fbpx

Twitter odzivi na odločitev Levice: “Levica noče v vlado, ker potem ne bi mogli več prodajati svojih absurdnih bedarij …” – najbolj prizadeti v stranki Socialnih demokratov!

Foto: twitter

Svet stranke Levica je včeraj zvečer izglasoval odločitev proti vstopu v koalicijo s Šarčevo peterico. Ocenili so, da osnutek koalicijske pogodbe ni zadovoljiva osnova za vstop stranke v koalicijo, je pa zadovoljiva osnova za to, da izrečejo podporo Marjanu Šarcu kot mandatarju. Glede na odzive ljudi, večini izjava koordinatorja stranke Mesca in odločitev stranke ni jasna: “Stranka Levica bo glasovala za izvolitev vlade, ki po besedah Luke Mesca sicer namerava izvesti vrsto stvari, katerim Levica absolutno nasprotuje – priznam … jaz tega res ne razumem!” so mnogi zmedeni. Kot kažeta komentarja Mladega foruma in Dejana Levaniča, glavnega tajnika Socialnih demokratov, je poteza Levice najbolj prizadela njih. Zaradi te odločitve se politične karte lahko znova premešajo, med mogočimi scenariji sta tudi oblikovanje nove koalicije ter možnost predčasnih volitev, zato je panika v nekaterih strankah na levici povsem upravičena.

Mnogi tudi menijo, da se Levica otepa odgovornosti, saj biti v vladi pomeni veliko odgovornost, očitno pa se želijo izogniti posledicam, saj se tudi oni zavedajo, da nas čaka izjemno nestabilna vlada. Čeprav bodo v opoziciji, so vseeno pripomogli k nastanku vlade in se zato odgovornosti, kaj se bo zgodilo naprej, žal ne bodo mogli izogniti.

Čeprav se zavzemajo za socializem in so bili v preteklosti glasni s parolo “poslance na minimalce”, jim je poslanska plača vseeno zadišala in se ji niso mogli upreti: “Stranka Levica rekla ne odgovornosti, seveda pa je rekla da poslanski plači.”

https://twitter.com/dzey_89/status/1024554543315599361

https://twitter.com/nadkaku/status/1024396789452029952

A. L.