Twitter odzivi na Erjavčev polom: Cilj KUL ni bila vlada, temveč nagajanje in širjenje okužb!

Karl Erjavec (Foto: Twitter)

Druščina KUL kot kaže ni bila ustanovljena z namenom, da bi dejansko Slovenijo popeljala iz krize, temveč njeno krizo še poglablja. Mediji že več mesecev podpirajo petkove protestnike, sedaj pa se že več mesecev trudijo, da bi opozicija KUL le lahko našla primernega mandatarja. A kot kaže tudi drugi mandatar v državnem zboru ne prejema zadostno podporo v Državnem zboru in je raje iz previdnosti in sile razmer kandidaturo umaknil. Poslanci v koaliciji so prepričani, da so okužbe s koronavirusom le izgovor za izgubo podpore med poslanci.

V javnosti je odjeknila vest, da Karl Erjavec umika svojo kandidaturo za mandatarja, saj se očitno boji, da bi imel premalo glasov, kot že njegov predhodnik Jože P. Damijan. Po mnenju številnih, gre pri poskusih levice za poskuse nagajanja ravno, ko se borimo zoper epidemijo.

“Enoten cilj kaviar levice LMŠ, stranke SD in Levice nikoli ni bil nova vlada v teh kriznih razmerah, temveč zgolj nagajanje in širjenje koronavirusa po načelu: “Kolikor več okužb in mrtvih, toliko bolje za KUL”. Če bi rušenje vlade RS že uspelo, pa kaos in volitve,” je mnenja predsednik vlade Janez Janša.

 

Poslanka SDS Karmen Furman meni, da so okužbe s koronavirusom le izgovor za lastno nesposobnost in neorganiziranost znotraj lastnih vrst, s svojo škodoželjnostjo pa želijo okriviti direktorja Sove Janeza Stuška. Matjaž Nemec, stranka SD in KUL dajte priznati, da ste kapitulirali še preden se je sploh začelo,” je pozvala pobudnike Erjavca za mandatarja.

https://twitter.com/Karmen_Furman/status/1351466688756244480?s=20

Po mnenju poslanke SDS Eve Irgl vlada dela zelo dobro, a je prepričana, da so vsa njena dejanja zaradi KUL dogajanja popolnoma zasenčena. “Škoda, da v medijih ne slišimo kaj več o vsebinah, ki se kljub zahtevnim razmeram udejanjajo v dobro ljudi. Lahko pa že mesece nemoteno poslušamo česa KUL opozicija ne more,” je bila kritična Irglova.

Po mnenju državnega sekretarja pri predsedniku vlade Žana Mahniča je moral KUL vložiti nezaupnico, da so lahko tudi sami ugotovili, da niso imuni na koronavirus. “Opozicija zlomljenega loka je morala vložiti nekonstruktivno brezupnico, da so ugotovili, da imamo v Sloveniji epidemijo in da tudi sami niso imuni nanjo? Škoda, da je niso vložili že prej, bi mogoče ob grenkem spoznanju vsaj pozvali k upoštevanju ukrepov proti covidu-19,” je zapisal in še pozval Erjavca, če bo enako ravnal tudi če bi poslanci SDS morali v izolacijo.

Lucija Lotus Mlinarič je kritična do Erjavčevega ravnanja, saj tudi mandatar ne postaneš samo za en dan, drugi dan pa ne in gre za resno funkcijo. “Karl Erjavec si je “začasno premislil” o mandatarstvu. A to pomeni, da si predstavlja vlogo PV tako, da en dan si, en dan nisi, en dan si na dopustu? KUL komedija se nadaljuje…” je zapisala. 

Po mnenju predsednika SNS in poslanca Zmaga Jelinčiča pa se uspešnost vojske pokaže v sposobnostih njihovega komandanta. “Erjavec je sedaj pokazal svojo ceno in sposobnosti. Kakršen komandant, takšna vojska. Torej je tudi koalicija KUL na istem nivoju kot Erjavec,” je dejal Jelinčič.

Po mnenju raziskovalnega novinarja Bojana Požarja pa je vojna s strani KUL postala še hujša, saj so za svoj neuspeh okrivili kar direktorja Sove Janeza Stuška, ki je po mnenju Nemca namenoma okužil poslance. Hkrati je obelodanil travme določenih medijev in novinarjev, ki so navijaško promovirali projekt, čeprav zanj nikoli ni bilo dovolj podpore.

 

 

Sara Rančigaj