fbpx

Twitter odzivi na Šarčev govor na gradu Rajhenburg: Marjan Šarec ne vidi invazije migrantov pri belem dnevu, vidi pa neke neobstoječe naciste in fašiste!

Foto: Tamino Petelinšek na strani Urada predsednika vlade

Briga njega za Slovenijo, če ne, bi zavaroval meje … To je samo dimna bomba, da se utrdi na oblasti. Svari pred neobstoječimi grožnjami, obračuna z opozicijo, doma pa razsulo v pravosodju, zdravstvu, totalitarni mediji,” je eden od uporabnikov socialnega omrežja Twitter zapisal na Šarčev govor na srečanju izgnancev na gradu Rajhenburg, kjer je nato izkoristil priložnost še za kritiko sosednjih držav in omenil vzpon fašizma in nacizma. 

Medtem, ko na vsakodnevni ravni v Slovenijo prihajajo vedno večje gruče nezakonitih migrantov, se Marjan Šarec raje kot z varovanjem lastnih državljanov, ukvarja z iskanjem namišljenih sovražnikov. Šarec je namreč v svojem populističnem stilu srečanje izgnancev na gradu Rajhenburg izkoristil za gonjo proti sosednjim državam. “Slep je tisti, ki ne vidi, da se nacizem in fašizem spet rojevata tudi v naši soseščini. Spet se rišejo zemljevidi, spet se obujajo stare tradicije in spet se obujajo celo pozivi k popisom Slovencev v sosednji državi, da ja ne bodo imeli Slovenci preveč pravic. Tega se je potrebno zavedati in to je potrebno obsoditi.“, je ta izpostavil.

Zaradi iskanja namišljenih sovražnikov se je na družabnem omrežju Twitter usul val kritik. Komentatorji so si namreč enotni, da je več kot očitno, da premier Šarec s strašenjem o neobstoječih sovražnikih le se prikriva lastne kriminalne komunistične prakse vladanja. “Šarec, reši probleme v zdravstvu, vojski, ilegalnih migracijah, gospodarstvu, šolstvu itd… Ampak, ne. V začetku junija 2019, iščeš fašiste, naciste.. Sicer pa Orban in Salvini sta zmagovalca volitev. Katere volitve je zmagala LMŠ?,” je navedel eden izmed uporabnikom na Twitterju.

Fašistov in nacistov ni že od leta 1945, Šarcu pa se še kar prikazujejo
Zapisi uporabnikov Twitterja kažejo, da ljudi ni mogoče preslepiti z demagogijo, saj so ti nemudoma prepoznali, da je Šarec tudi tokrat, kot že nekajkrat poprej zlorabil takšne vrste srečanje za demagogijo, da bi odvrnil pozornost od domačih problemov. Na eni strani išče “fašiste”, medtem ko na drugi strani v državo neovirano spušča ilegalne migrante, ki so celo s kamenjem napadli mladoletno domačinko na Primorskem. Le kako bi Šarec komentiral dejstvo, da so na rajhenburškem gradu najprej svoje žrtve zapirali nacisti, nato pa še komunisti?  Šarec pač VEDNO omeni le tisto, kar mu ustreza pri nabiranju populističnih točk, da navzven s pomočjo mainstream medijev izpade “domoljub”.

https://twitter.com/yrennia1/status/1136961389761835010

Vidimo lahko, da so si ljudje enotni. Šarec je populist, ki mu sodeč po (ne)delovanju vlade ni mar za dobrobit Slovenk in Slovencev. Če bi mu bi bilo mar bi ta kaj storil, namesto tega pa raje hodi na srečanja, se smehlja, zbija šale in vsako priložnost izkoristi za obračun za opozicijsko SDS, ki mu gre več kot očitno najbolj v nos. Očitno boli neuspeh na volitvah in ko ti nekdo nastavi ogledalo. Kakorkoli, odvračanje od realnih problemov tako ali drugače ne bo moglo piti vode na dolgi rok.

H. M.