fbpx

Twitter odzivi: “Oddaja bi se morala imenovati Tarča in njeno maščevanje”

Foto: Printscreen

Oddaja Tarča na javni RTV Slovenija se je spremenila iz raziskovalne oddaje v agitpropagandno, katere namen je zgolj in samo še napadati Vlado RS in podpihovati protivladne proteste. Tokratna Tarča je bila namreč posneta na temo snemanja Tarče, kot glavni gost pa se je pojavil nihče drug kot Ivan Gale z Zavoda za blagovne rezerve. Ker je minister Zdravko Počivalšek na podlagi argumentov preživel interpelacijo, Gale seveda ni izgubil priložnosti, da ga ne bi oblatil, svoje pa je pristavila še montaža izjav Počivalška. Kakorkoli, sodeč po odzivih na oddajo se zdi, da celo lastno občinstvo RTV Slovenija več ne naseda na povedano.

Kljub temu, da je znano, da se je Ivan Gale podpisal pod vrsto pogodb, so ga poskušali predstaviti kot človeka, ki je bil zaradi stresnega dela primoran oditi na bolniško, nato pa je po pregovarjanjih zbral pogum, da spregovori o domnevnih nepravilnostih.

Gale in ustvarjalci oddaje, ki so ga v studio povabili, se očitno ne morejo sprijazniti z dejstvom, da Zdravko Počivalšek ostaja gospodarski minister, slišati je bilo namreč mogoče očitek v smislu: “Njemu ni problem zavajati, lagati, obsojati,” je dejal in dodal, da naj bi Počivalšek samozavestno z lažmi nadaljeval dan za dnem. Te pa naj bi pomešal s floskulami in piarovskimi frazami.

Da v oddaji pravzaprav ni bilo nikakršne vsebine, je opazil tudi dobršen del gledalcev. Pojavila se je namreč prava poplava kritičnih komentarjev v smislu: Ali Erika več ne najde takih, ki bi trobili proti vladi, ali pa ne upa več nikogar drugega povabit, kot Galeta, da ne bi Tarča padla še bolj globoko na dno….tole je bila spet prava mizerija….”; “Ja, na Tarča so res garali. Diskreditacija Počivalška, glorifikacija Galeta. Posebno ganjen tonski tehnik je bil privilegiran, ker ga je ozvočil. Kakšna patetika! Oddaja bi se morala imenovati Tarča in njeno maščevanje. Kako prozorno!”; “Današnja Tarča je pa poskus Erike Žnidaršič in Nataše Marković da se nam predstavita za Woodwarda in Bernsteina. Izpadeta pa le kot orodji Globoke države.”; “Današnje tarče pa ne razumem. Edino napad na Počivalška, ker jim ni ratal do sedaj pa še enkrat poskušajo. Kr neki. Če bi blo vse tko kot je treba, nebi sedaj morali popravljati vtisa. Pač spušili ste Tarča…”; “Tarča bi lahko počasi spremenila ime v Večer z Ivanom.”

https://twitter.com/Roysin1234/status/1273683019979730945

Podpredsednik Državnega zbora RS Jože Tanko je glede tokratne Tarče komentiral: “Čestitke RTV Slovenija. Tarča je torpedirala samo sebe.” 

Strokovnjak za govorico telesa Edvard Kadič pa je pripomnil: Današnja Tarča je predvsem apologija ustvarjanja neke zgodbe. Brez osvetlitve tudi napak v procesu ustvarjanja, je taka oddaja predvsem betoniranje svoje plati zgodbe, saj je bilo očitno vse super, fajn in 100% resnica. Zakaj že? Kaj sledi jeseni?”

Zapisi na Twitterju kažejo, da kritik ne manjka:

https://twitter.com/SumAndreja/status/1273685639142281216

https://twitter.com/Fredom1161/status/1273741597772066817

Hana Murn