fbpx

Tonin napoveduje sodelovanje z “levimi in desnimi” ter sestanek predsednikov vseh parlamentarnih strank – Janša: “Kava za Tonina je že pripravljena”

Foto: Nova24TV

“NSi bo sodelovala z vsemi, s katerimi se bomo programsko uskladili in vzpostavili zaupanje,” je po včerajšnji zamenjavi vodstva NSi dejal novi vršilec dolžnosti predsednika Matej Tonin in dodal, da se bodo po novem pogovarjali z levimi in desnimi. “Ena od mojih prvih potez bo, da bom vse predsednike parlamentarnih strank povabil na kavo,” obljublja. Na vprašanja Nova24TV o sodelovanju s stranko SDS in Janezom Janšo ni odgovoril, je pa slednji prek Twitterja sporočil, da je kava za pogovor že pripravljena. 
Po včerajšnji zamenjavi presenečenj v vodstvu stranke Nova Slovenija, ko je Matej Tonin zamenjal Ljudmilo Novak, ki je nepričakovano odstopila, so na današnji novinarski konferenci predstavili razloge za njihovo odločitev. Nekdanja predsednica Novakova je izjavila, da odločitev ni bila lahka, saj so po njenem “vse takšne odločitve težke,” in dodala, da je stranko NSi dvakrat popeljala na volitve, kar je bilo zanjo odgovorno in naporno, zdaj pa bo v politiki le še uživala kot poslanka. Pri tem je napovedala, da bo na letošnjih parlamentarnih volitvah vnovič kandidirala za poslanko v državnem zboru.
Za svojega naslednika Tonina pravi, da ima že veliko političnih izkušenj, zato je prepričana, da bo dober vršilec dolžnosti, ki ne bo vsem všeč, ampak, saj tudi jaz nisem. Nato se mu je zahvalila, da je sprejel to nehvaležno vlogo.
C. Š.