Razgaljene laži Blaža Zgage

Blaž Zgaga (Foto: STA)

Blaž Zgaga znova skrbi za naelektreno ozračje v slovenskem političnem prostoru. V soju žarometov in promociji svojega “trilogijskega špeha” V imenu države pogreva stvari, ki so se že zdavnaj razjasnile. Tokrat je postal strokovnjak za topove 130 mm, ki naj bi jih takratni obrambni minister Janez Janša pod embargom preprodajal Irancem. Blaž Zgaga pa je omenjeni dokument prikazal še s ponarejenim podpisom. Za resnico se je odločno postavil tudi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, obramboslovec, nekdanji tankist, veteran vojne za Slovenijo. V svojih razlagah je zavrnil pomembnost in kakovost omenjenega orožja. Ironija je še toliko večja, ker se je vojni spopad med Iranci in Iračani končal leta 1988, Janez Janša pa naj bi jim preprodal orožje za ta vojni konflikt pet let pozneje. 

Novinar globoke države Blaž  Zgaga je dobil dovoljenje, da zopet meša štrene v aktualnem slovenskem političnem prostoru. V zadnjih dneh je napadel osamosvojitvenega obrambnega ministra in predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janšo, in sicer, da je preprodajal topove s premerom 130 mm iranskemu režimu leta 1993.

V glasni polemiki na socialnih omrežjih se je na stran resnice postavil predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Ta izpostavlja, da so takšen tip orožja izdelovali v Sovjetski zvezi leta 1954 in pozneje v njeni socialistični sestrici, komunistični Severni “demokratični republiki” Koreji. V polemiki pa je Kovšca razkril še nekaj nebuloz “finskega režiserja” Patrie Blaža Zgage.

Alojz Kovšca je na socialnem omrežju Twitter s svojim poznavanjem dodobra razgalil glede orožarskih poslov iz samih začetkov samostojne Slovenije. V svojih zapisih pa se najbolj čudi, kako bi podkovanim iranskim vojaškim silam uspelo slovenskim oblastem prodati podhranjeno in zastarelo vojaško tehnologijo iz 50. let prejšnjega stoletja. Proti njemu se je postavil Miha Resnik. V burni debati pa je s pripetim dokumentom dokazal, da topov s premerom 130 mm iranska stran ni uporabljala v vojni z Irakom. Levičarski provokatorji pa so šli v svoji teoriji še naprej, saj trdijo, da so po takratnem Janševem dovoljenju za prenos tehnologije to izkoristili Iranci ter tehnologijo preprodali Asadovemu režimu. Kovšca se čudi provokatorjem, kako da vseh teh zadev ni zaznala najboljša tajna služba, ameriška CIA? Če bi vse navedeno držalo, bi ZDA ostro reagirale, sledile bi posledice.

Blaž Zgaga je s svojimi poki pričel pred nekaj dnevi, ko je delil na socialnih omrežjih “pristni” dokument glede preprodaje iranskega orožja ter kršenja embarga. Najprej je z dokumentom s ponarejenim podpisom obtožil Janeza Janšo izvoza orožja v Iran, nato pa ga je preko Twitter profila palestinske teroristične organizacije GazaIsaLab, ki naj bi bdela nad vojaškimi in medicinskimi eksperimenti nad Palestinci, obtoževal kršenja embarga na izvoz orožja. “Združeni narodi so na predlog Budimirja Lončarja, avgusta 1991, proti nekdanji Socialistični federativni republiki Jugoslaviji res uvedli embargo na orožje, zaradi česar so bile Miloševićeve enote v velikanski prednosti. Vendar niti Slovenija niti Hrvaška leta 1992 nista bili več del SFRJ,” je v angleškem jeziku pojasnil Janša.

Zgaga pa se s svojimi “vojaškimi zgagami” ni zaustavil. Tako je na plano potegnil sestanek takratnega predsednika države Milana Kučana, predsednika vlade Janeza Drnovška, obrambnega ministra Janeza Janše, notranjega ministra Igorja Bavčarja ter zunanjega ministra Dimitrija Rupla. S svojim dokumentom je hotel dokazati, da je Janez Janša deloval samovoljno, kršil načela ter samostojno, brez vednosti drugih, preprodajal orožje. Vendar se iz tega dokumenta lahko razbere, da so vsi takratni odločevalci sprejemali skupne odločitve ter so skupaj odločali glede prodaje orožja drugim državam. Janez Janša pa je vse dvomljivosti jasno obrazložil s svojim poznavanjem takratnih mednarodnih pravil ter mednarodnega prava.

Dokument, v katerem Blaž Zgaga trdi, da je Janez Janša preprodajal orožje brez vednosti drugih. Vendar dokument dokazuje, da so o trgovini z orožjem odločali Milan Kučan, Janez Drnovšek, Igor Bavčar, Dimitrij Rupel ter sam Janen Janša.(foto: Twitter)

Dokument, v katerem Blaž Zgaga trdi, da je Janez Janša preprodajal orožje brez vednosti drugih. Vendar dokument dokazuje, da so o trgovini z orožjem odločali Milan Kučan, Janez Drnovšek, Igor Bavčar, Dimitrij Rupel ter Janez Janša. (Foto: Twitter)

V zgodbi pa se pojavlja še posavsko podjetje Rudis d.o.o, ki naj bi preprodajalo orožje Irancem. Vendar se pomisleki o tem pojavljajo sami od sebe. V Sloveniji smo imeli takrat izšolano peščico artilerijskih častnikov z vojaško akademijo. Rezervisti, ki so imeli opravka z artilerijo, so bili v Ribnici in Slovenski Bistrici. Ali so se resnično Iranci podali čez pol sveta, da bi kupili orožje omenjenega zagorskega podjetja? Zgodba nelogičnih zaključkov in naključij, s katero bodo provokatorji težko prepričali kogarkoli.

Neskladja in laži v zgodbi velikega novinarskega lakaja globoke države si sledijo ena za drugo
Ena najbolj fantastičnih dimenzij Zgaginih navedb pa je to, da naj bi pri prodaji orožja Janša prodajal Irancem tehnologijo za izdelavo, potem pa le še tehnologijo za vzdrževanje orožja, in to dobrih pet let po končanem osemletnem vojaškem konfliktu med Iranom in Irakom, v katerem so to orožje učinkovito uporabljali.

Zdravorazumsko se vprašajmo: zakaj bi Iranci za orožje v svoji 20-letni uporabnosti za vojne bitke sklenili s Slovenijo pet let po koncu vojne nov posel za uporabo in vzdrževanje vojaške tehnologije? Ali so Iranci naenkrat potrebovali kar inštrukcije za uporabo svojega orožja iz Slovenije?

 

Luka Perš

 • Antonius

  Zgaga bo javnosti zanimiv, ko bodo na ljubljanski ginekologi objavili, da je v petem mesecu nosečnosti.

  • RATATA

   A ga kakšen moški nabija?

   • Antonius

    S Šurcem bi lahko kaj udarnega spočela. Druži ju ljubezen v sovraštvu in lažeh do Janše.

  • von Rhein

   Nič ne bo .Ta zgaga je jalov na vseh področjih.

  • Franc Šink

   Ne, to mora ugotoviti vaška babica.

 • Slovenka

  Zgaga dela edino to, kar zna, namreč zgago.

 • radames

  Na moj včerajšnji tekst na isto temo prekopiram še za ta članek:

  Čudno, da Zgaga in Šurc nič ne pišeta o aferah, ki jih odkrije Požar in
  visoki uradniki in ministri zaradi teh odkritij kar po tekočem traku
  letijo iz Šarčeve vlade, koalicije in dosedanjih služb.
  Kaj bo, Šurc?
  Boš kaj pisal o tem ali si boš samo laži izmišljal? Vedi, da boš zaradi
  laži in nepoštenja nekoč nastradal tudi ti! Spomni se teh besed! Enako
  velja tudi za Zgago. Nomen est omen!
  Šurc in Zgaga, ne bodita
  taka kot vajin, nekaj starejši kolega, ki je napisal knjigo z naslovom
  Sramota umira počasi in z naslovom najbolj udaril po sebi.
  ČAS POSTAVI ZADEVE NA SVOJE PRAVO MESTO!!!

  • tomven

   Ah, ostanite raje z nami….

 • trobenta

  Če te peče zgaga-donat pomaga…..

 • Imperial Commando

  Mater ste levuharji dolgočasni s temi domobranci. Sigurno pa maš dokaze, da nikoli ni bil tankist?

 • anzek

  Če malo pogledamo v bližnjo zgodovino, je napad na Janšo vedno pomenil začetek priprav na predčasne volitve. S Serpentiškom je konec, niti “globoka država” s Kučanom na čelu, ga ne more več obraniti.

  Saj vzorec je poznan. Najprej en članek, potem pa drugi povzemajo tistega, malo svojega pridodajo,…
  Samo poglejte članek Kršinarja v Reporterju.

  • tomven

   Ta kršinar je res moten…

   • karpelec

    Kršinarja je pograbil antijanša virus in ga noče spustiti tako, da mu že kar škodi.

    • Jana Novak

     Kršinar se je prodal, tako kot se je Mar-keš, samo da prepozno, ker MSM razpada. Ima pa naveze v krivosodju: žena sodnica Mojca Cigale Kršinar

  • Joško

   Kršinar je postal zgaga 2.

   • tohuvabohu

    Kud svi Turci tu i mali Krševinar.

  • Nata

   Po navadi dobro zadanete. Tukaj pa mislim, da se motite. Predčasne volitve si nihče od tega šesterčka ne želi.
   Podobno, kot Kršinar pa piše tudi kdo drugi. . . .

   • anzek

    Kršinar je poseben patron. B. Vodopivc je take lepo opisal: https://www.finance.si/8811363….. za mene najboljši članek desetletja, če ne še kaj več!!

    Odkar je prijavljen na Salomonu, ki je registrirano invalidsko podjetje, je to tako vplivalo na njegov razum, da piše po nareku Črnca in Serpentinška….v ozadju pa “globoka država”!!

    • Nata

     Drži. Sijajen clanek, ki pa seveda ne velja samo za Kršinarja. Na tem portalu bi človek pričakoval kakšno pohvalo za revije,ki tudi kaj dobrega napisejo. In Reporter to je.
     Tista – klin se s klinom izbija – ne velja vedno !

     • anzek

      V Reporterju je vredno prebrati samo kolumno Pezdirja, pa občasno B.M. Turka. Vse ostalo ni vredno nič!!
      Vsak cent, ki ga daste za to revijo gre “globoki državi”, se tega zavedate??

     • Nata

      No, morda ima pa tudi g. Pezdir, pa g. Turk in še kakšen kaj od tega, kaj pravite ???
      Pri nas tudi Delo kupujemo, pa Družino, pa na Demokracijo smo naročeni od vsega začetka . . . . . pa Rtv Slo tudi gledamo.

      Pa še nekaj. . . . . navzlic strašni miškulanci v naši državi, je še vedno veliko dobrih ljudi.
      Tudi med novinarji.
      Kot človek pa vem, da ne maram, da me kdo kar čopne po glavi za vsako malenkost. Ker mislim malo drugače kot on!

     • anzek

      Hotel sem samo opozoriti, da je pri nas nujno, da ločimo zrno od plevela. Plevel se
      pogosto
      dela kot, da je zrno. Potem pa v glavi nastane zmešnjava in si mislite: “Kaj pa če je vse to res”?
      Jaz si v ta namen zbiram informacije o tem koliko je nek novinar verodostojen, v kolikor so v njegovem zapisu pojavijo laži, pa se o tem ni javno opravičil, tega novinarja zame več ni!! In Kršinar je na tej listi!!

     • Nata

      Nič hudega, če ni na vaši listi. Saj na moji tudi ni.

      Glavna misel mojega čivka je bila, da na Reporterju dela tudi kar nekaj v redu novinarjev in ostalih, ki jih ena revija potrebuje.

     • Nata

      No ja. . . . . ne pravimo zastonj , brez ognja ni dima.
      Pa vzrok in posledica ?

      Take plevele poznam in mislim, da jih kar pravilno ocenim.
      Ker pa veliko preberem in vem od samega začetka pred in po osamosvojitvi, sem velikokrat v dvomih.
      Ni to zmešnjava . . . . pa neumnost. . . . .pa zmedenost. . . . . pa deziorentiranost. . . . . .kot ste mi že nekajkrat napisali !!
      In VSE prav gotovo ne drži. Marsikaj pa ?
      Pa vi vedno preberete kar Kršinar napiše ?? Hm. . .

      https://reporter.si/clanek/slovenija/je-janez-jansa-dovolil-izvoz-vojaske-tehnologije-iranu-obrambno-ministrstvo-potrjuje-da-je-dokument-z-njegovim-podpisom-pristen-739571
      Kaj pa tale članek vaše osovražene Sunčičeve ??
      https://reporter.si/clanek/slovenija/maja-suncic-kaj-imata-skupnega-premier-sarec-in-kriminalec-z-doba-bine-kordez-tukaj-je-odgovor-kolumna-739998

     • anzek

      Člankov novinarjev, ki so na moji listi neverodostojnih novinarjev, ne berem!! Vi jih samo berite, potem bo pa zopet prišla na površje deziorentiranost in vprašanje: “Kaj pa če je vse to res??”

     • Nata

      O, a kar listo imate ?? Lepo.
      Pa kolikor sem do sedaj videla tudi kakšnega iz te liste preberete. . . . npr.Steinbucha ? Torej. . . . .

  • samotoje

   Saj pravim, volitve bodo. Ninamedia bo povedala, da LMŠ premočno vodi. Ker pa bo zmagala SDS, je treba Janšo nevtralizirati. Običajni ritual.

 • Beli Sneg

  Režimski presstitut. Več besed je odveč.

 • von Rhein

  Ne trudi se,ti si že zjeban in dokončno zajeban.

 • sloustava

  Priimek ustreza Kucanovemu delovanju proti Sloveniji, proti osamosvojitvi in proti normalnosti. Zgaga v glavi, zgaga v telesu, povsod neprijarnosti. A trpi zgaga in Zgaga,

 • VERZIFIKATOR

  KAKO SE OZDRAVI ZGAGO

  Ko goltanec silno zgaga peče,
  ve se, vrag da se po njem pretaka,
  je usodna majhna že napaka,
  če v goltanec kaj narobe steče.

  Le kako bi zgago pozdravili,
  se sprašujejo, ki jo trpijo,
  kaj v trenutku tem lahko storijo,
  kaj lahko bi zoper zgago spili.

  So metode ozdravitva znane,
  kaj zdravili kronično bi zgago,
  kdo ukvarjal s to se bo nesnago,
  ve se, kaj edino preostane.

  Takšna zgaga več se ne pojavi,
  ko ne bo imela habitata,
  več ne bo ne gladka ne kosmata,
  če se zgago ob goltanec spravi.

 • Amerikanc

  Sedaj moramo samo še počakati na soprogo od “travnatega gospoda”, na Gospo Šetinc, da še ona napihne svojo profesionalnost iz iranskih topov. Dobra pomoč bi ji bila lahko tudi primorska presstitutka Korlova in Bosanka Ašćićeva. To so multipraktiki za predelavo udbopartijskega gradiva.

 • Amerikanc

  Bolj verjamem Kovšci kot tebi, prodani duši.

 • BananaNjam

  Dejte nehat s to kampanjo blatenja. Celo ministrstvo za obrambo je potrdilo, da je dokument z Janševim podpisom pristen! Drugače pa, v Mariboru v vojašnici Pohorskega bataljona je bilo na predvečer osamosvojitve 54 topov kalibra 130 mm. Vir (glejte stran 153): https://dk.mors.si/Dokument.php?id=1084

  • Joško

   Izdajaš vojaško tajnost.

   • BananaNjam

    Ko je enkrat javno s pomočjo Zakona o dostopu do informacij javnega značaja, ni več tajno. To ve tudi JJ, a se dela neumnega.

  • janez

   Kako pa je “originalen” globoko tajen dokument prišel zgagi v roke?

   • BananaNjam

    S pomočjo Zakona o dostopu do informacij javnega značaja. Dobro bi bilo, da tudi kaj sam prebereš.

    • janez

     Miško iz Banana republike, od kdaj pa so strogo zaupni dokumenti javnega značaja? Samo v tvoji banana republiki greš v Sovo ali zaupen arhiv, te postrežejo s kavico in dobiš dokumen, ki si ga hotel in ga dobiš, da ga lahko objaviš.
     Zakaj ne objaviš dokumentov kako sta Plavi in Kaco prodajala orožje?

     • BananaNjam

      Ja upam, da so res tako gostoljubni no. Biti postrežen z zanič kavico ti pa res pokvari dan, pa tko. In kako to, da vsi verniki v novega liderja JJ povsod vidite miške in roza slone?! Tole je že za strokovno obravnavo. Jaz bi se na tvojem mestu zamislil.

      O prvem vprašanju se pa tule izobrazi in me ne sprašuj več neumnosti:
      https://www.ip-rs.si/informacije-javnega-znacaja/pogosta-vprasanja-zdijz/

     • janez

      Ha ha, nekoč je bila revija Teorija in praksa. Ne vem če je še.
      Moraš pa priznati, da živimo v banana republiki.

  • macon

   Juga je imela kot najtežja kalibra topove 130 mm in havbice 155m. Na 130 mm sem računal elemente v JLA, imeli so tudi daljšo cev kot 155 in zato daljši domet.

   130 je bila konec osemdesetih precej staro orožje, bojda nadgradnja topov iz druge svetovne iz petdesetih. Ampak pri topništvu že od takrat niso izumili nič novega, razen izboljšav merilnih sistemov.

   • BananaNjam

    V informacijo, v Mariboru v vojašnici Pohorskega bataljona je bilo na predvečer osamosvojitve 54 topov M46 kalibra 130 mm.
    Vir (glejte stran 153): https://dk.mors.si/Dokument.php?id=1084
    Koliko je bilo tega orožja še po skladiščih, je treba pobrskati.
    Torej, če so bili v nekdanji Jugi na našem ozemlju ti topovi prisotni, je moral takrat obstajati tudi know-how (znanje!), kako te topove vzdrževati, ohranjati, servisirati, izdelovati rezervne dele.
    Ker v nasprotnem primeru postanejo neuporabni. Kot pri vzdrževanju pušk!

    • macon

     Seveda je bilo znanje, ti topovi so bili bojda tudi precej nezahtevni za vzdrževanje, pred 1991 tudi povsem brez elektronskih komponent- samo mehanski. V jugoslovanskih vojnah so jih menda precej uporabljali za obstreljevanje mest, njihove 27 kg granate so imele precejšnjo rušilno moč.

     Po mojem se jih je dalo dobro prodati v bojujoče se republike, ker je bilo dosti ljudi, ki so jih znali upravljati in po skladiščih tudi veliko streliva in rezervnih delov zanje.

  • tohuvabohu

   Zakaj pa Zgaga pljuva na karbid?

   • BananaNjam

    A ti bi pa zdaj z vici streljal ali kaj???

  • Janez Mayer

   Še na Reporterju, ki je zadevo “razkril”, so članek umankili. Kakšen je tvoj strokovno bananski komentar na to?

   • BananaNjam

    Članek ni nič umaknjen! Najdeš ga na vrhu rubrike “Najbolj komentirano”. Danes na naslovnici obdelujejo Kučana, kar je tudi prav.

    • Janez Mayer

     Če bi bilo kaj resnice v odkritju, ga ne bi iskal pod najbolj komentirano, kjer je pristal…

     • BananaNjam

      Čaki malo, a Kučana pa nič ali kaj???

   • Vera

    Nobenega umika spornega lažnega članka še ni .

 • Joško

  Pisunček Blaž Zgaga; no že njegov priimek vse pove o tem levaku.

  • JANEZ GUS

   Lepo se je včeraj razkril tudi levičarski skrajnež Vodeb na Faktorju.Dolgo jeb zdržal.Peta kolona povsod.

   • Joško

    Res je; kar bruhala je iz njega levičarska prepričanost. me zanima, kako je bilo šele, ko so se kamere ugasnile.

   • tohuvabohu

    Vodebil je bil včeraj tako srdit, da je čisto pozabil na svojo psicoanalizo in Edipov kompleks.

 • Unikatna

  Če nima kaj bolj pametnega za pisati, potem pač mora pogrevati stare zadeve. Pun kufer že imamo postanih zadev. Super se mu zdi, ker misli, da je iznašel toplo vodo!

 • althar

  Država se jim podira, njihovi pudlji pa ven topove izpred 25 let. Res so patetični.

 • FORT WORTH

  Novinar zgaga bi rad po Jansevem hrbtu splezal do kaksne nove bolje placane sluzbe, kot jo ima laznivi zgagar zdaj.

  Novinar zgaga raje preiskuj kucana in njegovo yugo intimno opcijo, ce imas cohones…
  Zagotovil si bos castno mesto v slovenski zgodovini.
  Dela bos imel na pretek.

 • montyamp

  VIR POLITIKIS

  Državni zbor o nakupih Jelka Kacina: v številnih primerih je šlo za neracionalno trošenje javnih državnih sredstev.

  Nekdanji minister za obrambo in vidni član Kresalove LDS Jelko Kacin je kupoval zastarelo orožje v Izraelu, ki je potem na poligonu delalo invalide iz slovenskih vojakov in med njimi tudi sejalo smrt ter zapravljal denar z obnovami predpotopnih tankov T-55. Njegovo rustikalno ograjo izpred bivše ljubljanske vojašnice pa si lahko ogleda vsak kranjčan pred njegovo hišo. Vse to skupaj je bil razlog, da ga je njegov lastni predsednik gledal v vladi samo dve leti.

  G. Kacin je očitno pozabil, da je bila v Državnem zboru Republike Slovenije dne 6. junija 2007 ustanovljena Preiskovalna komisija za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi nakupa lahkih oklepnih kolesnih vozil 6×6, vladnega letala, havbic 155 mm, sistema za upravljanje ognja (ACCS), letal Pilatus in obnove tankov T55-S, financiranih v okviru temeljnih razvojnih programov obrambnih sil Republike Slovenije v letih 1994 do 2007, zaradi suma, da so bili »posli politično dogovorjeni, vodeni netransparentno in da so negospodarni, ter zaradi suma o prisotnosti klientelizma in korupcije, in za ugotovitev suma o odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri razorožitvi nekdanje teritorialne obrambe«. Komisija je uspešno opravila svoje delo in državnemu zboru predložila končno poročilo z ugotovitvami. Državni zbor je 15. julija 2008 sprejel poročilo in ugotovil:

  – da pri nakupih, ki so bili predmet preiskave, niso bila v zadostni meri spoštovana načela gospodarnosti, koristi za državo, učinkovitosti, uporabnosti in racionalnega ravnanja z javnimi sredstvi ter da je šlo v številnih primerih za neracionalno trošenje javnih državnih sredstev;
  – da je bila politična odgovornost posameznih nosilcev političnih funkcij v zvezi s predmetom preiskave velika, nikoli pa se ni ugotavljala, saj so prej odstopili oziroma bili zamenjani in ne zasedajo več pomembnejših političnih funkcij;
  – da po nepravilnostih in negospodarnosti izrazito izstopata nakup lahkih oklepnih kolesnih vozil 6 x 6 v povezavi s prodajo podjetja Sistemska tehnika v letu 2003 družbi Viator&Vektor in oddaja v leasing vladnega letala Falcon, kjer dosedanje ugotovitve kažejo na to, da ne gre samo za politične povezave takratnih glavnih akterjev, vidnih članov LDS (mag. Anton Rop, takratni predsednik vlade in Zdenko Pavček, skupina Viator & Vektor) in negospodarnost ter politično korupcijo, pač pa za sum nezakonitosti pri izvedbi teh poslov, zato Državni zbor od pristojnih organov pričakuje, da bodo v teh zadevah uvedli ustrezno preiskavo.
  http://www.politikis.si/2011/03/razkrito-porocilo-jelko-kacin-in-njegovi-nakupi-orozja-so-bili-v-dz-dve-leti-nazaj-ocenjeni-kot-neracionalni-in-nepravilni/

  • Hanzi

   Vsa čast, PR dela, takoj prilepiš 8 let star članek, kot repliko.

   • Stajerka

    …ja, kaj pa češ prilepit na 28 let staro “afero”??……še vedno je 8-letni članek za celih 20 let mlajši……
    …..vam res logika in ZKP ne štima, genetika vam je na tem področju zatajila…….

    • Hanzi

     Dejstvo je, da je bilo z orožjem nekaj narobe, Kdo je odgovoren ni važno, samo da ni odgovoren en in edini. Ne pojesti vsega, kar ti “servirajo”.

     • Stajerka

      ……če kdo požre vse kaj je servirano, potem so to salonski “levičarji”……če samo pogledamo koalicijo “sam da ni Janša”, potem je vsaka nadaljnja debata brezpredmetna, če ne celo absurdna……pa debata še ni problem, problem so in bodo posledice……

     • Hanzi

      S kom pa eden in edini, ni skregan? Mogoče pa, v tem grmu tiči zajec.

     • Jana Novak

      Kje ti vidiš zajca? Rdeča mafija neprestano podtika svoj kader Janši, ali pa skuša kupovati njegove ljudi, oziroma jih izsiljuje, da bi delali razdor. Razne Ušajke, Črnčeci, Čuši… in podobni prodanci.

     • Hanzi

      SDS je daleč najbolj organizirana stranka, ima zelo dober program, ima sposoben kader. Ima pa velik problem, da bo s sedanjim predsednikom težko kaj več, kot največja opozicijska stranka, Z bolj zmernim predsednikom, bi imela več možnosti. Janša enostavno ni timski igralec in to v politiki rabiš.

     • Jana Novak

      kaj blebečeš, logika ti je na psu.?
      Trgovina z orožjem…kdo je imel v času juge in ko se je začela vojna jugi, že trgovino z orožjem in mamili??

      Seveda so zadeve ti ISTI obesili na Janšo.
      Tisti, ki se vsaj malo razume na mednarodno trgovino mu je jasno, da takšne velike količine orožja lahko nabavljajo le preverjeni kadri in poznani v svetu nelegalne trgovine z orožjem, drogo,cigareti…
      Janša je bil tisti čas obrobna figura, s katero se pravi trgovci z orožjem sploh ne bi spustili v posel. Tudi najboljši že mednarodni trgovec, ki se ukvarja z legalnimi posli, ni zmožen v tako kratkem času organizirati nelegalno nabavo orožja, ker nima še povezav, agencij špediterskih hiš, ki se ukvarjajo z nelegalno trgovino orožja, organiziranih denarnih sredstev s katerimi plačuje iz davčnih oaz…

      Potrebno se je zato samo ozreti in pogledati imetje tistih, ki so po letu 1993 naenkrat obogateli in so največji nasprotniki Janše….

     • von Rhein

      Ne vem kam spadaš,med nove ali med tiste,ki so se naveličali brati in bodo tudi sami napisali kakšno mnenje.Kamorkoli, lepo je videti besede,ki kažejo na razumno osebo.

     • Jana Novak

      jst komentiram vsepovsod že od ene 2007 naprej. So komiji po meni zlili že na hektolitre gnojnice :)

     • samotoje

      Pohvalno. Pozdravljam zdravo pamet.

   • montyamp

    No , če si lačen pa prilepim še tole :
    ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
    K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..
    KOK , 3.maj ———— 2019 ———, Istra Hrvaška .
    Relativno sveža stvar .

 • montyamp

  Zastarelo orožje , katerega sta kupila žvepleni in Kacin v Izraelu , je pohabilo in ubilo nekaj pripadnikov slovenske vojske .
  IZDAJALEC VEDNO TOLČE PO SVOJIH .
  Česa se dotakne roka morilca , je vir prekletstva , katerega bo v kratkem odneslo .
  Klinični idioti tipa z”gaga , so indikator propada kurćanizma .

 • antimur

  Nekje moramo začeti s to kučanistično pisunsko golaznijo čistiti. Kaj, če bi začeli kar pri Zgagi.

 • JANEZ GUS

  Kako veselo so zastrigli z ušesi režimski krvavi mediji,ko so slišali neke nove Nebuloze odfaliraneca pisuna zgage.Spet bomo lahko obračali pozornost od bistvenih problemov,ki se režimske rdeče kanalizacije ne primejo.Pričevalce ne komentirajo,korupcija na Sovi ji je tuja,kdo ie zajebal telekom,mahinacije kmetijske ministrice tudi neVse bistveno ignorirajo,čakajo pa kot stekli pse,da bi napisali kakšno novo laž o JJ.Tudi za vas se bliža dan D.,

  • Marija

   Samo da migranti mirno prihajajo.O tem zgaga nič ne ve?

 • Joško

  A ni ponarejanje podpisa kaznivo dejanje?

 • Stajerka

  ….tolko so blesavi, na našo srečo, da bodo pred mednarodno sodišče spravli Kućana :))………že 20 let trdim, če je na tem kaj resnice, je bil Janša po položaju zadnji v vrsti krivcev….po domače, najmanjša riba……najbolj kosmato dušo ima Kućan, zato pa se že več let izogiba soočenju iz oči v oči z Janšo……

  • Slovenka

   Zanimivo, da se Kučan noče javno soočiti z Janšo, čeprav ga ta kar naprej vljudno vabi.

 • Jožef

  Dimne bombice, namenje zameglevanju resnih dogodkov, ki bodo morda močno zamajali slovenski nepremičninski trg in kreditno politiko slovenskih bank. Drugi cilj zamegljevanja pa je zagotovo namenjen šarčevi vladi in prihajajoči katastrofi, ki jo bo slednja povzročila.
  Ja ljudje, potreben je močan veter, ki bo razpihal meglo, da bomo lahko videli in spoznali resnične namene slovenske kontinuitete.

  • JANEZ GUS

   Mislim,da tisti ,ki hočejo lahko vidijo,v kakšno štalo vse to vodi.

 • piko8

  Za zgago pomaga soda bikarbona!!
  Za neumnost levičarskih prostitutov pa Lj polje zaprt odelek!!

 • JANEZ GUS

  Nekoč je napisal neki družbeno politični delavec,rdečuh,udbovc-Čuček. Sramota umira počasi,mislil je na slovenske begunce v Argentini in drugje. Zdaj se je pokazalo,da največja sramota sebi je bil on sam in taki rdeči .lažnj,ivi pisuni,kot so zgaga,šurc,vodeb,mesec,kordiš……………………….

 • črnaovca

  Strah ima velike oči.

  • tohuvabohu

   Zgagašurci so v krizi, zato počnejo neumnosti.

  • xtc

   A zato,se levi tako bojite JJ?

 • Andrej

  Tebi malo obrambe domovine tudi ne bi škodilo.

 • Andrej

  Pri narodu, ki gleda Kmetijo in druge žajfnice se take stvari primejo. Goebbelsova propaganda.

 • sodnikisozločinci

  Kaj pa o Zgagčevih lažeh Pravijo na Hanzi TV?

 • Andrej, Miha ali Jure

  Janša obvezno brke gor.

 • Garbage man

  Ni lepo napadati, nekoga iz LGBTQ*HGZGDGZDD skupnosti, ker se je sexal z milčijem…..in ima rad migrante……..

 • šmentanamuha

  Js mislim, da bi volkodlak Janša tole Zgago pojedel za malco. Tko da Blaž, ne ponoči okol hodit…

 • xtc

  Zgaga, InvalidskiTednik in Kučan v akciji i “verodostojni” dokazi kot v Patriji-kjer “vsi vedo” ,da je JJ dobil denar”.
  Kmalu bo Zgaga in Invalidsi Tednik predstavila tudi dokumente kako je JJ preprodal načrte za izdelavo JE bombe Iranu,vse pa bo potrdil Kahl,Kučan in seveda Šipac X in Kozamelj in Muri.
  Hja ve se da bo Šipac X padel in vlada in da bodo volitve no v smislu tega je Lorenci že napovedal ,”Da je treba JJ nemudoma ,za trajno zapreti” seveda spet pred volitvami,ker imajo sedaj še US bi laho zadevo vlekli kar dolgo.

 • Prirejanje moralele sebi…

  Ne mislim problematizirat kdo laže in kdo prireja resnico oz neresnico sebi v prid. Zgaga pa z pogrevanjem kisle župe v nedogled privlači samo ostarele bralce, ki jih je čas že zdavnaj povozil. Enako vela za IJJ, ki vso greznico stresa na MK; privlači oz striže samo ostarele ovce. Večino mladim se dobesedno fučka kaj se je dogajalo 25-30let nazaj kaj šele 70 ali več let v zgodovino. Mladi živijo za danes.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Zgaga od rojstva do smrti. Uboga mati.

 • Hribouc

  Samo čista Zgaga si lahko izmisli kaliber 130mm.
  naslednjič bo skonstruiral afero z ladijskimi topovi z Bismarcka, 450mm- te ima Janša doma za garažo in enega prevaža naokoli za dan OF tudi Franz Kanglerius iz Marburga s svojim Ursusom letnik 1953 !

 • Hribouc

  Ko se pojavi Kučan na RTV ali/in partizanski proslavi, sledijo projekti Blaža Zgage, Spomenke Hribar in podobnih jezuitov komunistov grabežljivcev !

  • No jezuiti ravno ne spadajo med naštete kampeljce. Jezuiti so posvečeni ljudje –
   Družba Jezusova se uradno imenujejo, njihov ustanovitelj je sv. Ignacij Loyola.

   • Hribouc

    Bejž, Marta,vem.
    Ampak, jezuiti so neke vrste močni del, kar radikalni del Cerkve, ki so v zgodovini naredili sila dobre, a-m-p-a-k tudi “čudnih” slabih zadev in so zame sinonim neidealnih pobožnjakarjev, pač pa malo revolucionarjev…saj dopustiš, da so v moji memoriji pustili tako sled.
    Jih pa ne črnim, nikakor ne!
    -Bodi pozorna, kaj je moja pamet zavestno napisala, prosim.
    Piše : ” podobnih jezuitov komunistov” … a?

    Da so posvečeni ljudje.
    Da so družba Jezusova.
    Da so od Ignacija Lojolskega.
    TO JE KRASNI DEL NJIHOVE ZGODBE. Jasno ko beli dan!

    Tvoji reakciji jaz pravim : črkobbralski sindrom – misliš sveto absolutno Resnico, de facto Čistino! V redu, Marta. Krasno.
    Življenje pa je en sam klan’c in ga smemo jemati kot cik-cak
    ovinkarjenje, padanje, pobiranje in iskanje Milosti in v tem
    z veseljem, brez celofana in brez lepih mašen povemo, da obstaja tako blato kot kri, trnje in osat, ljulka in marjetice…
    “v krvi boš rojevala in trnje ter osat ti bodo rastli med vrtnicami”
    pa boš črkobralsko rekla, spet, kot enosmerno znaš :” Ne ni točno!” Seveda ni.!
    Je pa svobodno lepo, tudi kreganje z Najvišjim v iskanju vrtnic med osatom. Tako, po moje prideš do Čudežev, Marta. Ti pa po svoje, uživaj in se krasno imej!
    “For ever alive!”

 • milanček

  ko se bo, zelo kmalu, bistveno spremenil sistem v Sloveniji, to govedo, če ne bo spizdil v tujino, bo dobil svoje! logično, spisek je dolg!

 • Hribouc

  A vidite to, kar jaz?

  Dajte mu partizansko kapo s srpom in kladivom na betico.
  kaj dobite?
  KOMISARJA.
  Hudega komisarja.
  Takega za radiranje ljudi.
  Če niste videli, pioglejte ga globoko v nj.oči!

 • Svoboda

  Zgaga vzemi raje rupurut

 • vero bebe

  Priložnost za resne ljudi
  Pozdravljeni gospod / gospa
  Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za
  soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke
  finančna kriza, ki izzove banke, resne ponudbe za posojila, poštena
  certifikat in hitro od 2000 do 10.000.000 EUR za obdobje od
  odplačilo od 2 do 25 let se naša stopnja razlikuje za 2%.
  Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila
  Moj e-poštni naslov : [email protected]