Twitter odzivi na Šarčevo smešno sestavljanje koalicije in ko celo Gregor Virant prizna, da je Janša tri lige nad drugimi

Foto: STA

“SMC in SAB jemljeta termin manjšinska vlada dobesedno. Predlagam 1+5. LMŠ sama v koaliciji z močno podporo od zunaj. Septembra sledi ohladitev, morda bo koristilo,” se je Marjan Šarec odzval na novico, da tudi SMC in SAB ne želita ministrstev, če bo levosredinsko koalicijo Levica podpirala (samo) iz poslanskih klopi. Med prvimi je njegov predlog komentiral zmagovalec volitev Janez Janša, ki je zapisal, da je “čas za tretji popravni izpit”, medtem ko so številni mislili, da je Šarcu njegov profil prevzel Serpentinšek. 

“A to je tvoj prvi tvit po dveh mesecih? Ti si predstavljaš vlado kot ‘Vozi Miško’ iz Ko to tamo pjeva. Ker si komik, veš, o čem pišem,” je Šarcu kot prvi odpisal analitik Božidar Novak, nato pa je sledila prava “kanonada” odzivov. Oglasil se je celo propadli politik Gregor Virant in konfuzno stanje sestavljanja koalicije komentiral z besedami: “Kot je splošno znano, že nekaj časa nisem fan JJ. Ampak, kar je res, je res: v smislu politične veščine trenutno igra tri lige nad vsemi ostalimi.”

https://twitter.com/JakaRacman007/status/1025129267640848384

C. Š.