Tudi “žlahtnik” Igorja Berganta z ministrstva za zunanje zadeve se je pridružil gonji proti podjetništvu: “Tole bo pa ful zanimivo, ko bodo selili Postojnsko jamo”

Foto: STA

Potem ko je direktor podjetja Pipistrel Ivo Boscarol kot prvi kritično opozoril na bizarno vsebino koalicijske pogodbe levega šesterčka, ki je naravnana izrazito protipodjetniško, so se kmalu oglasili tudi Igor Akrapovič in številni drugi podjetniki, ki so napovedali, da bodo posel preselili iz Slovenije, torej v bolj stabilno okolje, da se ne utopijo v brutalnih davkih. Temu je sledila vsesplošna gonja radikalne levice in levičarskih osrednjih medijev, čemur se je pridružil, čeprav sam pravi, da v sarkastičnem smislu, tudi generalni sekretar na zunanjem ministrstvu Damjan Bergant, ki je na družabnem omrežju Twitter zapisal, da bo “ful zanimivo, ko bodo selili Postojnsko jamo”. Poslanec Anže Logar je njegov zapis primerjal z (ne)usklajevanjem Šarčeve koalicije: “Nas čaka nova praksa funkcionarjev? Ti nekaj izrečejo/uskladijo/zapišejo, potem pa trdijo, da v bistvu niso tako mislili. Ali pa gre predvsem za strah pred izgubo stolčka …”

Po besedah Batagelja bi morala država podjetnike spodbujati h konkurenčnosti, s takimi ukrepi pa jih le močno zavira. “Kot država z nepredvidljivim davčnim okoljem ostajamo nezanimivi za investitorje, to pa seveda pomeni, da tisti, ki smo tukaj, že razmišljamo o tem, da bomo svoja podjetja selili v tujino, ker je tujina seveda davčno bolj ugodna,” dodaja Batagelj, ki je že pred državnozborskimi volitvami kritično opozarjal na prepričanja predsednika Levice Luke Mesca, ki je prepričan, da kot diplomant evropskih študij na FDV obvlada področje gospodarstva. Batagelj je očital Mescu, da žal s svojimi (ne)izkušnjami ne more govoriti o gospodarskih rešitvah nekomu, ki je nekaj že ustvaril in za to garal, medtem ko je sam “zrasel” v parlamentu. 

Sam sem začel v garaži, Mesec pa v parlamentu
“Med mano in Luko Mescem je temeljna razlika, jaz sem začel v garaži, on pa v parlamentu, tako da naj ima vsak spoštovanje do tistega, kar kdo dela. Pa še ena razlika je, skoraj 30 let imam podjetja, pa si nisem izplačal niti enega evra dobička, in če želi kdo biti kapitalist v tej državi, naj z mano dela po 12 ur, pa bo še on potem kapitalist, potem bo pa videl, koliko tega uživa sam in koliko skrbi za svoja podjetja, za svoje zaposlene.” Batagelj je poudaril, da skrbi za 400 družin in jim tudi pošteno plača: “Začel sem z enim zaposlenim, ki sem ga zaposlil, danes jih imam 400. Jaz sem odgovoren za 400 družin in naj mi nihče ne govori, da sem kapitalist, ker hočem, da imajo tudi oni dobre plače in zato nimajo minimalnih plač.”

Foto: STA

Na vidiku nova praksa vladnih funkcionarjev?
Namesto, da bi levi šesterček reagiral in prisluhnil podjetnikom, ki so konec koncev tisti, ki polnijo blagajno, pa raje trmari pri svojem. Nova koalicijska pogodba namreč predvideva, da bo vse, vsi kapitalski dohodki, od obresti do dohodkov od prodaje, dobička, šlo v dohodnino. To pomeni, da tudi če so sedaj nekateri podjetja 20 let vlagala v svoje podjetje in so v njem puščala dobiček, bodo sedaj obdavčena 50-odstotno. Bizarno pa se je sedaj sprenevedati, kot to počne vladni funkcionar Bergant, saj je vsakomur, ki zna brati, povsem jasno, da se šesterček očitno zavzema za pridobitev naziva grobar slovenskega podjetništva. “Nas torej čaka nova praksa funkcionarjev? Ti nekaj izrečejo/uskladijo/zapišejo, potem pa trdijo, da v bistvu niso tako mislili. Ali pa gre predvsem za strah pred izgubo stolčka …?” je Bergantu odgovoril poslanec Anže Logar.

H. M.

 • bubamara

  Noro. Kako omejen kader na najvišjih STROKOVNIH mestih imamo. In to kader, ki neposredno sodeluje z tujimi državami. Ni čudno, da nas ne jemljejo resno nikjer, razen v Belorusiji.

  • šmentanamuha

   To je sama preverjena negativna selekcija, ziher je ziher.

 • soc

  Zavožena država. To je natanko tisto, kar nam hočejo tudi predočiti murgelski zlobni škrat & Co. Da nismo sposobni imeti svoje države in da moramo najti skupni jezik s Srbi in Rusi.

  Že vnaprej “brihtnim” glavam, ki razlagajo, da je hvala Bogu vmes Hrvaška: Ameriški Havaji. Pa predvsem ruski Kaliningrad (nekoč mogočni pruski Königsberg), ruska enklava v Moldovi in na Jalti… Rusi imajo izdatno prakso kako preskočiti sosede, Srbi pa so njihovi zvesti posnemovalci.

  • merim

   Poberi banane iz palme.

   • RATATA

    Karkoli napišes se osramotiš merime!

    • merim

     Ne razumes pa kdo bi ti zameril si le desni. Tale socialni je zadnjic napisal da obira banane iz palme. Saj ves da na palmi ne rastejo banane kajne?

     • tohuvabohu

      Ne na palmi, v palmi. Ker pobiraš banane IZ palme.

 • Jože Kovač

  Kakšen idiot zaposlen pri Erjavcu? No ja, mogoče ga je Kahl osebno testiral in je bil sprejet. Pa kakšne klati, da bojo selili Postojnsko jamo? Če selijo podjetje, lahko njegova sredstva ostanejo kjer so. A bo potem letališče Ljubljana tudi preseljeno v Frankfurt, ker je podjetje tam? Taki “ekonomski znanstveniki” bi morali takoj dobiti odpoved iz JU, z vsaj 5 letno prepovedjo zaposlitve v JU, pa naj odpre firmo in jo preseli kamor hoče. Mogoče v Potočko zijalko?

  • SIMON ROZIC

   Kaj hočeš, naši “akademiki” pač; razni butci in kahlonosci nam krojijo usodo!
   Dovolj žalostno ! Izobesimo črno zastavo s peterokrako zvezdo, da se bo narod
   končno zavedel za kaj gre!

 • Marjan Šarac

  “tole bo pa ful zanimivo”

 • BlackOpsSystem

  Se pravi, da v Sloveniji je edino podjetništvo, ki je varno pred davki….politika-politik???!

 • plavi-mil

  Pokvarjenosti levakov na HANZI TV ni videti konca ,pa še futrajo se na naš račun, katere moramo plačevati pod mus, se bojijo boljševiki, da bi ostali brez privilegijev, če bi bilo pri nas normalno podjetništvo, tako kot v Evropi.. Slovenija edina oaza komunizma v Evropi in svetu, razen še Severna Koreja in Venezuela, po kateri se zgledujejo levi fašisti.

 • dob

  Baje bo Zemljarič tudi spizdu.

  • tohuvabohu

   V nižje nadstropje?

  • samsara

   Kaj je Štef in korupcijske komisije že kaj sproduciral v zvezi z zemljotovim (lobist na črno) nezakonitim lobiranjem pri zmatranšku na gosp. ministrantstvu?
   Sodišče mu je dalo dovoljenje za objavo, a zazanti ni bilo še nič. Sem kaj zamudil?

 • rubec

  Damjan kako pa kaj tvoj brat Peter Sellers, kaj novega snema?

  • Mojca pokraculja

   Psst, ne sprašuj Dreyfusa, če bo Clouseau slišal bo štala.

 • merim

  Joj logar kje si bil ko ste najemali kredite pri utajevalcih davkov?

  Posojilodajalka SDS v mreži ljudi, ki jih išče Interpol

  Denar, ki ga je 32-letna državljanka Bosne in Hercegovine Dijana Đuđić posojala po Sloveniji, izvira tudi iz mednarodne mreže za utajo davkov. Eden od najpomembnejših členov v tej mreži je Dragan Đurić, ki ga slovenski organi iščejo s pomočjo Interpola in Europola.

  • Roman

   Si še kaj pozabu?

   • merim

    Dopolni me.

  • tohuvabohu

   Hvala za informacije, dečko. A je Zmedendorfer že na sledi temu Draganu?

   • merim

    Kot lahko preberes ga iace interpol in europol

    • tohuvabohu

     In kje ga iace?

     • merim

      Verjetno je na svetu ne na marsu?

  • Fosa Stefan

   ti moraš biti pa brichten ali frigiden. povej ka si za lastnimi rokami ustvaril, ne da bi koga ogoljufal, kakor kučan rigelnik, zemljarič,….
   pa koliko pametnih )znanstvenih člankov ali razprav si napisal( ne naštevaj pavlihe, dnevnika, večera, dela in odlazkovih bedarij.
   to boš z veseljem naredil, ko boš pogledal v preteklost MIGREDE kučan se je sramuje saj pravi neglejmo v preteklost, glejmo v prihodnost
   mogoče pa si ponosen na svojo preteklost ali pa te je sram

   pa še povej zakaj je avstriska vinjeta svinjsko draga 88 €, slovenska pa samo 22o € ja kriv je sds ali bolje janša

 • Morala

  Marsikaj bi še propadlo, če ne bi bilo tudi družinskih podjetij, samostojnih podjetnikov in delno tujih lastnikov oz. solastnikov!

 • Get Smart

  Težava ljudi je, ker bi radi stresali floskule, namesto golih dejstev.
  Lučka Mesec ni začela v parlamentu (če je s tem izrazom menil “Državni zbor”), ampak je Lučka prav tako začela v garaži – vse kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE MURGL JUGOKOMUNISTIČNE lutke so narejene v garaži in tudi iniciirane v garaži.
  Torej kraj dogodka je NEPOMEMBEN,
  šteje le delo.
  Jezus Kristus:
  »Po NJIHOVIH DELIH jih boste spoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«
  A zmorete razumeti to Božjo preproščino? Po njihovih DELIH.

  Lučka je seveda začela in bo tudi končala z nastavljanjem dupeta ter biča željenega in vajenega SERBUSNEGA hrbta gazdi,
  zato je bila rojena/narejena, za SERBUSA tekovina revolucije =
  za serbusa rojen serbus, biča vajen in željan.

  Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
  MILAN KUćAN,
  in sicer leta 2013 v hotelu Union:

  “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
  tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
  uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
  komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
  formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
  in sicer tovariš Kućan, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
  predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
  INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM.”
  —–

  * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s
  TRS-om, stranko babilonske štabne delavke in KUćANOVEGA zeta
  in pa delavsko stranko štabnih babilonskih delavk Violete Tomić,
  nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “Združeno levico”,
  nato pa v “Levico”.

  Dejstva, ljudje Božji, dejstva.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili
   svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje
    kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • merim

     Zamoris vsak clanek

 • Kosobrin

  Kaj pa Igorja Berganta tukaj vlačite? Ni ga boljšega voditelja od njega! Špeglajte se po njem, “novinarji”Nove! Še posebej, če od sedaj ne boste ne levi ne desni! Ha, ha, le kdo bi vam verjel?

  • pupa

   Včasih sem redno spremljala ODMEVE od kar se tam pojavlja Igor Bergant Rakočević jih sploh ne gledam niti poslušam.

 • pajot

  Jamo bojo selili,ja. Je mislu bit duhovit,pa mu ni ratal. Mogoče majo pa v planu napolnit Postojnsko jamo z Akrapoviči in Boscaroli. Je dovolj velika. Pa še za večino Slovencev bi ostalo prostora. Potem pa bi vodili tuje turiste gledat kaj lahko naredi komunistična vladavina v letu 2018.Ob 101. obletnici boljševiške revolucije.

 • Get Smart

  Vsaka kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA (tukaj MURGL JUGOKOMUNISTIČNA) država se je, se in se bo zavzemala za SUŽNJELASTNIŠTVO.
  Vsaka.
  Imate večtisočlet DOKAZOV. Vsaka.
  Imate 100-letne dokaze tukaj in zdaj, imate vsakdanje DOKAZE tukaj in zdaj,
  pa vendar batagelji, boskaroli in otroci, ki se učijo novinarstva ali pa komentiranja,
  onanirajo o neki “državi”, ki naj bi nekaj bla bla bla bla delala.
  Država ne dela. Država samo je.
  Je uokvirjen prostor, kjer življenje ljudi LAHKO urejajo LJUDJE,
  lahko pa
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI PARAZITI, ki si celo sami pravijo
  “SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI”, kar dokazano tudi so.
  Ampak batagelji, boskaroli in kar je še kao garažnih kao podjetnikov in pa občega spletnega in ne spletnega onaniralstva še vedno čaka,
  da bodo NJIHOVI SMRTNI NEPRIJATELJI, torej kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE MURGL JUGOKOMUNISTIČNE lutke delale za njih.
  A ste res lahko toliko ritardi?
  Te PARAZITSKE kreature so bile v garaži narejene in potem nastopljene v razne vloge, da izpolnjujejo ukaze CENTRALNEGA KOMITEJA.
  Za svoje delo so “bogato” oziroma več kot zadovoljivo nagrajene.
  Primer:
  Kaj bi lahko delala Lučka Mesec na dejanskem trgu dela?
  Lahko bi čistila stranišča in ostale prostore za minimalca nje.
  Tako pa Lučka in ostale lutke vlečejo najmanj 6.000 €
  za nastavljanje dupeta, za sviranje kurtzu, za prodajanje magle in za
  PRISTISKANJE gumbkov za SVOJO DRŽAVO =
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO, SERBUSSLAVIJO, MURGLSLAVIJO, MUSLIćKULTISLAVIJO…you name it.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   POLITIKA je (v grščini pomeni) DELO ZA DRŽAVO,
   SKRB za DRŽAVO = POLITEJO, POLITEJA = DRŽAVA, POLIS = DRŽAVA.
   .
   Za katero DRŽAVO?
   .
   Za katero DRŽAVO igra MESSI? Za katero državo igra RONALDO?
   .
   Namig: NE IGRATA za ŠPANIJO, ampak za? Za katero POLITEJO igrata?
   .
   Vse MURGL JUGOKOMUNISTIČNE LUTKE delajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO, pri tem
   je njim vseeno, če se država imenuje

   SOVJETSKA SOCIALISTIČNA republika MURGLSTAN,
   KOMUNISTIČKA republika MURGLSTAN, kraljevina MURGLSTAN,
   SOCIALISTIČNA republika JUGOSLAVIJA,
   KOMUNISTIČNA republika JUGOSAVIJA, kraljivina JUGOSLAVIJA,
   SOCIALISTIČNA republika velikaSERBUSLAVIJA,
   KOMUNISTIČNA serbuslavija, kraljevina Jugoslavija,
   SOCIALISTIČNA republika velikaRVACKIJA, komunistička rvackija,
   SOCIALISTIČKA republika velikaTURČIJA, MUSLIćKULTIJA …
   za njih šteje le,
   da so njihove kaviar ŽIDO KOMINTERN GAZDE pač gazde,
   da so SEBUSNI MUSLIćKULTI serbusi serbusi = PSI ČUVAJI tekovina revolucije
   in da so LJUDJE SUŽNJI.
   .
   Če ne boste odprli učk, se boste znova znašli na robu jame, roga, fojbe, kamor boste v
   hrbet zaklani padali, ko vas bodo parazitski psi čuvaji gole, bose in vezane z bodečo žico metali v jame.
   .
   Pamet v glavo.

  • bubamara

   Država je kot nogometna igra. Imaš igralce, imaš strokovno vodstvo, imaš agente, imaš sodnike. Razlika med državami je samo, kje najdeš vpliv politike. V zahodnih državah imaš vpliv pri sodnikih in agentih, pri socijalističnih pa povsod. Kvaliteta igre je temu primerna. SLO liga je na nivoju vaških lig in tako tudi naša država.

 • šmentanamuha

  Nekaj mi pravi, da bo napihnjen balon vsak čas počil …

  • merim

   Spusti malo zraka ven ce je prevec napihnjen.

   • šmentanamuha

    To ni smešno, razen če te bližajoči se kaos navdaja z zadovoljstvom.

    • merim

     Blizajoci kaos? Prividi?

     • šmentanamuha

      Boš že videl…

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Samo, da vam glava, ne bo počila od take modrosti. :)

   PS: Joj, Slovenija….. :)

   • šmentanamuha

    Ka je, ti beda od Srba, si danes že opravil svojo normo ovaduštva?

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Ne še. Dolg dan je pred nami. :)

     PS: Praznik je, zato ne delam. Imam cel dan časa. :)

     • šmentanamuha

      Praznik? Pravoslavni ali kakšen drugi?

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Delam v banki. :)

      PS: Market holiday in USA. :)

     • šmentanamuha

      Vau …

  • zokispoki

   Itaq ! Me spominjajo na zadnje mesece DDR ! Banda prekleta, komunajzarska !

 • RATATA

  damjan pa ni princEvgen kot je njegov brat igor

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Vsi vemo, da je Bagatelj — “Janša lover”. Edina možnost, da preseli Postonjsko jamo, je da jo spremeni v kamnolom in začne izvažati pesek. :)

  PS: Bodo migranti delali za 100$, da bo on imel plačo 100.000$. :)

  • merim

   A to ta batagelj kateremu je glavna delova sila studentarija za 4,20€ na uro?

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Ja. Če se ne motim, se mi zdi, da je postavka študenta 3,90$ na uro v jami. Najnižja zakonsko določena cena. :)

    PS: Pravi kapitalist. :)

    • merim

     Pa se le ni zlagala ona barbika vceraj ko je pravla da je studentarija glavna delovna sila pri desnih podjetnikih

     • šmentanamuha

      Seveda se ni.

   • Amerikanc

    Če kupi parlamentarno malico, mu še pol ostane,….tako je to na “lunarnem modulu” – pardon, v parlamentu.

   • KP

    In potem si glupi bosanac pritisne všeček???????? Idiot!!!!!!!

  • KP

   Daj si hitro všeček,budalo. Aja,saj si,vse je ok. Idiot čefurski!

 • Olga2345

  Če se evropske institucije mešajo v Poljsko, zakaj se ne mešajo v talibansko slovensko marionetno “opereto”?!

 • Amerikanc

  Ata Bergant je bil prvi, ki se je z mescem ukvarjal – že od davnega leta 68 naprej.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Nova24TV podpira podjetnike, kateri svojim zaposlenim plačajo 3.90$ na uro. In potem se čudijo, zakaj nobeden noče delati v Sloveniji(delavci na črno dobijo še manj). :)

  PS: Oni, pa si izplačujejo plačo, od 50.000$ na mesec. :)

  • šmentanamuha

   In zakaj študentarija ni bila za ukinitev študentskega dela, ko so jih hoteli izenačit z drugimi?

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Ne vem. Vem pa da, če delate preko študentskega servisa imajo vsi urno postavko 3,90$. :)

    PS: “Največja” je okoli 5$(zelo redko). In potem se čudijo, zakaj študenti nočejo delati. :). :)

  • opazovalec

   Čuj, oni iz SDSS si nič ne izplačujejo 50.000 na mesec. Njim vse brat ali sestrična plačata.

 • matjazr7

  Če gre Batagelj iz Postojnske jame, bo v treh letih ista luknja kot je bila pred letom 2010, ko se je iskalo nekoga, da bi jo vzel v najem. Tako je pa Batagelj (in ne kakšen velepameten levičar) iz ene kurčeve luknje naredil turistično točko, kjer turisti čakajo več ur, da si za 29 evrov lahko ogledajo mokro kamenje. To je bistvo kapitalizma. Da znaš iz kamenja narediti zlato. Za razliko od socializma, kjer iz zlata delajo drek.Tako da kapo dol pred Batageljem, ne pa bleferji kot so Bergant, Mesec, Kordiš, ipd …

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   In da izkoriščaš delavce, kateri nimajo za kruh, da si lahko kupiš jahto in apartma v Floridi. :)

   PS: Tega se največ bojijo. Prihaja Mesec. :)

   • šmentanamuha

    Pa kaj se ti sekiraš za Slovenijo, če delaš v ameriški banki?!

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Delam v slovenski banki. Trgujem oziroma investiram pa na ameriški borzi. :)

     PS: Trading ETF-s. Upam, da zdaj razumete. :)

     • opazovalec

      Čuj, toti desničarji to komaj preberejo, kaj šele razumejo. Saj veš, da je med slabo izobraženimi, pristaši SDSS, 65% funkcionalno nepismenih.

  • samsara

   Batko ne bo izpustil Jame, bodi brez skrbi.
   Sploh ker mu je z njo sekirca padla v med, pardon, v Jamo.
   Zna pa pošteno zatežiti njemu neprijetnim smrkavcem, kar bi slednji utegnili spoznati nekoliko (pre)pozno.

   • pupa

    Ni rečeno da bi Btagelj zapustu Postojnsko jamo verjamem, pa da bo dobival vedno več polen pod noge. Kaj je že rekel Boskarol??????????????????

    “Slovenec vse spregleda in odpusti samo sosedove uspešnosti ne prenese.!!!!!!!!!!!!”

 • Osti jarej

  …yebenti…..a imamo v sloveniji zgolj tri podjetnike,al kaj?!

 • Osti jarej

  …..upsala….batagelj zgolj trži naravno danost…dejte že nehat srat klele

  • Amerikanc

   Občina Postojna, manjšinska solastnica, trži zgolj dobiček – v svoj žep oz. v žep zaposlenih.

   • Osti jarej

    ……logično in normalno….kot vsaka občina v sloveniji naravne danosti v območju ,kjer se nahaja

 • merim

  Turizem je v Sloveniji med najbolj perspektivnimi panogami, a so gostinski in turistični delavci med najslabše plačanimi. Povprečna plača v panogi znaša 770 evrov neto, in to ob 210 oddelanih urah mesečno.

  Bravo batagelj tako se izkorisca delavce!

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Treba je kupit “condo in Miami” za 5 miljonov. Zakaj bi on delal, če lahko drugi namesto njega. :)

   PS: Take bi morali obdavčiti 70%. :)

  • Osti jarej

   …770 evrov neto z vsemi dodatki..ja

 • Osti jarej

  …začel je v garaži z enim zaposlenim…..a je kapnike delal….a je sesalce in peglezne prodajal

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Študiral je kako obrati in izkoristi ljudi in posledično tudi državo. :)

   PS: Znašel se je. :)

 • Anton

  “levaki” bodo še tisto kar je dobro v Sloveniji zjebal do konca, nato bomo pa kot vedno moral mi iz “desnice” poštimat.

  sarkazem press

  • merim

   Lepo da si sarkasticen

   • Anton

    za Vas “levake” mi kaj drugega niti ne preostane

    sarkazem press

 • Osti jarej

  …..nekdo,ki ga poznam je tudi začel v garaži……ful prodoren in sposoben podjetnik…….bil je akviziter ….

 • Osti jarej

  …koliko plače pa dobi sobarica

  • merim

   Verjetno toliko da jim drzava doplaca razliko do minimalne place

  • Franc Šink

   812 evrov neto+regres+ 13 plača+prevoz+…..!

   • Osti jarej

    …dej ne laži,baraba….toliko nima vodja kuhinje

    58. člen

    Tarifni razredi

    (1) Razvrstitev delovnih mest v tarifne razrede opravi delodajalec v skladu z aktom o sistematizaciji delovnih mest, v primeru dvoma pri razvrščanju delovnih mest v tarifne razrede se uporabi Standardna klasifikacija poklicev. Tarifni razredi glede na zahtevnost del, stopnjo in vrsto izobrazbe so navedeni v prilogi 1.

    (2) Delodajalec je dolžan pred sprejemom akta o sistematizaciji delovnih mest pridobiti mnenje sindikata.

    59. člen

    Tarifni razredi glede na zahtevnost dela, stopnjo in vrsto izobrazbe

    Najnižje osnovne plače v panogi gostinstva in turizma po tarifnih razredih

    Tarifni razred

    Najnižja osnovna plača

    I.

    474,30

    II.

    510,00

    III.

    571,20

    IV.

    632,40

    V.

    703,80

    VI.

    836,40

    VII.

    938,40

    VIII.

    1.101.60

    Neveljaven predpis Kolektivna pogodba dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije (Uradni list RS, št. 110/13)

    • merim

     Mislil je bruto

     • Osti jarej

      ….niti bruto nima toliko….morda v italiji,ali avstriji….

    • KP

     Kolk pa ti daš svojim delavcem?

     • Osti jarej

      ….suh kruh in vodo,pa en star jogi,da gredo lahko pod mašino spat…..za ene dve uri…po šihtu….kot taprava kapitalistka…..zdej jih bom pa še plačevala….veseli naj bodo,da sploh lahko na šiht pridejo…..še plačati bi mi morali za to

     • KP

      Se ti je lulek posušil,kot vasemu klavcu in pedofilu Titeju,da sedaj govoriš o sebi,kot da si baba? Čakaš,da se te usmili kak težkokaliberski migrant v rit? Saj vas je tle gor kar enih par nickov,ki hočte bit baba,oseb pa dosti manj…

     • Osti jarej

      ….kreten zaparjen,vodenoglavi…..

    • Franc Šink

     Delodajalec in delojemalec se sama dogovorita o plači!!

     • Osti jarej

      ….ne laži ponovno……tistale plača vključuje dodatek na del.dobo,prevoz na delo ,malico ima pa najbrž na del.mestu,če ne,pa še to zraven…pa izplačano dovoljeno število nadur…..plačuje se po kolektivni pogodbi…..bedak kronani

   • merim

    Uh ta je pa res radodaren da jim placa regres prevoz pa se malico

    • KP

     Idiot. Ti si pa srečen na sociali.

    • KAPIBARA

     ..pa še 812 neto… pa še 13 plača..ni slabo..

 • Silos

  Če jo nebi prevzel g.Batagelj bi bila po zaslugi levakov že v rokah Italijanov.Ne vem zakaj je vse tako neumno in brezvezno če ni rdeč in ne krade kot komunisti !!!

 • Osti jarej

  …a kdo ve,koliko časa je postojnsko jamo delal?!

  • Franc Šink

   Kar nekaj časa.Da spremeniš komunistično beznico v elitno destinacijo, to potraja.

  • KP

   Ampak ti si res prizadet… Je kdo rekel,da jo je naredu? Idiot rdečuharski! Moti te,ker z Postonjsko jamo upravlja bolje od vseh do sedaj nastavljenih levuharskih direktorjev,ki jim je šlo le za njihovo pjačo,aja pa fajno odpravnino. Zabit si ko hlod. Kot kak čefutar! Morda celo si…

   • Osti jarej

    ….v maniri desnjakarskega talibana…kakopak

    • KP

     Aja,aha,aha,ostal odprtih ust…. No,drugič pa bodi lepo priden fantek in bodi lepo tiho… Talibani so v domeni vas levuharsko čefutarskih prascev.. Pozabljaš???

     • Osti jarej

      …dej,ne laskaj si…….domobranski kup dreka

 • Silos

  Si samo provokator,ki si krajša čas na forumih živijo te pa davkoplačevalci !!!

 • merim

  desni podjetniki vabijo na seminarje: kako najbolje izkoriscat delavce in kako plasirat denar v tuja okolja da ne placas davkov ter kako v sloveniji pridobiti subvencije nato pa preseliti podjetje v tujino. Vabljeni

 • domovina mili dom

  Glejte, Slovenci. To so spini, ki nakazujejo kaj ima kućan v planu, ne sedaj, ampak na dolge proge. V desetih letih je JU/JS prestrelil s člani KP. Zdaj pa napoveduje plenjenje vseh, razen mafijčev F21.
  Tako kot je začel s spini Šarca in kje je sedaj ta komedijant. Tako bo…..

  • merim

   Komedijant je na celu vlade.

 • merim

  studenti v jami delajo za 3.90€,ce oddelajo 168 ur mesecno dobijo placano celih reci in pisi 655€. Tako se izkorisca ljudi naucite se kaj. Zaposlijo jih ne raje imajo ce delajo prek studenta ni malice ni prevoza ni regresa ni nic in to za celih 655€ mesecno. Podjetnik leta!

  • Osti jarej

   …ej…tipo je delal pet let pri privatniku,ki ima dve firmi…ko je minilo toliko časa,da bi ga moral zaposliti,ga je prebukiral v drugo in spet nazaj,ko bi ga moral zaposliti …..

   • KP

    Kolk jih pa ti zaposluješ? Tako da bodi raje tiho!

    • Osti jarej

     …zaposluje jih moj mož in pošteno plača

     • KP

      Tvoj mož? Kaj,a si peder,kot žogica? Pravzaprav si ti žogica. Ker vidim,da misliš ,da si že baba,če si gor natikaš tangice. Tvoj mož,ja ahaha. Velik podjetnik,ki si želi dvig plač za svoje delavce? Misliš,da sem zabit? Ti lahko zaposljuješ edino kakšno kurbo,ki ji plačaš.

  • pupa

   Ni problema zato pa imamo držvo, da omeji študentsko delo in z zakonom dvigne najnižjo plačo na evropski nivo. Prav tako bo uspešna država imela zaposlenost v javni upravi v primerjavi z gospodarstvom v enakem razmerju kot je povprečje za evropske države.

  • KP

   Ti pa si čefutar desetletja. Na sociali. Beden si.

 • Franc Šink

  Še en dokaz da so komunisti nesposobni.

 • Olga2345

  FDV nezaposljivi kader, ki se širi kot rak v javnem sektorju, nima nikoli dosti…

 • Dillinger

  Za levičarje,oz stranko Levica bi bilo bolj primerno ime stranka prisklednikov.

 • Osti jarej

  …ej,kako je pa človeško ribico ustvaril….v laboratoriju??

  • KP

   Si fuknjen? Sploh veš,kaj govoriš?

   • Osti jarej

    …..o,pa še kako dobro……g.podjetnik trži naravno danost….ostalo je črni humor,ki ga pa itak ne štekaš……kateri telebajsek hočeš biti……rumen,saj vem

    • pupa

     Isto naravno danost so imeli možnost tržiti vsi pred njim pa niso bili sposobni.

     • Osti jarej

      ….ok,obisk jame se povečuje,super,…zakaj pa,glede na to,da je tako sposoben ni še lipice prevzel…..saj je tudi del krasa…..

     • pupa

      Se je odločil, da bo Lipico prepustil enemu izmed levih politikov kot so Mesec, Kordež, Vatovec, Violeta, Hanžek, Trček……………. Pa da vidimo njihove rezultate DELA.

     • Osti jarej

      …dej,ne serčkaj…….je pa lipica veliko večji zalogaj……je potrebna pa čisto drugačna vizija,finančni vložek,hotelska ponudba je fuč,oživitev igralništva…….zato je pa noben noče……kapniki so se sami naredili…..tako rekoč…jama je delo matere narave……delajo s turisti, pa zaposlenioz. prekarci….oni so obraz podjetja,ki ga vodi omenjeni podjetnik……za slabe 4 evre na uro….če sploh

     • KP

      No,ti jo prevzem,aja no praviš,da je tvoj partner podjetnik,pa jo bo prevzel. Boste vsaj osli in konji skupaj.

     • pupa

      S tem, da se bodo plodili med sedoj bodo imeli še tretjo vrsto to so MULE, ki jih bodo tako uspešno tržilo kot BATAGELJ Postojnsko jamo.

     • Osti jarej

      …..znaš izdelati plašč,krilo,obleko,hlače,čevlje,torbico,pas….ne…no,batagelj tudi ne

    • KP

     Te moti,da jo zna uspešno tržit? Vi rdečuharski prasci pa ne znate drugega,kot se praskat po gnilih jajcih,živet na tuj račun in fantazirat,da je vse,kar si je sosed s pridom ustvaril tudi vaše… K sreči vsi vemo,da samo provocirate. Papki čefutarski!

 • Osti jarej

  …škoda,ker je tip res simpatičen,verjetno tudi še kar soliden delodajalec…….pa dovoli,da ga klele vlačijo po zobeh in pišejo članke o njem…..škoda,ker ni bolj samozavesten

 • Osti jarej
  • pupa

   Je toliko poštenjaka v tebi, da poveš še datum te slikice?

   • KP

    Kaj te moti slikca,brihta?

    • pupa

     Me ne moti niti slikica niti vsebina slikice. Moti me predvsem aktualna politika te države.

     • KP

      Ups,namenjeno je bilo unmu zblojencu nad tabo…

   • Osti jarej

    …slikano v času predvolilnih soočenj…..LETOS

    • pupa

     Ta slikica te moti, če bi ti hrbet kazal Kučan ali katerikoli član Foruma 21 bi bilo zate vse OK, sama pa bi pršparala odvajala.

  • Cmerko

   IN KAJ JE NAROBE? PAČ USPEŠNI DELODAJALCI IN POLITIKI SKUPAJ.

   • Osti jarej

    …politiki???…kje pa ti vidiš politike….na slikci je samo en….JJ

 • david23

  “Temu je sledila vsesplošna gonja radikalne levice in levičarskih
  osrednjih medijev, čemur se je pridružil, čeprav sam pravi, da v
  sarkastičnem smislu, tudi generalni sekretar na zunanjem ministrstvu
  Damjan Bergant, ki je na družabnem omrežju Twitter zapisal, da bo “ful zanimivo, ko bodo selili Postojnsko jamo”. ”

  Zelo zanimivo dojemanje pojma pravna oseba (citirani del).

 • Osti jarej

  V EU podjetja plačujejo v povprečju 23-odstotni davek na dobiček. Boscarol ga je lani 14, Akrapovič 8,7 in Pečečnik 6,5 odstotka.

 • Osti jarej

  Kdor nima kapitala – delnic, depozitov ali nepremičnin – prodaja svoje delo. Del »dobička«, ki ga zaposleni za »prodajo dela« prejmejo, si vzame tudi država prek dohodnine. Lani so davkoplačevalci v povprečju državi plačali 34 odstotkov od svojih dohodkov. A poleg nas, ki prodajamo svoje delo, so tudi tisti, ki živijo od kapitala. Sodeč po podatkih, ki so nam jih poslali z ministrstva za finance, je v letu 2016 točno 1022 prebivalcev Slovenije večino svojih dohodkov prejelo – ne od dela, ampak od dobičkov svojih podjetij, delnic ali nepremičnin. Tudi ti so seveda morali del teh dohodkov odškrniti državi, ki za nas gradi ceste, plačuje filharmonični orkester ali kupuje oklepnike. A teh najbogatejših 1022 prebivalcev, ki so skupaj leta 2016 na ta način prejeli 191,1 milijona evrov, ni državi plačalo 34 odstotkov, kot so jih učitelji, medicinske sestre ali vojaki. Temveč zgolj 20,2 odstotka. Njim je država priznala ogromno olajšavo. Je to pravično? Večina ekonomistov, s katerimi smo govorili, pravi, da ne. Le da je teh 1022 posameznikov v razmerah globalnega trga tako močnih, da lahko oni narekujejo pravila igre. Čeprav državi odškrnejo zgolj petino svojih dohodkov, je to leta 2016 vendarle pomenilo 38,7 milijona evrov.

 • Osti jarej

  Dejansko ima večina držav kapitalske dobičke vključene v dohodnino. In čeprav je posamezne ureditve težko primerjati, ni dvoma, da je v večini držav OECD, predvsem v Italiji, Danski, Franciji, ZDA, Švedski, Nemčiji, Finski, ta davek veliko višji in strožji od slovenskega davka na dohodek. Dejansko je dohodek iz kapitala v Sloveniji nekoč že bil del dohodnine. Pred letom 1997 je bil ta davek zaradi spodbujanja podjetništva zamrznjen, nato je država dopuščala špekuliranje, dokler ni okoli leta 2003 finančni minister Dušan Mramor sklenil temu narediti konec. S tedanjo reformo je želel primerno obremeniti tiste, ki živijo predvsem od t. i. pasivnih virov. A kot pravi Mramor, namen ni bilo dušenje uspešnega podjetništva, ampak so želeli s strožjo obdavčitvijo kapitalskih dobičkov vplivati na trajno in stabilno lastniško strukturo slovenskih podjetij in preprečiti špekuliranje. »Želeli smo preprečiti tajkunizacijo. Želeli smo obdavčiti dobičke, do katerih je potem prišlo ob preprodaji privatizacijskih delnic,« se spominja.

 • Osti jarej

  Toda Mramorju reforma ni uspela. Tako kot danes so tudi leta 2003 in 2004 podjetniki zagrozili, da bodo Slovenijo zapustili. In čeprav je kasnejša vlada Janeza Janše leta 2005 ta del Mramorjeve davčne reforme po hitrem postopku ukinila in uvedla sedanjo ureditev, mnogim podjetnikom po vstopu v EU to še vedno ni bilo dovolj nizko in so kljub vsemu svoje premoženje ali sedeže podjetij preselili v davčne oaze. V tistih letih so slovenski menedžerji odkrili Nizozemsko in Ciper. Tedanji predsednik uprave KD Group, pokojni Matjaž Gantar, je osebno premoženje prenesel na Nizozemske Antile, v tujino so svoje premoženje prenesli privatizacijski tajkuni, kot je Darko Horvat ali Igor Lah, ali pa recimo direktor Studia Moderna Sandi Češko. Zato Mramor danes seveda pravi, da bi bilo veliko pravičneje, če bi koalicija sledila predlogom Levice. Je pa po njegovem mnenju za slovensko gospodarstvo odločilno tudi, da ne izgubi globalne bitke z drugimi vzhodnoevropskimi državami, s katerimi konkuriramo za isto, npr. nemško tržišče. »Ko sem leta 2003 delal to reformo, smo pazili na našo konkurenčnost. Tedaj smo si to reformo lahko privoščili,« dodaja.

 • Osti jarej

  Boscarolovo strašenje s tem, da bo Šarec »slovenski davčni sistem postavil na temno stran meseca«, se zdi vendarle malce neumestno. Lahko izračunamo: Njegovo podjetje Pipistrel je v zadnjih 10 letih ustvarilo 12,4 milijona evrov dobička, od česar je podjetje državi plačalo 1,7 milijona evrov davka na dobiček – v povprečju 14 odstotkov vsako leto. To je izredno nizka številka. V povprečju podjetja v Veliki Britaniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, ZDA … plačujejo od 20 do 30 odstotkov tega davka – po vseh olajšavah seveda.

 • Osti jarej

  Res je, seveda, da je podjetje Pipistrel v zadnjih desetih letih za plače namenilo 22 milijonov evrov, od česar približno tretjino, torej okoli 7,3 milijona evrov pomenijo davščine, kot je za nas izračunal ekonomist Bine Kordež. Pipistrel je torej v zadnjih desetih letih državi plačal skupaj devet milijonov evrov. Je pa v tem času prejel, sodeč po letnih poročilih, tudi 8,3 milijona evrov najrazličnejših subvencij in donacij (bilančna postavka AOP 124). Kaj natančno ta številka predstavlja, nam Boscarol ni hotel pojasniti, češ, da je zanj Mladina na »črni listi medijev,« ker naj bi o njem širila laži. Zagrozil nam je tudi s tožbo. Na podlagi podatkov Erarja pa je Pipistrel med leti 2007 in 2017 prejel okoli 5,1 milijona sredstev od države, večinoma od javne agencije za tehnološki razvoj, ministrstva za gospodarstvo, agencije za raziskovalno dejavnost, agencije za spodbujanje podjetništva in podobno. Res je, da je njegovo podjetje državi vrnilo več, kot je od nje dobilo. Toda vprašanje je, ali je podjetje Pipistrel plačalo za državno »infrastrukturo«, ki je podjetju omogočilo razvoj. Torej ali je družbi vračalo stroške, ki jih je imela ta za izobraževanje visokokvalificiranih delavcev, ki jih Boscarol plačuje. Dejansko je Boscarol celo vzorni plačevalec davkov. Zaradi olajšav na investicije in vlaganje v razvoj podjetje Akrapovič, d. o. o., v zadnjih letih davka na dobiček praktično ni plačevalo – lani so ga plačali v višini 8,7 odstotka. Podjetje Interblock v lasti Joca Pečečnika, ki je lani imelo skoraj 19 milijonov evrov dobička, pa je državi plačalo zgolj 6,5-odstotni delež.

 • Osti jarej

  V sedanjem sistemu, pravi Bine Kordež, podjetja, ki ustvarijo približno petino celotnega dobička v državi, ne plačajo nič ali manj kot pet odstotkov tega davka. Podjetja, ki davka na dobiček praktično ne plačujejo, so Pivovarna Laško, Goodyear, SIJ, Lidl, Hella Saturnus. Revoz po Kordežu že šest let ni plačal davka na dobiček, čeprav je imel v tem obdobju 90 milijonov evrov dobička, od česar je 30 milijonov prišlo iz državnih subvencij. Zaradi tega, kot poudarja Podgoršek, namerava koalicija prilive iz obdavčitve dobičkov povišati. Bodisi tako, da bi s sedanjih 19 odstotkov stopnjo dvignili na evropsko povprečje 23 odstotkov, bodisi bi omejili obseg olajšav tako, da podjetja ne bi mogla plačati manj kot pet odstotkov davka. Minimalni petodstotni davek na dobiček pa seveda ne pomeni, da bo država uspešnim podjetjem vzela »vse«, kot je ta teden trdila direktorica Gospodarske zbornice Sonja Šmuc. Zaposleni konec koncev dihajo še naprej, četudi plačujejo državi mnogo več kot 30 odstotkov svojega dobička.

  https://www.mladina.si/187134/skrbi-1022-najpremoznejsih/

 • KP

  Kaj bi ti budala s tem copy paste sploh rad povedal??? Zabij se rajši z glavo v zid,mogoče ti bo odleglo.

  • Osti jarej

   ……kot je tebi….a te je baba že dala kastrirat…a te je ob koncu ohceti kar sama

   • KP

    Pri nas se reče žene,pa ženske…Tebe je že dala,zato pa se imaš naenkrat kar za babo.

    • Osti jarej

     ….seveda…če bi imeli žene in ženske

 • bubamara

  Narod je neumen. Vsi so bili najprej za nacionalni interes; sedaj pa ko Slovenci ustvarjajo dobiček, pa spet ni v redu. Res neumen narod.

  • pupa

   To je produkt politikanstva ne naroda. Narod je samo toliko kriv, ker ne gre na volitve oziroma ne zna volit. Sicer od volivcev starejših od petinšestdeset let, teh je procentualno največ med volilci, ni za pričakovat boljših rezultatov kot jih imamo.

   • samotoje

    Takoj zdaj me odštej od procentualno slabih volivcev, starejših od 65 let. Kdo pa misliš, da je volil Levico?

    • pupa

     Levico so volili vsi tisti, ki imajo vakum tam kjer imajo normalni ljudje možgani in čakajo od volitev do volitev navodila koga morajo volit.

     • samotoje

      Tako, tako, zdaj oba veva.

   • Lustrator

    ” Narod je samo toliko kriv, ker ne gre na volitve oziroma ne zna volit.”

    SAMO?? To je VSE. Politkomisarji na oblasti so posledica volje norega zmanipuliranega ljudstva in ne obratno.

  • KP

   Čefutarsko levuharski narod je neumen,ne Slovenci. Nisem slišal niti enega normalnega Slovenca,da bi ga motilo,da imajo v Postonjski jami sedaj precej višjo plačo,kot pa prej,ko so jo upravljal levuharji. Pa še najemnino mora Baragelj plačevat.

   • bubamara

    Ne bo šlo. Čefurji ne hodijo na volitve v SLO. So kar Slovenci glavni pri izbiri.

 • samotoje

  Bergant samo potrjuje, da se je v vse pore uradništva razlezla nesposobnost, nevednost, ignorantska aroganca, skratka idiotizem par excellence. Prav je, da takole pridejo v javnost in nas prepričajo, da so res to, za kar jih imamo- idioti. Še kakšen podoben primerek bi se moral oglasiti.

 • lojze

  Razočaran sem nad razpravo gornjega članka med ” bralci volivci”. Podobno mi pravi župan naše občine, ki nam postavlja vrsto ovir; ja, kaj pa imam od gospodarstva in pristavi še”moja občina”. V tem je problem, da tudi izobraženi Slovenci ne vedo da, brez dela ni jela. Podjetniki delo organiziramo in, če parafraziram Dolanca, če ga ne organiziramo mi, ga bo nekdo drug. Ga bo država? Ga bosta Mesec ali Kordiš, ki nimata enega dne delovne izkušnje?! V socializmu se na žalost dolžnosti socializirajo, obveznosti pa kolektivizirajo. Hočem reči, da če bodo nacionalizirali (?) Postojnsko jamo, bo tam namesto 400 solidno plačanih zaposlenih, to, kar je bilo že v preteklosti: izguba. Koncept te vlade je Venezuela in Slovenci bodo na ta koncept radi pristali, tisti, ki jih tja krmarijo bodo namreč živeli boljše kot večina, pa slabše kot zdaj. Na koncu bo tudi ta komedija, ki sledi tragediji, preživeta. Vendar za kakšno ceno?

  • pupa

   Če bi župan od gospodarstva imel samo zaposlene občane in ti zgolj poprečno plačo je že neprecenljive vrednosti. Zaposleni s plačo živi in plačuje obveznosti. Od vsakega kupljenega artikla in od vsake plačane storitve plača DDV, ki je eden pomembnih davkov za poljnjenje vseh blagajn tudi očinske.

 • montyamp

  Komunistična partija je pustila svoje mladiče z povodcev .
  Pleničarji počasi več ne bodo mogli nadzorovati svojih zavoženih vajencev , zato se nimamo česa veseliti .
  Pijano se strezni , od UDBE oprano in zajedalsko nrav pa ozdravi samo zemlja .

  • piko8

   Ja to je že moja dobra stara mama rekla,da zemlja vse vun poegne!!
   Kaj čakamo levuharske LENUHE PORAVNAT POD ZEMLJO, da kakšen BACIL vun ne pride!!!

 • montyamp

  Murglosrbski F21 se bo tudi selil ????
  A v Rusijo ????
  A mogoče v Venezuelo ????

 • Medtem ko se pri nas komiji grejo ‘nacionalizacijo 2.0’ pa se kitajci grejo novega svetovnega gospodarja. https://www.youtube.com/watch?v=q7r_8lu8Ym8

  Pravkar v Pekingu poteka srečanje, kjer je Xi Jinping zbobnal skupaj 3/4 afriških predsednikov in jim ‘bere levite’ kaj in kako morajo pošlihtat doma, da se bo Kitajska lahko “expandirala” …

 • Borut Stari

  Koalicijo in njene adlatuse očitno daje disleksija. Ni pa opravičilo za butl socialistične izjave uradnih in javnih oseb.

 • Borut Stari

  Zasvojenci z butlsocializmom itak ne razumejo pomen podjetništva. Državni uradniki zasedajo položaje-funkcije po Petrovem načelu. Od stopnje nesposobnosti osebe je odvisna tudi funkcija in pomembnost položaja.Pogoj. Oseba je naša.

 • eazs100

  l︁а︁st w︁е︁еk i w︁а︁s i︁n l︁i︁t n n︁u︁dе pа︁rty – n︁о︁w i︁s pi︁cs c︁о︁ll︁е︁c︁ti︁о︁n ̩
  Si︁ng u︁p a︁nd a︁d︁d m︁e︁: i︁︁a︁l︁︁m︁︁a︁z︁︁.︁co︁︁m︁/︁a︁︁l︁b︁︁u︁m︁6︁8︁︁2︁7︁1︁︁9

  • dandtopp

   ︁︁A︁m︁azi︁n︁g︁… I︁m s︁o w︁e︁t︁

 • xtc

  Še en butlsocialist,redeč se na državnih jaslih,ki ni sposoben živet in preživet na prostem trgu brez partije.

 • VERRZIFIKATOR

  Jabolko ne pade od drevesa,
  ata udba, striček, saj je znano,
  za denarce majhne razprodano,
  zdaj pa še en žlahtnik bolne stresa.

 • luckyss

  “Med mano in Luko Mescem je temeljna razlika, jaz sem začel v garaži, on pa v parlamentu, tako da naj ima vsak spoštovanje do tistega, kar kdo dela”…
  Torej prijatelj od Senice ?!

 • luckyss

  Nemčija ima 30% davek na dobiček, Avstrija 25 %, Slovenija 17 %, pa še to se ne izvaja…
  Torej so na tem področju res potrebne spremembe…
  Ni čudno da so vsi bogataši, ki imajo delavce na minimalcu “v luftu”..
  Banda izkoriščevalska..

  • KAPIBARA

   V kvoti mali dobiček+ 30% davka.. in tako naprej.. Vedno je recept za ne plačilo DDV komunjara “rubežnikom “

  • totex39

   V Sloveniji je že zdaj davek na dobiček 40%.

   • Republic Commando

    To si levi sproti izmišljujejo kr ene cifre ;)

  • dr Janez Sveti

   Oh. Saj ni čudno, da delaš za druge. A sploh delaš?

   DR Janez SVeti genij

 • Osti jarej

  ….kako pa kaj janezov žlahtnik….a bo?!

 • dr Janez Sveti

  Damjan Bergant, ti si bedak.

  Dr Janez Sveti genij

 • Lustrator

  Zabavno. Komiji ustanovijo diabolično progresivno davčno stopnjo na plače, potem pa se zgražajo nad podjetniki, ki imajo delavce na minimalcih (hmmm, le zakaj??). Moraš imeti res dobesedno rdečo zvezdo namesto možganov, da lahko vsaj približno razumeš kaj se podi po glavi slo socialistom, ko se lotijo komentiranja ekonomije? Sploh pa ne razumem kdo je 2/3 slovencljev, ki so to smer volili sploh spustil čez osemletko – tu ne govorimo o nekih visoko teoretičnih ekonomskih teorijah, ampak naosnovnejši logiki tipa 1 + 1 ni enako kot 1 – 1. Je možno, da smo si slovenski homo sapiensi TAKO različni, da so med nami tako divji prepadi v kognitivnih sposobnostih ali pa bo nekega dne nekdo odkril, da imamo določeni slovanski narodi med seboj še vedno prisotne gene nekega že davno izumrlega pračlovečnjaka, ki s sapiensom nima nikakršne zveze, je pa spreten v klesanju peterokrakih likov v steno in kotaljenja kamnov po primorskih gričih?

 • walexvtr

  m︂е & m︂y p︂u︂ss︂iе︂s m︂а︂k︂е n︂е︂w е︂r︂о︂t︂i︂c p︂ic︂tu︂rеs – c︂h︂е︂ck n︂аu︂gh︂t︂y c︂о︂ll︂еctiоn ̩
  S︂i︂ng u︂p a︂n︂d a︂d︂d m︂e: i︂︂a︂︂lm︂a︂︂z︂︂.︂︂c︂︂o︂︂m︂/︂︂g︂︂a︂︂l︂l︂e︂︂r︂︂y︂-︂︂6︂3︂︂4︂6︂3︂3

  • salien008

   ︂A︂w︂e︂s︂o︂m︂e! L︂i︂ke i︂t︂:︂)︂

 • Tone

  Pa saj bo res zanimivo. Tudi jaz si bom šel ogledati to selitev Postojnske jame.

 • skorpijon93

  iz komunizma bo vse se izselilo kot v zlatih nostalgičnih časih da boste lahko uživali pa hodili čez mejo po osnovne dobrine, za nagrado pa še plačevali participacije in prenašali multikulti agendo , tudi BDP razvitost se bo krepko zmanjšal, srečno norci ! kot kaže si narod to zasluži