fbpx

Učiteljica, ki je povabila transvestita na predavanje o transspolnosti, je Golobova politična aktivistka!

Urša Blazinšek je učiteljica na srednji zdravstveni šoli v Postojni in aktivna v Gibanju Svoboda. (Foto: FB)

Dobršen del javnosti je te dni razburila vest, da so dijaki Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna poslušali predavanje transženske Lie Bordon o transspolnosti in njenem “potovanju” skozi tranzicijo iz Janeza v Lio. Že samo dejstvo, da nekatere šole že sledijo Družinskemu zakoniku, čeprav ta še ne velja, je problematično, še bolj zaskrbljujoče pa je, da je učiteljica Urška Blazinšek, ki je Bordona povabila, povsem slučajno politična aktivistka Gibanja Svoboda. Nedopustno je, da na takšen način vsiljujejo propagando in stimulirajo dvome v mladostnikih ter posegajo v njihovo telesno in duševno nedotakljivost. Nas torej kmalu čaka odprtje oddelka znotraj UKC, kjer bodo izvajali masektomije, vaginoplastije, faloplastije in hormonske kastracije?

Odstiramo tančico neznanega. Pogovarjamo se o transspolnosti. Velik poklon in zahvala Lii Bordon, so zapisali na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna. Na svoji Facebook strani so prav tako objavili sliko dijakov s transžensko, nekoč Janezom zdaj Lio. Bordon se je dijakom zahvalil za sprejem pozornost in odkrit pogovor, odkril pa je tudi, da ga je povabila profesorica Urška Blazinšek, politična aktivistka in kandidatka Gibanja Svoboda za občinsko svetnico v Ilirski Bistrici.

Gibanje Svoboda je namreč z vladno koalicijo po hitrem postopku sprejela sporni Družinski zakonik, ki pa še ne velja, saj je na Ustavnem sodišču. Politični aktivisti, ki so hkrati tudi učitelji, kot je Blazinšek, pa si prizadevajo, da se počasi uvede spolna vzgoja LGBTQIA+, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti v vrtce in šole.

Urška Blazinšek: Foto (FB)

Aleš Primc je na Ustavno sodišče podal ustavno pritožbo za dopustitev družinskega referenduma za zaščito otrok in družin. Primc je večkrat poudaril, da omenjeni zakon presega odločbo ustavnega sodišča in posredno dovoljuje tudi indoktrinacijo v šolah. Levica si namreč želi popolni nadzor nad izobraževanjem, saj se v tem času mladi izoblikujejo. To nalogo imajo aktivisti LGBT, ki prihajajo v šole. Otrokom odvzemajo spoštovanje družinske avtoritete in pospešujejo navezovanje stikov z novo “normalnostjo”.

Transvestit je obtožil zdravstveni sistem, da zaradi dolgotrajnega procesa tranzicije mnogi naredijo samomor
Lia Bordon je predaval bodočim zdravstvenim delavcem. Po vsej verjetnosti o tranziciji, saj je večkrat že kritiziral slovenski zdravstveni sistem glede omogočanju spremenitve spola. V enem intervjuju za N1 je dejal, da je v Sloveniji velik problem, da postopek ni jasno določen, ni jasnih korakov, ki bi jim lahko posameznik sledil. “Prepuščen si odločitvam posameznih zdravnikov in strokovnjakom, ki odločajo, kako bodo ravnali, kam te bodo poslali … In to lahko traja leta.” Dodal je, da “taki primeri v Sloveniji obstajajo in nekateri v tem postopku enostavno obupajo. Poznamo tragične zgodbe, ko ljudje naredijo samomor, ker je to pretežko. Dejal je, da je med postopkom tranzicije velikokrat dobil občutek, da se kakšni koraki namenoma zavlačujejo, da se človeka namenoma pušča v nevednosti in negotovosti.

Zato bi morali biti po mojem mnenju ti postopki hitrejši in bolj strokovno podprti z jasnim redosledom, zato da si lahko človek, ki je v takšni situaciji, svoje življenje organizira, kolikor se da, in predvidi določene korake, ki jih je res ogromno,” je dejal v itervuju. S takšnimi manipulativnimi izjavami je izjemno problematično obremenjevati in prati možgane bodočim zdravstvenim delavcem, ki jih hočejo že od mladosti indoktrinirati.

Foto: FB

Na dogodek se je odzval tudi Aleš Primc, ki je opozoril mame in očete, naj bodo pozorni. “Odstiranje tančice” spreminjanja spola in spolne usmerjenosti na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna.” Bordon je sam dejal, da o svoji tranziciji govori “javno, v medijih, na družbenih omrežjih, vse v želji, da bi pot, po kateri je stopala sama, olajšala vsem tistim, ki bodo po njej še šli.” Govorila je že o tem, kako si je operirala obraz, “ker so bile moje linije izrazito moške in sem jih želela omehčati.” Na hormonske terapije še vedno hodi, kot pravi, da se prerazporedijo maščobe in da telo dobi tiste značilne ženske linije – širši boki, ožja ramena, mehkejše linije obraza”.

So pripravljeni “odstirati” tančico tudi na drugih področjih?
Tomaž Štih je na šolo poslal prošnjo, če bi sprejeli njegovo pobudo, in sicer, da bi Libertalni klub dijakom predstavil ravno tako temo, ki bi mladostnikom “odstrla” tančico. Predaval bi jim o prednostih klasičnega liberalizma, t.j. umika politike iz gospodarstva s privatizacijo, o svobodi govora in ukinitvi kategorije “sovražnega govora”. Vprašanje pa je, ali so pripravljeni mladostnikom predstaviti to temo, ki je popolnoma umaknjena iz šolskega kurikuluma in jim bo v življenju veliko bolj koristila kot predavanje o transspolnosti.

Image

Sara Kovač