fbpx

Toliko dnevnic je država izplačala kmetijski ministrici Aleksandri Pivec!

Predsednica Desusa in sedanja ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je zainterisirana delovati v interesu države ter sestavljanju nove vlade. (Foto: STA)

Objavljamo podatke o dnevnicah, ki si jih je dala ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec izplačati od nastopa funkcije 13. septembra lani. V tem letu je bil ministrica iz stranke DeSUS kar na tridesetih službenih poteh v tujini. Kam vse je letela z vladnim falconom, smo že poročali.

Ministrica za kmetijstvo iz kvote stranke DeSUS Aleksandra Pivec ima res izjemen smisel za postavke proračuna, iz katerih lahko kaj kapne na njen račun. Ob honorarjih 200 evrov na uro, kolikor si jih je v prejšnjem mandatu, ko je bila državna sekretarka pri strankarskem kolegu Gorazdu Žmavcu, obračunavala za storitve, katerih izvedba je po poročanju Požareporta milo rečeno diskutabilna, si je v tem mandatu ob poletih s falconom, ki so stali že več kot 77 povprečnih septembrskih pokojnin oziroma 50 tisoč evrov, dala ministrica Pivčeva izplačati tudi za 1.548,17 evra dnevnic.

Kar je, preračunano v oktobrsko povprečno pokojnino, kar 2,3 mesece življenja slovenskega upokojenca, ki jo prejema. Ministrici, ki seveda prejema ministrsko plačo in bonitete, tako za potovanja po svetu – pri čemer bi katerikoli minister težko rekel, da mu gostitelj ni “častil” sobe, več toplih obrokov in prevozov – torej pripada še več kot 1.500 evrov iz proračuna, upokojencem pa se bodo, če bo gospodarska rast letos več kot 2,5-odstotna, decembra 2020 pokojnine zvišale za 6,50 evra, v primeru več kot 3,5-odstotne rasti bo izvedeno povišanje v višini 9,75 evra, v primeru več kot 4,5-odstotne rasti pa v višini 13 evrov.

Spodaj v tabeli objavljamo podatke o dnevnicah, ki si jih je dala Pivčeva izplačati od nastopa funkcije 13. septembra lani. V tem letu je bila ministrica za kmetijstvo iz stranke DeSUS na kar tridesetih službenih poteh v tujini. Kam vse je letela z vladnim falconom, smo že poročali.

V tabeli si lahko pogledate podatke o oktobrskih pokojninah.

Andrej Žitnik