fbpx

Taksistka ilegalcev Mavretičeva polni tuje medije s kriminalnim početjem, slovenski mediji pa se na široko izogibajo izpostavljanju njene povezanosti z Židanom in ostalimi SD-jevci! In njena mama? Ta je prepričana, da če je kriva, naj odgovarja!

Foto: STA, Instagram

Afera s tihotapljenjem nelegalnih migrantov s strani Mavretičeve, ki je leta 2004 kandidirala na listi stranke SD za Evropski parlament, dobiva nove in nove razsežnosti. Nad dogajanjem je šokirana tudi njena družina, slovenski mainstream mediji pa se medtem izogibajo temu, da bi izpostavili njeno povezanost s stranko SD. Povsem drugače je v tujini, kjer je Mavretičeva poskrbela za pravo mednarodno sramoto SD!

Afera z Lidijo Mavretič, ki je leta 2004 kandidirala na listi Socialnih demokratov na volitvah v Evropski parlament, zdaj pa je bila z možem in še enim Pakistancem ujeta pri tihotapljenju migrantov, dobiva nove in nove razsežnosti. Pogovarjali smo se že z lokalnimi prebivalci Metlike, ki pravijo, da naj bi policisti imeli navodilo, da se rampe in vrata ob panelnih ograjah ne smejo zaklepati. Po vsej verjetnosti naj bi takšno navodilo, tako naš vir (njegovo ime in priimek hranimo v uredništvu, op. a.), prišlo prav od župana Darka Zevnika, ki prihaja iz stranke SD. Poleg tega naj bi si Mavretičeva ob meji uredila kar svoj prehod, skozi katerega je lahko z avtomobili povsem neovirano in neopazno prehajala slovensko-hrvaško mejo, kar naj bi bilo ključnega pomena pri njeni tihotapski dejavnosti, nam je zgrožen zaupal naš vir. Da je Mavretičeva še kako povezana s stranko SD, pa čeprav ti zdaj zanikajo njeno članstvo v stranki, potrjuje dejstvo, da je leta 2017 z Dejanom Židanom odpotovala v Hongkong, še lansko leto pa je, kot izhaja iz zapisa poslanca Sama Bevka na družbenem omrežju Facebook, sodelovala pri potrjevanju programa SD za lanskoletne državnozborske volitve.

Tihotapljenje Mavretičeve, ki naj bi bila taksistka, šokiralo tudi njeno družino
Na portalu 24ur.com so glede dogajanja izpostavili tudi, da se v Beli krajini ves čas šepeta, da marsikateri domačin služi z migrantsko krizo. “Sistem ne funkcionira, ljudje pa rabijo denar,” je povedal njihov sogovornik. Maja Kocjan, predstavnica civilne iniciative, pa je za omenjeni portal povedala, da je med domačini slišati, da jih migranti ustavljajo in ponujajo tudi do 500 evrov, če jih odpeljejo 20 ali 30 kilometrov stran. Navajajo še, da je bila nad dejavnostjo Mavretičeve, ki naj bi bila uradno taksistka, šokirana tudi njena družina. “Obema z možem je hudo. Slišali smo se včeraj, a vsega skupaj ni komentirala. Še zmeraj ji stojim ob strani in upam, da to, kar govorijo, ni res. Če pa je res, mora vsak odgovarjati za svoje grehe,” je povedala njena mati.

Lidija Mavretič se je očitno udeleževala srečanj stranke SD. (Vir: družbena omrežja)

Slovenski mediji si ne upajo izpostavljati povezanosti Mavretičeve s stranko SD
Ob vsem tem dogajanju so se mnogi spraševali, kakšni bi bili naslovi v mainstream medijih, če bi bila pri kakšnem podobnem dejanju ujeta članica opozicijske Slovenske demokratske stranke. Pri tem se zgražajo, kako si v tovarniškem glasilu Kolektorja Delo, ki je v lasti Stojana Petriča, tajkuna iz vrst Foruma 21 Milana Kučana, v naslovu niso upali izpostaviti dejstva, da je Mavretičeva pred leti kandidirala na listi SD oziroma ZLSD.

Foto: posnetek zaslona

Podobno je bilo tudi na portalu Siol.net, ki je v lasti državnega Telekoma Slovenije.

Foto: posnetek zaslona

Povsem bizaren naslov pa so si privoščili na portalu Svet24 v lasti tajkuna Martina Odlazka, ki ima za seboj vrsto podjetij, ki so končala v stečaju. Tam se jim je pomembneje zdelo v naslovu izpostaviti, da gre za vinsko kraljico kot pa nekdanjo aktivno političarko, ki ji je stranka izkazala zaupanje kar s tem, da jo je uvrstila na kandidatno listo za volitve v Evropski parlament.

Foto: posnetek zaslona

Mavretičeva s tihotapljenjem povzročila pravo mednarodno sramoto stranki SD
Za sramotenje Slovenije in stranke SD na mednarodnem prizorišču sta v zadnjem času sicer zadolžena zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon in radikalni evroposlanec Milan Brglez, a zdaj je tudi na mednarodnem prizorišču, kar se tiče Slovenije, vso pozornost ukradla Mavretičeva. Tako je s tihotapljenjem na primer vzbudila pozornost N1 TV, ki je navedla, da je bila kandidatka Socialnih demokratov na evropskih volitvah leta 2004 Lidija Mavretič z možem in Pakistancem ujeta pri tihotapljenju migrantov. Pri tem so navedli sporočilo SD, da naj Mavretičeva ne bi bila članica stranke že vse od leta 2004. Ta medij so pozneje citirali tudi na primer pri črnogorskih Vijestih ter na hrvaškem portalu Narod.hr.

Foto: posnetek zaslona

Novica je že bila prevedena tudi v angleški jezik:

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc