fbpx

Tranzicijski mediji postali strokovnjaki za Janševe dopuste, Črnčec pa od njega in njegove družine zahteva račun

Damir Črnčec. (Foto:STA)

Spletni medij 24ur.com je na plano prinesel pisanje lokalnega gorenjskega medija Trma, da naj bi predsednik vlade Janez Janša s širšim družinskim krogom dopustoval v državnem objektu Vila Zlatorog na Bledu v lanskem letu. Vse kaže, da tranzicijski blok išče najbolj neumne umetne afere, s katerimi bi se škodovalo ugledu sedanjega predsednika vlade Janeza Janše. Da je afera, prevlečena za lase dokazuje tudi komentar Mitje Iršiča, “vemo, da bi si lahko ta znesek za malo malico privoščil velik del KUL skrajne levice”. Dopustovanje za 6 oseb za en teden namreč stane 10.500 evrov, kar pomeni po osebi 175o evrov za en teden dopustovanja. 

Tranzicijski mediji so se odločili, da mora slovenska javnost izvedeti za vsako dopustovanje aktualnega predsednika vlade Janeza Janše. Odlazkov portal Necenzurirano je ustvaril umetno afero o tem, kako je Janša leta 2003 dopustoval na otoku Mavricij s poslovnežema Božom Dimnikom in Andrejem Marčičem. Želeli so prodati zgodbo, da sta oba poslovneža zaslužila največ z državo v času vladavin Janeza Janše, a je teza hitro padla v vodo. Sedaj je gorenjski portal Trma odkril, da so Janša in njegovi sorodniki dopustovali v vili Zlatorog lani in letos na Bledu.

Tako so odkrili, da bi morali Janševi za dopustovanje po ceniku za šest dni plačati nekaj nad deset tisoč evrov. Zapičili so se v vprašanje, ali je družina predsednika vlade poravnala račun ali je uživala na račun slovenskih davkoplačevalcev. Kljub temu, da hočejo še iz enega dopustovanja Janše delati afero, je odgovor s strani JGZ Brdo jasen. “Vila Zlatorog je objekt v uporabi JGZ Brdo, ki se uporablja v protokolarne in tržne namene. Tržno se prodajajo proste kapacitete Vile po veljavnem ceniku tržne dejavnosti. V zvezi s tržno dejavnostjo vile Zlatorog so bili vsi gostje enako obravnavani, poravnane so tudi vse obveznosti iz tega naslova,” so odgovorili v JGZ Brdo. Na dodatno vprašanje novinarjev 24ur, na kakšen način so objekt oddali so povedali, da je bil oddan fizični osebi po veljavnem tržnem ceniku. To pa je tudi dokaz, da je nekdo iz Janševega kroga družine poravnal račun.

Tvit Damirja Črnčeca. (Foto: Twitter)

Tranzicijski mediji postali strokovnjaki za “dopustniške afere”
Strokovni sodelavec v poslanski skupini LMŠ Damir Črnčec je poznavalsko zapisal, da ima vsak pravico do dopusta in zasebnosti. “Priviligirani Janša je privat koristil državno Vilo Zlatorog na Bledu, zato je dolžan pokazati račun, ki ni antidatiran,” se nad Janševim dopustom na Bledu naslaja Črnčec. Na koncu ga je zanimalo še, koliko družin je v zadnjih petih letih preživelo dopustovanja v Vili Zlatorog.

Ali smo prišli v Sloveniji tako daleč, da noben slovenski politik ne bo mogel mirno s svojo družino na dopust. Gre za še eno muho, ki naj bi postala slon. Neverjetno, kam smo prišli. Sedaj bo problem vsako Janševo dopustovanje. V našem mediju smo večkrat razkrili, kako so na račun državljanov, lagodno uživali bivši vidni politični predstavniki v nekdanjem režimu. V Sloveniji ni nihče delal težav, ko je nekdanji predsednik države Janez Drnovšek, dolgo živel v državniški brunarici na Zaplani.

Ob koncu lahko le še spomnimo, kako so tranzicijski mediji v lanskem letu raztrgali nekdanjo predsednico Desusa Aleksandro Pivec le zato, ker se je odločila, da bo  s stranko DeSUS vstopila v desno sredinsko vlado pod vodstvom Janše. Tako so jo zaradi dopustovanja v podjetju Vinakras v Sežani in prespane noči v Izoli ožigosali za največjo zlobnico v državi. Naenkrat so osrednji mediji v lasti tranzicijskih tajkunov postali  strokovnjaki za dopustovanje članov in simpatizerjev sedanje vlade. Zanimivo, da so molčali kot miške ob našem razkritju, da je generalni sekretar stranke SD Dejan Levanič večkrat dopustoval z direktorjem Elesa Aleksandrom Mervarjem.

Luka Perš