Topel konec vikenda pester za policiste: Kar 58 migrantov nezakonito prestopilo mejo!

Foto: STA

Temperaturno topel konec tedna je prinesel pester vikend za slovenske policiste, ki so med varovanjem državne meje naleteli na večje število nezakonitih migrantov, ki se poskušajo z izigravanjem slovenske in evropske zakonodaje dokopati do brezdelnega načina življenja. Na območju Policijske uprave Novo mesto so namreč prijeli kar 28 migrantov, na območju Policijske uprave Ljubljana 7 migrantov, na območju Policijske uprave Koper pa so na sled prišli 23 osebam, ki so na nezakonit način poskušali prečkati mejo. 

Iz Policijske uprave Koper so sporočili, da so od petka, 22. marca 2019, od 7. ure do ponedeljka, 25. marca 2019, do 7. ure obravnavali 23 oseb (5 s Kosova, 4 iz Pakistana, 3 iz Alžirije, 3 iz Somalije, 2 iz Afganistana, 2 iz Iraka, 2 iz Irana in 2 s Hrvaške), ki so na nezakonit način prestopili slovensko-hrvaško državno mejo. Od tega so policisti Policijske postaje Koper obravnavali 12 oseb, obravnavali pa so tudi slovenskega državljana, ki je prevažal štiri migrante, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Sedem migrantov zaprosilo za mednarodno zaščito
Policisti Ilirske Bistrice so obravnavali 9 migrantov, policisti Policijske postaje Postojna pa dva migranta. Sosednji Hrvaški je bilo vrnjenih sedem oseb, sedem pa jih bo po podatkih PU Koper vrnjenih v današnjem dnevu. Medtem ko je sedem oseb zaprosilo za mednarodno zaščito, sta bili dve osebi s hrvaškim državljanstvom ob nedovoljenem prehodu oglobljeni, nato pa sta nadaljevali svojo pot.

Foto: Twitter

Alžirski migrant se je skrival na podvozju vlaka
Predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik je sporočila, da so policisti Postaje mejne policije Dobova med pregledom tovornega vlaka v soboto, 23. marca zjutraj, na podvozju vlaka izsledili alžirskega državljana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in na nezakonit način vstopiti v Slovenijo. Ta je že bil vrnjen hrvaški strani.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med vikendom med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dolenjci, Dobliče, Tribuče, Preloka, Miliči, Trdinov vrh, Gabrje, Novo mesto in Krško izsledili in prijeli 27 nezakonitih migrantov. Proti šestim državljanom Afganistana, Alžirije, Maroka in po dvema državljanoma Iraka in Egipta policijski postopki še niso bili zaključeni. Na območju Policijske uprave Ljubljana so prijeli 7 migrantov, od tega dva iz Libije in 5 iz Maroka.

H. M.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Kaj so naredili z opicami?!?!?

  • totex39

   Razpustili so jih po državi, da bodo delali sranje.

 • ZatonMesecnikov

  čakam levičarčke na temle portalu, da bodo spet tumbali tisti prežvečeni “kje je tistih 50.000 od Ivana Janeza”?

 • Franjo Trojner

  Kako je možno, da so kljub policiji in vojski na meji ilegalni migrantje mejo prestopili ???? Kakšne naloge policija in vojska na meji sploh ima in ali so te skladne z USTAVO??? A je policija in vojska na meji samo prevoznik, ki ilegalne migrante ob meji zbere in zvozi v zbirne centre? Kaj torej počne policija in vojska na meji???

 • Skrajno Desni

  Ali nismo kupili nov vodni top, ne vem zakaj ga ne uporabijo na tem islamističnem dreku.

  • Marija

   Da bodo razgnali domačine če bodo protestirali.Saj za vse kar se dogaja danes so že takrat načrtovali.Lepo je živeti,v nevednosti.

 • Duhec

  Mladi, lepi, vzdržljivi… ni da ni. Samske in razočarane bojo vesele.

 • Marija

  To ni nič čez nekaj mesecev jih bo tisoče.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!