fbpx

Pozitivni Twitter odzivi na visok obisk Pompea: Slovenija zopet na zemljevidu sveta!

Foto: Vlada RS

Zgodovinski dogodek! Slovenska vlada se spet zaveda, kje ima svoje strateške partnerje,” in “Obisk Pompea v SLO je priznanje novi uspešni politiki RS, ki nas iz pozabe vrača na zemljevid nezanemarljivih subjektov mednarodnega prava” so le eni izmed mnogih komentarjev na socialnem omrežju Twitter ob današnjem visokem obisku ameriškega sekretarja za zunanje zadeve Mikea Pompea v Sloveniji.

Nova slovenska vlada je le nekaj mesecev po prevzemu oblasti s strateško premišljeno diplomatsko politiko uspela na obisk povabiti ameriškega visokega politika, kakršnega v Sloveniji na bilateralnem obisku ni bilo že 23 let. Tokrat je v okviru evropske turneje k nam prišel Mike Pompeo, ki se je po šest ur trajajočem obisku vrnil z odličnimi občutki, saj je bil deležen toplega sprejema slovenskega zunanjega ministra Anžeta Logarja, predsednika vlade Janeza Janše in predsednika države Boruta Pahorja.

Tudi odzivi po socialnih omrežjih kažejo navdušenje nad dobro opravljenim delom slovenske politike. Večina se jih namreč še kako dobro zaveda, da so prejšnje vlade zapravljale ugled Slovenije, ko so se bratile s totalitarnimi državami in zanemarjale zavezniške države s skupnimi vrednotami. Kot kaže je Slovenija stopila v novo ero.

Sara Kovač