Turnškova zveza borcev znova laže, da so se dejavno vključili v proces osamosvajanja! Dokazi tistih usodnih dni kažejo na njihovo aktivno nasprotovanje!

Foto: STA

“Pri tem je pomembno pripomogla k mednarodnemu uveljavljanju samostojne Slovenije. Obenem so se člani slovenske ZZB dejavno vključili v proces osamosvajanja Slovenije in nato leta 1991 odločno podprli ter v okviru realnih možnosti tudi sodelovali v odporu proti agresiji,” so v zvezi borcev zapisali v zloženko ob lanskoletni 70. obletnici te zločinske organizacije. Toda shranjeni dokazi iz tistih usodnih dni leta 1991 pričajo o njihovem aktivnem nasprotovanju odcepitvi Slovenije od SFRJ in nastanku neodvisne slovenske države s svojimi mejami. Še več, takrat so simpatizirali in celo sodelovali z agresorsko JLA.

Nasledniki komunistične hunte znova revidirajo zgodovino v komunistični maniri – kot so to vedno počeli. Ob 70. obletnici ustanovitve lansko leto so namreč izdali zloženko o svojih “dosežkih”, ki so z vidika zgodovinskih dejstev sporni in vredni kritike.

Med številnimi dezinformacijami, ki jih v tem prispevku ne bomo komentirali, so zapisali, da je njihova organizacija pripomogla k uveljavljanju samostojne Slovenije, njihovi člani pa so se dejavno vključili v proces osamosvajanja Slovenije in nato leta 1991 celo sodelovali v odporu proti agresiji.

ZZB NOV Maribor: Za suvereno Slovenijo, ne za odcepitev
K sreči dandanes obstajajo zgodovinski viri, kjer lahko preverimo verodostojnost borčevske propagande, in ravno ti viri dokazujejo ravno nasprotno, kot trdijo Turnškovi borci. Eden takšnih je odprto pismo občinskega odbora ZZB NOV Maribor, ki je takratnemu predsedniku predsedstva Milanu Kučanu in predsedniku skupščine Francetu Bučarju poslal izraz nestrinjanja glede odcepitve Slovenije.

“Na plebiscitu smo glasovali za suvereno Slovenijo, ne za odcepitev,” so zapisali v pismu, ki so ga 24. junija 1991 objavili v Delu, kar je v nasprotju s tem, kar trdijo danes, da so oni tlakovali pot v samostojno Slovenijo.

Razkrivamo: Kako je bila zveza borcev proti osamosvojitvi 1

C. Š.

 • ZatonMesecnikov

  #Turnškova zveza borcev znova laže, da so se dejavno vključili v proces osamosvajanja!#

  Povsem razumljivo, vojaki z rdečo zvezdo na kapah iz juga, so jih leta 1945 spravili na oblast. Ni pietetno, da jih pa leta 1991 pospremijo nazaj na jug.

 • Nata

  Tile stari kekci pa so za vice, ja !!
  Dobro, da naroed naš dokaze hrani.
  Zato še pišite in pazite , da vam kaj ne ukradejo !!

  Saj so Kekci, ampak prekleto prefrigani !!

  • SIMON ROZIC

   To niso nobeni spomeničarji, ampak ogabni pleničarji!

   • Nata

    Seveda. Oni pač mislijo da so prvo, mi pa vemo, kaj so !!

 • totex39

  Dobro bi bilo vedeti kje je bil Turnšek in ostala stara garda na sliki.

  • Vera

   Skrit po moje v tujini ?

  • JANEZ GUS

   Takrat je imel kos kruha v ustih in segrel na peči.

  • SIMON ROZIC

   Kje le? Skrivali so se po svojih nakradenih brlogih!

 • Vera

  Nihče, še najmanj člani ZB nimajo nobenih zaslug, da smo samostojna država. Vojna je bila ob koncu šole in že v času dopustov, zato smo vse spremljali od 27.6. 1991 na TV in po radiu .Vseh besed, pogajanj z jugo-generali , se spominjam,kot bi bilo včeraj . Vlada oziroma ministrstvo za obrambo naj raje pregleda vse listine, kdo in kje je bil za časa 10 dnevne vojne za Slovenijo, obenem se naj izločijo vsi tisti,ki neupravičeno prejemajo ” borčevske pokojnine “, saj bi se s tem prihranilo mnogo denarja za zdravstvo , šolstvo, tudi privatno. V OŠ in v srednjih šolah naj otroke učitelji poučijo o ” pravi resnici ” iz let 1988 dalje , ne jih fülati z lažmi in zavajanji .

  • Nata

   + + + + + Drži ! Še vedno dobro pomnimo. Prav nič dementni nismo.

  • učko

   Jugo generalom danes levuharji-rdečuharji dajejo privilegirane penzione, od Aksentijevića naprej !

   • Lustrator

    Seveda, tudi oni so imeli VLOGO pri osamosvojitveni vojni. Tako kot partizani pri osvobajanju naroda. Vsakič pa zamolčijo ključno besedo: negativno.

  • samotoje

   Vse to bi bilo mogoče postoriti in izpeljati, če:
   – vlade ne bi vodil Šarec in ministrstva Erjavec;
   – če bi učitelji v resnici spoštovali svojo domovino in se zavezali k objektivnemu poučevanju.
   Bojim se, da bo treba stvari, ki jih predlagaš, in s katerimi se absolutno strinjam, izpeljati kasneje.

 • Peter

  Če dobro premislimo, pridemo do ugotovitve, da so nas eni in isti borci kar dvakrat osvobodili. Zato je povsem na mestu predlog za dvig pojnin na 2 kratnik zdajšnjih zneskov.

  • Andrej

   Ker jim dva krat nisem hvaležen za njihovo “osvoboditev” predlagam, da jim penzije prepolovimo.

 • Olga101

  Nismo pozabili solza tovarišice Lokarjeve, Milanove veleizdaje, poveličevanja zločinskih revolucionarjev in zločinskega režima, vlakov “bratstva in edinstva” in mitoloških proslav z oboroženim spremstvom od Lažgoš naprej…
  Volk dlako menja, narave nikoli! Laž je nesmrtna duša komunističnih divjakov!
  Že po drugi svetovni vojni so se želeli zločinci predstaviti kot osvoboditelji!?? Doma so lahko mešali meglo, zunaj so jih krepko spregledali, zato niso bili nikoli vabljeni v Normandijo!
  Zdaj bi se pa radi predstavljali kot osamosvojitelji?? Taki, ki rušijo ustavno ureditev Slovenije, kršijo človekove pravice, ukinjajo svobodo govora in slovenijo spreminuajo v Venezuelo?!!!! Dol s komunisti!

 • komar marko

  čudno.In sivolasi starček je na nekem govoru izjavil, ne tako dolgo nazaj, da nas bodo spet osvobodili. In lej ga hudimana, spet prihajajo iz host in padajo spomenice. LAŽGOŠE so večne.

 • komar marko

  Bil je Letnik 1930. Ves čas na pravi strani in pripovedoval kako so nas reševali od leta 41 naprej. Ko je bial osamosvojitev se je vsa familjija skrila na vikendu, da jih ni bilo mogoče vpoklicati. Po nekaj letih zatišja in preverjanja če je vse po starem, se je zopet aktiviral in začel navijati za LAŽGOŠE! Jap to so osvoboditelji. In pa seveda imel je PRAVO penzijo in poln nasvetov.

 • marker

  Tit Turnšek je bil ob koncu vojne star šest let in pol, Jože Pirjevec pa jih še ni imel pet. Taki nam solijo pamet in razlagajo partizanske borbe. Z davkoplačevalskim denarjem, ki se zapravlja za brezplodne vsakoletne proslave naj raje obnavljajo šole po državi, ki so že v slabem stanju.

  • samotoje

   Cicibani so najhujši.

 • JANEZ GUS

  To lahko ti dementni pleničarji govorijo doma svojim dementnim babam.če so še žive,ne pa nam aktivnim osamosvojiteljem.Za demenco obstaja samo eno zdravilo.Dom in privezat na posteljo.

 • Franc Šink

  Pri suverenosti je odcepitev nujna.Imeti moraš svoje meje.Dobesedno v vsem.

 • Minovak

  Ti rdeči odpadniki tulijo, kako so nemočni in ubogi…ljubi Jezus, naj raje pogledajo svoje, za lase privlečene “borčevske dodatke”, katere dobivajo še 74 let po vojni celo pravnuki rdečih klavcev, ki so stari celo samo 22 let. Da je laž vse, kar rdečkarji izjavijo, je že znano, njihov “lider” pa je o osamosvojitvi izrekel kar nekaj citatov, ki držijo za vso “borčevsko” elito. Nekaj njegovih izjav, ki podpisujejo borčevsko laž, je tukaj:
  ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

  -”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.

  • ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.

  ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.

  ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.

  ”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.

  ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.
  -”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.

  ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

 • Andrej

  Ti tipsoni so še vedno v časih “hej mašinca zagodi…”. Njih zanimajo privilegiji in prav nič drugega. Za privilegije so pripravljeni lagat do onemoglosti.

 • Antonius

  ZZB in njeni dodatkarji so bili samo za osamosvojitev in ne za odcepitev. Odcepili so se od osamosvojiteljev, odcepljenim pa zdrava kmečka pamet reč, da so to odcepljenci, oziroma skrajšano cepci.
  Drago plačujemo tale odpadek.

  • Viktorh

   Antonius, lažnivi komentator na Nova24tv oglasi se in pojasni svoje trditve o
   @LucijiUsaj

   • Antonius

    Ni potrebe, ker ste prezelen, da bi A+B skupaj sestavili.
    Užaljeni ste, ker sem vam dal vedeti, da politika in ravnanje v njej ni samo to, kar zmorete bornega vi o njej spisati. Začnite z vprašanjem, zakaj v javnost trosi pogovore, ki jih je imel z njo in ostalimi v zaupnem strankarskem krogu Janša. Preberite v Reporterju in se vprašajte, komu v korist je njen namen.
    Niti tega ne veste, kaj si stranka sme dovoliti in česa ne. Zahteva po referendumi je njen edini javni protest zoper početje vlade. Vse ostalo je pa politika z drugimi sredstvi. Kučanovi so jih tajno dogovorjeno v Mariboru uveljavili preko Twitterja. V Reporterju si preberite in se odločite med kakšne junakinje boste uvrstili vašo Lucijo Ušaj.
    Naj za konec z vami dodam še namig, morda se vam bo odprlo še kaj v glavi. Ko se je v penzijo odpravil Kučanov najstarejši poslanec, se je nad Janšo spravil z novimi obrazi. Janša je prek noči postal prestar obraz za samo stranko in politiko. Pridodajte h Kučanovim naporom še matr Ušajeve in se zamislite nad tem, kar počne. Janša brez političnega ospredja in ozadja bo Kučanovemu sodstvu predstavljal manjši problem, kot od vas v letih, ki jih živite, terja grižljaj.
    Lažnivi komentator!!! Za tole nesramnost bi vam pa ob srečanju v parku mirno zasolil eno okoli ušes.

 • antimur

  Rdečezvezdaši ne kapirajo, da pomladniki nismo proti pravemu domoljubnemu slovenskemu partizanstvu, smo samo proti revolucionarjem, ki jim je tuja zločinska ideologija pomenila več ko lasten narod in domovina.

 • FORT WORTH

  Turnsek & CKZKJ OSAMOSVOJITELJI ???!!!
  (:-DDDDDDDD
  Oni so yugokolaboranti in bunkerasi, ki so, da bi yu obstala razorozili Slovensko Teritorialno Obrambo !!!
  To so lahko le veleizdajalci !

 • pajot

  Poslušaj,Turnšek,dobro me poslušaj. Ti ne veš nič . Ti si produkt pranja možganov v osnovni šoli. Odjebi že enkrat s scene in se začni samospraševat o svojem življenju na Zemlji.

 • MižekFiga

  Satanovnik se je foirmalno izognil vsem odgovornostim ZZZZZBN, menda kot petletni kurirček. FUJ!

  • SIMON ROZIC

   ….on je bil baje krščanski komunist !??, če veste kaj je to?

   • samotoje

    Nekaj takega kot topel led.

    • SIMON ROZIC

     …odlična primerjava!

 • KAPIBARA

  A kdo ve, kje je, se dogaja z njim, ta desni brko gromovnik..??
  A je res, da je na procesu menjav plenic, v privat domu DEOS ,pri tisti vešči brez luči makaroviĆki, tam blizu obvoznice Trnovem..?? Kot častni občan Ljubljane( na stroške Ljubljane) tako se govori..??

 • DEATH TO COMMUNISM

  Sej so se pizde rdeče res vključili v proces osamosvajanja – ampak izključno zaviralno in nasprotovalno. Prekleta golazen rdečuharska! Fuj!!!

 • MižekFiga

  Turnšek je slabši kot naučeno gobezdalo!
  Koliko časa še ???

 • RATATA

  Ti lažnivi qrci vsa leta na svojih shodih in mitingih ponujajo lažni partizanski golaž! Če bi bil pravi partizanski, bi v kroniki lahko prebrali kaj o ukradeni kravi, saj se le iz ukradene krave lahko skuha partizanski golaž.

 • ZatonMesecnikov

  Včeraj je Pierazza pojasnjeval na RTV ozadje tistega italijanskega filma, ki pri nas buri duhove. O mladem dekletu, ki so jo vrgli v fojbe.

  Skrattka strnjeno v enem stavku: Ja, so jo vrgli v fojbe, ampak….

  • Amerikanc

   ….niso vedeli, da so tako globoke,..

 • Amerikanc

  Verjamem da lažnivi Qrci lahko zavajajo svoje neštete “partizanke” in svoje vnuke, bolj težko pa bojo naokoli prinesli tiste, ki se dobro spomnimo, kako so paktirali s slovenskimi YUGO oficirji, ki so nas s skupaj z Yugo armado poskušali uničiti.
  Fino bi bilo, da bi se Qrci razjasnili tudi o tem, zakaj so pustili Milanu & Co., da je tik pred osamosvojitvijo, predal naše – slovensko orožje, ki je bilo v lasti Teritorialne obrambe, sovražni – Yugo armadi.

 • šrauf

  Zveza norcev ima težavo! V Mladini je v tistem pred osamosvojitvenem obdobju izšel intervju takratnega predsednika in oznovca Boga Gorjana. V njem je med drugim dejal,da bo zveza norcev podprla osamosvojitev, če skrajšam, samo za ceno ohranitve svojih privilegijev.

  ljubezen do domovine gre skozi želodec zveze norcev press

 • Olga101

  Namesto, da tovariš Šarec klice na zagovor hrvaškega veleposlanika in slovensko veleposlanico iz Zagreba na posvet in namesto, da sklicuje SD svet za nacionalno varnost, bi bilo bolje, ko bi zaprli udbomafijca Kučana z njegovo udbomafijski kliko, ki skupaj s hrvaskimi udbaši orkestrirano s pomočjo skorumpirane POP rušijo Slovenijo!

 • zamaškar

  Tri maškare iz Ob.odbora ZB so nas prišle na položaje prepričevati, naj se ne upremo bratski JLA.Ko jih zdaj gledam na proslavah s praporji mi gre na bruhanje.

 • montyamp

  ZVEZA BANDITOV IN NORCEV

 • montyamp

  Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
  A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
  V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

  • samotoje

   Zdaj to poveš.

 • Luiggi

  Kasj se je zgodilo s komentiranjem na delo.sin in reporterjem???…Ni komentiranje vec dovoljeno,kot ze dolgo cajta ne na Mladini???.Ce je temu tako,potem ne berem vec teh cajtngov,komentiranje mi je v zabavo! Sam prasam?

 • SIMON ROZIC

  Navadni napihnjeni lažnivci pokvarjeni, banda pridobitniška!

 • pesjanar

  Kaj je res da so gošarji morali tudi poleti nosit dolge gate in jih spodaj zavezat z žnorco,baje ni onim kateri so bežali bolj počasi spodrsnilo na d…tako je d… lepo varno ostal shranjen v gatah in ni oviral zadaj bežečih.

 • Franjo Trojner

  Ja, gola resnica je, da so borci NOB pod vodstvom kumunistične partije Slovenije izvedli 150 ofenzivo in gnali agresorske vojake JLA vse do kosovske meje.
  Kučan, borci NOB in z njimi vsi fanatični komunisti so zaslužni za vzpostavitev prve samostojne, demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA, zato tudi imajo bajne borčevske penzije in priznano kopico prvilegijev. Mi veterani vojne za Slovenijo.1991 pa smo bili očitno samo statisti in nam zaslug za vojno delovanje zoper agresorsko vojsko JLA nelustriranci na oblasti ne priznajo, zato se veterane vojne za Slovenijo 1991 tudi deložira iz stanovanj, da jih je večina takoj po osamosvojitvi uzgubila službe in živijo danes v bedi tudi ni nobena skrivnost, mar ne?
  Torej še enkrat hvala, zamrznjenemu komunistu Kučanu, vsem ostalim zagrizenim komunistom na oblasti in vsem pravim osamosvojiteljem in osboboditeljem torej borcem NOB za prvo samostojno in demokratično državo vsega SLOVENSKEGA RODA, v kateri veterani vojne za Slovenijo 1991 in vsi pravi slovenski domoljubi komaj životarimo, da se komunistična elita na oblasti lahko še naprej na račun vseh nas drugorazrednih brezsramno, pogoltno in nenasitno masti.

 • pesjanar

  Na sliki se Tit prijema za denarnico verjetno si je mislil ,da ni varno sedet ob super partizanu Stanovniku,nikoli ne veš če ti ne bo kaj ukrade,med vojno kokoši in pujse sedaj pa je v modi denar…

 • Janez Kepic-Kern

  Malo oddiha od teh
  “ex KP, ZK METUZALEMOV”

  UPAM, DA BO TAKO
  KOT SEM NAPISAL, ZATO
  PONAVLJAM
  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA

 • est

  Seveda so bili zelo dejavni. Prepričevali so nas, da bomo pasli travo in še prosili , da se vrnemo v Yugo. Danes pa se hvalijo s svojimi “dosežki”. Mladino rojeno po letu 1991 lahko farbate po mili volji, Mi ki smo okusili socializem v Yugi vam tega ne verjamemo. Takrat je bila edina pametna rešitev odhod iz Yugo sr…ja. Manjkala je samo lustracija in danes nebi kolovratili naokoli in lagali.

 • Igor Kodelja

  A bi radi še eno pokojnino

 • Janez Kepic-Kern

  KAJ- DOMNEVNO – POČNEJO
  “PONOSNI NASLEDNIKI” KP, ZK SIVOLASCEV ?
  PONAVLJAM MOJ
  MISLIM DA KAR POSREČEN ZAPIS
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • FRANC3

  Komunisti lažejo že od leta 1941 dalje. Laž je rdeča nit komunizma.

 • Janez Kepic-Kern

  TISTE, KI HODITE V MURGLE,
  V MESTNI LOG ITD.
  TAM SE VAM LAHKO PRIPETI – TOLE.
  ŠALA

  NA TERAPEVTSKI MIZI
  V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
  leži en še kar šport
  a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
  URGENTNO
  SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
  KER JE PREJŠNJI VEČER
  MALONE UTONIL
  IN SE SKORAJ ZADUŠIL
  V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
  KI NISO DALEČ
  OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
  MOŽAKAR
  NA MIZI – ODPRE OČI,
  ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
  ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
  IN
  VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
  “Kje
  za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
  Moški v belem reče”
  “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
  PACIENT,
  BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
  ZATULI”
  “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
  in doda:
  “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDP.S.
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  1.DEL
  se bo nadaljevalo

 • Janez Kepic-Kern

  DRUGI DEL ŠALE
  O GRABNIH NA LJ BARJU, PRI MURGLAH,
  O VETERINI V MESTNEM LOGU ITD.
  ZANIMIVO.
  ŠALA
  2.DEL
  O ČLOVEKU
  PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
  MURGLE PRI LJ.

  VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
  “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
  LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
  PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
  pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
  k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
  BLATNI PACIENT
  reče:
  “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
  VETERINAR
  V BELEM ŠE REČE:
  “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
  Zdaj vam moram dati
  ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
  BLATNI
  pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
  in skoraj
  JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
  “A,
  a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
  VETERINAR
  flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
  A dozo sem za 4x zmanjšal”
  BLATNI PACIENT
  – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
  Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
  VETERINAR
  SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
  BLATNI
  pacient se še enkrat pokriža
  in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC 2. DELA ŠALE
  O ČLOVEŠKEM PACIENTU
  V VETERINARSKI BOLNICI

  Veterina Mestni log, LJ
  https://www.google.com/sear

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE
   TRETJI DEL ŠALE
   O VSEH,
   KI IMAJO ČUDNA POTA
   PO LJ BARJU, V MURGLE ITD
   TER O “VETERINI” V MESTNEM LOGU.
   ŠALA
   3. DEL

   NE VEČ BLATNI,
   ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
   reče
   VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
   “KONJSKI INJEKCIJI:
   ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
   šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
   PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
   SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
   Sem slabe volje – kar odšel.
   Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
   HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

   – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
   Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
   VETERINAR reče:
   ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
   NIČ VEČ
   BLATNI PACENT
   SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
   da me je rešil.
   NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
   IN V TISTO – BLATO”
   NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
   P. S.
   KONEC ŠALE
   o človeškem pacientu
   na VETERINI, Mestni log, MURGLE
   PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
   https://www.google.com/sear

 • soc

  Natanko tako, kot so delali za slovenski narod 1941-5, so zanj delali tudi v obdobju osamosvajanja. Le da so bili prvič dejavni skupaj s Srbi in Rusi zoper drugače misleče z orožjem, drugič zgolj s Srbi in z besedo ter tihim sabotiranjem. Fuj.

 • dob

  KAKO JE BILO TISTO Z REPO
  Dedek je posadil repico in zrasla je velika, prekrasna repa!
  Hotel jo je izruvati, vlekel je in vlekel repo iz zemlje – pa je ni mogel izvleči. Poklical je na pomoč še babico, babica je prijela dedka, dedek je prijel za repo, babica je vlekla dedka, dedek repo…. oba sta vlekla in vlekla….. (preskočim Prvo in Drugo svetovno vojno in grem kar direktno na osamosvojitveno leta 1991!).
  V glavnem, da ne bom predolg, na koncu muca pokliče na pomoč še miško. Miška je prijela muco, muca je prijela psička, psiček vnučko, vnučka babico, babica dedka, dedek repo, vlekli so in vlekli… pa je vsi skupaj niso mogli izvleči!

  Miška je še enkrat poskusila, tokrat z vso močjo (da je pri tem dobila revica kilo) ….pa nič!

  Potem je Repe napisal knjigo o tem, kako je milan kučan sam in brez vsake pomoči izvlekel veliko repo. To je bilo še pred osamosvojitvijo.
  Osamosvojitev je pa kučan izpeljal z mezincem, z eno roko! Kar bo vse Repe lepo opisal in pojasnil v svoji novi knjigi.

  • samotoje

   In ravno to remek delo- Božo Repe, Zbrane pravljice in pripovedke- čakam.

 • milanček

  ne mormo govoriti čez zdravi del partizanstva, čez lokalpatriote, ki so dali življenje za domovino! svinjarija so komunistični del, ki so vse to izkoristili z revolucijo in so krivi za bratomorno vojno in kasneje za množično pobijanje zavednih Slovencev! torej, zavedni Slovenci, ki so se borili proti okupatorju in kasneje proti komunistom, bi nas danes potolkli, če bi se vrnili ker dopuščamo 70let po vojni, da nas svinje iz komunističnih lažnivih golaznikov še vedno dobesedno jebejo v glavo, lažejo in nas finačno kradejo! je pa sramotno tudi med njimi samimi, da je predsednik te golazni največji gnoj, kreten z IQ regrada, ki bi moral biti 24ur pod kontrolo na psihiatriji! goilazen zafukana !

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
  ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
  =SUŽNJELASTNIŠTVO =
  =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik pa je MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
  vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
   Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
   “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

   i tako dalje do tokija =
   = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE

     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in
     pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE …
     skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

    POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
    POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
    – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
    – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
    ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
    “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
    “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
    “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
    in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
    ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
    naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
    in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
    nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
    Sledimo?
    Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
    MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
    ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
    medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
    ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
    ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
    in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     BLATENJE pojma DRŽAVA je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

     Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

     Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
     je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
     okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, lažejo, kradejo, ropajo, uničujejo …
     »on dela nje«.
     MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
     .
     DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
     oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
     DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
     kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje,
     si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

     Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
     Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:

     =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
     =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
     =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

     MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
     VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
     MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
     Za razliko od teh kreatur, pa
     ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
     resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
     .
     Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

 • Get Smart

  DRŽAVNI ZBOR Republike Slovenije je »zakonodajno telo« = ZAKONODAJALEC. Je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem bomo državljani živeli. Zakone sprejme VEČINA poslancev v DRŽAVNEM ZBORU. Če in ko je država OKUPIRANA, kot je Slovenija, in si OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti svoje lutke, »vojake revolucije«, kot jim pravi tov. Milan KUćAN, oz. »nove obraze«, kot jim pravi propagandni stroj MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, potem vam ta ZLOČINSKA banda kroji življenje. Ravnokar o vašem življenju uradno odločajo DOKAZANO lopovske lažnive lutke, ki slišijo na ime:
  lmŠARAC, SOCIALNI DEMOKRATI, DeSUS, Levica, SABratušak.
  Ta sekta zločincev še ni delala za človeka, ne dela in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE NA ČLOVEKU, izkoriščanje človeka.
  Človek se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE lahko osvobodi na dva načina:
  1. – MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske kreature zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na DOB, na IG in na ostale primerne kraje za njihovo bivanje,
  2. – greš na VOLITVE, oddaš svoj glas za LJUDI (in seveda obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker zaenkrat še vedno štejejo MURGL JUGOKOMI kreature, ki totalno okupirajo državo), nakar pa z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na DOB, IG itd., ter sprejmeš še ostale zakone, ki so v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
  Naloga osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite in osveščate še neosveščene, saj za izvedbo osvoboditve nujno rabite osveščene ljudi, seznanjene z RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNINIH uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni opcija, kot dokazujejo in celo priznavajo.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
   .
   2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   ————————————————————-
   2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
   2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
   2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
   2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
   —-
   In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
   Nič.
   Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
   = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
   – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
   – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
    – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
    Pa nižji davki,
    pa manj davkov,
    pa REALNA rast plač in pokojnin,
    pa nižji stroški,
    pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
    pa za 100 % nižje cene vinjet,
    pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    pa za 100 % nižje notarske tarife,
    pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

    Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
    In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     Onaniranje o SKRAJNIH (“ekstremističnih) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
     extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
     Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
     .
     LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
     = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
     je »rak«, ki najeda vaše telo.
     »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
     .
     Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
     .
     »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
     SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
     DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na tvojih žuljih …
     POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
     .
     Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
     .
     A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
     vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
     ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
     ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
     saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

     Pamet v glavo.

 • xtc

  Turnšek je navaden lažniv gobezdavi prevarant.
  Zakaj?
  Vsi ,ki vemo kako so nas v JNA pumpali ,da je JNA naslednica in edina NOB partizanov.
  Torej razne Kučane,Turnška je treba nabrcat v****+++ saj je jasno da so zagovorniki okupatorske SFRJ NOB-JNA golazni ne pa samostojne SLO.
  Heh.
  Debili socialistični zarukani.

 • piko8

  Borčevska GOLAZEN!
  turenšek je biv med 2vojno v PLENICAH! Danes 2019 je spet v PLENICAH!!
  Ali nam to kaj pove???

 • Janez Kepic-Kern

  No ja ?
  Potrebna je obnova politike.
  NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
  Predlagamm tole.
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGELA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”RENOVA !
  PRENOVA POLITIKE – SEVEDA – JE NUJNA !

 • Valter BraniSlav

  Brez NOB bi nas unicili Nacisti, brez Tita pa Stalin.
  VECNA SLAVA MARSALU SFRJ NESMRTNEMU JOSIPU BROZU KI SEDI NA LEVICI OCETOVI IN PREDSEDNIKUJE NA VEKE VEKOMAJ AMEN.
  TUDI PO TITU – TITOSLAV.

 • Miro Jereb

  tit turnšek ? Lažnivi querci v parlamentu….Moj bog, daj norcem pamet revežem pa denar….borcem pa polje…

 • Darth Vader

  zveza borcev je komunistična teroristična organizacija, popolnoma isti pol, kot nacisti…..to organizacijo je potrebno ukinit, vodilne pa strpat v keho, ker so kriminalci, od slehernega funkcionarja te teroristične organizacije pa je potrebno ugotoviti izvor premoženja….če je izvor premoženja nezakonit ali pa ga ne znajo pojasnit, jim je potrebno vse zaplenit, kar imajo

 • sloustava

  Naciste, fasiste in komuniste najbolj =be zgodovina! Bojijo se resnice kot hudic kriza. In prav je tako, saj narod, ki ne pozna ali ne prizna svoje zgodovine, je pohabljen narod. Nujno moramo skupaj ugotoviti, da je “primer Serpentinsek “ slovenski narod in drzavljani Slovenije se kako potreboval!!! . Razgalil se je murgelski kratkonozec, razgalil se je-izem v vsej svoji Poniglavosti!

 • garfi

  glosa Obveščevalni kombi
  Januarja 1998 so hrvaške oblasti na svojem ozemlju blizu Zavrča zalotile slovenska obveščevalca in jima zaplenile kombi s prisluškovalno opremo, vreden milijon mark. Obveščevalca so Hrvati oglobili, nato pa izpustili na prostost.
  Zaradi afere je odstopil obrambni minister Tit Turnšek-lažnivi udbaški kurc, hrvaško sodišče pa je obtožena Antona Slatinška in Branka Bezgovška leta 2000 zaradi vohunjenja obsodilo na leto dni zapora, pogojno na tri, ter na pet let prepovedi vstopa v Hrvaško. Hrvaška je ob slovensko-hrvaškem političnem vrhu leta 2001 na Otočcu Sloveniji obveščevalni kombi vrnila.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, seveda če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite še neosveščene, saj osvoboditev izpod jarma MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila opcija, ni opcija in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli vsakodnevno dokazujejo.
  Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  1. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata –MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1« in »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu in totalitarističnemu režimu, redu razredov – 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  2. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
  – pa nižji davki, pa manj davkov,
  – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
  – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
  – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
  – pa za 100 % nižje notarske tarife,
  – pa za 100 % nižja brezposelnost,
  – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
  – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
  Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
  »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  —————
  2008–2011=BORAT-Pohar SD_DeSUS_Zares_LDS_sms=dolg= 17 milijard €
  2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
  2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
  2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
  Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJ€: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.