Tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo, ki jo je Bobnarjeva zaradi “napada na njeno čast” podala proti Žanu Mahniču! Bo tudi to glavna novica na 24ur tako kot takrat?

Žan Mahnič is accusing Tatjana Bobnar, Director General of the Police, that she intentionally left out his complete statement in her press release. He says that he only told Bobnar, that he will lodge a criminal complaint against her, if it does turn out, that she intentionally impeded control and protected crime. (Photo: STA)

“Takole je bila lansko leto novica, da me je Tatjana Bobnar prijavila policiji, glavna novica na portalu 24ur. Bo novica o zavrženju kazenske ovadbe na istem mestu, Jure Tepina? Saj veš, objektivnost, nepristranskost medijev ipd…” je zapisal Žan Mahnič, nekdanji poslanec v DZ in aktualni državni sekretar za nacionalno varnost. 

Tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo, ki jo je bivša direktorica policije Tatjana Bobnar lani januarja po nadzoru KNOVS-a podala proti meni. V prihodnjih dneh se bom odločil, ali bom zaradi krive ovadbe in zlorabe uradnega položaja proti Tatjani Bobnar podal kazensko ovadbo,” je sporočil državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič. Bobnarjeva je kazensko ovadbo zoper Mahniča sicer podala zaradi “suma kaznivega dejanja kršitve človeškega dostojanstva z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic po 266. členu KZ-1”.

Spomnimo: lani smo že poročali o tem, da je generalna direktorica Policije Bobnarjeva delno blokirala nenapovedan nadzor članov KNOVS-a na sedežu Nacionalnega preiskovalnega urada na Litostrojski v Stegnah. Člani Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, Žan Mahnič, Zvone Černač in Branko Simonovič, so namreč zahtevali vpogled v evidence, s pomočjo katerih bi lahko potrdili ali ovrgli sum, da je kabinet predsednika vlade v odstopu Marjana Šarca, v katerem je deloval tudi zloglasni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec, zlorabil NPU, GPU in Sovo z namenom vplivanja, groženj in tudi izsiljevanja poslancev in vodstev strank prihodnje potencialne koalicije.

Kazenska ovadba nekdanje generalne direktorice policije Tatjane Bobnar proti Žanu Mahniču, je zavržena. (Foto: Twitter)

Kot je prvi poročal Požareport, naj bi na posameznike pritiskali tudi s podatki, ki jih ima policija o njihovi preteklosti in preteklosti njihovih sorodnikov. Policija se je nato pozno zvečer odzvala v sporočilu za javnost, v katerem je Bobnarjeva Mahniča obtožila, da ji je tekom poldrugo uro dolgega razgovora zagrozil, “naj pomisli na svojo prihodnost”, če KNOVS-u ne omogoči celostnega nadzora. Mahnič ji je hitro vrnil na Twitterju in jo obtožil, da je, podobno kot poslanka LMŠ Jerca Korče v primeru izjave Janeza Janše o “padanju glav”, njegove besede nalašč vzela iz konteksta, s čimer pa se spet poskušalo očrniti stranko SDS.

Lahko na 24ur pričakujemo podoben članek, kot je bil lanskoletni, v katerem niso odlašali s sporočilom za javnost, da je Bobnarjeva prijavila Mahniča? Znano je namreč, da je kazenska ovadba zavržena, POP TV pa resnicoljuben medij. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg