fbpx

Tomašič zaradi Erjavca in KUL moral cel dan z Rantom komentirati rezultat, ki je bil znan v naprej: “Končno sprejmite, da ste luzerji!”

Boris Tomašič, Kdo vam laže (Foto: Nova24TV)

Koalicija KUL je moralna zmagovalka, skoraj do pičice natančno so napovedali, koliko glasov bodo dobili – premalo – kar so tudi pričakovali in zato tudi niso razočarani,” je oddajo Kdo vam laže začel voditelj Boris Tomašič, ki je še povedal, da se je konstruktivna nezaupnica pričakovala že od aprila naprej, v ponedeljek pa je burek koalicija končno “popušila”. Dali so nesposobnega kandidata, predlagale so ga nesposobne stranke in rezultat je bil temu primeren.

V oddaji Kdo vam laže je Boris Tomašič pokazal nekaj posnetkov, ki so nastali po neuspeli kontruktivni nezaupnici. Najprej se je oglasil predsednik LMŠ Marjan Šarec in dejal: “Če ste me spremljali zadnje mesece, osebno nikoli nisem napovedoval, koliko glasov bo nezaupnica dobila, kakšen bo rezultat. Nezaupnica je bila priložnost za poslanke in poslance, da premislijo ali gre država v pravo smer ali ne.” Pojasnil je še, da je 40 poslancev to priložnost izkoristilo in so glasovali za nezaupnico, pri ostalih so pa prevladali neki drugi interesi. “Štirideset vas ni nič razmišljalo, tudi po vaši izjavi je jasno, da nič ne razmišljate,” je izjavo komentiral Tomašič in dodal, da prav nič ne preseneti dejastvo, da Šarec ni ničesar napovedal. Tudi v preteklosti namreč  nikoli ni ničesar napovedal. “Kar spomnite se ga ko je bil predsednik vlade in je rekel, da ne bo nič obljubljal, ker bo moral potem to tudi narediti. Najboljši Nostradamus vseh časov, če ničesar ne napoveš, tudi ne moreš faliti,” je svoje navdušenje nad Šarčevimi sposobnostmi izrazil voditelj.

Najbolj žalostno pa je, da v nekaterih strankah niso prevzeli glasovnic,” je nadlaljeval predsednik stranke LMŠ. Kar naj bi bilo po njegovem mnenju v posmeh ostalim, češ da tajno glasovanje predvideva ustava RS in je zato poslanec dolžan glasovati, kako izrazi svojo voljo pa je druga stvar. “Lahko pa izrazi svojo voljo tudi tako, da ne dvigne glasovnice,” ga je opomnil Tomašič in ga vprašal, zakaj imajo potem poslanci v DZ možnost da se vzdržijo, če bi bilo res tako, kot je zatrdil. Ali so potem tudi tisti z neveljavno glasovnico kršili ustavo, je še zanimalo voditelja oddaje, ki je ugotovil, da je Šarec človek brezmejnih sposobnosti v klatenju neumnosti. “On tega niti ne bere, on iz glave, na pamet lahko pove vse te neumnosti, on vse to kar ve. Šarec je živ dokaz, da je imel Albert Einstein prav, ko je rekel, da sta le dve stvari  neskončni, in sicer vesolje ter človeška neumnost. Vendar pa za vesolje ni povsem prepričan, je nato še dodal Einstein. Poslanci strank SDS, NSi in SNS so pač s tem, da niso dvignili glasovnic jasno pokazali, da nezaupnice ne podpirajo, da nočejo imeti pajaca za mandatarja,” je pojasnil Tomašič.

Foto: Nova24TV

Če nekdo nima podpore niti pri svojih, ni primeren nič
Tomašič je prepričan, da je koalicija KUL po mnenju Šarca svojo nalogo opravila, saj so glasovali tako, kot so se dogovorili. Glasovi so zmanjkali kje drugje. “Štiri originalne stranke te koalicije, so svojo nalogo opravile, zato se nimamo česa sramovati,” je prepričan Šarec, ki mu je očitno povsem jasno, kako je kdo glasoval, čeprav je bilo glasovanje tajno. Tomašič je Šarcu, ki je reden gledalec Nova24TV, prilagojeno posebej zanj, torej bolj počasi, pojasnil, da so se tri stranke že vnaprej opredelile, da ne bodo glasovale za Erjavca –  iz tega razloga tudi niso dvignili glasovnic. Ostali pa so glasovali tajno, tako da se ne ve, kako je kdo glasoval. Razen, če so poslanci res morali slikati glasovnice in jih potem tudi pokazati, tako kot je napisal poslanec SMC Gregor Perič. A s tem se je seveda kršilo načelo tajnosti. Kdo je v tem primeru kršil ustavo? Šarec je svoj intelektualni suficit pokazal še z besedami, da če niti predsednik stranke nima podpore svojih lastnih poslancev, koliko pa bi jo lahko imel nekdo drug, ki sploh ni član te stranke – in s tem namignil, da Erjavec ni bil dober kandidat, čeprav so ga predlagali oziroma podprli. “Če nekdo nima podpore niti pri svojih, ni primeren za nič,” se je strinjal Tomašič in dejal da ne razume, zakaj so ga podprli drugi poslanci, če ga še lastni niso. Se je pa Šarec trudil, kar je tipično za nesposobneže, ki ne morejo nič narediti. Ko jim ne uspe, pa rečejo: Ampak potrudil sem pa se, to je najbolj pomembno.

Foto: Nova24TV

Končno sprejmite, da ste pač luzerji
Karel Viktor Erjavec
je dejal, da je pričakoval boljši rezultat, glede na to, da so pri prvem vlaganju nezaupnice imeli 42 podpisov. “Ampak to niti ni bistveno,” je dejal, ker je pač bistveno to, da Državni zbor ocenjuje politiko aktualne vlade kot dobro politiko. “Še en intelektualec poljoprivrednega tipa, bi rekli naši južni bratje,” je pripomnil Tomašič in Erjavcu očital, da sta morala z Aleksandrom Rantom cel dan komentirati njegove neumnosti, da je končno prišel do tega zaključka, ki je bil drugim že vnaprej znan – namreč, da se politiko aktualne vlade ocenjuje kot dobro. “Sedaj se je na glasovanju pokazalo realno stanje, ko je dobil le 40 glasov, čeprav je še to kakšnih 35 preveč,” je dodal Tomašič. Počakajmo še leto in par mesecev na volitve, ampak potem pa končno sprejmite to, da ste pač luzerji, je še svetoval in za glasbeno podlago predlagal pesem Hit the road Jack.

Erjavec, velemojster konsolidacije
Očitno je šest neveljavnih glasovnic odločilo o tem, ali bi uspel z oblikovanjem nove vlade,” je ugotovil Erjavec in pojasnil, da je njegova vrnitev v politiko temeljila zlasti na tem, da konsolidira stranko, ki jo je nenazadnje vodil celih 15 let. V politiko naj bi se Erjavec torej vrnil zato, da konsolidira stranko DeSUS, ki je bila do njegovega prihoda povsem enotna. Erjavec je stranko konsolidiral tako, da je za začetek vrgel ven poslanca Roberta Polnarja, ki se z njim ni strinjal – kar je res zelo demokratično in prav nič avtokratsko. Potem je konsolidiral še Branka Simonoviča, in če bo šlo v istem stilu naprej, čez 14 dni ne bo imel več nobenega poslanca – konsolidacija bo torej uspešna. Se je Erjavec morda zmotil pri besedi?  Vsekakor bi ga bilo priporočljivo ustaviti, preden sesuje stranko DeSUS do konca.

Foto: Nova24TV

Prepričljiva kandidatka za intelektualko leta
Predsednica stranke SAB Alenka Bratušek pa je v tekmo za intelektualko leta vstopila pozno ampak prepričljivo, odločno in res dobro pripravljena. V izjavi je namreč dejala: “Je pa pomenljiv tudi rezultat, če bi vlada imela trdno večino, bi verjetno bilo na glasovanju vsaj 46 glasov proti, tako pa jih je bilo samo sedem,” kar po njenem pove dosti o podpori tej vladi. No, ta izjava predvsem največ pove o intelektualni sposobnosti tiste, ki jo je izjavila. Tako kot Erjavcu, bi bilo očitno treba tudi njej razložiti nekaj osnov in pomen absolutne večine. Ne Erjavcu ne njej očitno ni jasno, da v tem primeru štejejo zgolj glasovi, ki so za, za zmago na glasovanju je namreč potrebnih 46, kako glasujejo ostali pa pravzaprav niti ni pomembno – zato je tudi vseeno, da tri stranke glasovnic niso dvignile.

Sara Bertoncelj