Tuji mediji svarijo: Ne dotikajte se migrantov- okuženi so s paraziti!

Foto: epa

Migrantov, razpršenih blizu hrvaške meje, je skoraj dva tisoč. Pri vsem tem pa je najbolj zaskrbljujoče to, da je bilo zabeleženih že 80 primerov nalezljivih in lahko prenosljivih bolezni. Poleg uši prinašajo garje, parazitsko kožno nalezljivo bolezen, ki se prenaša s tesnim telesnim stikom, dolgotrajnim držanjem za roke, spanjem v isti postelji ali po spolnem stiku, poroča hrvaški 24sata. Glede vedno pogostejšega stika slovenskih policistov z migranti, za katere obstaja sum, da so oboleli za nalezljivimi boleznimi, so opozorili tudi v Policijskem sindikatu Slovenije. Pri tem pa je seveda smotrno omeniti, da so se o bližajoči se epidemiji razpisali tudi slovenski mainstream mediji v lasti Stojana Petriča. 

Nedavno so v Policijskem sindikatu Slovenije opozorili, da se policisti v zadnjem mesecu soočajo z občutnim povečanjem števila migrantov. Pri tem pa imajo vse pogosteje tudi stike z osebami, za katere obstaja sum, da so obolele za nalezljivimi boleznimi, kot sta hepatitis in garje, v zadnjem primeru pa celo ošpice.

Do razglasitve epidemije naj bi prišlo v kratkem
Hazim Kapić, minister za zdravje v Unsko-sanskem kantonu v Bosni in Hercegovini, je napovedal, da bo najverjetneje v kratkem prišlo do razglasitve epidemije garij. Do sedaj je med migranti, ki so razpršeni ob meji s Hrvaško, zabeleženih okrog 80 primerov te bolezni. Prav tako pa je med temi, ki se pripravljajo na prehod hrvaško-bosanske meje, vedno več primerov uši.

Znaki okužbe z garjami (Nacionalni inštitut za javno zdravje)
Prvi pomemben znak okužbe je običajno srbež, ki se iznenada pojavi in je izrazit predvsem ponoči oziroma ko se pacient segreje. Pri nekaterih ljudeh se srbenje ne pojavi (zelo stari ljudje, dojenčki). Kožne spremembe najdemo predvsem tam, kjer je koža mehka in tanka (med prsti, notranja stran zapestja, komolec, kolena, okrog popka …).

Jajčece parazita Scabies crustosa. Foto: iStock

Spremembe so v obliki rožnatih papul velikosti prosa, s krastico na vrhu. Običajno sta po dve in dve skupaj, kar predstavlja začetek in konec rovčka. Zaradi praskanja najdemo na koži opraskanine, drobne mehurčke, rdečino. Spremembe so običajno simetrične na zunanjih straneh telesa, nikoli ni izpuščaja na sredini prsnega koša ali hrbta. Pri dojenčkih  in  majhnih otrocih  je lahko prizadeta vsa koža, celo obraz, vrat, skalp, ušesa. Pri zelo starih ljudeh in  pri osebah z imunsko prizadetostjo se pojavijo krustozne garje (Scabies crustosa ali  Norveške garje). V krastah se nahaja veliko število živih pršic in jajčec.

Iz zavoda za zdravstveno varstvo in zdravstvenih domov v Veliki Kladuši, Bihaću in Cazinu sporočajo, da je opazna problematika vezana na higiensko, epidemiološko in zdravstveno oskrbo. Poseben problem predstavljajo nehigienska namestitev, voda za pitje ter garje in uši kot zelo nalezljivi in lahko prenosljivi bolezni. Pritok migrantov je poleg Bihaća in Velike Kladuše opazen tudi na območjih Cazina in Bužima, na obmejnem območju s Hrvaško, je dejal minister Kapić in potrdil, da bo stanje epidemije najverjetneje razglašeno zelo kmalu.

Foto: L. S.

Po besedah Anela Ramića, ministra za notranje zadeve v kantonalni vladi, obstajajo ocene, da na območju tega kantona trenutno prebiva okrog 1.600 migrantov, med katerimi jih večina prihaja iz Sirije, Afganistana, Pakistana, Palestine in Iraka. Večinoma se nahajajo na območju Velike Kladuše in Bihaća, vedno bolj pa se povečuje njihov dotok na območju Cazina in Bužima ob hrvaški meji.

Hrvaška policija je te dni zabeležila 13 kaznivih dejanj, ki so jih pričeli migranti, kljub temu, da je večinoma govora o pretepih in krajah, pa so bili v 18 primerih ti prijavljeni zaradi vloma in nepooblaščenih vstopov v zasebne stanovanjske objekte.

O nalezljivih boleznih poroča tudi Policijski sindikat Slovenije
Nedavno so v Policijskem sindikatu Slovenije opozorili, da se policisti v zadnjem mesecu soočajo z občutnim povečanjem števila migrantov. Pri tem pa imajo vse pogosteje tudi stike z osebami, za katere obstaja sum, da so obolele za nalezljivimi boleznimi, kot sta hepatitis in garje, v zadnjem primeru pa celo ošpice.

Foto: epa

Policijski sindikat Slovenije navaja, da je lahko vsak migrant tudi potencialni prenašalec nalezljive bolezni. Policisti pa so že v osnovi precej slabše zaščiteni v postopkih z migranti kot zdravstveno osebje, zato ni čudno, da so pri delu z migranti izpostavljeni bistveno večjemu tveganju za okužbe z nalezljivimi boleznimi. Od vodstva policije zato v sindikatu zahtevajo, da policistom zagotovijo plačilo testiranj in dodatnih preventivnih cepljenj.

Bojazen, da so migranti morda okuženi z nalezljivo boleznijo, ima na policiste izjemno negativen psihološki učinek, saj ob tem vlada strah pred tem, da bodo ali so že z boleznijo okužili tudi svoje najbližje. Iz tega razloga se je vodja sindikata Radivoj Uroševič odločil, da na policijsko vodstvo pošlje zahtevo, ki jo je poimenoval Obravnavanje ilegalnih prebežnikov in izpostavljenost policistov nalezljivim boleznim. Zahteva je objavljena tudi na njihovi Facebook strani. Odzivi so vsi v prid policistom, nekateri celo navajajo, da so z zahtevo v sindikatu “že malo pozni”.

H. M.

 • Jan Kovalski

  Paraziti okuženi s paraziti?

 • Andrej

  To zdaj samo zato objavljate, da si migrantov ne bi upal nihče pretipat, če slučajno švercajo kuverte z denarjem iz Prijedora.

 • karpelec

  To je slovenska prihodnost, ki jo nekateri želijo; bolezni srednjega veka in smetišče za njimi.

 • Vrhovni sodnik

  Jih je treba že v Kolpi obrnit, kako boste to policaji dosegel, pa ni težko vprašanje, lohk tud table postavte, PAZI, HUD KROKODIL !

  • stajerc5

   Tudi par cistern piranj ne bi bilo slabo, tistih lacnih od transporta iz Brazilije…

  • zoro

   ja v kolpi bi jih najlažje obrnili – na trebuh

  • von Rhein

   In tam kjer je največ prehodov privezati par plastičnih,na njihove super telefone pa usmeriti(med navodila za smer poti) par posnetkov iz njihove domovine,ki kažejo kako skoči krokodil iz vode,če se žival preveč približa.

 • karlina

  Ljubi Jezus, pa se bojim, da bomo v Evropi dobili še hujše bolezni, mnogo hujše, ki smo jih že zatrli z rednimi cepljenji, pred več, kot 100 leti-tudi črne koze so možne, ne govorim na pamet, to sem pred dnevi slišala na radiu, od nekega zdravnika, če bi se ta scenarij, ki je grozovit resnično zgodil, potem pa nam-Bog pomagaj. Skratka, ne , da ti migranti s seboj nosijo-radikalni islam, nasilje, še vrsto hudih bolezni, ki jih v Evropi skoraj ne poznamo. Se mogoče kdo čudi, da kar naprej na tv govorijo, kako je infekcijska klinika prepolna in da poka po šivih ???? Ti ljudje so prišli iz svojega sveta, kjer je higiena na psu, so najmanj 100 let, oz. še več, za razvitim, kulturnim, socializiranim človekom, kot smo v Evropi in v večini držav po celem svetu. Mislim, da so še celo ljudje, ki živijo v južni Ameriki, v odročnih gozdovih, ob reki Amazonka, bolj razviti, predvsem pa bolj delavni, večkrat gledam te oddaje o njih in nimam absolutno nobenih pripomb do njih, med tem, ko se teh zveri, ki prihajajo iz Vzhoda in posiljujejo, pretepajo, morijo, predvsem pa prinašajo-šeriatsko pravo, izjemno bojim, bojim se tudi za prihodnost naših vnukov, pravnukov, če jih bo sploh kdo še sploh upal imeti, skratka-GROZAAAAAA, vprašajte se, ali nam je tega sploh bilo treba, komu od politikov, ki so izdali EVROPO, je bilo kar naenkrat dolg čas, ker smo živeli v miru, slogi, brez hudih prepirov, skratka-dostojno življenje, da je sklenil pakt s satanom Sorosom ????
  Mimogrede, se mogoče kdo vpraša, zakaj jih ne sprejmejo v bogatih in predvsem islamskih državah, kot je Katar, Saudova Arabija, no naj vam povem, da sem pred meseci gledala na Travel oddajo, v kateri je novinar vprašal bogate šejke, da je videl, da pri njih delajo v glavnem samo Indijci. Šejk je odgovoril, da zato, ker so pridni, marljivi, pošteni, delavni, kulturni, izobraženi, skratka-dejal je, da si ne želijo pa ljudi iz sosednjih držav in Afrike, čeprav jih ogromno migrira in to predvsem zato, ker so LENI , pa še vse drugo, kar normalni ljudje v razvitem svetu nismo.

  • zoro

   ta scenarij se nam že dogaja – pobili nas bodo ali s paraziti in boleznimi ali pa z noži, handžarji in to vse po zaslugi levistov – levih nacistov oz. fašistov – zato slovenci v boj za obstoj – jutri na volitve, z sds-om naprej, v ponedeljek pa vsi na mejo tudi s kamenjem, vilami, kosami, če drugo ni, ponovno ubranimo domovino

  • večni srb

   Še ena butlarija. Poglej okoli sebe, kaj vidiš, idilično naravno mogoče? To je sama plesen in gniloba, mogoče zgleda lepo na razglednici, v resnici so to najbolj trdovratne oblike parazitov kar jih poznamo in osnova za številne različice bojnih strupov,Zdaj si pa poglej slike iz puščave, sam pesek in ogromno sonca, nič ne preživi v tistih pogojih, niti virusi in bakterije, ki jih v hipu razkroji ultraviljolično sevanje sonca.
   Glavni vir okužb v puščavah so greznice, ker opice še ne znajo zgraditi niti WC-ja, pa tudi sicer rne vem kje bi dobili toliko vode, da bi lahko redno spirali drek in čistili kopalnice, tudi če bi jih slučajno imeli.

 • stajerc5

  Prijatelj na meji mi je rekel, da se nikoli ni videl toliko cekov. Cez par dni je ugotovil, da so to picajzli!!!

  • večni srb

   So what, kot da pri nas ne znamo uporabljati pesticidov, uši grejo dol v nekaj minutah.
   Kako so uši preživele pot čez morje, to bi jaz rad najprej vedel.

   • stajerc5

    Picajzli znajo plavati, dvakratzgani pa ne…

 • cosmosjasnovidec

  Da je cela Europa okužena z številnimi neznanimi boleznimi je jasno že od vsega začetka odkar se je v njo pričela naseljevati ta kamelotrajbarska muslimanska umazana golazen.
  Okožbe se širijo predvsem na otroke bakterije in virusi se pa prenašajo preko zračnih tokov.Vlade seveda o tem molčijo ter prikrivajo resnico zdravstvo je pa povsem nemočno,ker teh bolezni enostavno ne pozna in jih ne more zdraviti.
  Dokazi so na dlani predvsem pri dojenčkih ter otrocih kateri obiskujejo vrtce so kar naprej okuženi z virusi katerih pa enostavno zdravniki ne poznajo in jih ne morejo zdraviti kot sami pravijo nimajo pojma od česa otroci bolehajo.
  Prekleto nesnago muslimansko je potrebno vso pobiti,če se ne bo spravila nazaj v njihove nesnažne države.Te preklete smrdljive svinje se sploh ne umivajo,ker jih baje v njihovih državah kjer je velika vročina umazanija ščiti pred soncem potem pa ni čudež,da so prasci okuženi z vsem kar je možnega.
  Bog mu pomagaj,če se kje katera od teh svinjskih musličev najde v moji bližini cirka na manjši razdalji kot 1.kilometer.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • zoro

   to je beseda!!!! vsi pošteni ljudje na svetu bi morali tako razmišljati in tudi ukrepati – predvsem pa sedaj mi slovenci, saj smo v največji nevarnosti!!!!!!!!!

   • večni srb

    Bravo tudi tebi, preberi še kaj sem odgovoril našemu evgeničnemu geniju malo prej.

  • večni srb

   Oslarija, nemci in švedi so sprejeli milijon največjih revežev iz držav tretjega sveta, kjer je raba bojnih bioloških strupov rutina, danes je večina že okrevala. Najmanjši problem za kvalitetno zdravstvo, ki se ukvarja s presajanjem glave iz telesa ene opice na drugo in v epruvetah goji umetne oblike doslej neznanih oblik življenja.
   Pojma nimaš, samo srat znaš brez veze.

 • šmentanamuha

  Hvala, Cerar in ostala leva banda.

 • šmentanamuha

  To je bilo samo še vprašanje časa.

  • večni srb

   Aha, čakalo se je kar 30 let, odkar se je odprl balkanski kotel bakterijske zalege.

 • zoro

  ne samo, da so okuženi s paraziti – to so paraziti – podganje iztrebkarski musli paraziti

  • večni srb

   Vprašanje kdo se je od koga kaj nalezel, a ti misliš, da so naši pa zdravi?

 • Vrhovni sodnik

  Po ogledu vseh soočenj, je bil glavni moto vseh TV voditeljev , kdo bo šel z J.J. v koalicijo, kot, da je to glavno vprašanje katero bo rešilo Slovenijo iz kaotičnega stanja, katerega zapušča ta pustolovska vlada, ki je daleč najslabša v naši zgodovini. Pri teh soočanjih v negativnem kontekstu je prednjačila RTV SLO, znotraj te, pa Ra1, po vsem prikazanem, si ne zaslužijo plačila RTV prispevka. Vedno smo imeli problem z pravno državo, toda ta vlada je dodala praktično vse resorje v razsulo, od zdravstva do policije, vojske, šolstva itd.. edino zunanjem povpraševanju se imamo zahvaliti, da so nam gospodarstveniki omogočili tako visoko rast in še to iz razloga, ker jih je vlada pustila pri miru, ker se je na koncu ukvarjala z zaposlovanjem svojih zvestih in nesposobnih kadrov, na začetku pa kako bo odvzela nezakonito mandat J.J. , kasneje je pa pod preprogo pometala 2 veliki okoljski katastrofi, upam, da jih prebivalci Vrhnike in Novega Mesta danes nagradijo. Najbolj me pa moti obnašanje prvakov strank na zastavljeno vprašanje o koaliciji z J.J. , vedejo se kot bi bil J.J. garjav pes, po krivem so ga imeli zaprtega, ko sta ga otroka najbolj potrebovala, namesto, da bi se kasneje opravičili s cmerotom na čelu, so se še norca delali iz njega, namesto, da bi bili ponosni, da lahko z njim sploh kontaktirajo. Razumel bi, da se J.J. tako obnaša do lopovskega Židana, nesposobnega cmerota ali napohanega Luka Mesca, kateremu garjavi kameradi prihajajo na obisk čez Kolpo. Migracije so postale globalni problem, v vseh državah od Francije do Švedske, kjer so si jih navlekli ni več normalnega in varnega življenja, tudi države, ki se hočejo tega rešiti Norveška, vidi, da bo ta proces izredno dolgotrajen, večja verjetnost je, da bo v teh državah prišlo do državljanskih vonj. Mi smo za enkrat še suvereni, čeprav je že zdaj stanje izredno napeto, vendar se nam na vrata zgrinjajo množice med 50.000 do 120.000, kar nas bi pa uničilo, postali bi tujci v lastni državi, za to se vam danes ponuja zadnja priložnost, da odidete na volitve in to preprečite. Ne trdim, da je J.J. brezmadežen, v danem trenutku je pa sigurno daleč najboljša rešitev za nas in našo varnost za naše družine, verjamem v ženske, da boste pametnejše od moških in jih spravile na volitve.

 • Vrhovni sodnik

  Za nas ne velja volilni molk, samo za organizatorje kampanj, zato živela desnica in SDS.
  SDS 41% + Nsi 11% + SNS 5% + SLS 4% = UV + možno, da še LMŠ prileti z 14%

  • šmentanamuha

   Js bi raje vidla v tej druščini Požarja z vsaj 8-10%

 • Vrhovni sodnik

  1 emigrant, odžene 4 penzije stran.

  • Steiermark

   Pozabil si omeniti, da razen da odžene 4 penzije stran, je bolj nevarna okužba – izogibati bi se jih bilo potrebno, kot garjavih psov…….

 • večni srb

  Bravo policija, celo leto so rabili, da so ugotovili očitno. Kaj naj zdaj, kdor je okužen, se je že pozdravil ali pa sploh ne ve, da gnije pri živem telesu, za večino to pomeni kronične probleme, ki se znajo zavleči vse do smrti. Čakalne vrste so pa od 3 mesce naprej, če se komu sploh ljubi do specialista in ima čas na dogovorjeni termin. Policaji lahko, ker se vozijo z avti, kako naj pridejo do specialistov v mestnih centrih reveži, ve samo Bog. Ne pridejo, pomeni počasi bodo okužili vse okoli sebe.
  Pri nas podeželski zdravniki pojma o pojmu nimajo, znajo samo predpisati tablete proti bolečinam in trebušni zgagi ter kremo proti gljivicam, ki so zadnji problem. Pogoste, hude migrene in prebavne motnje pa so znak, da je z organizmom nekaj zelo narobe.
  Kmetje živijo v gnoju, povsod špricajo okuženo gnojšnico, če pa živijo par metrov stran od štale. Ne, nov avdi nič ne pomaga pri dezinfekciji, nove ceste v najbolj zahojene rovte, kjer normalno življenje itak ni mogoče tudi ne, za drugo pa nimajo denarja ubogi reveži. Proti kronični zarukanosti in skrajni primitivnosti ni zdravil in jih nikoli ne bo.

  Kdor ima denar, se lahko gre celit v naša zdravilišča, ki so raje prazna kot, da bi tja sprejeli delavčke in kmete na napotnico, tam jih bi vsaj našpricali s klorom, ki dolgoročno povzroča odpoved organov, če z njim ravnajo debili. Gljivice pa le odpravi, za razliko od zanič masti, ki jih zastonj, na dodatno zdravstveno zavarovanje delijo šalabajzerji in vrači.

  V normalnih državah se dobijo antibiotiki v lekarnah, ni za vse, ker se z rabo veča odpornost bolezni in potem ne primejo na eliti.

 • večni srb

  Če vidite kje ob javnem stranišču kantico ali prazno konzervo, pojdite raje srat v grmovje, ker s tem si albanci polijejo rit potem ko se userjejo in šprica tisti razmazan, okužen drek povsod naokoli.

  • von Rhein

   Šiptarji imajo toliko denarja,da si brez razmišljanja lahko kupijo Jamnico.

   • večni srb

    Hej, ta je pa nova, seveda, mineralna voda ima mehurčke in bolje razžre drek, nisem tega prej še nikoli slišal. A od soli jih pa potem nič ne peče rit, če slučajno veš tudi to?

    • von Rhein

     To bi moral ti vedeti,Srbi ste si bližji s šiptarji.

     • Goran Hvala

      a to drgac se se vi desnaki med sabo kregate kdo je kaj? :-) ..vi ste pa res kerlci. . :-)

     • večni srb

      Ja, radi se imamo… albanski zavezniki so pa hrvati.

  • SDS

   HA HA HA

 • von Rhein

  Precej pritepencev iz Afrike in Azije je okuženih z nalezljivimi boleznimi.Nekaj časa so v državah EU to prikrivali in tajili,danes že previdno,selekcionirano dogodkov,to priznavajo.
  ZATO!! Policija naj se vsiljivcev dotika samo z “vzgojno palico” dokler ne ugotovijo,da jim je bolje tam odkoder so prišli.

  • večni srb

   Bolnika…, s palico? Adijo pamet, si ti sploh človek?

   • von Rhein

    Bolniki ne bredejo po Kolpi. Med desetimi je pet kriminalcev,ki so prej po afriških mestih kradli in ropali.

    • večni srb

     Ti že veš.

     Kaj Kolpo, celo sredozemsko morje preplavajo, če se gre za golo preživetje. Saj niso edini, Kolpa je bila včasih polna ljudi in bo zgleda spet.

 • Domus Lubus

  Nagy barátunk, Orbán Viktor olyan kerítést épít, mint Magyarországon. Ezek a piszok már nem megy Szlovéniába.

 • desmosedici

  kam smo mi prišli….???? Nemudoma pozapreti vrh slovenske vlade. To je dobeseden napad na vse nas. Da ta ciganarija sedaj misli, da bo po Sloveniji hodila, ker umazanca ahmada sprejemajo v parlament, je le državni udar, pripravljen s podkupljeno politiko. Danes se voli SDS!!!

  • JJ je izrekel na soočenju lepi besedi:
   “NEPRODUŠNO ZAPRTA”.

 • Goran Hvala

  a zdej vas ze z garjami napadajo… :-)

  • centurion

   MA GARJAV SI TI.

   • Goran Hvala

    a to je odgovoe jansevika? pa se deres se… :-)…as mal naglusen?

 • Novakec1

  Še to napište kako se zdravijo te kužne bolezni s katerimi nas napada izdajalska vlada z domačimi pripravki ker v lekarnah jih itak nimajo.

 • centurion

  Ne da so okuženi s paraziti.
  Migranti SO PARAZITI.
  Tako kot vsi levičarji.

 • RATATA

  Paraziti prinašajo parazite, pa toliko jih že imamo prisesanih!
  Ne bomo zmogli, če bo levuharska golazen odločala in jih sprejemala.
  O “stati inu obstati” se odloča na teh današnjih volitvah!
  Da bi Slovenci obstali, nikakor ne sme pokomunistična kradljiva golazen dobiti priložnost sestavljati vladno koalicijo, saj nas bodo ugonobili!

 • šmentanamuha

  Danes bo slavje gverile, zapomnite si. Najprej Janša, potem pa bo presenetil Požar.

 • šmentanamuha

  Je pa to voda na mlin lobiju, ki zahteva masovno prisilno cepljenje državljanov. Torej, vse gre po načrtu.

 • Slovenka

  Ograje.

 • Olga2345

  Vsi na volitve in zapreti meje!

 • Friderik Peršič

  No , odločite se že …ali jih je 1.600 ali 50.000 …?

  • David Hitler

   Ne 500,000 toliko jih je

 • soc

  Vsem nam je jasno, da lahko ogrozi prepričljivo zmago kontinuitete le strah ljudi pred migranti; o naraščajoči ekonomski blaginji jih filajo sistemski mediji od jutra do večera, kruha torej desnici ne gre obljubljati. In ker je to tako očigledno, so sistemski mediji to temo zaklenili globoko pod zemljo, migrantskega vala in avstrijske zapore meje 1.7. za njih ni. Novica, o kateri ne poročamo, ne obstaja, dragi bralec/poslušalec/gledalec.

  Danes se bo torej videlo, ali leta 2018 medijska blokada pri Janezu Novaku še vedno uspe kot vselej doslej. Lahko s siceršnjim le 8%-nim share-of-voice doseže desnica dobro polovico populacije in jo opozori na Apokalipso? Ali Bog še obstaja?

 • Domus Lubus

  Néha kíváncsi vagyok, hogy szinte minden szlovén média torzítja az igazságot és hazudik, csak a Nova 24 és a demokrácia maradnak igazak. Janez Janša miatt. Megalapította az SDS pártot, az egyetlen hazafias és igazságos szlovén pártot. És összegyűjtötte egy maroknyi igazlelkű, szemléletes és igazságos újságírókat, akik nem félnek feltárni az igazságot és ellenállni a mindennapos propaganda gépnek.

 • Marija

  To se nebi smelo goditi. Pri vsem bogastvu katerega imajo nakopičenega bogataši. In to je demokracija. Vsi enaki. Kje je tu Merkel,Obama in vsi ostali,kateri povzročajo to bedo ljudi. Bodo kdaj odgovarjali?

 • garfi

  OPOZORILO O ZLORABAH V VOLILNI KAMPANJI NA rtv ZA VOLITVE DANES 3. junija
  “leva” “prvorazredna politična opcija” JE UGRABILA DRŽAVNO rtvSLO že pred leti
  TAKO, DA SO LAHKO TUDI TO VOLILNO KAMPANJO ZLORABILI:
  -za neprestano pristransko navijanje za “prvorazredne” izbrance pri VSEH informativnih oddajah
  -za medijske umore, diverzije, izključevanje, absurdne napade “drugorazredne” politične opcije
  TO PODLO POČNO BORCI ZA ENAKOST IN STRPNOST IN PROTI RAZREDOM IN PROTI DISKRIMINACIJI !!!
  DANES 3. JUNIJA JE DAN UPORA PROTI “PRVORAZREDNIM”, KI V RESNICI IZKLJUČUJEJO
  IN SE CELO ZDRUŽUJEJO ZA IZKLJUČEVANJE !!!
  VSI NA VOLITVE BREZ IZGOVOROV IN VESTE KOGA JE POTREBNO PODPRETI – “drugorazredne”,ki so vresnici prva liga-kvaliteta Slovenskih Politikov
  VODA ŽE TEČE V GRLO IN SEDAJ NAM ŽE UVAŽAJO PARAZITE NA PARAZITIH

 • Silka

  Večslojni paraziti na koži, po obnašanju in po veri, so ti Allahovi vojaki. Če nebi imeli nafte bi že davno pocrkali. Ne od parazitov ampak od nedela.

 • xtc

  Nekoč smo v Evropi že poznali rešitev tovrstnih težav.

 • Dillinger

  Lahko se jih dotikate,vendar samo z dolgo in debelo palico.

 • garfi

  DANES JE DAN ZA KAZNOVANJE PROTISLOVENSKIH IN VELEIZDAJALSKIH “POLITIKOV”
  BREZ KAZNI NI DEMOKRACIJE
  VSI NA VOLITVE OPRAVITI PRAVICO IN DOLŽNOST
  SLOVENCI ŠE NIKOLI NISMO BILI TAKO OGROŽENI OD PRAVIH DOMAČIH IZDAJALCEV
  kdor ne bo šel nima pravice niti stokati kaj šele obtoževati in v zelo nevarnih razmerah delate samomor

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!