Tanja Fajon je v službi Madžara

Tanja Fajon in George Soros (foto: STA, EPA)

Evroposlanka Tanja Fajon iz vrst Socialdemokratov v Sloveniji uživa zaslužen sloves zagovornice migrantov. V Evropi, sploh državah, ki se še želijo pridružiti EU, je njen sloves še nekoliko bolj črn, vsi jo namreč opozarjajo, naj se ne vtika v notranje zadeve posameznih držav. Tudi sama je na seznamu Sorosevih ljubljencev, ki jim judovski milijarder preko svoje fundacije Open Society zagotavlja izdatno financiranje in tako posega v notranjo politiko evropskih držav. A s Sorosevim financiranjem levice Fajonova ne vidi težav.

Pristojni organi morajo preiskati sporno financiranje medijev. Kar se je zgodilo z mediji na Madžarskem, nestrpnimi vsebinami, ogroženim neodvisnim novinarstvom, se lahko zgodi v drugi državi. Vsaka ima nasilne ekstremiste. Če pa so ti še financirani …” je začela s svojimi namigovanji na Twitterju evroposlanka Socialdemokratov Tanja Fajon.

Glede na to koliko ima Fajonova v zobeh Madžare in Nova24TV, preseneča dejstvo, je tudi sama v službi Madžara. Njeno ime se namreč skupaj z imenom zdaj upokojenega evroposlanca Desus Iva Vajgla pojavlja v zdaj že neslavnem poročilu fundacije Open Society judovskega milijarderja madžarskega rodu Georgea Sorosa “Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019)”.

Kakor je že pred leti na podlagi dokumentov mednarodnega finančnega sklada v Sorosevi lasti razkril portal 24kul.si, je Open Society Fajonovi in Vajglu nudil finančno podporo za nakup oglasov na Facebooku in drugod po spletu. Za ta namen je šlo 9.840 ameriških dolarjev, kontaktna oseba je bila Tea Jarc.

Foto: 24Kul.si

Tema, ki jo je financiral Soros v podporo slovenskim levičarjem, so bili tudi migranti. Za to je med drugim tudi za Slovenijo šlo 49.500 dolarjev. Se je mar potem čuditi, zakaj Fajonova tako silovito zagovarja priseljevanje ilegalnih migrantov v Evropo? Navkljub nevarnostim raznih kužnih bolezni, terorizma in kriminala? Pecunia non olet … Tudi za samo spremljanje dela njegovih evroposlancev v EP, med katerimi je tudi Fajonova, je Soros namenil dodatnih 122 tisoč dolarjev. Ob tem ne gre pozabiti, da ko pride do vmešavanja v notranje zadeve neke druge države, je Fajonova prepoznana strokovnjakinja. Ne samo, da so jo za tako prepoznali v Makedoniji, tudi v Srbiji nad njenim vmešavanjem v interno politiko samostojne države niso bili navdušeni.

Foto: 24kul.si

Glede na to, kako sta madžarski premier Viktor Orbán na eni strani in Soros na drugi strani že dlje časa na bojni nogi, se niti ni čuditi, da Fajonova ne mara kogarkoli, ki ima kaj dobrega povedati o Orbánu. Če lahko pri tem obenem udari tudi po SDS, pa je to zanjo še dodaten plus.

Omenjene dokumente, ki kažejo, za kaj je šel Sorosev denar v Sloveniji, lahko najdete TUKAJ in kdo je na njegovem seznamu, TUKAJ.

Ivan Šokić