To vam prikrivajo: Kučanu višajo pokojnino še za slabih tisoč evrov!

Foto: STA

Ta teden se je končala javna razprava o reformi pokojninskega sistema, s katero bi vladajoči do leta 2025 postopoma popravili izračunavanje pokojnin ob upokojevanju moškim. Za ženske so odmerni odstotki zdaj ugodnejši. Takoj pa bi oblast ženskam dodelila nov dodatek pri odmeri pokojnin za otroke. Pokojnino bi, ko gre za moške, prej izjemno povišali nekdanjemu predsedniku republike Milanu Kučanu.

Mesečno doplačilo države za njegovo pokojnino bi po dogovarjanju vladajočih o povišanju plač funkcionarjev poskočilo za 995 evrov. Kučanova pokojnina pa bi z zdajšnjih bruto 4.789 evrov narasla na 5.734 evrov. In to mimo uradne reforme odmere pokojnin.

Kako prikrivajo in manipulirajo
Kučan že zdaj dobiva najvišjo državno pokojnino. Mediji, denimo Slovenske novice zadnje dni, to prikrivajo. Poročajo celo, da je najvišja pokojnina nižja od tri tisoč evrov. Zraven napačnih informacij, kakšna je najvišja pokojnina v državi, pa časopis v lasti Kolektorja Stojana Petriča, ki je član vodstva Kučanovega Foruma 21, objavlja preračune, koliko bo nekoč pokojnine dobil šef SDS Janez Janša, in zraven fotografijo tega opozicijskega politika.

Tako so lažnive novice, ki prikrijejo Kučanovo državno pokojnino, ki bo po povišanju daleč najvišja v državi, videti:

Koliko dobi Kučan, ne smemo vedeti!
Kakšno pokojnino prejema Milan Kučan, ljudje, če smo natančni, niti ne smemo vedeti. Uradno je to skrivnost te države. Pred dvema letoma je šef ZPIZ Marijan Papež novinarki Dela, ta časopis je prav tako v lasti Kolektorja, Suzani Kos v intervjuju to pojasnil tako: “Ne vem, kolikšna je pokojnina gospoda Kučana, a četudi bi vedel, je ne bi javno razkril, ker tega ne smem.“

V Spletnem časopisu sem po tej senzacionalni izjavi razkril, da previdni Papež in časopis javnosti prikrivata, da Milan Kučan vsak mesec dobi pokojnino, ki znaša 80 odstotkov plače predsednika republike. Tako so stranke leve sredine uzakonile. To je pred dvema letoma pomenilo 4.751 evrov pokojnine.

Za vodenje zveze komunistov v času socializma in za opravljanje funkcij pozneje je Kučan pred dvema letoma dobil 2.766 evrov pokojnine mesečno. Zaslužen del. A mu je leva koalicija LDS, SD, DeSUS, SLS leta 2003, ko je bil za predsednika republike že izvoljen Janez Drnovšek, s posebnim zakonom dodelila doplačilo, da od takrat dobi 80 odstotkov plače predsednika republike. Velja do smrti. Pred dvema letoma je to pomenilo mesečno doplačilo 1.985 evrov.

V času druge vlade Janeza Janše, ko so zaradi hude krize dramatično krčili vse mogoče pravice politikov po koncu mandatov, Kučanu privilegija po ostrih protestih iz takrat opozicijske Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića niso odvzeli. Presenetljivo je za dopolnilo Jankovićeve stranke, da bo Kučan dodatek obdržal, glasoval tudi pomemben politik z desne: takrat vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin. Odločili pa so glasovi z leve, ker je še nekaj poslancev z desne manjkalo ali niso glasovali. Podrobnejši opis takratnega dogajanja lahko preberete tukaj. Na posnetku sta Milan Kučan in njegov prijatelj Janković, čigar stranka mu je zagotovila, da še prejema skoraj podvojeno pokojnino.

Foto: Demokracija

Pokojnino Kučanu vladajoči zdaj višajo še za tisoč evrov, ker se dogovarjajo, da bi povišali plače najpomembnejšim funkcionarjem, tudi predsedniku republike Borutu Pahorju. Plače bi povišali kakšnim 1.500 funkcionarjem: ministrom, poslancem, sodnikom …

Pahor slabih 7.200, Kučan dobrih 5.700
Pahorju bi se plača s slabih šest tisoč evrov povišala na slabih 7.200 evrov. Ker Kučanu pripada doplačilo do 80 odstotkov Pahorjeve plače, bi poskočilo tudi doplačilo k pokojnini. Kučan pa bi po novem dobil okoli 5.734 evrov pokojnine.

Člen posebnega zakona, po katerem le Kučanu pripada privilegirana pokojnina, člen je iz pravne ureditve za vse druge predsednike republike črtan, je takšen:

Člen po katerem bi se Kučanu pokojnina povišala za slabih tisoč evrov.

Že osnovna Kučanova pokojnina, tista zaslužena, je visoka. A to je logično, ker je bil Kučan vso delovno dobo eden najpomembnejših funkcionarjev tega in prejšnjega sistema in je imel vas čas visoko plačo. Bil je dvakrat predsednik republike, pred tem predsednik predsedstva republike, šef slovenske zveze komunistov, predstavnik v vrhu jugoslovanske zveze komunistov, šef slovenske skupščine, sekretar zveze komunistov … Na začetku politične kariere je bil celo šef zveze socialistične mladine: ZSMS. Organizacije, iz katere je nastala pokojna LDS, ki jo je nekoč vodil Janez Drnovšek.

Kljub temu, da je imel Kučan med politiki najvišjo plačo v prejšnjem in novem sistemu, so mu po upokojitvi politiki iz njegovega bloka uredili dodatek, kar ni neobičajno za partijce. V socializmu, kjer so načeloma vsi imeli proletarske plače, kar za Slovenijo sicer ni bilo značilno, je bila razširjena praksa plavih kuvert, da so kadri avantgarde “enakost” bolje prenesli.

V državnem proračunu je 24.000 evrov doplačila h Kučanovi pokojnini za letošnje leto načrtovano tako:

Peter Jančič, Spletni časopis

 • jan Gedli

  Revček Kučan, pa še nič našparati si ni mogel – niti na račune v tujini, s tako nizko pokojnino pa si tudi ne bo mogel.
  Kako so kaj poskrbeli za “nepogrešljivo” kulturno nosilko slovenskih najvišjih vrednot Makarovičevo?

 • SIMON ROZIC

  Pa saj hudič ne more toliko požret ! Naj vrne državi kar je njenega in si nikoli ni
  zaslužil! Sem radoveden, koliko nakazuje na položnice Karitas, Rdeči križ, Unicef?
  Koliko gre v dobrodelne namene revnim otrokom , za katere revščino odgovarja sam,
  z žretjem denarja njihovih staršev. In končno :kdo je on in kaj, da mu je to dodeljeno?
  Navaden hudodelec in izdajalec Slovenskega naroda!

  • rabbit

   Dober vic.

  • Marija

   Dokler bomo pravi Slovenci tiho bo tako.Še bi lahko kaj spremenili ampak kmalu bo prepozno.Lustracine ni bilo in sedaj naturščiki plačujemo tujce.

   • septem artes liberales

    Zbujena si pa še kar sanjaš.

  • septem artes liberales

   Rdeči križ je namenjen po projektu načrtnega iztrebljevanja populacije na planetu.
   Treba je regulirat živež.

  • Steiermark

   Neslovencem je v Sloveniji vse, od hudodelstev, do siromašeje naroda, kateremu je bil nastavljen, kot neslovenec, da nas zasužnjuje in siromaši, pa še nagraje je za to, seveda z denarjem ki ga odrežejo pošteim in 40 let garaškim delavcem – upokojencem! Rdeča jugogolazen, pač!

 • Beli Sneg

  Seveda raji 10 EUR povišice, Murgeljparklju 1000 EUR. Saj on zasluži. Revež vodi državo kot upokojenec. Nič zato če jo je tudi zavozil.

  • Dragan Krstič

   Skupaj z Drnovškom. Zasavec mu je obilo pmagal, pravzaprav je bil Drnovšek eksekutor kot PM.

  • Marija

   No nam bodo dalo za kepico sladoleda.

  • pupa

   Je pares ubogi ta bivši predsednik, da si mora služiti priboljške(kremšnite) s petjem pri Kreslinovi skupini. Še nekaj. Kako pa je z obdavčitvijo tega honorarja?

 • J C

  Sej bodo tudi poslanci sds deležni dviga plač.

  • SIMON ROZIC

   …saj tudi edini preprečujejo, da še nismo Venezuela, ko že
   imamo lastnega malega zamaščenega Murgeljskega Maduro !

   • J C

    Vi imate pa še bolj oprane glave kot ta levi.

    • Nata

     Kako je pa to mogoče ?

   • jan Gedli

    Je že dobro, da SDS skrbi v parlamentu, da privilegiji niso še bolj v nebo vpijoči. Se pa jezim sam nase, da sem doslej “šimfal” le Tonina, ki je glasoval za dodatek Kučanovi penziji. Toda kot je zapisal Peter Jančič v Spletnem časopisu so za Kučanovo penzijo zaslužni tudi kup poslancev SLS in nekaj poslancev SDS, saj so se glasovanja vzdržali.Za kakšne kupčije je le šlo?! Vsekakor so to UDBOVSKI PODTAKNJENCI. Nihče si ne upa zapisati njihovih imen. Zaradi podtaknjencev je SLS je že dolgo izven parlamenta. Škoda pa je tudi v SDS – gre za izgubo zaupanja. Če bi jih obelodanili bi bilo manj neodločnih nevolilcev.

    • Marija

     Res ni nobenemu za verjeti.Vsinso en skupek pohlepnežev.Tumasti narod je pa tiho.Če pa ze kaj rečes te jih pa tisoč napade.Tako imamo mi smo bilimtiho 70 let in to sedaj plačujemo.

  • Nata

   Drži. Bog je prvo sam sebi brado ustvaril.

 • Rožle

  1 Kućan na dan .. vam odžene penzijo stran ..

  • soraya

   HAHAHAH, PA ŠE KAKO RES JE! :))

 • Nata

  + + + +

  Slika je dobra !
  Le kaj je stric prepeval ob spremljavi basa in kitare in. . . . . .drugega se pa ne vidi .

  • Peter

   Glede na to, da je v ozadju Kreslin, je pel Od višine se zvrti, no.

   • Nata

    Ko bi vsaj dol padel !!

    • septem artes liberales

     ga.Nataša glede na izobrazbo se dostojno obnašajte do akademika, predsednika, stvarnika temeljev samostojne države Slovenije.

     • Peter

      Hm stvarnik temeljev?
      Še en s podjetjem za izdelavo betona, no.

     • Nata

      Ne, ne , umetnik je. Svobodni umetnik sedmih umetnosti. . . .

     • Peter

      Ah ne, tako on pravi precedniku (stvarnik temeljev samostojne države), tale sedmih umetnosti umetnik na svobodi

     • Nata

      Oooo, ta pa je dobra.
      Pa saj ON ne bi smel imeti podjetja !

      Ustvarja pa že 70 let. Ni hudir, da se je kaj naučil !

     • septem artes liberales

      Petrčk pazi, da ne boš za vezivo.

     • Peter

      Umetnik, kultiviran človek, pa takole grozi, kot kakšen mafijozo….?

     • septem artes liberales

      Mafiozoti stare šole so častni možje.

     • Peter

      So bili. Vgrajevanje nepriljubljenih oseb v temelje so iznašli potem, ko časti že zdavnaj ni bilo več.

     • septem artes liberales

      Da te podučim Petrčk, ko ne strahospoštuješ časti pokončnih mož.

     • Nata

      Saj se , no ? Sem samo nadaljevala misel. . . . zanimivo misel !
      Akademik ? Saj ni !!
      Predsednik ? Z zamrznjeno partijsko knjižico !
      Stvarnik ? Potreboval je samo trenutek s tistim slavnim stavkom
      ” danes so dovoljene sanje” in je ustvaril Novo Jugo !

     • septem artes liberales

      Tudi PV g.Šarec je akademik.

     • septem artes liberales

      Kot tudi g. Janša.

     • pajot

      ma,dej majmun. Ti si en primitiven zafukan udbovec,ki se gre na tem forumu nekaj,kar sploh ni v tvoji naturi. dej,rajš pojej kakšno banano,bumbar.

     • septem artes liberales

      Kr zadrži jo. Ti dovolim, da jo danes olupiš.

     • mona lisa

      Bebec na kvadrat.

     • septem artes liberales

      Da ti ne bom bolj globok dekolte narisal.

     • septem artes liberales

      Kaj ti pa ni prav? Da ima g. Janša akademski naziv.

     • mona lisa

      Ja akademik za idiotizem in kraje.

     • septem artes liberales

      Oblastniki ne odgovarjajo tudi, če jim “ponesreč” v žep pade.

     • Nata

      Ha . . . . . je zadnjič Cavazza dobro povedal.
      O Dostojevskem pojma ni imel, ko pa je začel na Radiu GA – GA- – – je pa vzcvetel.
      Skratka? Zgrešil je poklic.

     • Teas

      Na tem portalu so vsi poslušni, to je najbolj poslušen portal vseh časov.

     • septem artes liberales

      Veneti,Windisari, Slovani so poslušni dokler jih ne nahujskajo v bratomorno vojno.

     • Teas

      Domobranci so najhujši: poslušni, v vojni za svojega firerja.

     • septem artes liberales

      Oni so bili samo žrtvovani. Možno, da bodo kdaj proglašeni za mučeništvo. Prej mora desnica zmagat v novi državljanski vojni.

     • Teas

      Jaz mislim na sodobne domobrance, tele na portalu nova tv in v sds.

     • septem artes liberales

      Ti so zopet prešli v fazo, ko nosijo plenice.

    • septem artes liberales

     Malo še potrpi, ko še stoji.

  • Rožle

   Po vsej verjetnosti je šlo prej za stokanje kot tudi z vložki jecljanja .. težko bi rekel, da je res prepeval .:)

   • Nata

    Se strinjam !!
    Vendar so , kot vidimo, ljudje z njegovim prepevanjem kar zadovoljni !!
    Ima zelo pozitivne učinke za žepke, ne za uheca !!

 • Black_hawk

  Krulčanu pa ne gre slabo v Sloveniji, visoka pokojnina, napol zastonj bajta v elitni mestni soseski ja ni da ni.

  • Dragan Krstič

   Vila ga je stala 15.000.-DEM oziroma današnjih 7.500.-€. Realna cena te vile pa je bila tedaj okoli
   300.000.-DEM

 • septem artes liberales

  Kučan je velik državnik. Spoštovanja vreden gospod. Slovenec v pravem pomenu besede.

  • Minovak

   Že v prvem stavku si se zmotil, on je najmanjši “človek” v Sloveniji, kar pa se ostalega tiče pa ti svetujem pomirilo, ter počakaj, da napad norosti mine.

   • septem artes liberales

    On ima vse kar imajo Veliki, ki so se zapisali v zgodovino rimskega imperija. Rokoval se je s svetovnimi državniki, Papežem, Patriarhom,…

    • Peter

     Aha, potem je Clio…

     • septem artes liberales

      Petrčk ti si nepomembnež. Dobrota g.Kučana ti dovoljuje svobodno izražanje. Vendar se bo v EU omejilo na civiliziran bonton oz krščansko vzgojo.

     • Peter

      Clio je izjemno civiliziran avto.
      Kaj sploh še ostane velikim, no?

     • septem artes liberales

      Lahko bi bil kočijaš g. Kučanu.

     • Peter

      Lahko bi bil. Pa sem raje prijavljen na zavodu, no.

      btw, kočijaž.

     • septem artes liberales

      Petrčk ti si znaš biti poslušen, ko je potrebno.

     • Peter

      …ti si znaš…
      Akhm, no.

     • septem artes liberales

      Umeš kot govorijo naši juzni bratje.

     • pajot

      Odjebi iz mojega vidnega polja,plačanec. In to za majhne denarje. gnusiš se mi.

     • septem artes liberales

      Tvoje vidno polje je doloceno kot fijakrskemu kljusetu.

     • septem artes liberales

      Koči-jah, Koči-jež, Koči-jaš
      Jahaš, Ježa, Jaše. Lp Peter

      Zakoči

     • Peter

      Koči-Jah? Nov reggae komad?

     • septem artes liberales

      Romski etno štiklc.
      Jaše cigo šarca.

     • Nata

      Hi. . . . hi. . . . . .ne bo dolgo trajala ta dobrota. Jutri je nov dan !

     • septem artes liberales

      Carpe diem.

     • Nata

      Ja, eni ga znajo in jim je dano. . . . .

     • septem artes liberales

      Predistinacija.

     • Nata

      Ja, po potrebi !

    • Minovak

     Ti takrat niso vedeli, da so dali roko hudiču. Sedaj jim je sigurno žal.

     • septem artes liberales

      Bog in Hudič sta eno. Vladar ve kdaj mora izbrati določen pol v danem trenutku.

     • Minovak

      Spet napaka, Bog in hudič nista eno, sta kot + in -, da pa vladar ve, kdaj dati roko pravemu polu, pa imaš v največji bližini in to je oder komedije nasproti Maximarketa.

     • septem artes liberales

      Dualnost ste ljudstvo v demokraciji.

     • Minovak

      Ali ti nisi ljudstvo?

     • septem artes liberales

      Izbranec z ljudstva. Lp ovčice. Dovolj za danes.
      Da ne bo g. Ivan Janez Janša jezen name.

     • Minovak

      Imam pa občutek, da se je prijavil nov provokator na portal, ki skuša opravičiti vso slabo karmo vladajočega sistema, kar je že stalna praksa, kadar gre navzdol.

     • Peter

      Izbranec z ljudstva, kot sam pravi.
      Bo že držalo, no.

    • sodnikisozločinci

     Rokoval se je s kurcem in se še vedno.

  • Nata

   Kaj pa izzivaš ? Nekaj za dobro voljo. . . . .

   Družina Ivanov kupuje novo vozilo, čudovitega Moskoviča 407.
   Oče Vladimir prodajalcu odšteje denar, prodajalec pa mu reče: ”Hvala, pridite nazaj po avto čez 10 let.”
   Vladimir vpraša: ”Popoldne ali dopoldne?”
   Prodajalcu se zdi vprašanje bedasto: ”A je važno, saj je šele čez deset let?”
   Vladimir: ”Sprašujem, ker dopoldan pride vodovodar.

   • septem artes liberales

    Le posvečeni so kreatorji oz načrtovalci prihodnosti. Lp ga Nata.

    • Nata

     Vračam pozdrave !

     • pajot

      Udbovcu?

     • Nata

      No, @pajot ? Ga ne poznam, zato težko sodim. Tudi o sami UDBI zelo malo vemo. Če se spomnim tistih seznamov, ki jih je objavil g. Lajovic. . . . .

      Do mene je kar soliden. Zato tudi jaz nisem nesramna.
      Saj vidimo, kam to pripelje.
      lp tudi tebi !

  • pajot

   jebiga,malce si falil. velik ne more biti,ker je samo nekaj centimetrov nad metrom,spoštujete ga samo vi,pijavke prisesane na proračun,Slovenec pa sploh ne,ker je na pol madžar. In ti si idiot,zrel za umobolnico.

   • septem artes liberales

    Ogrska je del Svetega rimskega imperija. Lp pajot

    • pajot

     jebeš imperij. Slovenec pa vseeno ni. Pa če se ti na glavo postaviš.
     neandertalci so imeli ravno tako svoj imperij.
     Žal,po miselnosti si neandertalec. Živiš v rdeči preteklosti.

     • septem artes liberales

      Lapanje niso dejanja. g. Kučanu ne sežeš do kolen.

     • pajot

      ne,gotovo ne,ker sem večji od njega.

     • septem artes liberales

      Več dreka te je napram g. Kučanu.

  • sodnikisozločinci

   Zločinska komunistična baraba, to je kučan.

 • Minovak

  Denar je velika stvar, ki dela ljudi majhne.
  William Shakespeare
  …in tak je murgeljski virus tudi ostal.

 • Franc Šink

  Ne ne nismo samo ponižani, smo obenem tudi totalni bebci.

 • Dada

  Zadnjič so objavili podatek, da Janša izpolnjuje pogoje za penzijo. Naj bi bila nekaj čez 3000 €. Prav. Za sranje, ki ga dela v Sloveniji. V redu, če je tak izračun.
  Kaj je narobe s Kučanovo penzijo, ……

  • Beli Sneg

   Kaj se sprenevedaš. Za JJ so delal izračune po različnih opcijah (kaj bo, če bo?), seveda vse izračune, ki veljajo za navadne smrtnike in niti v enem primeru ni bilo toliko kot ti pišeš. Narobe z Murgeljnovo penzijo je to, da ima penzijo, ki mu po izračunu za navadne smrtnike ne pripada v višini kot jo prejema. Njemu je Tonin odobril 80% plače predsednika republike in zato je njegova penzija zdaj cca 2000 višja, po novem bo pa cca 3000 višja od tiste, ki bi jo imel po izračunu kot navadni smrtnik.

 • Olga101

  Kučana na mizo, mizo pa ven!

  • Minovak

   …a ni škoda mize.

 • soc

  Kje si zdaj, Toninček?

  • septem artes liberales

   Sredinčka ti kaže!

 • ZatonMesecnikov

  Kaj pa je s tistim 1 milijonom Eur. letnega proračuna, ki ga dobijo Bivši predsedniki? Za kao vzdrževanje svojih vez in poznanstev ter svojega aparata?

  Je to še aktualno? Nič ni bilo nikoli slišati, da bi kdaj to ukinili?

  • Beli Sneg

   Mislim da je to veljalo za pet let. No seveda za Murgeljca bo to doživljensko.

 • Branislav Valter

  5.734 evrov jaz zasluzim na dan, pa nisem Kucan.
  Splacalo se je roditi v Titovi SFRJ, studirati ekonomijo v Ljubljani, ter mlad oditi v ZDA.
  Titova SFRJ in ZDA so bile do mene super, vsaka ob svojem casu.

  • Beli Sneg

   Če bi ti toliko zaslužil in bil tak đek za kakršenega se izdajaš, se nebi svaljkal na portalu Nove 24.

   • Branislav Valter

    Problem je v tem da je z leti moje zivljenje postalo prevec enostavno. Prevec denarja, prevec prostega casa. Otroci so odrasli, denarja je dovolj za stevilne generacije mojih potomcev…
    Skoraj ves delavni cas prezivim za racunalnikom kjer za bogatine in penzijske sklade urejam portfeljne po enostavni formuli.
    Mati Tereza pa ne morem biti ker sem prevec sebicen.
    Ergo praznino polnim s tem sranjem.

    • šmentanamuha

     Lahko pa bi kaj doniral kakšnemu revežu, ki si ne more privoščiti drage operacije. V Sloveniji jih je kar nekaj.

     • Branislav Valter

      8 sorodnikov moje prekrasne Venezuelanske zene zivi pri naju v Miamiju.
      Nekaj moram storiti tudi za Slovence.
      Poslji prosim kako povezavo

  • pupa

   Kaj ti ne spiš? Tako rano ti ni treba na tipkovnico. Upam da bo predviden orkan na Floridi dovolj uspešen, da bomo lahko rekli HVALA ORKAN!

   • Branislav Valter

    Dorian me ne bo odnesel s seboj.
    Oko orkana je precej zahodno od Miamija.
    No pa mogoce kdaj drugic.

 • Mademoiselle Ava

  Ja kaj! Če pa Slo ni bila njegova intimna opcija. Za to si danes pošteno nagrajen!

 • Edi Puc

  .. njegova intimna opcija je tudi Kramberger

  • septem artes liberales

   Ni enega dobrotnika, ki je imel vpliv na množico, da ni bil umorjen.

 • Artur

  Leglana lopovščina ….”Med tovariši, SPLAČALO SE JE”

 • soc

  Matilda, na pomoč!

 • Slovenec

  Požrešnost komunistov nima meja, naivnost in vdanost NSi tudi nima
  meja. Neumnost volivcev tudi nima
  meja.

 • septem artes liberales

  ddr. Milan Kučan je po dosežkih, novo nastale države največji Slovenec. Najvišji, ko stopi na zaslužen lastn tošl, če se tako izrazim.

 • pajot

  Crkne naj čimprej in z njim vsi tisti,ki se nahajajo v njegovi riti.

  • septem artes liberales

   Očitno si pojedel banano, da ti gre rit po glavi.

 • antimur

  Prekleti zločinec in izdajalec Slovencev, Kčan in njegova golazen, pojdite že enkrat k hudiču, da si ubogi slovenski narod končno oddahne in zaživi človeku dostojno in svobodno življenje.
  P.S.: Igra mu pa prekmurski kučanistični podrepnik Kreslin. Kreslin, obdelaj kakšno zgodovinsko delo o Prekmurju in Prekmurci, pa se morda ne boš več klanjal temu antislovenskemu pizdunu.

  • pajot

   Kreslin je ista piz…da,kot ta skot o katerem je beseda.

   • totex39

    On je že od nekdaj v komunističnih vodah.

 • Dare Krajec

  lopov nič naredu zdaj pa se to, banda lopovska

 • Dare Krajec

  jaz bi mu za 1000 evrov znizal

  • Slovenec

   Za 3000 jurjev…

  • antimur

   Kaj znižal, odvzeti vse državljanske pravice z neupravičeno penzijo skupaj, pa pred zid, pa še qrba murglaška ne bo poplačal škode, ki jo je povzročil Slovencem.

 • Dragan Krstič

  Kučan ima Tonina rad. Če bo ubogljiv mu bo Kučan zrihtal da bo v naslednjem mandatu predsednik DZ.

 • Rafaelus

  Jaz Rafaelus imam 419 evrov invalidske pokojnine za 20 let delovne dobe, žena recimo ji Tanjuška pa je pridelala kar 42 let delovne dobe, saj so ji vmes crtali dve leti ker je bila z otrokom doma do 3 leta starosi. Naj povem da sem ji placeval znesek ki ga je dolocila drzava in ima vpis v delovno knjigo. Ko je dodelala dodatne 2 leti in sla v pokoj ji je sodisce kot drugim nazaj priznalo tiste 2 leti. Z zakonom levice dobi sedaj 500 evrov in dodatno 70 evrov za povecanje delovne dobe se pravi ima Tanjuska za 42 let 570 evrov, jaz Rafaelus 420 evrov. Skupaj za 62 let delovne dobe oba skupaj 990 evrov. KUČAN JE VEČJI ZNESEK DOBIL SAMO KOT USKLADITEV. SLedi zapis par izredno grdih besed, kaj si mislim o takem socialnem naravnanem predsedniku in o isti državi ki se razglasa za SOCIALNO. Dodam Tanjuška je od Obrtne zbornice opravicena se dodatnega bonusa kot podjetnica, saj je placevala preko 30 let DODATNO POKOJNINO. Izracunali so ji 99 evrov mesecno, ampak ze pri 5 dodatku so ga znizali za 30 %. Tako z ženo recem zivotarima s skupaj 1.050 evri. Koliko bi imela v Avstriji za taksno delovno dobo obeh PREKO 3.200 evrov. Ko mi se kdaj od javnih osluzbencev rece, da sem lahko vesel da zivim v pravni in socialni drzavi ga na ( primitivno ) DIREKT NA G – b – c. p.p. Saj drugace nisem tako primitiven, tle pa mi zavore popustijo ko berem kaj dobiva Kućan, povsem NEUPRAVICENO. Kateri predsednik na svetu to dobiva, bi lepo prosil za ODGOVOR, če ga kdo pozna !!!

 • Unikatna

  To je že prava žalost…zase bi imel dovolj 1000 eur….Je pa res, da imajo vsi politiki prevelike plače!!

 • šmentanamuha

  Toliko o socialističnih voditeljih in bedakih, ki jih volijo. Tonin zdaj pričakuje zasluženo plačilo za opravljen posel. Nekako ga morajo ustoličiti za predsednika vlade, a kaj, ko Janša ves čas meša štrene temu scenariju.

 • Vesuvius Vesuvius

  A se je kdaj g. Kučan v svojih nastopih ali govorih zavzel za malega industrijskega delavca z nizko plačo, kateri je nosil glavno breme, da je industrija sploh obstala v Sloveniji po razpadu bivše države…. nikoli ! Ko so “razni forumci” lastninili štango pa jim je držal on in večni sindikalist Semolić je delavec garal iz meseca v mesec iz leta v leto za sramotno plačo in plačeval sindikalno članarino. Ti delavci so odšli ali odhajajo z faktorjem 57,25% od odmerne pokojninske osnove za 40 let dela z izračunom 375, 450 € “iz korektiva usmiljenja socialno vladajočih je to zdaj 520€. Kako naj onemogel delavec plača domsko oskrbo s to pokojnino pa ne v Ljubljani, še na Hrvaškem jo več ne more
  Kdo bo popravil krivico tem pretežno moškim delavcem pri katerih je bil upoštevan ta nizek faktor? Kdaj bo reforma celotnega pokojninskega sistema in poprava krivic….. nikoli.
  Še Tito če ne drugega je bil v nastopih vsaj “glumač” in se je zavzemal za radničko klaso… g. Kučan žal nikoli.

  • septem artes liberales

   Semulič se je dvignil kot kurac, ko ga je g. Kučan vkplopil.

 • Ježek Teka Teka

  Nemci so mel Hitlerja … Rusi Stalina … balkanci Broza … Slovenci mamo pa nadgradnjo vseh teh morilcev …

  • septem artes liberales

   J.Broz je bil slovenske matere sin.

   • tonite falco

    Če verjameš komunističnam pravljicam. Pravega titeja so rusi ubili že leta1939 v moskvi. In nazaj poslali dvojmika, da so lažje nadzorovali jugoslavijo in režim v njej. Toliko o nevednih v sloveniji !!!

    • septem artes liberales

     Tolažilna zgodbica nasprotnikov, ki niso obdržali ablasti. Za to stripovsko štorijo nimaš niti enega mat. dokaza.

    • Steiermark

     Sicer , prave resnice o zverinsko morilski pedofilski podgani jb titu, ne vemo, vendar se tvoja zdi dokaj blizu resnice, če odmislimo, da je bila objavljena smrt desetarja v AO vojski, 1915 leta….Sicer pa, če drugega ne, potem bo vsaj tisto, dvojniku, poslanem s strani stalina, res!

   • Steiermark

    Kje pa ti živiš? Od kdaj je bila podgana , ki si je nadela ime jb tito, tudi samo po materi, Slovenec? Ti si pa res komik, da pri svoji starosti še vedno živiš in verjameš v resničnost pravljic!

    • septem artes liberales

     Tito ima vnuke lahko se prepriča ves Svet s testom DNK. V tvoje natolcevanje se ti in Svet ne more prepričat z dokazi.

     • Steiermark

      Marsikateri pederast inpedofil je porocen in ima, zal tudi potomce! Ti pa najbrz si edene izmed tistih, ki trpite zaradi stokholmskega sindroma…..a ne, ljubicice bijela….Sicer pa pravo zgodovino o tem podtaknjenem psihopatu, pederastu in pedofilu, pozna vsak normalen in vsaj malo razgledan clovek!

     • septem artes liberales

      Ti s takimi izjavami definitivno ne spadaš med normakne ljudi in razgledane prej trpiš z neko vrsto psihopatske patologije.
      Vem pa kje tiči tvoje skrajno sovraštvo do socialistov. Tvoji predniki so izgubili privilegij in bili pregnani v svojo matico.
      Zdaj lahko bemtiš koliko ti je volja vendar Tito je užival privilegije, ki si jih je izboril, do konca lastnega živlenja, umrl dokaj star. Medusa.

     • Steiermark

      NO, no , balkanska meduza, kaj se toliko razburjas, ko nekdo poda edino resnico o pedofilu in pederajzlu, ki je razen posiljevanja pionirckov (si bil tudi ti med njimi, da te je ta moja izjava tako prizadela ali trpis samo zaradi stokholmskega sindroma?) bil sposoben posiljevanja tudi zensk? No, pa dokler se mu ni posususil, je se tudi kaksnega pankrta naredil kaksni “radodajki”!

     • septem artes liberales

      Kje si opazila, da me custveno gane glede Tita? Jaz sem bil 2leti star, ko je umrl. Niti moji starši in rod ni bil nikdar član KP. Dobesedno do njega ne hojim nobene osebne simpatije. Z razliko, tebe skrajno psihopatsko vrže s tira, ko je govora o prejšnem sistemu kateremu je vladal J.B.Tito.

     • Steiermark

      No, no, meduza. Malo se kontroiraj in tudi poskusi razmislit, preden svoje, meduzine, misli in sluzasta razmišljanja na splet spraviš, ker si kontradiktoren in izpadaš tudi bebec! Tvoji niso bili v kp, pa tudi ti ne…. kakšno zvezo ima to z realostjo, da obožuješ in povzdiguješ vašo balkansko gnido, psihopata ki je kriv za smrt več kot 200.000 poštenih Slovencev, med njimi tisoče otrok in vse tudi pove tvoje navduševanje nad njim, ki ga pa neki 2-letni paglavec ne razume, seveda pa so ga o tem poučili meduze – starši! Pusti me s tvojim pedofilsko pederajzlastim in klavskim idolom, pri miru, sicer si ga pa zatakni v svojo meduzasto r….it!

     • septem artes liberales

      Najmanj si pa ti kompetentna podajanje resnice, ki ni podkrepljena niti z enim materialnim dokatom.

  • mona lisa

   Točno tako. Ta golazen nas ubija po malem ampak sigurno.

  • septem artes liberales

   Španci pa đeneral Franca.

 • Marija

  Brez besed.

 • Garbage man

  Da Bog da crkne v največjih mukah

 • Slovenec

  Čudovito. Tisti, ki jim Slovenija ni bila intimna opcija bodo dobili še več. Vojni
  veterani in pokončni Slovenci pa bodo dobili drobtinice.

  Ljudstvo pa nič, za take lopovščine bi moralo demonstrirati 100.000 ljudi.

 • Janez Kepic-Kern

  NO.
  Ne bil bi rad v koži nekoga,
  za katerega toliko OK ljudi – misli,da si ni zaslužil toliko
  penzije.
  In da je nasploh najbolje, če čimprej – “škripne”. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • mona lisa

  To je višek kriminala in ne vem zakaj ves ta drek še mirno prenašamo. To je rop pri belem dnevu. Kako dolgo še bomo hlapci tem parazitom, ki so in delajo Slovencem samo škodo in potiskajo državo v prepad.Kučan pa je že tako naredil toliko škode da bi moral biti nekje v samici ne pa da iz ozadja vleče niti in nastavlja svoje ljudi nesposobne in lopovske na krmilu države.

 • Poserjemsenavse

  Ta bo živel kot Metuzalem prasec smrdljiv

 • jakob kovač

  Ja bogatim je treba dati več,saj imajo večje potrebe kot reveži,oni ne jedo testenin vsak dan kot ostala raja.

 • Olga101

  Kateremu upokojencu se še penzija revalorizira v skladu s plačo na bivšem delovnem mestu?!!!
  Zahvalimo se krščanskemu socialistu Toninu in njegovi botri Ljudmili Murglski!
  Nova Slovenija se je zdaj tudi uradno pozicionirala tja, kamor s svojimi dejanji že ves čas sodi, h komunistom ups levicarjem!

 • to_mi_delaj

  Tole spada v rubriko: SAJ NI RES, PA JE

 • Janez Kepic-Kern

  Predlagam-o, da gre ta
  in ostale sporn penzije
  – v ponovno javno razpravo
  in v odločanje v Parlament naše R. Slovenije. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • antimur

   V prvem delu imaš prav, kar se pa tiče parlamenta je pa jalovo upanje, tam razen SDS-ovih poslancev sedijo sami levifašisti in pizduni, ki se za poslansko plačo prodajajo bolj kot vsaka kurba, oziroma one so dosti bolj poštene, so na prostem trgu, če želiš plačaj, če ne dobiš. Slovence pa ti levifašisti tolčejo po glavi in terorizirajo, čeprav so nas že povsem izropali. Še narodnost in domovino nam hočejo odvzeti, prasci, edino primerni za na kandelaber, ali pa katerokoli drevo.

   • Janez Kepic-Kern

    Hvala za +.
    Seveda imate prav.
    Jaz se bom trudil
    s “SLOVENIANA” DRUŠTVI – OKREPITI
    OBE PRAVI POMLADNI STRANKI – SDS IN SLS.. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • antimur

     Prosim, ne vikaj me, saj smo soborci proti tej kučanistični golazni.

     • Janez Kepic-Kern

      VELJA – SE KDAJ DOBIVA NA DEBATI.
      TUDI SODELAVCE BOM RABIL.
      Nekaj jih že imam. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

  • Branislav Valter

   Predlagam da se Kucanu dostavi en ducat ilegalnih muslijev, direktno na njegov dom. Na pomoc naj poklice Fajonko in Videmska.

 • Andrej

  Požrešnost komunistov se konča tam, kjer se prične pamet volilcev.

 • šrauf

  Kućan nuca tako pokojnino. Država mu je šenkala bajto s katero ma same stroške,kot profesonialni meglač,mora še za menjavo žarnice najet štromarja,zet mu je pa tud skliznu….z babam so pa sam stroški…..

 • Anton

  Če ne bi bilo kučana ne bi bilo partizanov.

  • Branislav Valter

   Ne.bi bilo Lenina

  • Janez Kepic-Kern

   HA, HA, OK HEC.

   • Anton

    Ne, nekateri to resno mislijo.

 • Branislav Valter

  Na cm dobi zvepleni 171cm najvisjo pokojnino v SLO.
  SKRAJNI CAS JE DA NEHATE VOLITI LEVE PARAZITE. JAZ, POTOMEC KLANA KARDELJ MACEK, IN VSA MOJA DRUZINA PO POSTI VOLIMO SDS.
  SDSu bi zelo koristilo da porine Jajota v ozadje, postane naj Chairman EMERITUS, vajeti pa naj prevzame kolegica dipl ekonomistka Romana Tomc.
  Koristilo bi tudi da nehate pljuvati po NOB, mrtvih komunistih, istospolnih, Srbih….. ker s tem odbijate neopredeljene volilce.
  JAJO JE OPONENT O KATEREM LAHKO ZVEPLENI 171CM SAMO SANJA: S SVOJO IHTAVOSTJO IN CUSTVENOSTJO NE BO NIKOLI OGROZIL LEVIH PARAZITOV, TOMCEVA PA JIH UTEGNE POSLATI V OPOZICIJO.

  • Janez Kepic-Kern

   171 cm
   je kar precej.
   Na CENTIMETRE
   – SE PA – SE ZDI – NE SPOZNAŠ.
   Tisti – nizkokrasli cca 80 let penzionist zagotovo – nima 170 cm.
   Uradno merjenje telesne višine – izvajajo OSEBNI ZDRAVNIKI. Č.R. JANEZ K. K.KOMENDA
   P.S.
   Meni
   je moja zdravnica včeraj izmerila 174 cm.

 • milanček

  ja predragi moji zavedni Slovenci, treba bo udariti in ne po mizi, po mafiji, po uničevalcih slovenskega naroda, to je, od kućana navzdol!

 • Joško

  Čas zaceli vse rane in tudi to bo zacelil; upam,da kmalu.

 • luka globus

  Ma jebte se vsi skupi

  • sodnikisozločinci

   Lahko ti podarim samo ljubezen.

 • Garbage man

  1000 udarcev z bičem, mater mu madžaronsko/srbijansko !

 • Garbage man

  Pa uno degenerirano hči z preveliko glavo, bo potrebno poiskati v Švici in ji jebat mater komunistično

 • totex39

  Par let nazaj se ni toliko pojavljal v javnosti, a se je že kdo vprašal, kako to, da spet “brusi kremplje” tam ko ga najmanj briga. A seveda, rabi večjo pokojnino za svoja izdajalska dela, ljudje pa mu bodo za vse to še bolj ploskali.

 • xtc

  Dejstvo je ,da bi država morala tistim funkcionarjem,ki so bili na vodilnih partijskih in odločevalskih mestih v prejšnjem režimu omejiti penzijo na največ 800 eur,podobno kot Poljska.

 • IZBIRA

  No vsaj iz prve roke, se pravi od prvega komunista v Sloveniji lahko vidimo kako si predstavljajo komunisti pravičnost, skromnost in enakopravno družbo z njimi, se pravi avantgardo na čelu, evo tako: Evo kurac vam, vse pripada nam!

 • Janez Kepic-Kern

  TEH , NEFORMALNIH, JAVNO ZELO POMEMBNIH – S H O D O V – zna biti zelo veliko.
  V tem času po dopustih.

  ŠALA, FANTAZIJA

  NE TRDIM RAVNO, LE DOMNEVAM,
  DA SPODNJE “NEFORMALNO FRUŠTVECE” RES OBSTOJI.
  Današnji, tu le na kratko orisani
  – SHOD
  tega domnevnega, zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
  “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
  NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
  razumljivo poimenovanega
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  – je bil – fantazijsko povzeto – TAK.

  Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
  – blizu NAME
  vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

  “LEPOFRIZURNI” reče:
  Naši nad 80 in 90 letni veterani – so zelo vznemirjeni
  ker je bil
  “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES – ZAVRNJEN – KOT KANDIDAT ZA DIR. URADNEGA LISTA.
  A ima kdo od vas prisotnih – kako pozitivnoidejo
  kako pomiriti vznemirjenje – naših zaslužnih veteranov?

  “DIPLOMATNEŽ” – veteran reče: “brez dramatiziranja in panike – prosim.”Gre za vihar v kozarcu,vode,
  oz. za minorno, trejerazredno stvar. Mlade ex KP, ZK povzpetnike v financah – je treba dati pod naš nadzor – preko noviih, še ne poznanih “informatorjev”. Nekaj jih lahko uredim jaz.
  Predvsem pa je treba STARE, ZLAJNANE, VSEM ZNANE “INFORMATORJE” TREBA POSTAVITI NA STRANSKI TIR, V KAKE IDILIČNE SLUŽBICE, KJER NAM NE BODO DELALI ŠKODE.”

  “ŠTRUČKA” – kulturniški, tudi “lepofrizurni” praktik reče” “ti bom jaz pomagal glede mladih, “nekontaminiranih” inormatorjev, poznam veliko mladine.

  “LEPOFRIZURNI” šef – reče: ” me veseli, da še imamo toliko in tako odličnih, profesionalnih in diskretnih
  ter zaupanja vrednih ljudi – kot sta – vidva. Poročajta mi prosim – čez tri dni.

  In se razidejo.
  Op,: VSAKA PODOBNOST Z REALNM OSEBAMI,KLUBI, DRUŠTVI
  – JE NAKLJUČNA.
  Gre za fantazijsko-umetniški tekst. L.R. EX knjižničar Janez KEPIC -KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  FANTAZIJSKE ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  Tole o SHODIH,
  formalnh in neformalnih – SHODIH
  PONAVLJAM.
  Ja,
  je zadnji čas,
  da spet začne polno delovati – demokratični PARLAMENT naše R. Slovenije.
  IN
  – DA PARLAMENT NAŠE R. SLOVENIJE – URADNO UGOTOVI
  – KAJ JE RES
  – RESNICA
  OKROG TEH
  ZLASTI NEFORMALNIH – DRUŠTEV, KLUBOV, ZDRUŽB in njih SHODOV.
  Jaz
  penzionist Janez KEPIC-KERN – TU – PODAJAM – LE ŠALJIVE, FANTAZIJSKE
  PRIKAZE
  domnevnega, fantazijsko zajete prikaze – TEH SHODOV.
  SHODOV
  TEH NEFORMALNIH V GLAVNEM EX KP, ZK “ZDUŽB, KLUBOV, DRUŠTEV”
  IN NJIH
  – NEFORMALNIH – S H O D O V – pač.

  TO DOGAJANJE – OKROG – “ŽAL MOL” Z.J.
  In dogajanja
  na teh – SHODIH
  je včasih – “prav noro”
  Bom pa poročal z njih,
  ker
  zlasti – neformalni SHODI – se zdijo – JAVNO ZELO POMEMBNI. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

  NAPOVEDNIK – SHODOV in POROČANJA s SHODOV, prijavljenih
  in bolj neformalnih – a vseeno – pomembnih – JAVNO POMEMBNIH SHODOV
  – v naši R. SLOVENIJI.

  1. SHOD – LMŠ SHOD –
  JE ŽE MIMO: KOT VSI VEMO, JE NA NJEM “žal” premier
  – “žal” ker ga — jaz in večina Slovencev – ni volila
  M. Š.
  napovedal – “DA BO IZVAJAL TUDI SKOKE – V PRAZEN BAZEN”.
  2. neformalni SHOD -“LMŠ” je bil, sem ga opisal.

  TEH , NEFORMALNIH, JAVNO ZELO POMEMBNIH – S H O D O V
  – zna biti zelo veliko.
  V tem času po dopustih.. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Branislav Valter

  Socializem je krepnil.
  Da komunisticna utopia nima nobene prihodnosti se je malo pred smrtjo zavedel celo stricek Edo. Junija 1977 mi je poklonil 200 USD in blagoslovil mojo pot v ZDA…

  • Janez Kepic-Kern

   Lepo,
   da priznaš.
   Resnico o tem tvojem “zelo spornem, baje stričku” – KAR NI ČISTO GOTOVO.
   ZAGOTOVO – PA JE BIL HUD, KAR ZELO ZLOBEN STALINIST,
   ta tvoj
   ex KP, ZK STALINIST Edi KARDELJ.
   O povojnem času
   mi je moja resnicoljubna mama – pravila, da jih je
   ta tvoj striček EDI – SILIL V ZIDAVO – ZADRUŽNIH DOMOV.
   Čeprav so ga vsi opozarjali,
   DA ZADRUGE – NISO OK, da v “ZADRUGI=ŠPANOVIJI – ŠE PES CRKNE”.
   Enkrat sem ga kot mlad PLANINEC V 1970. LETIH SREČAL – na eni planini
   pri Triglavu,
   kjer je baje imel – vikend.
   Zdel se mi je – STAR, BOLAN, VSEGA SE JE BAL, TUDI MENE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Branislav Valter

    Edo je bil dogmaticni teoretik, Ivan pa je bil tako kot jaz in kot Josip Broz pragmatik.
    Ko se mu je samomoril Igorjev stric, se je navezal na mene… Borut je bil obcutljiva dusa. Pocil se je z ocetovo pistolo v ocetovi vili, tam enkrat 1971 leta…
    Oceta je to strasno prizadelo…

   • Branislav Valter

    Edo je bil Torquemada komunisticne revolucije. Veliki rdeci inkvizitor. No bil prevec brihten in se je zato zatekal v dogme.
    Kardelj = Mesec
    Kidric = Kordis
    Broz + Friedman = Valter B
    https://youtu.be/W0G_5m13iCE

 • Branislav Valter
  • Janez Kepic-Kern

   HVALA ZA OK LINK, O MILTONU.

   • Branislav Valter

    Jaz sem po dusi levicar, vendar sem ze 42 let v ZDA, zatorej sem kombinacija obojega. Moja stricka sta bila leva, do mene dobra, za vecino Slovencev slaba.
    Levicarji so tudi unicili domovino moje zene Alexis Gomez sicer vnukinjo desnicarskega generala in predsednika JV Gomez a

    • Janez Kepic-Kern

     OJEJ, OJEJ,
     NAKLADAT PA ZNAŠ.

     • Branislav Valter

      Seveda. Ti vse preberes.

     • Branislav Valter

      Pri nas recemo nakladacem:
      U R FULL OF SHIT

     • Branislav Valter

      Ti si en pokakan nakladac, man AFULL OF SHIT

     • Rožle

      Ne se prepirat …

     • Branislav Valter

      Ok.

 • Tunka Šmarjola

  jbgzripšžč
  ž km.z89j9
  m,-. đ’o

 • Janez Kepic-Kern

  HE, HE – FOGLU
  spodaj – se je zgleda – utrgalo.

  ŠALA

  FOGL – NČ BAT, nič strahu, saj tvoji “MAČKI V ŽAKLJU”” te imajo radi.
  Detektivsko zalezovanje
  – PREŠUTNIŠKIH DEDCEV IN ŽENSK,
  TI BOJO ŽE PUSTILI – IMETI.
  Le kakšno “OMERTO” – boš moral – izreči – tem, “domnevnim MAČKOM”.
  Sicer pa se zdiš – iznajdljiv, boš že preživel – do smrti. LR. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Dario Lupič

  Še dobro, da vsaj Janez Janša živi od dela svijih rok in ne od davkoplačevalcev ali strankarske članarine…

 • Tunka Šmarjola

  Tisoč evrov? To je absolutno premalo za našega Milana !!!

  • Imperial Commando

   Pa mu še ti dajej polovico svoje socialne. :)

   • Peter

    On je učitelj telovadbe v halozah, no.

    • Rožle

     Kako pa to izgleda…
     65 let star in .. 24/7 na šmarnici ..

 • mginko

  Tako hara ukradeno slovensko državo – srbskoslovenska komunistična mafija. Narod ti kar spi. Tovariši majo vas radi.

 • Peter

  greta fon fogel, res je, za vašega milana je to absolutno premalo.
  osamosvojitelj, en in edini, si zasluži več, no.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Nadaljevanje
  SHODA
  domnevnega neformalnega ex KP, ZK “DRUŠTVA” “MAČEK V ŽAKLJU”
  blizu NAME v centru LJ, danes
  Tega domnevnega, zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
  “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
  NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
  razumljivo poimenovanega
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  – je bilo – fantazijsko povzeto – TAKO.

  Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
  – blizu NAME
  vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

  “LEPOFRIZURNI” šef reče
  tudi pesniško lepofrizurnemu
  “ŠTRUCI”:
  “Še z vnuki se nisem utegnil poigrati – ja, si pa hitro nazaj – s tvojih poizvedovanj – o tem
  KDO ZA HUDIČA JE OPIRAL TISTO uslužbenko Uradnega lista,
  da je tako odločno ZAVRNILA IN CELO PRIJAVILA ponudbo nam ljubega
  kandidata – “KARDELJEVEGA VNUKA – našega I. ŠOLTESA”

  “ŠTRUCA” zasoplo reče:
  “ja šef – gospod oz. tovariš LEPOFRIZURNI – sem prikolesaril, ker je nujno.
  NOVICE SO NAMREČ – ZELO, ZELO – SLABE.
  Niso nam ponagajali “JANŠISTI”

  – resno REVIZIONISTIČNO
  FRAKCIJO – groza

  IMAMO – V NAŠIH EX KP, ZK SRENJI.
  Ta – “MLADI ”
  so se nam izgleda uprli – IN TO NE – katerikoli – TA MLADI.
  Baje so se nam – groza
  UPRLI
  NAJBOLJ SPOSOBNI
  MLAJŠI FINANČNIKI, EKONOMISTI naše ex KP, ZK provinience”
  Ko
  “LEPOFRIZURNI” sliši priimke “upornikov”
  se POKRKRIŽA
  IN REČE:

  “JEZUS-MARIJA – pa ja ne ti naši “miljenčki”

  Saj za tiste malo uporabne “mladiče” iz “LEVICE” mi nič ni.
  Ampak – tile MLAJŠI, RES SPOSOBNI IZ – SKLADOV, JAVNIH DRUŽB, ZAVODOV
  – to je pa resmo.
  Kaj je pa razlog?
  A nas – ta starih, nas, zaslužnih – NE MARAJO – VEČ. Nesramneži”

  “ŠTRUCA” reče: “nimam pojma, samo – ta prave priimke sem ti povedal.
  Grem še ostale naše
  vodilne “MAČKE” sem pripeljat.
  V dveh urah bomo – tukaj, v bazi..
  Mimogrede LEPOFRIZURNI – imaš ok FRIZURO
  – ampak – MOJA FRIZURA JE LEPŠA OD TVOJE”
  Se
  “LEPOFRIZURNI” šef – namrdne in zarentači:
  “ne čvekaj, čimprej vsi pridite.
  POLITIČNA SITUACIJA – JE SLABA – bi rekel naš
  vzornik E. Kardelj.”
  SE BO NADALJEVALO-

  KONEC ŠALE.
  FANTAZIJSKE ŠALE L.R. JANEZ KEPIC-KERN

 • est

  Na osnovi česa pa so mu dvignili penzijo. Mogoče ima pa že sedaj tako veliko, da mu je dvig , tistih nekaj %, prinesel celega jurja. Ali pa mu je spet Tonin pomaga?

 • Janez Kepic-Kern

  BOG DAJ – dober VEČER – vsem nam in vam !
  Kot zanimivost
  vam prilagam – moj spodnji – fantazijski zapis,
  o tem,
  kako je nekaterim- se zdi, dobro preskrbljenim in dobro hranjenim
  v glavnem – ex KP, ZK “sistemčki-ljudem” – V NJIH “IDILIČNI” PENZIJI – DOLGČAS.
  Se zdi.
  Veste – nekaterim,
  verjetno v glavnem ex t.i. sistemčikom ,
  z OK penzijami – je kljub
  njih ptijetni penziji brez finančnih zadreg
  – se zdi – v njih penzijah – DOLGČAS
  pa se zdi,
  da se zelo radi družijo v taka stalna
  ali občasna neformalna društveca, nekakšne neformalne “klube”, združbice.
  Nekatere take “združbice – se zdijo – namenjene – izključno
  korekt klepetalnemu druženju,
  uživanju dobre hrane in pijače v krogu starih znancev itd.
  Nekatera
  taka
  NEFORMALNA – “društveca” – pa se zdi
  – tako si fantazijsko predstavljam
  PA IMAJO MORDA TUDI – MOČAN VPLIV,
  V DEMOKRATIČNI DRUŽBI KOT NAJ BI BILA NAŠA, SLOVENSKA
  MORDA
  – SPOREN VPLIV,
  VPLIV – POTREBEN JAVNEGA PREGLEDA
  – MORDA,
  MORDA TUDI V – V – PARLAMENTU.
  Temu je namenjen
  – moj spodnji, čisto fantazijski – zapis, javen zapis – tu.
  Upam,
  da so vam moji fantazijsko-šaljivi zapisi – všeč !
  Povezanost z realnostjo v R.S. in v LJ – je zgolj – NAKLJUČNA,
  ČE PA
  MORDA – NI NAKLJUČNA – JAZ, PISEC TEGA NE VEM –
  – naj se pa o realnosti delovanja teh vsem nam vsaj približno znanih
  NEORMALNIH
  “ZDRUŽBIC, ZDRUŽB, KLUBOV, DRUŠTEV IN DRUŠTVEC,
  OBČASNIH IN STALNIH
  – POZANIMA
  IN
  O NJIH “NEFORMALLNEŽIH” – NAREDI URADNE PREISKAVE IN RAZPRAVLJA
  NAŠ
  PARLAMENT NAŠE R. SLOVENIJE. Saj zato ga pa imamo. Ane? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Margity Tedea

  Nisdem naletela, da bi članek sploh kje omenjal pokojnino Janeza Janše. Čeprav to najavlja sam naslov članka. Koliko torje prejema Janez Janša in ali to prejema na črno, da lahko svoje hiše kupuje na črno?

  • neuralinkn1

   Odvisno kdo ga podpira, verjetno kakšni velili politični direktorji, ki so po rodu hrvati, drugi pri nas itak nimajo keša.

 • Janez Kepic-Kern

  Še
  za LAHKO NOČ
  HE, HE – FOGLU Tuneku
  spodaj – se je danes – zgleda – utrgalo.

  ŠALA

  FOGL – NČ BAT, nič strahu, saj tvoji “MAČKI V ŽAKLJU”” te imajo radi.
  Detektivsko zalezovanje
  – PREŠUTNIŠKIH DEDCEV IN ŽENSK,
  TI BOJO ŽE PUSTILI – IMETI.
  Le kakšno “OMERTO” – boš moral – izreči – tem, “domnevnim MAČKOM”.
  Sicer pa se zdiš – iznajdljiv, boš že preživel – do smrti. LR. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • montyamp

  V Sloveniji imajo izdajalci največje penzije .

 • neuralinkn1

  A ste videli, da Erjavec drži bededo, res je zrihtal upokojencem jurja penzije, ampak samo Kučanu, ki mu je itak previsoko penzijo dvignil za tisoč evrov.

 • neuralinkn1

  Zakaj se jezite na Kučana, ki nima nobene veze z umobolno Pahorjevo brutalno pokojninsko reformo.

 • neuralinkn1

  Prav je, da postaran maneken zasluži več od Kučana, Pahor ga je zamenjal na vse vodilmih komunističnih funkcijah in je bil zadnji predsednik slovenskih komunistov, kot tudi zloglasne udbe.

 • Roman Benedik

  Ja,kaj a bi moral dobivati 500 eur?Koliko ima Janša plače,čeprav ne dela NIČ.V DZ ne nastopa,ne vlaga zakonov….

 • gabrijelobid

  Navadni ljudje imamo 530 evrov penzije temu pa so jo za več kot toliko povišali.

 • JANEZ GUS

  Knalu mu bo še Matilda povišala penzijo.Takrat pa bo rekel,da je dost mam.Za to povišico tudi jaz dvignem roko.

 • soraya

  Definitivno imamo najbolj sramotna razmerja plač, pokojnin med visoko izobraženimi delavci, funkcionarji in nižje izobraženimi delavci. To ni ustavno,saj nikjer, razen v latinski Ameriki ne obstajajo tako velike razlike pri plačah in penzijah. Še huje pa je, da smo najdražja država na svetu na vseh nivojih…ogromno ljudi v SLO že trpi za revščino ali izredno revščino,samo o temse pogosto nerado piše ali sploh ne.
  Tudi sindikatov nimamo pravih, zato se bomo tudi kasneje dokopali do boljšega, poštenejšega življenja.
  Sicer pa vse piše v ustavi,samo,da jo tisti,ki bi jo morali-ne spoštujejo in delajo mimo nje! Narod pa trpi!

 • soraya

  Zdej mi pa prosim samo en od vas,ki ve- napiše, kdo od komunistov je komu kdaj bistveno pomagal, npr.revni samohranilki,v Yugi ali sedaj, prosim,rada bi vedela,da vidim kje sem falila v tem “sanjskem” komunizmu, da nisem dobila nobenega socialnega stanovanja,kljub številnim prošnjam, da nisem nikdar dobila priviligiranega denarja, da se nisem nikdar povzpela na noben visok položaj, prosim, naj mi kdo po teh letih že pove,kje v komunizmu sem falila,da nisem prišla do elitne,borčevske plače oz. penzije,kaj za vraga delam narobe?? Hvala za odgovore in nasvete!

  • JANEZ GUS

   Nisi bila vZK,AFŽ,nisi hodila po sestankih,kjer bi rdečuhi po sestankih lahko fukali,nisi hodila na sindikalne izlete,se tudi ve zakaj se je hodilo,nisi ovajala svojih sodelavcev……Vse to so odlike pravega komunista,,zato nisi zlezla nikamor.

   • soraya

    ja,res je,točno tko in, če nimajo koristi od tebe, si nula.

 • Steiermark

  Verjetno “povečujejo” penzije samo kratkonogim z posebnimi potrebami….. saj, kako pa naj drugače “prežvijo” in “vodijo” našo deželo naravnost v propad!

 • Rafaelus

  Star 70 let, čakam na novico TRAGEDIJA UMRU JE ZNANI BIVSI POLITIK V STAROSTI 78 let.

 • Celcar Mojca

  Ja, ker je bogi že do zdaj imel malo??
  Kaj pa tisti z minimalno pokojnino, ki komaj lezejo skozi mesec???

 • Rafaelus

  Viidim da ste mi komentar izbrisali, ker sem napisal da rad berem OSMRTNICE !!!

 • anthony

  Naložbe in posojila za vaše projekte
  Ali sanjate o novem domu, avtomobilu ali začnete podjetje? S posojilno banko JEFFERY uresničite svoje sanje. Smo mednarodna finančna institucija z dobrimi krediti za prijavo. Po meri za vas, saj obstajajo stvari, ki komaj čakajo. Skupaj najdemo varen način, da vas zadovoljimo. Ponujamo posojila v razponu od 3.000 do 190.000 € v obdobju 2 do 20 let, odvisno od zahtevanega zneska s fiksno letno obrestno mero 3% za vse
  zahtevane zneske. Tukaj v posojilni banki JEFFERY lahko odkrijete potrebna posojila ali financiranje.

  Za več informacij se obrnite na našo storitev po e-pošti: [email protected] ali na WhatsApp: +33756916169 in postregli vam bomo.