fbpx

Tvitanje proti Janši za Pogorelca obrodilo sadove: Bil je imenovan za vršilca dolžnosti direktorja pravne službe!

Janez Pogorelec (Foto: STA)

Na predlog nekdanjega predsednika vlade Mira Cerarja je bil včeraj za vršilca dolžnosti direktorja službe za zakonodajo imenovan Janez Pogorelec. Konec prihodnjega tedna bo ta prevzel vodenje in ga opravljal vse do zaključenega postopka izbire novega direktorja, vendar pa najdlje do marca leta 2019, saj bo na aktualni vladi Marjana Šarca, da nastavi novega vodjo svoje pravne službe s polnim mandatom. Očitno je tvitanje proti zmagovalcu volitev Janezu Janši le obrodilo sadove, ne nazadnje je to edino merilo “strokovnosti” pri kadrovanju in napredovanju v tej državi, kjer ima levica vse vzvode oblasti.

Kseniji Mihovar Globokar, ki je do sedaj opravljala to delo, se je končal mandat. Glede na to, da javni natečaj za izbiro šefa pravne službe v vladi še ni zaključen, je Cerar pred imenovanjem Šarčevih ministrov predlagal, da se imenuje vršilca dolžnosti direktorja.

Janšo vidi kot edino oviro za zmago desnice na volitvah
Glede imenovanja Pogorelca je vlada navedla, da je v zakonodajni službi zaposlen od leta 1990, trenutno pa opravlja dolžnosti namestnika direktorice, bil pa je tudi že njen direktor. Pogorelec je sicer visoki izvršilni funkcionar stranke Nove Slovenije, ki se medijsko in na družbenih omrežjih ukvarja z Janšo. Seveda v negativnem kontekstu, saj širi svoje prepričanje, da je Janša edina ovira za zmago desnice na volitvah. Ni čudno, da Pogorelca zaradi njegovih izjav mnogi označujejo za “prodanega” člana NSi.

Janez Pogorelec (Foto: Facebook)

V času, ko je bila Ljudmila Novak predsednica NSi, je bil Pogorelec s strani glavnega tajnika Roberta Ilca poslan kot predstavnik NSi celo na kongres stranke SDS, Novakova je bila namreč medtem po navedbah Spletnega časopisa na romanju v Fatimo. O njegovem prihodu so stranko obvestili nekaj pred polnočjo. Pogorelec je še pred začetkom kongresa v dvorani nekdanje kmetijske šole v Mariboru zapustil prizorišče, saj mu stranka vstopa ni dovolila. Iz SDS so sporočili, da njegova udeležba ni bila mogoča zaradi prepoznega obvestila, da bo Pogorelec zastopnik stranke.

Pogorelec je konec julija na Twitterju ustvaril anketo, v kateri je ta zapisal, da “potem ko Janez Janša ni mogel sestaviti vlade in želimo imeti vlado, ostane pa le še spodnja izbira, kaj se vam zdi boljše za Slovenijo”? Kot možna je podal odgovora: Levosredinske + Levica ali Levosredinske + NSi. Začudenje je bilo tokrat večje zaradi same časovnice objave ankete – aktualni predsednik stranke Matej Tonin je namreč tedaj še drugič zaporedoma zavrnil sodelovanje v pogajanjih s Šarčevo koalicijo. Očitno Pogorelec vodi neko svojo politiko.

H. M.