Nezakonit poseg kriminalistov: NPU zahteva dokumente, ki jim ne pripadajo! Pomočnik direktorja NPU in agent za “posebne zadeve” Antolović ter njegova partnerka vročala pozive na zaslišanja kar sredi parka!

David Antolović je pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada. Zadolžen je "za posebne zadeve", pravijo poznavalci.

Uslužbenca Nacionalnega preiskovalnega urada, eden od njiju je bil pomočnik direktorja NPU David Antolović, sta sekretarki komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) Marinki Bogomil vročila vabilo za zaslišanje, saj želijo dodatna gradiva KNOVS glede nadzora vojaške Obveščevalne varnostne službe v primeru Škerbinc, kar je svojevrsten precedens, ki ga še nismo doživeli. Zadeva je tako resna, da sta ji vabilo izročila kar v parku. “Nujna izredna seja komisije, nato pa po potrebi tudi izredna seja DZ in interpelacija zoper MNZ Poklukarja,” je dogajanje komentiral prvak SDS Janez Janša.

Vas vročanje vabil na zaslišanja kar sredi parka ne spominja na nekdanje čase? Tokrat je žrtev odkritega ustrahovanja postala nič sluteča sekretarka Knovsa Marinka Bogomil, ki sta ji uslužbenca NPU vročila poziv na zaslišanje zaradi zadeve Škerbinc kar v parku pred parlamentom. Zgodba je še toliko bolj zastrašujoča, saj je bil eden izmed njiju pomočnik direktorja NPU, David Antolović. Svoje zgražanje nad takšno potezo je že izpostavil podpredsednik Knovsa in poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič, ki je nenavadno vročitev primerjal s starimi udbaškimi potezami.

Po Mahničevih besedah so organi NPU zahtevali dodatno gradivo komisije zaradi nadzora Obveščevalno vojaške službe v primeru Škerbinc. “Vsako izročanje gradiva tem režimskim aparatčikom je strel v koleno demokratičnemu nadzoru nad obveščevalnimi in varnostnimi službami,” je zapisal Mahnič na svojem Twiter računu, številni politiki pa so se prav tako odzvali. “Če te dokumente izroči DZ RS je konec s pravno državo,” je dogajanje komentiral nekdanji član Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Franc Kangler.

Prvak SDS Janez Janša pa je celo napovedal nujno izredno sejo komisije, nato pa po potrebi tudi izredna sej državnega zbora in interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja.

Spomnimo, trenutni obrambni minister in večni borec za pokojnine Karl Erjavec je v zelo sumljivih okoliščinah in povsem nezakonito razrešil poveljnika Miha Škerbinca, ker naj bi govoril neresnice o načelnici Slovenske vojske, generalmajorki Alenki Ermenc, kar pa se je tudi izkazalo za neresnično. Komisija je v svojih raziskovanjih večkrat ovrgla navedbe Erjavca, ki pa ga je zaradi političnega preživetja ubranil premier Marjan Šarec.

Kdo bo naslednji?
Kdo bo naslednja žrtev nezakonitega početja kriminalistov, se lahko vprašajo vsi tisti, ki imajo kritično mnenje o aktualni levičarski oblasti in razkrivajo nepravilnosti njenega delovanja. Spomnimo, da je David Antolović kot pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada. v preteklosti bedel nad hišnimi preiskavami v Kolektorju in pri Stojanu Petriču, lastniku Dela. V javnosti pogosto nastopa v primerih večjih preiskav t.i. velikih rib, vendar pa se nato ne spomni ali se ne sme spomniti nobenega imena. Kako bi se tudi spomnil, saj je v svoji vlogi očitno zadolžen za to, da se jih ne spomni. Antolović je bil pred trenutno funkcijo vodja oddelka za gospodarski kriminal v Celju in partner Damjane Seme, novinarke komercialne televizije POP TV.

Samo Samec

 • jan Gedli

  Saj pravne države tudi pred vročitvijo tega vabila ni bilo – že od 1945. leta ne.

 • rubec

  Antolović da je v vrhu slovenskega NPU? Zakaj pa ni v našem NPU Adžića? To da je general že umrl, ne bi smelo biti za slovenijo prav nobena ovira.

  • Novakec1

   Naslednji bo Šamir, tajni agent “brica”

   • Silos

    Zanj bi Adria opravila še zadnji let!

  • zokispoki

   KAJ JE SEDAJ NOVA 24?! KJE JE REKLAMA ZA DANASNJI SHIOD PROTI GANGSTERJU IN NJEGOVI KRIMINALNI ZDRUZBI NA MAGISTRATU ???

   • borko

    ZOKI SPOKI

    • zokispoki

     Itaq !

 • pajot

  Da nam bo bolj jasno,kje živimo,predlagam,da si spremenimo priimke. Na primer v Pahorić,Kućanić,Poklukarević,Židanić,Modorndorfović in tako naprej.
  Celo Pajot bi bil lahko Pajotović,nje…

  • janko

   Prava ideja! Samo dobra ideja je že pol uspeha.

  • rubec

   Hehe.

 • Amerikanc

  Še en Srbine, ki se fura na račun rdečih noskov. S takimi bo potrebno “urediti” kar sredi parka, drugače na bo miru v tej naši majhni deželici.

 • Karel Triler

  CGANI

 • Silos

  Ali ji je pri vročanju vabila porinil cev v hrbet namesto podpisa?

 • Andrej

  NPU obvlada svoj posel. Očitno so imeli vklopljeno sledenje telefona, da so natančno vedeli kje je.

 • črnaovca

  Kdo se je ustrašil preiskave?

 • piko8

  Rdeča golazen dviguje perje!!
  V Sloveniji je potrebno zgraditi SEŽIGALNICO NEVARNIH ODPADKOV!!

 • Skrajno Desni

  Slabo se nam piše, sami kriminalci in lopovi nas vodijo in nadzirajo Slovenija ala Venezuela.

 • Ježek Teka Teka

  Smradi levi lažejo in kradejo na vseh nivojih … to ni več država … to je komunistična greznica …

 • Skrajno Desni

  Slovenija se je osvajala da se znebimo čefurske golazni, sedaj v Sloveniji ni ene državne institucije v kateri ni na vodilnem mestu čefurska gnida.

 • samotoje

  Očiten napredek. Zdaj ti dajo vabilo, včasih pa so te kar zagrabili in adijo.

 • Mitja Mazini

  Res se nam slabo piše, itak noben ne vidi zapsrosila ampak vsi vidijo vabilo. Ampak vabila dejansko ni.

 • piko8

  Levaška GOLAZEN s Mafijskim Borrom milanom kurçanom dela na povno!!