Tomaž Vesel se ob izteku mandata seli k Odlazku, v resnici ima politično ambicijo

Predsednik racunskega sodisca Tomaz Vesel, se zaenkrat seli k Martinu Odlazku. Foto: (STA)

Tomažu Veselu se izteka mandat na računskem sodišču, a za službo ne rabi skrbeti. Kruh mu bo od sedaj naprej rezal Martin Odlazek, pri katerem naj bi ga čakalo direktorsko mesto. Kdor bi pomislil, da se je Vesel naveličal javnega sektorja, bi bil v zmoti. Salomon, ena izmed najpomembnejših družb Odlazkovega medijsko-smetarskega imperija, je nedavno prešla v 100 odstotno last DUTB in tako postal podjetje v lasti države. 

Za Vesela, pa bo njegova zaposlitev le prehodne narave. Po poročanju portala Požareport, se naj bi Vesel pri gospodarjih levice udinjal, pa čeprav diskretno, za Jankovićevega protikandidata na naslednjih lokalnih volitvah. A tudi župansko mesto ni nekaj, kar je imel Vesel uvodoma v mislih. Ciljal je namreč na mesto člana mednarodnega računskega sodišča v Luxemburgu, na koncu pa je bil v času vlade Janeza Janše izbran njegov namestnik Jorg Kristjana Petrovič.

Dobičkonosno prijateljstvo s Čeferinom
Vesel in Odlazek sta sicer, po poročanju Dolenjskega lista, bližnja soseda in osebna prijatelja. To pa ni edino dobičkonosno prijateljstvo, ki ga Vesel goji v visokih krogih. Velja tudi za osebnega prijatelja Aleksandra Čeferina. Plod tega prijateljstva je bila izredno dobičkonosna pogodba, ki jo je Vesel sklenil s FIFO, kjer je kot nadzornik na letni ravni zaslužil približno 250 tisoč dolarjev (bruto) “postranskega zaslužka”, o katerem smo v preteklosti veliko poročali. Ni kaj, lepo je imeti prijatelje na visokih mestih.

Andrej Žitnik