Taksistka ilegalcev Mavretičeva polni tuje medije s kriminalnim početjem, slovenski mediji pa se na široko izogibajo izpostavljanju njene povezanosti z Židanom in ostalimi SD-jevci! In njena mama? Ta je prepričana, da če je kriva, naj odgovarja!

Foto: STA, Instagram

Afera s tihotapljenjem nelegalnih migrantov s strani Mavretičeve, ki je leta 2004 kandidirala na listi stranke SD za Evropski parlament, dobiva nove in nove razsežnosti. Nad dogajanjem je šokirana tudi njena družina, slovenski mainstream mediji pa se medtem izogibajo temu, da bi izpostavili njeno povezanost s stranko SD. Povsem drugače je v tujini, kjer je Mavretičeva poskrbela za pravo mednarodno sramoto SD!

Afera z Lidijo Mavretič, ki je leta 2004 kandidirala na listi Socialnih demokratov na volitvah v Evropski parlament, zdaj pa je bila z možem in še enim Pakistancem ujeta pri tihotapljenju migrantov, dobiva nove in nove razsežnosti. Pogovarjali smo se že z lokalnimi prebivalci Metlike, ki pravijo, da naj bi policisti imeli navodilo, da se rampe in vrata ob panelnih ograjah ne smejo zaklepati. Po vsej verjetnosti naj bi takšno navodilo, tako naš vir (njegovo ime in priimek hranimo v uredništvu, op. a.), prišlo prav od župana Darka Zevnika, ki prihaja iz stranke SD. Poleg tega naj bi si Mavretičeva ob meji uredila kar svoj prehod, skozi katerega je lahko z avtomobili povsem neovirano in neopazno prehajala slovensko-hrvaško mejo, kar naj bi bilo ključnega pomena pri njeni tihotapski dejavnosti, nam je zgrožen zaupal naš vir. Da je Mavretičeva še kako povezana s stranko SD, pa čeprav ti zdaj zanikajo njeno članstvo v stranki, potrjuje dejstvo, da je leta 2017 z Dejanom Židanom odpotovala v Hongkong, še lansko leto pa je, kot izhaja iz zapisa poslanca Sama Bevka na družbenem omrežju Facebook, sodelovala pri potrjevanju programa SD za lanskoletne državnozborske volitve.

Tihotapljenje Mavretičeve, ki naj bi bila taksistka, šokiralo tudi njeno družino
Na portalu 24ur.com so glede dogajanja izpostavili tudi, da se v Beli krajini ves čas šepeta, da marsikateri domačin služi z migrantsko krizo. “Sistem ne funkcionira, ljudje pa rabijo denar,” je povedal njihov sogovornik. Maja Kocjan, predstavnica civilne iniciative, pa je za omenjeni portal povedala, da je med domačini slišati, da jih migranti ustavljajo in ponujajo tudi do 500 evrov, če jih odpeljejo 20 ali 30 kilometrov stran. Navajajo še, da je bila nad dejavnostjo Mavretičeve, ki naj bi bila uradno taksistka, šokirana tudi njena družina. “Obema z možem je hudo. Slišali smo se včeraj, a vsega skupaj ni komentirala. Še zmeraj ji stojim ob strani in upam, da to, kar govorijo, ni res. Če pa je res, mora vsak odgovarjati za svoje grehe,” je povedala njena mati.

Lidija Mavretič se je očitno udeleževala srečanj stranke SD. (Vir: družbena omrežja)

Slovenski mediji si ne upajo izpostavljati povezanosti Mavretičeve s stranko SD
Ob vsem tem dogajanju so se mnogi spraševali, kakšni bi bili naslovi v mainstream medijih, če bi bila pri kakšnem podobnem dejanju ujeta članica opozicijske Slovenske demokratske stranke. Pri tem se zgražajo, kako si v tovarniškem glasilu Kolektorja Delo, ki je v lasti Stojana Petriča, tajkuna iz vrst Foruma 21 Milana Kučana, v naslovu niso upali izpostaviti dejstva, da je Mavretičeva pred leti kandidirala na listi SD oziroma ZLSD.

Foto: posnetek zaslona

Podobno je bilo tudi na portalu Siol.net, ki je v lasti državnega Telekoma Slovenije.

Foto: posnetek zaslona

Povsem bizaren naslov pa so si privoščili na portalu Svet24 v lasti tajkuna Martina Odlazka, ki ima za seboj vrsto podjetij, ki so končala v stečaju. Tam se jim je pomembneje zdelo v naslovu izpostaviti, da gre za vinsko kraljico kot pa nekdanjo aktivno političarko, ki ji je stranka izkazala zaupanje kar s tem, da jo je uvrstila na kandidatno listo za volitve v Evropski parlament.

Foto: posnetek zaslona

Mavretičeva s tihotapljenjem povzročila pravo mednarodno sramoto stranki SD
Za sramotenje Slovenije in stranke SD na mednarodnem prizorišču sta v zadnjem času sicer zadolžena zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon in radikalni evroposlanec Milan Brglez, a zdaj je tudi na mednarodnem prizorišču, kar se tiče Slovenije, vso pozornost ukradla Mavretičeva. Tako je s tihotapljenjem na primer vzbudila pozornost N1 TV, ki je navedla, da je bila kandidatka Socialnih demokratov na evropskih volitvah leta 2004 Lidija Mavretič z možem in Pakistancem ujeta pri tihotapljenju migrantov. Pri tem so navedli sporočilo SD, da naj Mavretičeva ne bi bila članica stranke že vse od leta 2004. Ta medij so pozneje citirali tudi na primer pri črnogorskih Vijestih ter na hrvaškem portalu Narod.hr.

Foto: posnetek zaslona

Novica je že bila prevedena tudi v angleški jezik:

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

 • Antonius

  Na naslednjih volitvah bomo izvedeli, če je bil zahrbtno izdajalski levičarski komplot s šerijatarji dovolj, da se bodo celo največji dvomljivci odločili in podprli protišerijatarski stranki SDS in SLS.
  Napor levičarskih kleptoparazitov je, da obirajo in kradejo vse pa, če Slovenija že do naslednjih volitev crkne.

  • Novakec1

   Je že prepozno, volitve ne bodo nič rešile, slolandija je polna izdajalcev slovenstva in prevladujejo nad avtohtonci. Zbogom.

   • SIMON ROZIC

    ..ali se kaj vprašaš, koliko “flaš” bi tovarišica morala prodati za en tak ilegalen
    prevoz enega migranta v vrednoti vsaj 2000 eur, če ne več!? Vsoto lahko pomnožiš
    vsaj x2 ali x 3 krat x dni v mesecu ! Rezultat je bajen! Po moje bo Kordišu, pa Violetki,
    pa Mesečniku žal, da tega niso spomnili sami!!!!

   • if

    Ste med podporniki slovenstva? Z Bogom!

    • Novakec1

     Katerega; levega, desnega, mavričnega, srednjega, lgtbjevskega…..

     • if

      Prešernega slovenstva, slovenstva zajetega v Zdravici Prešerna.
      Ste dojeli?

     • Novakec1

      Pijančevsko slowenstvo? , nisem vedel da obstaja.

  • Blizzard Man

   jaz navijam tudi za nsi za nasledne volitve, čeprav jih ne maram glih najbolj, nekatere od njih, sds sls nsi pa še mogoče kdo za nasledno koalicijo, z zadnim stavkom se tudi strinjam

 • IZBIRA

  Kaj hudo?! Kazenski postopek in sodba! Potem se lahko pokesa. Krivi so pa komunisti s Fajonko na čelu, PIC in drugimi NVO ker aktivno ustvarjajo kaos v državi in spodbujajo h kršenju predpisov. Tudi njih policijsko preiskati in procesuirati.

 • Franc Šink

  Tako lepo vinsko podjetje imajo doma, ona se pa igra taksista.

  • karpelec

   Morda pa je hotela iz anonime.

  • Steiermark

   Verjetno je tako kot ona, tudi njihovo vino “narejeno” na nekvaliteten način, kot ona sama….. Nekako pa si je potrebno pomagati, če ne uspe kot poslanec, niti kot proizvajalec vina, poteem je pa na vrsti kriminal….. tako so narejeni levaki oz. med njimi, nekateri kar obrnejo vrstni red in začnejo in ostanejo pri kriminalu….

  • samsara

   Pohlep, pohlep…

   • škoda

    Izdajalsko proti Slovenski pohlep

 • Amerikanc

  Ali se za tihotapljenje Pakistancev dobijo tudi evropska sredstva ?

 • milanček

  SD-jevci, ne se tako močno truditi, saj ljudje vejo, da ste ena navadna golazen! tudi peščica volilcev, ki vas je še slepo volila, so spregledali, ste resnično potomci komunajzarske svinjarije s kućanom na čelu! fuj!

 • karpelec

  Kjer so mahinacije, tam je SD zraven.

 • Artur

  SD ?! Socialni demokrat = KOMUNIST. To zveni glih tako kot, da bi se hijena preimenovala v prežvekovalca. Neverjetne metamorfoze so sposobni ti “prežvekovalci ” v vinsko mušico in iz iz vinske mušice v narodno izdajalsko prasico.

 • VERZIFIKATOR

  Dejan Mavretič

  Z MINISTRSTVA RESNICE

  Na Živalski farmi, kjer prašiči
  so vodilna kasta, kot je znano,
  se z lažjo nenehno in postano
  vodja najstarejše stranke diči.

  Mavrasta težave mu povzroča,
  ki pripada tej vodilni kasti,
  prizadet je glavni pujs na časti,
  brozga je umazana in vroča.

  Mavrasto se namreč zdaj prijemlje,
  se razgalja jo in še sezuje,
  tihotapila ker svinje tuje
  čez živalske farme je ozemlje.

  Vodja nič kaj židane ni volje,
  ko se treba znova je zlagati,
  mavrasto iz blata reševati,
  preden sama scela se zakolje.

  Besen je ob tem razkritju vodja,
  znanstva z mavrasto se tip otepa,
  upajoč, da vsa je farma slepa,
  da v pomoč so medijska orodja.

  Da utišajo se govorice,
  češ da z mavrasto se redno druži,
  mastne ki denarje s tujci služi,
  tukaj je ministrstvo resnice.

  Na Živalski farmi da prikriva
  vse, kar ni po volji kamarili,
  pujsi zopet vrste so strnili,
  svinjarije se na stran odriva.

  A zadeva nič več ne deluje,
  ko kreira lažna se resnica,
  svinjarija vztrajno v zrak pronica
  in ministrstvo odpoveduje.

  Naj nedolžnost še tako poudarja,
  vse po vrsti rilčar podkupuje,
  židane se volje prikazuje,
  v zraku žal resnica zaudarja.

 • Artur

  Dokler imamo komunistični režim, ji ne bodo skrivili niti lasu na glavi ker je pač njihova”Vrana vrani ne izkljuje oči, lovec lovcu stolček gor drži”

 • Ehnaton

  Res zoprna zadeva. Moje občudovanje pa gre v celoti za pošteno in pokončno držo njenih staršev, predvsem matere. Malo kateri starš je sposoben v prvem odzivu tako odločno povedati, da je njihov otrok odrasla oseba in sam odgovarja za svoja dejanja. To mi daje misliti, da vzgoja staršev doma ni mogla biti tako kvarna, kot je bil očitno vpliv okolja v katerem je punca iskala svojo priložnost za uspeh. Da je bilo to okolje stranka SD ni nobeno presenečenje ob dejstvu, da so drugi pristaši te stranke očitno dobili ustrezne nagrade za svojo zvestobo stranki in jim ni treba prevažati migrantov.Lidija pač ne.

 • Artur

  Ma ne tako do nje vinska kraljica se trudi izboljšati kvaliteto svoje vinarske ponudbe pa potrebuje kakšnega strokovnjaka na tem področju od tam doli s končano biotehnično fakulteto ali vsaj s srednjo šolo za kmetijstvo no.

  (VIDEO) DRSKI MIGRANTI KRADU PRTLJAGU IZ AUTOBUSA! Ovakvu drskost još niste vidjeli
  https://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/video-drski-migranti-kradu-prtljagu-iz-autobusa-ovakvu-drskost-jos-niste-vidjeli-1347462/

 • Mojca pokraculja

  Pisuka, kdo ne bi zagrabil priloznosti! Odklenes ograjo, napokas v avto 5 migrantov, jih odpeljes do “zveze” na terenu, pokasiras 2500 eurov ali vec dnevno, dan za dnem… Ja zagrabi samo tisti, ki je del organizirane leve mreže distribucije migrantov in ima s tem vnaprej zagotovljeno imuniteto pred kazenskim pregonom. To je bolj donosno kot placa eu poslanca!

 • RATATA

  SD s svojo 120 letno tradicijo pravi, da jih leta 2004 še ni bilo.
  Takrat je bila združena lista Socialnih Demokratov! (ZLSD)
  SEVEDA, prej so bili pa SDP – Stranka Demokratične Prenove. Prenovitelji iz ZK (Zveze Komunistov).
  Tako je, če se komunistu omogoči demokratično prenoviti in združiti neke liste v prenovljeno “novo” partijo.
  Čaušeskotom to ni bilo omogočeno! Pametni Romuni!

 • RATATA

  Slovenija je Neminljiva in Večna!
  Slovenec je neomajen, trden in trd!
  Zmehča ga le preimenovani in demokratično prenovljeni komunist s svojimi obljubami
  in tako Slovenec postane še bolj trden v svoji trdoti!

  • Valter BraniSlav

   Sanjas o Viagri?

  • karpelec

   Mora pa imeti že pravi mehčalec.

   • RATATA

    Extra ultra mehčalec, ki naredi slovenske ljudi še bolj trde!

 • RATATA

  Saj tudi pokomunistični SDjevci radi fukajo, toda med sabo se pa ne!

 • Artur
 • Jan Kovalski

  “… mainstream mediji pa se medtem izogibajo temu, da bi izpostavili njeno povezanost s stranko SD.”
  ==================
  Bodo navedli, da ne želijo, da bi slovensko vino prišlo na slab glas v tujini.

 • samsara

  Dobro, kaj zdaj so vrata v mejni ograji končno zaklenjene in ograja vsaj približno služi namenu za katerega je bila z davkoplačevalskim denarjem kupljena in postavljena?
  Ali pa občinski poglavar še vedno meni, da morajo vrata biti odklenjena in tako predstavljajo oviro le za živali?

  • Slovenka

   Če bi bila Vaška straža pametna, bi bila tiho in bi vhode preprosto zaklenila. Bi pa postavila zasedo, poslikala dogajanje in ga objavila na spletu. Tako pa so si vse pokvarili s klepetanjem.

 • Hamid Begic

  Bolj sovražim SDS-ovce, kot pa ilegalne migrante/teroriste. :)

  PS: Bolj so nam nevarni zblojeni Janšisti. :)

  • Valter BraniSlav

   Napaka.
   Danes bi moja stricka Kardelj in Macek volila SDS, na pa levih strank….
   Pomiri se Begicu. SDS te bo postrani gledal, musliji ki jih uvazajo levaki pa ti bodo odrezali glavo.
   RESI NAS LAHKO SAMO NOVI JOSIP BROZ TITOSLAV

 • Artur

  Razavajene ljublajnske riti : to je grozno ??!!

  Jaz mislim, da bi jim bilo treba pustiti da prihajao, ne bežijo, ker jim je bilo tam doma lepo , meni Ljubljanska Mojca.

  Samaritanski ljubljanski Mojci predlagam, da jih nastani pri sebi kjer jim bo lepo.

  http://ba.n1info.com/Regija/a361867/Samoorganizovane-grupe-u-Sloveniji-love-migrante.html

  • Slovenka

   Še bolje pa bi bilo, da bi se ljubljanska Mojca odpravila na večletni izlet v dežele Tretjega sveta in si dogajanje ogledala v živo. Nazaj ji ni treba hoditi.

   • Artur

    Jaz ji plačam pot do tam doli pod pogojem, da tam doli ostane.

 • Artur

  Ali je prijavila dodatne “težko prislužene prihodke” na DURS ?Treba je davke plačat , sivo ekonomijo in neplačevanje davkov je treba preganjat SD “prežvekovalci”!

 • Roman Benedik

  ha,ha..seveda tujino zanimajo naše zdrahe….toliko kot to ,da je Jajo “predsedoval” eu

  • Olga101

   Vas boli? Še bolj vas bo!

   • Valter BraniSlav

    Bolijo nas olgisti
    Tika taka tika taka
    Olga serje lula kaka…

 • montyamp

  Hahahaha………………………. ,
  CENTRALNI KOMITET SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE MURGLOSRBIJE
  ———————————————– SD ——————————————————
  se poleg vsega kar so komunist pokradli ,mora ukvarjati še s TAXI službo Pakistancem .
  Pa naj kdo reče da to niso BANDITI .

 • Valter BraniSlav

  Samo Josip Broz bi nas danes lahko resil.
  Samo on !!!

  • samurai

   Povabi ga, ker imaš veze z njim !

   • Valter BraniSlav

    Tovaris Tito je v vicah.
    4. Maja 2079 se bodo odprla nebesa in sprejela nasega najvecjega sinu.
    Angeli bodo prepevali:
    https://youtu.be/MKLL8PXI-LI

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  TEMPERATURE – ZUNAJ – SPET – RASTEJO.
  PODPORA
  – LMŠ IN M. ŠARCU
  NA “NINA-NANA” ANKETAH – TUDI – RASTEJO ?!
  EX KP, ZK
  PROVOKATORJEM IN STRANKAM – TUDI – RASTE “STRAH”. Se zdi.
  Skratka?
  Vse je ZELO – “normalno nenormalno”
  Če je komu vroče,
  mu prodam pahljačo. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SPODNJEMU – VALTERJU PA
  SE ZDI
  MISLI VSE BOLJ BLODIJO,
  A NIKOLI NISO DALEČ OD T.I. MARŠALA TITA.
  PA
  ŠE TEGA NE VE,
  KATERA ŽENSKA JE – MARŠALA – RODILA.
  Ubogo, ubogi – zajček oz. Valt.

 • Janez Kepic-Kern

  ZA LAHKO NOČ !
  ODGOVOR
  NA ZGORNJE DILEME – JE DAN
  V
  PRELEPI – PESMI S KORZIKE – “POSVEČENA FONTANA”=”BEATA FUNTANELLA”
  Dajem
  VAM PREVOD KORZIŠKEGA BESEDILA – V FRANCOŠČINO.
  Avtor pesmi je D. BERNARDINI, oče
  DVEH PEVCEV IZJEMNO – NA KORZIKI IN V EU – CENJENE
  ETNO GLASBENO PEVSKE SKUPINE – ” I MUVRINI” S KORZIKE.
  TA
  “FONTANA” – RES OBSTAJA OB CERKKVI ST. PE – , Z VODO , KI NI VIDELA SONCA !
  ČE
  VAM JE PREDALEČ ITI
  NA ROMANJE – NA KORZIKO
  K RES OSVEŽILNI, OD SONCA NEPRESIJANI VODI,
  lahko poslušate vsaj – bajno pesem –
  o
  vodi
  iz “BEATE FUNTANELLE”=IZ POSVEČENE FONTANE . L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  JAZ BOM – OB PRILIKI POROMAL
  K
  “BEATI FUNTANELLI” NA KORZIKO.

  Fontaine bénite
  Je ne cherchais ni fortune ni avenir,
  Je cheminait seulement vers l’eau fraîche,
  Avec l’ombre de la lune comme compagne,
  Dans la main, je balançais ma petite cruche,
  Quand je t’ai rencontré en chemin,
  Avec ton chaudron sur la tête, comme autrefois.

  Vous n’avez pas vu le soleil, Mademoiselle,
  Et tu m’as fait un sourire vicieux.
  Ensuite, ce fut pour moi comme une étoile
  Qui sait guider les amoureux vers un endroit caché
  Et toujours à la même heure, la plus belle.
  Je fus amoureuse de cette fontaine.

  Tu ne m’as jamais manqué, oh, brillante étoile,
  Qui fut pour moi mon premier amour.
  Maintenant, il n’y a plus de cruche ni de chaudron,
  Mais mon cœur bat toujours pour toi.
  La fontaine de San Pé est bénite,
  Avec son eau fraiche sans soleil.
  https://lyricstranslate.com
  – LINK NA IZJEMNO IZVEDBO TE
  POMEMBNE PESMI
  TUDI ZELO
  CENJENE PEVKE S KORZIKE – BATTISTE ACQUAVIVE

  https://www.youtube.com/watch?v=1uWMFLngAZ4