Tomaž Štih: Draga vlada, nismo mi problem, vi ste

Tomaž Štih (Foto: Demokracija)

Mediji so popravili poročanje, da je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan (SD) od tožilstva zahtevala postopek proti predsedniku SDS Janezu Janši (SDS) zaradi kritik vladne odločitve, ko je na dopisni seji na vrat na nos ukinila dan spomina na žrtve komunizma, ko so potekale prireditve ob tem dnevu. Kaj bi bilo lahko sporno v Janševi izjavi, bi bilo namreč precej težko pojasniti, pa čeprav so levi mediji takoj razširili laži o vsebini.

S posebno izjavo za javnost se je Tomaž Štih v petek odzval na zahtevo pravosodne ministrice, da ga mora zaradi sporočil na družabnem omrežju preganjati državno tožilstvo.

Izjava je takšna:

Vir. Tomaž Štih

Po novem pravosodna ministrica zahteva od tožilstva ukrepe proti Štihu, nekdanjemu politiku državljanske liste, ki svoja sporočila zadnja leta običajno pošilja iz Velike Britanije, kjer je zaposlen. Štih je bil do vlade, ko je ukinila dan spomina na žrtve komunizma, in do njenih predstavnikov, ki že nekaj časa poveličujejo komunizem, kritičen na tak način:

V največjih medijih, tudi v Tarči TVS, je bilo zadnje dni nekaj zmede tudi, ker so mediji iz vladne strani podtikali, da je Štihov kritičen odziv spodbudil Janez Janša s svojo kritiko vladne odločitve. A je, ker so sporočila na twiterju označena s časom objave, z lahkoto možno ugotoviti, da je bila to netočna trditev. Štih se je odzval tako:

V medijih se je razvnela divja propagandna vojna, v kateri tudi večji mediji namerno propagandno manipulirajo, da bi obtožbe pravosodne ministrice in vladnih politikov zvenele bolj verodostojno. Primer sta naslov in uvod članka v Delu, ki Janšev očitek vladi, da s svojim poveličevanjem komunizma državo vrača v čase državljanske vojne, poenostavi v trditev, da Janša grozi z državljansko vojno. Takšna manipulacija je značilnost strankarske propagande; za časopis Delo, ki se razglaša za resnega, pa je, ko je to preveč očitno, precejšnja sramota.

Foto: posnetek zaslona

Na poročanje o dogajanju v tem članku se je na omrežju twiter odzvala pravosodna ministrica z oceno, da sem nekorekten, ko opisujem pomen postopka, ki ga sproža proti Štihu.

Vir: Spletni časopis

Peter Jančič, Spletni časopis