in rečeš: vsi so taki.

    • SIMON ROZIC

     No, no, no, še eden , ki naseda….
     V primerjavo: pred leti je moj otrok zapustil vrtec (pobegnil iz “državnega” vrtca)
     in so ga začeli pogrešat šele po treh urah…panika je nastala, ko je soseda, ki ga
     je na videz poznala, javila policiji, da se malček sam sprehaja okoli naše soseske.
     Šok, ki smo ga doživeli, vam ne bom opisoval, ker ste preneumni!

   • Anton

    ni res, šolstvo je vedno bilo v domeni SD-ja naslednice bivše stranke Zveze komunistov stranke Slovenije, imenovane ZKS, zakaj je temu tako pa res ni težko razumeti.

    sarkazem press

   • Tone

    Razglej se malo po svetu, pa boš videl, da Slovenija ni nikakršna izjema. V starih demokracijah in kapitalizmih poznajo tako državne kot tudi privatne šole. Tam, kjer je osnovna ali srednja šola obvezna, je tudi brezplačna. So pa tudi privatne šole, ki so plačljive.
    Res je privatno bolj varčno, včasih tako, da kar škoduje. Britanci spet podržavljajo železnice, ker so jih privatniki z varčevanjem skoraj uničili. Javni servis se v privatnih rokah praviloma ne obnese. Lahko pa ga dopolnjujejo privatna podjetja.

   • Djuro Sumar

    Ti debil boš mene učil kaj je konkurenca? S šolanjem nima konkurenca prav nobene povezave. Nimam nič proti privatnim šolam, tako kot nimam nič proti privatnemu zdravstvu, le financirajo naj se iz privatnih žepov, za vse državljane pa mora poskrbeti država. In če ne veš, mi nismo verska država, temveč ateistična. V našem primeru pa se gre za vstop verskega pouka skozi stranska vrata v javno šolstvo. Me zanima, če bi bil zato, da država financira muslimanske in pravoslavne šole.

    • Andrej

     Ej, hostar, pomiri se malo. Če misliš, da konkurenca s šolstvom nima nobene zveze je to tvoj PROBLEM. Če misliš, da bi kdo rad verouk v šole vpeljal, je to tvoj še večji PROBLEM. Dokler v neki državi živijo verniki to ne more biti ateistična država. To je tvoj NAJVEČJI PROBLEM.

     • Djuro Sumar

      Vera je ločena od države, torej je to popolnoma privatna zadeva.

     • Andrej

      Ti imaš res velik PROBLEM.

     • Djuro Sumar

      Problem, jaz? Le kje to vidiš? Probleme imajo farške šole, ker jih država noče financirati.

  • SIMON ROZIC

   Menda jih ti ne šolaš sam na domu ?! To bi bila pa katastrofa !

   • Djuro Sumar

    Seveda ne, zaupam javnemu šolstvu, ne hodijo pa k maši in veronauku, da nebi postali klerikalci kakršen si ti.

    • SIMON ROZIC

     Vero že imam, iščem znanje, čeprav ga že imam!
     Znanja ni nikoli preveč, se ti ne zdi? V tujini
     lahko izbereš svojega učitelja (profesorja) in svojega
     mentorja, če želiš in če si uspešen, pri nas pa ti porinejo pod
     nos kakšnega Cerarja ali Trčka in tako ostaneš trčen celo življenje!

     • Djuro Sumar

      Tudi pri nas lahko izbiraš, če želiš pa greš lahko v tujino.

 • Zgornji

  VSE TE KAR JIH POZNAM, SO ČIIISTE SAAAME ZLOBE PARAZITSKE !!! ! !!!

 • Andrej

  Privatne šole naj sprejmejo nekaj musličev, pa se bodo razmere v hipu spremenile. Za nih se VEDNO najde denar.

 • tarantela

  Ja bo treba neki uredit. Plačat katoliške šole, jehovske in muslimanske tud. Pa na budistične ne pozabit in kar je še drugih ver. Enakopravnost povsod ali pa nič!

  • Mojca pokraculja

   Točno to, končno si pogruntala. Vsi, ki jim je dovoljeno izvajat obvezni javnoveljavni program OŠ in imajo pravico izdati spričevalo, morajo biti financirani s strani države 100%.Del programa, ki ni javnoveljaven, je verski in se izvaja na zeljo učencev/starsev, je pa placljiv.
   Tako je bilo dosedaj z obveznim programom, le procent je bil nižji 80%.
   Ko bo džamija nared, se bo vse postimalo in bo vse 100% financirano.
   Najprej muslimani, potem…..? kristjani!

   • Andrej

    Bojim se, da bo: muslimani vse – kristjani nič.

    • Mojca pokraculja

     Zelo verjetno bo tako. In to bo enakopravnost ala tarantela !

  • SIMON ROZIC

   Butelj ali trapa, karkoli si že!

 • luckyss

  Spet nekaj bluzite..Če hočete svoje potomce vzgojiti v cerkvene ovce vedno pripravljene v zakristiji se skloniti, ko župnik ali kaplan “vzgajata iz ozadja”, potem si takšne “šole” plačajte sami…
  Sicer pa je Šarec vzgojen klasično “podeželsko”…torej kristjan z vsemi zakramenti, medtem, ko je vašega Janeza vzgajal kumrovški fakuljtjet…

  • antimur

   Ne nori kreten kučanistični v tvojih komunajzerskih blodnjah. Šarec je baraba pa še omejenec, prav takšne antislovenski zločinec Kučan nastavlja za premierje. Sicer pa če si pogledaš ministrsko ekipo lahko ugotoviš, da ni niti enega normalnega, poštenega in domoljubnega Slovenca med njimi. So sami pizduni, ki bi Slovenijo prodali zaradi neke NWO norije, tako kot so jo pred tem uničevali zaradi internacionalizma.

   • luckyss

    Ja, tvoje blodnje pač…dejstva govorijo drugače…
    Seveda marakeška pogodba normalnemu državljanu ni všeč…morda vlada celo ve kaj počne, saj običajni smrtniki nimamo vpogleda v zakulisje…

  • Andrej

   Tvoje bluzenje razumem kot željo, da bi te vzgajali “iz ozadja”. Nič ne bo iz tega. Preveč nasedaš novinarski prostituciji.

   • luckyss

    Že imate hišnega kvazi Freuda, ki se občasno blamira tukaj, torej ti je Vodeb prevelika konkurenca ;))

    • Andrej

     Pa, govora je o TVOJIH problemih. Ti kar povprek obtožuješ v stilu: saj vsi vemo…

     • luckyss

      Govorim o problemih, ki se tičejo pedofilije v cerkvenih krogih in negiranju le te s strani Vatikana…
      Torej milo rečeno…katera idiotska ovca si želi da mu takšni vzgajajo otroke ?!

     • Andrej

      A se midva malo ne razumeva? Kolikor vem, v privat šolah poučujejo učitelji in učiteljice, ki niso duhovniki. Imajo od države priznano ustrezno izobrazbo in po večini družine. Kaj je tukaj sporno?

      Glede pedofilije je pa nekako takole: v zaporu je zaradi nje (odnos učitelj – učenec) nekaj čez 60 obsojenih. Od tega sta dva duhovnika, od tega je eden v ponovnem procesu, ker kaže, da je tam po krivici. Vsaka pedofilija je vsega obsojanja vredna, ampak, vse vreči v isti koš je pa le malo prehuda.

     • luckyss

      Ravno o tem ti govorim…Ogromno je duhovnikov obtoženih za ta sprevržena dejanja…to obsojajo tako Vatikan kot Franček…
      Ampak le redki od teh pedofilov dejansko sedijo…ali so premeščeni ali upokojeni ali kako drugače umaknjeni nekam kar ni zapor..

     • Andrej

      Strinjam se s teboj, da je pedofilijo v Cerkvenih krogih treba neusmiljeno sankcionirat. Ampak, od onih 60, ki sem jih navedel, je UČITELJEV v osnovnih šolah. Zakaj vedno samo ene obtožuješ?

     • luckyss

      Ja in kje je onih 300 kaplanov ter župnikov ?!
      Zakaj ne “pobirajo žajfe” po zaporniških tuših…?!

     • Andrej

      Očitno odlično poznaš zadevo. Ali lahko s kakšnimi konkternimi podatki postrežeš? Od 300 jih vsaj desetinko naštej.

     • david23

      Obtoženi so nedolžni, ker še niso pravnomočno obsojeni (domneva nedolžnosti, ki je zapisana v Ustavi RS)! Le malo ljudi v Sloveniji to dvoje razlikuje in razume, na žalost!

  • SIMON ROZIC

   Butelj!

   • luckyss

    Si tudi ti “študiral” v Kumrovcu, da imaš tako “bogat” besednjak ?!

    • SIMON ROZIC

     Ne , tovariš, hodil sem na privatno fakulteto
     v ZDA. Za Kumrovec sem zvedel kasneje,
     ko so jo že ukinili in odprli Kranjsko “Sorbono”!

 • Ivan Friderik Novak

  Morda bi ustrezal model javno-zasebno financiranje, podobno kot je to urejeno pri škofijskih gimnazijah.

  • Andrej

   Ne: morda bi. Tako delajo, a ne v Zokijevem smislu. Samo, zakaj pa, če od plače VSI plačujemo državi, potem pa še enkrat, ko je otrok v šoli? ŠKG se obnaša zelo varčno in iz vsega denarja ogromno naredijo. Zakaj pa državne šole ne delajo tako? Na ŠKG starši vedo, kako se denar porablja. Pa skušaj iz državnih šol dobiti te podatke. Gre za denar. V državi se denar vedno nekam izgubi, v privat pa ne.

   Edina prava možnost je možnost izbire. Konkurenca stvari postavi na prava mesta.

   • luckyss

    Tako je…možnost izbire…
    Torej ali boste vzgojo prepustili državnim ustanovam, ali boste otroke šolali doma ali pa plačajte zasebno šolanje..zaradi mene lahko tudi v ZDA…
    Podobno imate javno zdravstvo…lahko pa greste tudi “privat”..;)

    Kot državljan ne mislim plačevati še zasebnih sektašev…ne katoliških, ne muslimanskih..

    • Andrej

     Dobro, tebi ustreza DS-jev način. Meni ustreza konkurenca. Ustavno sodišče je sklenilo kot je sklenilo. Ali zaradi najinega ločenega mnenja ni treba spoštovat sklepa ustavnega sodišča?

     • luckyss

      Če bi bilo po moje ne bi dovolil nobenih zasebnih šol in pika !!
      Kljub učnemu načrtu v nekaterih zjutraj molijo (škofijska gimnazija) v drugih bodo pač vadili streljanje v tarčo ali obglavljanje, če jim bo namesto RKC mentor ISIS…..

      Dajte verski blazneži roke stran od otrok …mater vam omejeno..

     • Andrej

      Dobro, da ni po tvoje.
      Otroci niso samo tvoji, ampak tudi od drugih. Vsak ima pravico – če imamo demokracijo soodločat pri njihovem izobraževanju. Kaj pa je z jutranjo molitvijo narobe? Ali si jo že kdaj v življenju slišal?

     • luckyss

      S samo molitvijo ni nič narobe, tudi, če jo opravljaš na preprogi obrnjeni proti Meki..
      Kot ni nič narobe, če prižgeš “džoint”…problem je, če se to stopnjuje do heroina..

     • Mojca pokraculja

      Imam blokiranega Luckyssa, zato tukaj pojasnjujem.
      Imaš popolnoma prav. Šola je leglo indoktrinacije že ves čas.Privatne šole jih ogrožajo v tem, da otrokom dopuščajo svobodo mišljenja. Predvsem v tistem delu, ko gre za obvezni program, ne zgolj dodatni.
      Čeprav je obvezni program popolnoma identičen kot je v državnih šolah naj bi ga starši sami plačevali. Le zakaj ? Je “kruh” iz državne pekarne zastonj ?
      Tu je popolnoma pravilno poseglo v zadevo US. In zdaj je to problem.Ne zaradi denarja, zaradi ideologije, jasno !
      Nepoučenim in zaverovanim “kretenom” ki jih je vzgojil režimski šolski sistem, nikakor ne moreš dopovedati, da je po Ustavi zagotovljena privatna lastnina in “privatno” gospodarstvo. Oni bi še kar vse družbeno, ker tam režim lahko diktira in omejuje svobodo mišljenja.

    • david23

     A tisti starš, ki pa ima ali bo imel otroke, če se v celoti upošteva tvoj komentar, v zasebni osnovni šoli, pa naj kljub vsemu še plačuje davke v tem delu v celoti, ne? Potem mu pa je treba dati možnost, da v tem delu ne plačuje državi davkov, če želiš, da se v celoti in dosledno izvede tvoj koncept! Ne zdi se mi namreč pravično in pošteno, da bo starš plačeval v celoti zasebno šolo in tudi v celoti davke (iz katerih bo potem financirana državna šola). Tako se mu namreč povzročajo dvojni stroški.

   • BARBARA RAKUN

    Odlično napisano!

   • Tone

    Teorija je eno, praksa pa drugo.
    Pozanimaj se pri kakem ravnatelju! Šole še kako varčujejo, saj je vedno premalo denarja za vse, kar bi želeli izpeljati. Človek je lahko odgovorno bitje tudi, če je v državni službi. Pa tudi neodgovoren v privatnem sektorju.

    • david23

     Zakaj pa vedno v tej državi primanjkuje denarja? To je pravo vprašanje, ne? Hmm, kam je že šlo tistih cca. pet milijard porabljenih v sanaciji bank v zadnji finančni krizi? Kdo je predhodno dajal komu denar na lepe oči ali dobro ime? Za pet milijard se lahko kaj res krasnega in dobrega naredi v tej družbi!

     • Tone

      V vseh državah je za vse potrebe in želje premalo denarja.

  • Mojca pokraculja

   OŠ je obvezna. Program OŠ je državno predpisan in ga obvezno izvajajo lahko državne ali privatne šole. Gimnazija ni obvezna, zato tam ni problema financiranja obveznega programa. Vsa polemika se nanaša zgolj in samo na OŠ. Koliko privatnih OŠ je v Sloveniji, mi lahko odgovoriš?

 • Olga2345

  Ovaditi levicarske talibane na sodišče za človekove pravice in sporočiti mefnarodni skupnisti, da tovariš Popit II krši svobodo govora in nezakonito pritiska na svobodo medijev!

  • luckyss

   Joj, prejoj..sveta preproščina…Daj raje v cerkvi prižgi kakšno svečko in se ne blamiraj tukaj..

  • Tone

   Kaj druge šuntaš? Podaj ovadbo!

 • RATATA

  Enga že odstopljenega prasca bo zamenjal drugi prasec.

 • SIMON ROZIC

  Šarec je dvospolnik, dvotirnik, osiromašen za osnovno družino in
  spada med tiste, ki bi za svojo bedno kariero še mater zatajil!
  Vse se plača, vse se vrača !, tovariš , tudi ti imaš otroke in se
  sprenevedaš s cerkvenimi svojih otrok samo za pridobitev volilnih
  glasov, ki te bojo kmalu pokopali, oziroma so te že, saj tisti borih 13%
  na volitvah res ni kdovekaj, prej sramota!

  • luckyss

   Nisi sam kriv za ta zapis..si pač prizadet..eden izmed sončkov, ki jim je bila kratena osnovna pravica do razuma…Ni prav, a očitno Bog ve kaj počne ;))
   Tudi JJ je glede na to, da morate vse SDSovce obvezno na volišča (sicer se med sabo ovajate) dobil ob 50% udeležbi v bistvu le 12,5 % glasov volilne mase..več pa idiotov v Sloveniji itak ni…
   Lahko bi vam začeli delati “klikerji” ob dejstvu, da vsak kandidat, ki ga podpre SDS krepko popuši…

   • david23

    No, potem potemtakem je LMŠ dobila zgolj in le cca. 6,5%, ali? Od kje pa tebi podatek, kdo je šel volit in za koga je volil ter kakšni svetovni nazor ali politično pripadnost ima? Aja, in od kod tebi podatek, kdo koga ovaja? No, če gre za zgolj in le blebetanje, potem o tem več ne bom! Aja, pa tvoj komentar nima nič z vsebino članka! Res je, da moj komentar tudi ne, ampak na tak zapis sem si pač dovolil postaviti nekaj vprašanj. Saj ne zameriš, ne?

   • SIMON ROZIC

    Ja, kaj si se pa tako razpisal, se razhudil, saj ti pa je gre lepo, le
    napačne informacije imaš ! Na volitvah je zmagala SDS, tvoji srčki
    na rdeči tortici LMŠ SD, SAB, Desus , SMC , pa so z Levico izdali
    svoj narod in komaj skupčkali koalicijo, ki razpada vsak dan
    posebej, saj se ne ve, kdo pije in kdo plača! No, plača narod, tudi tisti
    ki te bande nikoli ne bo in ni volil!

    • Tone

     Lahko bi že nehali s to bolečino. SDS je dobila največ glasov, vendar bi jih morala dobiti dvakrat več, da bi zmagala. Njeni glasovi bi bili dovolj za zmago v večinskem volilnem sistemu. Toda mi nimamo večinskega sistema. pri nas zmaga volitve tisti, ki dobi največ glasov v parlamentu.

     • SIMON ROZIC

      Parlament je grupa cepcev, ki se ne morejo poslovit
      od lepega, dobro plačanega sedeža in bi prodali vero
      in mater “božjo” še za kakšno leto udobja. Mravljišče
      levakov še ni uspešna vlada!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Ta vlada mora “sfukati” SDS do kraja. Vem, od kje, tako sovraštvo prihaja. :)

  PS: Lahko bi vi pomagali in šli kidat, Janšisti oz. smeti. :)

  • SIMON ROZIC

   I D I O T !

  • Franjo Trojner

   Ta vaša leva Šarčeva vlada bo dokončno “sfukala” Slovenijo, nato bo pa ves SLOVENSKI ROD na predčasnih volitvah “sfukal” to tvojo luzersko levo Šarčevo vlado!
   Sovraštvo in nemir med narod vnašate ravno vi ekstremni levičarji z vašo vsiljivo, agresivno, sovražno, izkjučujočo retoriko, politiko, s katero ste dobesedno ubili zdrav dialog znotraj družbe. In to še ni vse, vsi vaši napori v zadnjem času gredo celo k omejevanju svobode govora, torej nabijanju nagobčnikov drugače mislečim in njihovemu ustrahuvanju z kazenskim pregonom, kar ste počeli in do potankosti izpilili ves čas vaše totalitarne komunistične oblasti v ex Jugoslaviji.
   Čuj tokrat vam ne bo ratalo, spreminjajo se časi pri nas doma v Sloveniji in v tudi EU! Volitve ste levičarji v Sloveniji izgubili. Domoljubna stranka SDS relativna zmagovalka volitev vas je močno porazila v skoraj vseh volilnih okrajih, na prste ene roke lahko stranke politične levice prešteje volilne okraje kjer stranka SDS ni premočno slavila. V EU je konec z nemško/francoskim vlakom! V EU je politika Merklce, Macrona in Junckerja poražena! Merklca je na izhodu iz politike, Macron vlada z najnižjo podporo od vseh predsednikov Francije do sedaj in demonstracije proti njemu in njegovi politiki ne pojenjajo , Juncker pa je zapiti pajac iz katerega se cel svet norca dela. EU je po zaslugi politike Merklove, Macrona in Junckerja v krizi, VB je iz EU odšla, Višegrajci se puntajo, tudi Italijani, Avstrjici, Belgijci itd. so poleg Nemcev in Francoxov nezadovoljni. EU je v razsulu, šibka in ranljiva, kar z pridom izkoriščajo Rusi, ki se brez bojazni poigravajo z Ukrajinci, ravno včeraj so jim zaplenili 3 ladje! Kot sam vidiš levičarji vsepovsod kjer ste na oblasti povzročate samo kaos, zmedo, teror in kot v primeru Rusije.
   Konec je z vami in vašo luzersko, vsiljivo levo politiko in vašo levo Šarčevo vlado tudi, kar se po malem tudi sami zavedate, od tod toliko vaše sovražne nastrojenosti do domiljubov in stranke SDS in sovražnega in žaljivega govora tudi.

   • Tone

    Želje niso prerokbe!

    • Alojz Veselič

     Je pa nekaj na tem RESNICE!!!!

 • Bandit123

  Če je za vsak drek referendum, potem ga razpišite še za status cerkve v državi. Davki, plače in pokojnine župnikom, verouk in vzgojne ustanove, pa boste videli rezultat.

 • obrazi, ki vztrajajo pri diskriminaciji otrok iz katoliških družin

  Te privat šole ki cuzajo Oz. bi rade cuzale državni denar so za otroke katoliških družin?

  • if

   Te šole so same zgradile vso strukturo potrebno za izvajanje pouka, ki ga izvajajo po veljavnih državnih predpisih vključno z maturo.
   Odločba ustavnega sodišča kar tiče izvajaj apouka enako vrednoti vse šole slovenskega šolskega sisitema.

   • Djuro Sumar

    Bo treba pod nujno zamenjati člane US.

    • if

     To je smernica totalitarista!

 • janez cepec

  ATENCJOME usi biši in sedanji komunajzarji, kvazi demokrati in desnakarji:
  Bliža se rojstni dan, vam tako ljube, stare JUGE. U oči tega dogodka, bo SDS (Grims) organizirala tradiconalni izlet po poteh AVNOJA, vodič je eden in edini Janez Janša, ki je izvirno potekal leta 43.g, najlepša ponovitev tega zgodovinskega dogodka pa je potekala leta 77, ko je takrat perspektivn Titov mladinec IVAN prevzev nase težki križ in odgovornost vodenja, ter se s somišljeniki podav peš do Jajca. (takrat se j’ use začel, zato j’ pa dons u kurcu). Skratka, na dan rojstva JUGE, se dobimo na AP u LJU ob 6 uri zjutraj, kjer se spoznmo, potem se peš in dostojanstveno odpravimo na Roško, kjer nam bo ljubljeni vodja pokazal celico, kjer je u starem režimu trpeu strašne muke disidenta, pa vendar je našel čas z lizanje sladoleda in obnavljanja srbohrvaškega jezika. Po ogledu se naložimo na avtobuse Kompasa (KOM-unistična PA-rtija S-lovenije) in se zapeljemo na Dob. spet sledi ogled s strokovnim vodstvom enega največjih disidentov našega časa, med drugim tudi pesnika in pisatelja. Ogledali si bomo notranjost strašnega zapora, stezice po katerih se je naš zapornik sprehajal, meditiral in snoval lepšo rumeno – modro prihodnost a nas use, predvsem pa zase. Nato se bomo malo podprli, šunk žemla pa kokta, pa gremo naprej. Ustavimo se u Grosupljem, rojstnem mestu našega pastirja..Če bo imela čas in bo pri volji, nam bo njegova tršica u osnovni šoli, kandidatka za predsednico države, Angelca povedala kakšno anekdoto iz tistih dni, npr, kako ga je čohala po gostih črnih laseh, zato j’ dons plešast. Na to pičimo dalje, pravac JAJCE. Prispeli bomo u zgodnjem popoldanskem času, sledi ogled muzeja revolucije pod vodstvom velikega vodje in lokalnega vodiča. Po kosilu bo čas za oglede lokalnih zmanenitosti in šoping, če ste na tankem z dnarjam, se uhka, pod vodstvom dosmrtnega prezidenta, ogledate in ogrebete za kešn puf. Povratek preki domu je u poznih večernih urah. Za SDS ovce je ekskurzija obvezna, če se na busu učlan’te, dobite 20 posto popusta. cena je ugodna, uhka plačate s zamaški in flašami pira Komunajzar Janez, zato pohitite s prijavami. Se vidimo 29.nov na AP Ljubljana. Smrt fašizmu .

  • Tone

   Hvala! Da me nisi spomnil, bi na ta praznik gladko pozabil.
   Jugoslavija živi samo še v srcih jugofobov.

  • slosin

   a vam je v Begunjah 55 spet zmanjkalo tablet…

   • Den456

    Ta ni na tabletah, mu ne pomagajo več. Njega zdravijo z elektrošoki, ampak je tako zabit, da je vrglo ven varovalko.

 • Franjo Trojner

  Žal se vedno znova diskriminira, marganizira in nekod po svetu celo preganja pripadnike RIMSKOKATOLIŠKE CERKVE, ter ostale kristjane..
  Tudi v baje demokratični Sloveniji žal ni nič drugače.
  Diskriminacija se najpogosteje kaže v naslednjih oblikah:
  – zavrnitev človekovih pravic kristjanov
  – kršitev svobode izražanja
  – kršitev svobode vesti
  – kršenje pravic staršev glede vzgoje otrok
  – kršitev institucionalne ali kolektivne razsežnosti verske svobode
  – diskriminatorna politika “enakih možnosti”.
  Nestrpnost se kaže v obliki naslednjih dejanj:
  – marginalizacija kristjanov
  – onemogočanje enakega dostopa do služb
  – onemogočanje enakega dostopa pri sklepanju poslov
  – izključitev kristjanov iz javnega življenja
  – izključitev krščanskih simbolov iz javnosti
  – družbena depriviligiranost kristjanov
  – žalitve ali napeljevanje k žalitvam kristjanov
  – zavajajoče predstavljanje kristjanov v medijih preko negativne stereotipizacije. Sovražna dejanja so navzoča v naslednjih kristjanofobičnih dejanjih:
  – zločini iz sovraštva proti kristjanom
  – sovražna dejanja kot odrekanje storitev
  – vandalizem in onečaščanje verskih objektov.
  Resnična je trditev, da so do katolikov, kristjanov najbolj nestrpni, diskriminitorni ravno vsi tisti levičarji in leve stranke, ki se jim rep vleče globoko v komunistične toalitarne čase. Ker so pripadniki komunistične partije Slovenije v novi samostojni državi zminirali lustracijo demokracija v naši državi prav nikoli ni imela prave možnosti za uspeh. Posledice neizvedbe lustracije in nadaljevanje pa danes katoliki, kristjani čutimo, vsak dan doživljamo v nepravni, nedemokratični, globokin državi, v kateri smo katoliki, kristjani diskriminirani, drugorazredni državljani, na popolnoma enak način, kot v bivši totalitarni, komunistični Jugoslaviji.

  • Tone

   Ena od desetih božjih zapovedi pravi tudi NE LAŽI!
   Naštel si vse, karti je padlo n pamet in bi lahko bilo, za nobeno točko pa nimaš stvarnih dokazov.

 • if

  Cerar, kot predsednik vlade, ni upošteval zadevne odločbe ustavnega sodišča. Enako velja za Šarca.

  Očitno se Cerar in Šarec deklarirata kot kriminalca ustrezna definiciji “kriminalec je oseba, ki ravna zoper zakonodajo RS”.

  • Djuro Sumar

   Bo treba čim prej spremeniti zakonodajo.

  • Ustavno visi v desno.

   • Mojca pokraculja

    7 : 2 je zate v desno ?

    • Njih dejanja govorijo sama zase.

     • Mojca pokraculja

      Ne razumem, razloži.

   • Den456

    Tebi pa samo še dol.

 • WISKY 1000

  OMG

 • xla

  kot prvo bi prepovedal vpis v katerokoli vero pred polnoletnostjo. Kot drugo, vse te šole so privat, naj jih starši financirajo

  • In naj se otrok sam odloči pripadnik katere vere bo, če bo katere?
   Se strinjam.

   Da se jih ne posiljuje z religijami ko še hodit in govorit ne znajo, kaj šele razmišljat.

  • Gr Enze

   Ti si za komunizem ne pa za svobodo

   • xla

    sem za svobodo izbire in ne posiljevanje

  • ZatonMesecnikov

   Ko boš na stara leta hodil okoli župnikov pa iskal odvezo za tvoje grehe v življenju v strahu pred poslednjo sodbo iksla, jim tudi tale tvoj umotvor serviraj kot greh in prosi odpuščanja zanj…

   • xla

    se bom takrat spomnil nate :)

    • ZatonMesecnikov

     Spomin je pogojen s posameznikovo inteligenco. Zato zna biti, da se me takrat niti spominjal ne boš več….

   • Tone

    Zgodbice o brezvercih, ki tik pred smrtjo pokličejo duhovnika in se spovejo in pokesajo, so samo pridigarske zgodbice. Vse so resnične toliko kot govorice, da so na smrtni postelji poklicali duhovnika Tito, Pepca, Kardelj, Maček in vsi drugi.

    • ZatonMesecnikov

     Nimaš nobenega dokaza, da so zgodbice. imaš pa verjetno prav, da k omenjenim ordonanci, pa skrbniki, župnika ne bi pustili. Ker bi jim to rušilo sistem. Čeprav so bili vsi, ki jih omenjaš po rojstvu župnikovi, to je krščeni. Nosijo tudi krščanska imena oziroma njihove različice, vsi po vrsti. Da jih je satan speljal h komunistom, je pa tudi znano. Vprašanje kakšne poslednje sodbe bodo deležni, ko se sedaj cmarijo v purgatoriumu. Verjetno ne blagohotne, glede na število ljudi, katerih smrt so posredno in neposredno povzročili… Oziroma je možno, da so šli direktno v pekel, vsi po vrsti.

     • Tone

      Ne ven, ne vem. Kaj pa, če so zgodbice resnične? Kaj če so se pravočasno iskreno pokesali? Znano je, da ima Bog rajši spreobrnjeno izgubljeno ovco kot pravičnika.
      “Povem vam: Prav takó bo v nebesih večje veselje nad enim grešnikom, ki se spreobrne, kakor nad devetindevetdesetimi pravičnimi, ki ne potrebujejo spreobrnjenja.” (Luka 15,7)

      In sedaj uživajo v nebeški gloriji.

      “Ne sodite, da ne boste sojeni!” (Mt 7,1)

     • ZatonMesecnikov

      Pravim ti, da zelo verjetno Dplanc ne bi spuistil župnika k Joškotu, četudi bi si ga ta zaželel. kaj pa bi vendar pošteni komunisti rekli na to…

  • Mojca pokraculja

   Kaj sploh razumeš pod “privat” ? Privatne šole nimajo nobenega privatnega programa OŠ ampak državnega. Izvajajo za državo državni obvezni program OŠ, kar jim je država tudi dovolila. Pri tem morajo ta državni program izvajati po predpisih kot javna šola.Vse kar je izven tega programa starši plačajo in to ni problem, zaradi katerega bi se kdorkoli razburjal O tem tudi ni odločalo US ampak o državnem obveznem programu. Kar se tiče vere je vse v Ustavi. In prav je tako !

   • xla

    kaj ni vera ločena od države? Če že imajo verske šole, s prirejenim državnim programom, ustanovljene s strani verske skupnosti, naj se financirajo sami, jaz jih nočem.

    • Mojca pokraculja

     Seveda je ločena in prav je tako. Nobenega vmešavanja ni s strani cerkve, s strani države pa vprašanje? Sploh ob tem, da ne spoštuje odločitve US !
     In nimamo verskih šol. Niti ene. Povej če veš za kakšno ? Muslimansko morda ?
     Noben “prirejeni” program se ne izvaja. Program je javnoveljavni, potrjen s strani države po točno določeni proceduri.
     Kar ti hočeš tudi imaš. Nimaš pravice kratiti pravic drugim, kot tudi drugi ne tebi .
     Si ogrožen ? Je tvoja ideologija napadena ? Je režim ogrožen ?
     Priredi si malo reda v glavi.

   • Ivan Friderik Novak

    Mojca, narava te ni obdarila s pametjo.
    Blagor na duhu bolnim . . .

    • Mojca pokraculja

     Hvala bogu ni me obdarila s tvojo pametjo, ampak z mojo.
     Je to vse kar imaš povedati o temi privatnih šol in financiranja?

 • Cucurbita Pepo

  Smilijo se mi versko indoktrinirani otroci. Ko vero uperite v nedolžna bitja in jim v času diferenciacije možgan grozite z večnim peklom, otroka s tem zlorabite! Ustvarite ovčke brez možnosti kritične presoje.

  • ZatonMesecnikov

   kaj tisti otroci, ki so bili deležni “napredne izobrazbe” v letih 1945 do danes ponekod, se ti pa ne smilijo Konkubina?

   • Cucurbita Pepo

    Se mi smilijo. Gre za podobno indoktrinacijo. Namesto v Jezusa so indoktrinirani v Tita.

    • ZatonMesecnikov

     Ja, in ti od tita imajo še vedno oblast….

    • Stefan

     Ja povedati kucanu in ga vprasati, o posledicah poneumljanja.

  • xtc

   Jep!
   Sploh levo-sami debili neuporabni.

  • Stefan

   To povej levicarjem in radikalnim muslimanom

 • if

  Cucurbita Pepo, xla in kvadrat Trikotnik, enako vprašanje nastopi v zvezi z opredelitvijo do pripadnosti političnemu sistemu, državi …!

  • Cucurbita Pepo

   Se strinjam

 • xtc

  A od socialistov in oboževalca socialista Adija pričakujete drugače?

 • FRANC3

  Naši levičarji razlagajo: Če grem v MERCATOR moram za 1 kg riža plačati 1 €, če pa grem v TUŠ, LIDL, SPAR ali HOFER, pa je dovolj, če plačam 0,80 €, ker je to privatna lastnina in ni njen ustanovitelj država.
  To je logika Butalcev!! In Butalci nam vladajo!

  • Tone

   V Mercatorju plačaš več zato, da se počutiš kot v trgovini in ne v kramarji. Le zakaj ne gredo vsi po riž v lidl?

   • Ivan Friderik Novak

    Zaradi Rodetovega Franclja. . .

  • Robiho

   Vladajo tisti, ki so bili izvoljeni. Tudi to je del demokracije.

 • Ivan Friderik Novak

  Vidim eno lepo damo, Andrejo Katič, ki je lepša od Tomčevke, Irglce, . . . in čarovnice Angelce.
  Uau. . . .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!