fbpx

Učitelji – ne dopustite, da Branimir Štrukelj iz vas dela “fah idiote”

Branimir Štrukelj (foto: STA).

Pred nekaj dnevi sem na tej spletni strani objavil prispevek z naslovom: “Štrukljev politični piknik in ne učiteljska stavka”, v katerem sem opozoril na zmedo, ki je potekala ob predmetni stavki. Učitelji so po eni strani zahtevali višje plače, o katerih odloča nihče drug kot Vlada RS (torej stranke SMC, DESUS in SD), medtem ko so ravno člani teh strank bili govorci na njej.

Človek bi pričakoval, da politiki na sindikalnem zborovanju ne bodo imeli govorov, v kolikor bi jih pa že imeli, bi bilo edino pravilno in pravično, da bi imeli to možnost opozicijski politiki. Ti bi namreč stavkajočim učiteljem lahko povedali, kako bodo oni reševali njihove stavkovne zahteve, ko bodo na oblasti. Naravnost “bedasto” pa je, da bi stavkajočim učiteljem sploh poskušali spregovoriti politiki vladajočih koalicijskih strank, ki o plačah učiteljev odločajo in proti katerim učitelji stavkajo. Tega ni nikjer na svetu, saj bi stavkajoča množica nemudoma izžvižgala takšnega govorca.

In ravno ta neverjeten dogodek se je zgodil v naši preljubi Sloveniji, učiteljem sta spregovorila Jernej Pikalo, nekdanji minister za šolstvo iz stranke SD, in aktualni poslanec stranke SMC Saša Tabaković. In seveda, pravilno ste ugotovili, učitelji so njima glasno ploskali. Zakaj že? Zato ker sta predstavnika vladajočih strank, proti katerim učitelji stavkajo? Bedasto! Pa sem si mislil, no ja, učitelji pač niso ločili, kdo je kdo, in so govornikoma pač ploskali.

Kdaj bodo učitelji spoznali namene levičarskega kapitalista Štruklja?
Toda stvar je v resnici veliko hujša, kot sem si sprva predstavljal. Pred dvema dnevoma ste lahko na TV SLO 3 spremljali oddajo “Res publica”, v kateri so poleg mene nastopili še Dragan Matić iz stranke SMC, Matjaž Nemec iz stranke SD in Jernej Vrtovec iz stranke NSi. Beseda je nanesla tudi na omenjeno učiteljsko stavko in Matjaž Nemec je jasno povedal, da so koalicijski partnerji pač dobili vabilo SVIZ – Branimirja Štruklja, da naj njihovi predstavniki nagovorijo stavkajoče učitelje. Da, prav ste prebrali, Branimir Štrukelj je torej kot govornike na učiteljsko stavko povabil predstavnike strank SMC, SD in DeSUS, torej tiste, proti katerim naj bi učitelji stavkali, saj prav te stranke sestavljajo vlado, ki neposredno odloča o plačah stavkajočih učiteljev.

Ne želim žaliti učiteljev, saj je moj prvotni poklic prav učiteljski, toda sprašujem pa se, kdaj bodo spoznali prevarantske namene Branimirja Štruklja, ki ni sindikalist, ampak prvovrstni levičarski politik, in sodeč po poročanju medijev o njegovih denarnih prihodkih, tudi kapitalist, ki iz učiteljev dela “fah idiote”!

Vinko Gorenak