Ujet na laži pred celo Slovenijo! Poglejte aroganten odnos ministra Pikala na nacionalni televiziji, ko je prikrival svoje delovanje in delovanje šolskega ministrstva, ki je v nasprotju z ustavo!

Foto: Printscreen

Ustavno sodišče je leta 2014 dalo jasno vedeti, da mora država izenačiti financiranje obveznega javno veljavnega programa, ki ga izvajajo državne in zasebne šole. Namesto da bi vlada Marjana Šarca odpravila sprenevedanje s strani vlade Mira Cerarja, ki je diskriminiral katoliške otroke, pa očitno namerava s pomočjo ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala s svojo “rešitvijo” delež financiranja programa še zmanjšati. “Gre za podlo dejanje. Gre za zavajanje javnosti. Gre za nadaljevanje neustavnosti na tem področju,” opozarjajo v opozicijski SDS.

Država javni program v zasebnih osnovnih šolah financira zgolj 85-odstotno, kar je protiustavno. Ministrstvo za šolstvo pa meni, da bo protiustavnost odpravilo, če bo država v celoti financirala obvezni program, medtem ko ne bo plačevala razširjenega programa. Brane Golubović iz LMŠ je glede omenjene zadeve povedal: “Minister Pikalo zagotavlja, da predlog zakona sledi odločbi ustavnega sodišča in mi mu v tem delu verjamemo.” Opozicijska SDS pa na drugi strani meni, da vlada odločbe ustavnega sodišča s tem ne spoštuje, saj pravzaprav zmanjšuje sofinanciranje zasebnih šol. Tomaž Lisec je jasno in glasno poudaril, da se s tem širi diskriminacija zasebnih šol in njihovih otrok in staršev, po drugi strani pa se pod krinko uvaja elitizem. “Gre za podlo dejanje. Gre za zavajanje javnosti. Gre za nadaljevanje neustavnosti na tem področju.”

Zasebne šole izpostavljajo, da je predlog protiustaven. Izračunali so, da bi jim država po novem financirala le še 65 odstotkov javnega programa. Pobudnik ustavne presoje Peter Gregorčič je v Odmevih poudaril, da je zakon v resnici samo reinkarnacija tako imenovanega amandmaja DeSUS, ki je padel leta 2017. “Takrat je že zakonodajno-pravna služba Državnega zbora RS povedala, da je v nasprotju z 2. členom Ustave RS. Kot sem bil informiran, je tokrat enako ministrstvu povedala služba vlade Republike Slovenije za zakonodajo, vendar je ministrstvo to preprosto spregledalo in poslalo zakon natanko tak v obravnavo in minister trdi, da ta zakon uresničuje nemogoče. Upam, da bo minister sprejel povabilo direktorjev zasebnih šol, ravnateljev, ki ga vabijo, odkar se je ta javna razprava zaključevala. Obljubil jim je, da se bo odzval konec maja, začetek junija, zaenkrat pa kljub pogostim klicem termina zanje še nima.”

Pikalo: Po OECD je naša mreža javnih šol pregosta in imamo celo preveč šol
Pikalo je očitke, da se noče odzivati povabilom na pogovore, zavrnil in dejal, da je daleč od tega, da bi zapirali komunikacijo. “Kar pa se samega predloga tiče, poglejte, tu je mogoče generalno nerazumevanje okoli celotne zadeve. Mi smo na eni strani želeli s 100-odstotnim financiranjem obveznega program tako, kot je določen v zakonu o osnovni šoli, tisti zakon, ki ni bil napaden s strani ustavnega sodišča, tam je jasno določeno, kaj je obvezni minimum izobrazbe. Ta obvezni minimum izobrazbe, ki ga država predpisuje, je in ga bomo plačali. Kar se tiče razširjenega programa, ga pa zakon o osnovnih šolah za zasebnike ne zahteva. Lahko ga imajo, ni pa zahtevan. Če nekaj ni zahtevano, potem država nima obveznosti, da to plača. Še nekaj, za vse je v Republiki Sloveniji na voljo mreža javnih šol. In vsak se lahko tja vpiše. Podatki OECD celo govorijo, da je naša mreža pregosta in da imamo celo preveč šol. Torej, če želi nekdo otroka vpisati v zasebno šolo, potem mora vedeti, da so s tem povezani določeni stroški.”

Foto: Printscreen

Gregorčič: Zelo me žalosti, da minister slabo pozna krovni zakon svojega resorja
Gregorčič se je odzval na besede Pikala in se mu zahvalil za informacije. “Izvedel sem, da se minister z nekaterimi pogovarja, z drugimi pa ne. To je tisto, kar sem opozoril ministrstvo, da pripravlja zakon, kjer bo lahko šolam dovolil financiranje po lastnem interesu. To se očitno že dogaja.” Poudaril je, da ga zelo žalosti, da minister slabo pozna krovni zakon svojega resorja. Namreč, financiranja ne ureja zakon o osnovni šoli, ampak je urejeno v zakonu o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ZOFVI, in sicer v 81. členu. Tam piše, da država mora zagotoviti sredstva za razširjeni in tudi za izbirni program. Delež teh sredstev za zasebne šole določa 86. člen ZOFVI. “Tega smo izpodbijali in sodišče je ugotovilo, da je delež teh sredstev premajhen. Torej minister nas hoče speljati na zakon o osnovni šoli, ki pa določa nekaj drugega, določa, kaj je obvezno za učenca. Zakaj pa to določa? Zato, ker ključni del, zakaj imamo dobro šolo, so cilji vzgoje in izobraževanja. Tudi ni res, da ni obvezen. Namreč, ministrstvo predpisuje, da mora šola zagotavljati cilje vzgoje in izobraževanja, če želi dobiti financiranje. Tam pa tudi pravi: možnost izbire na vseh nivojih. Oblikovanje otroka v skladu z njegovimi interesi in temu je namenjen razširjeni program.” Gregorčič zagovarja stališče, da so očitno ministri pred tem ministrom razumeli šolstvo in so ga zelo dobro postavili. “Gospod minister, prosim, ne ga sedaj degradirati.”

Pikalo je na očitke dejal, da naj bi poznal svojo zakonodajo. “Zelo natančno vem, kje je urejeno financiranje in kje je urejena vsebina o osnovni šoli. Midva zelo dobro veva, da je potrebno oba zakona brati skupaj, zato ker ni enega brez drugega. Kako boste nekaj financirali, če ne veste, kaj je treba financirati? Ti argumenti so nekoliko privlečeni za lase. Kar se tiče mojih pogovorov z direktorji: povabljeni bodo vsi.”

Foto: Printscreen

Ta zakon slabša financiranje zasebnih šol
Gregorčič je v Odmevih jasno in glasno poudaril, da ustavno sodišče pobudo sprejme izključno pod enim pogojem, in sicer, da je pričakovati v primeru ugodne rešitve izboljšanje pravnega položaja pobudnikov. Se pravi, da je lahko z ustavno odločbo skladna zgolj tista zakonska rešitev, ki pravni položaj izboljša. “Ta ga ne,” je jasen Gregorčič, ki dodaja, da ni treba prebrati vseh 50, 60 strani predloga zakona, kjer so skrili, da v resnici odločbe ne uresničujejo. “Dovolj je en stavek, tam, kjer se opredeljujejo posledice za javne finance, tam posledic ni. Ne more jih biti, ker ta zakon slabša financiranje zasebnih šol, čeprav je ustavno sodišče reklo, da bi ga moral izboljšati.”

Pikalo: “Če želi nekdo nekaj posebej, potem mogoče to zanj tudi nekaj stane.”
Pikalo je na vprašanje voditeljice Odmevov Tanje Starič, če ta predlog res slabša položaj zasebnih šol, odgovoril: “Poglejte, še enkrat. Tukaj imamo osnovni nesporazum. Za vse v Republiki Sloveniji so na voljo javne šole. Če želi nekdo nekaj posebej, potem mogoče to zanj tudi nekaj stane. Tako je tudi v vseh drugih dejavnostih. Obvezni minimum obveznega programa, kar država predpisuje, to bomo financirali.” Na to je Gregorčič odvrnil, da se strinja z ministrom. “Če želi nekdo nekaj ekstra, naj plača. To se tudi dogaja, namreč, nihče ni oporekal temu, da država ne financira investicij in investicijskega izobraževanja. Zato sedaj šole v resnici ne prejemajo 85 odstotkov, ampak zgolj 65 odstotkov. Pazite, celotnih stroškov izobraževanja, 85 odstotkov prejeme za plače, imate še investicije. Kot je sodnik Zobec zapisal v svojem ločenem mnenju, so zato zasebne šole za državo cenejše. Cenejše pa so zato, ker dejansko starši to plačamo. To breme smo brez težav prenesli nase in ga bomo tudi v prihodnje.”

Pikalo je povedal, da gre zadeva v parlament, kjer pričakuje dobro debato. “Pričakujem, da če bo zakon šel skozi, bo ta rahlo spremenjen.” Kot lahko vidimo, je minister Pikalo ves čas spretno zavajal javnost – še več, celo lagal! -, kako naj bi pospešeno iskal način, na katerega bi uresničil odločbo ustavnega sodišča glede financiranja izvajanja obveznega javno veljavnega programa v zasebnih osnovnih šolah. S tem pa smo dobili le sprenevedanje in podlo prevaro katoliških otrok, in to kljub temu, da naj bi bili po ustavi vsi enaki pred zakonom.

H. M.

 • rubec

  To teslo ima taka usteca, da v enem šusu ne spravi vase vilice špagetov, ampak barillo cuza eno po eno.

  • sodnikisozločinci

   Svedronosi drekobrbec, to je Pikalo.

  • VERZIFIKATOR

   Bartolomej Pikado

   PICADILLY CIRKUS

   Pravijo vsi znanci mu Pikado,
   s pikanjem nesrečnež plačo vleče,
   ko v pikado v prazno redno meče,
   gre za lastno mu samo naslado.

   Je Pikado vedno najbolj srečen,
   prav hinavsko če pod pas zadane,
   cirkus pri pikadu da nastane,
   saj vsak met njegov je podpovprečen.

   Se zagnal je v cirkus Picadilly,
   cirkuška v resnici ni arena,
   klavrna do skrajnosti zgolj scena,
   da se strelec ti pikada smili.

   Naš Pikado zadnji čas poudarja,
   naj zasebnih šol se ne plačuje,
   v javnih naj se strelce nove kuje,
   vse zadetke dobre zanemarja.

   Kaj potem, če v tarčo ne zadeneš,
   da le kozle streljal v smer boš isto
   in kričal potem na ves glas tisto,
   kar ukaz je, s tem streljánje skleneš.

   To je skratka slavni naš Pikado,
   ni možak za cirkus Picadilly,
   se pocestni klovn ga usmili,
   vtakne isti hip ga v norcev vlado.

   Pravi sebi Cirkus Picadilly
   šef njegov in njemu pač Pikado,
   po predstavi bosta za nagrado
   tarči razcefrani v hudi sili.

   Malce bo le treba počakati,
   da ves cirkus tarča bo pikadna,
   igra za občinstvo pa paradna,
   kdo ju more bolje posvinjati.

 • Igor Kodelja

  Tw je naša slo drago pikalce nabodalce.sram ni te bo

 • Garbage man

  LGBTP maneken……

 • JANEZ GUS

  Kdaj sem že povedal,da ta Gabrov model uničuje naše otroke in šolstvo.Nekega dne bo to DRAGO plačal.SEM100 procenten.

 • Janez Kepic-Kern

  Brez povezave
  s tem spornim – “žal” ministrom – Pikalom.
  Eno zanimivo in tudi pomembno
  vprašanje !
  Dober dan vsem skupaj ! Za gospoda DETEKTIVA – P. iz okoliša Ptuj
  imam
  eno nič kočljivo, a pomembno vprašanje,
  ki
  zna pripeljati
  do tega, da UGOTOVIMO,
  KDO
  ZARES JE BIL T.I. MARŠAL TITO !
  Ali torej – g. DETEKTIV – P.
  , ki ste
  po prednikih nemškega rodu – morda
  poznate
  ali vam zveni znano priimek WANKMUELLER !
  Ti
  WANKMUELLERJI – SO BILI NAMREČ MED VOJNAMA ZELO POMEMBNA DRUŽINA
  V OKOLIŠU – PtUJ.
  EDEN
  OD WANKMUELLERJEV – pa je bil celo glavni ZDRAVNIK – MED VOJNAMA
  V
  OKOLIŠU OZ. V MESTU – MARIBOR !
  Brata
  wankmueller sta bila namreč sošolca – domnevno pravega MARŠALA TITA !
  Resno vprašanje
  za vas je tole.TA DVA BRATA W. sta bila iz okoliša PTUJ ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • rubec

  Ta rdeči majmun ima tako ozka usta, da mora zobar ko plombira, s svedrom noter čez ušesa.

  • zokispoki

   Ali pa cez anus !

  • tohuvabohu

   To je zato, ker pred vsakim javnim nastopom požre celo limono.

  • SIMON ROZIC

   ..po moje mu vedno naredijo malo lobotomijo, da obenem prezračijo
   smrad iz njegovega “uma” !?

  • samsara

   Varianta je, da zažasno odmontira spodnjo komunistično čeljust, po potrebi tudi komunistični jezik in si tako zagorovi dostop do nje ali do zgornje komunistične čeljusti.

  • VERZIFIKATOR

   Kakšno to je vendar tekmovanje,
   vsak bi tekmoval samo z besedo,
   treba pa sanirati je bedo,
   spraviti jo v mirujoče stanje.

 • antimur

  Tako kot Pikalo in vsi kučanistični nameščenci so izdajalci slovenstva in Slovencev, za izdajo pa vemo kakšna je kazen, to vam ne uide.

 • garfi

  že po njihovih frisih se vidi, da so škodljivci
  ta lažnivi kljukec se je pojavil tudi v studiju Nova24TV
  leWiČĆarske vlade izigravajo in uničujejo vse česar se dotaknejo
  tudi lgtbP agenda in zverinjak agenda sta načrtni in namerni in gLobaLno usklajeni

 • zokispoki

  Ta cinicni, pokvarjeni cefurski komunajzarski hlapec, je sramota za celo Slovenijo ! Celo se bolj sluzast, kot je Serpentinsek !

 • frondi

  raje biti lačen, kot sit vašega janševističnega gnoja

  • rubec

   Ko bomo mi majmun na oblasti, se lahko javiš pri nas in podpišeš zahtevo, da položnice in davke še naprej plačuješ rdečemu gnoju. Ke teslo.

  • lokec

   Pa kaj delaš tukaj? Pojdi na vaše medije prav v greznico. Kaj tega, ki se ukvarja z shit om

   ni mogoče zablokirat z vaše strani. Jaz imam že veliko blokiranih. Nisi tu dobrodošel frondi, izgini.

  • maksimalno

   S katerga kupa pa ti kikirikaš.

   • SIMON ROZIC

    iz največjega LMŠ-jevega&ostali drekači iz koalicije!
    Dreka na tone, veliiiiik kup!

  • sodnikisozločinci

   Si že blokiran, pa pa…

   • radames

    Tako se dela! Tudi jaz sem ga!

  • JANEZ GUS

   Trinajst janšekov si že dobil.

 • Joško

  A je Pikalo tudi tudi produkt kumrovše univerze ali po novem FDV?

  • SIMON ROZIC

   On je najljubši, najdražji Lukšičev kader, kjer sta se oba izredno
   dobro izkazali na kraji javnih sredstev za namen OŠ programa, z
   ideološko “domovinsko vzgojo”, kar 1.4 MIO EUR , ki pa ni ugledal
   luč sveta ! Denar je bil, žal, v celoti porabljen! in se nahaja v žepih
   inovatorjev, svetovalcev , Lukšiča in PIkale. Tovarišica Lukšičeva je na
   ta račun zgradila zasebno kliniko za “hiperaktivne” otroke …Gradila je v
   Mozirju ! . Lukšič pa je morda naložil denar v LGBT? …

  • radames

   Ta se je učil pri Göringu!

 • Amerikanc

  Ubogi revež, kaj vse mora pretrpeti, skupaj s Serpentinškom, da zadovolji svoje udbomafijske šefe !

 • Olga101

  Vse se dogaja v vladi k(o)ristjana Šarca!??

  • Vera

   ” Ko-ristjan ” , ki nam z veliko žlico ( lopato ) pobira naš denar , drugo pa ne dela. Berilo lahko bere vsak, ki zna brati, toda,ni rečeno, da je pravi kristjan . ” Po njih delih, jim bo sojeno ” !

 • lokec

  Eno interpelacijo naredite še na pika polonici. Saj je že dolg cajt.

 • Ehnaton

  Šarec se izmika jasnemu stališču glede predloga Pikala, saj so mu že povedali, da bo padel na ustavnem sodišču, če bo tja sploh prišel. Sicer pa tudi ni namen karkoli spremeniti in bo tudi ta vlada mrcvarila odločitev ustavnega sodišča na katero se itak požvižga do konca mandata ter krivila za to opozicijo. Je pa bilo včerajšnje “izlaganje” partijskega komisarja Pikala na TV naravnost škandalozno od prve do zadnje besede. Ko bi bil tako udaren pred časom na POP tv, ko je njemu in direktorju zavoda za šolstvo voditelj zastavil po eno vprašanje iz siceršnje obvezne vsebine za osnovne šole. Oba sta bolščala vanj, kot tele v nova vrata. Direktor zavoda za šolstvo je celo prvič v življenju slišal za maastrichtsko pogodbo. Podenj pa je, da še kar zaseda položaj, učenci pa dobijo v šoli cvek.

  • SIMON ROZIC

   Šarec je v tej vrsti pizdek št. 1 !

  • Peter

   Šarec tega v radiu ga ga ni jemal. Kaj več pa ne ve, no.

 • Ryuk

  pikado je na tv izpadel kot majmun – neveden, lažniv in aroganten. Nič novega torej.

  • samsara

   Demonstrira skupaj s svojimi komunističnimi tovariši, kako se kupuje čas in izigrava pravo, ter zdravo pamet.

  • Den456

   Dej ne seri. Opice v živalskem vrtu precej lažje gledam, kot te zblojene leftarde.

 • učko

  Pikalo = pikolo pamet

 • SIMON ROZIC

  Pikalo je mali pizdek, Pikalo je peder….
  bi lahko zapel novo verzijo “hita” Magnifico ….

 • freedomfighter

  Zadeve s financiranjem ne bom komentiral ker mi je res popolnoma vseeno za to temo in jo prepuscam tistim ki se jih to tice…no ustavo je potrebno spostovati tu ni izgovorov… bom pa pohvalil spremembo zakonodaje ki po omogocala izkljucitev iz sole in ostale ukrepe ki bodo vsaj malo vrnili moc uciteljem in ravnateljem

  • Peter

   Če misliš, da bo zakonodaja vrnila moč učiteljem….ne vem, še nisi bil prisoten na nobenem “srečanju” staršev? Toliko pameti na enem kupu…pa vse usmerjeno v neke imaginarne probleme…učitelj ni več spoštovan poklic. Vse je ponorelo, vsak sedemletni smrkouc pozna svoje pravice…o dolžnostih se ne spomni, da je kdaj slišal….

   • freedomfighter

    Ja to se delno strinjam s tabo ampak sedaj ima ucitelj vsaj neko pravno podlago…npr. sedaj bo lahko ucitelj poslal dijaka iz razreda in se bo skliceval na zakon…isto bo pri ukorih in izkljucotvah…do sedaj ucitelj sploh ni imel nobene pravne podlage za izkljucitev ali pa da bi poslal ucenca iz razreda…sedaj bo ucitelj starsem rekel da se pac drzi zakona in da ce ne ravna tako on reskira sluzbo…mislim da s to zakonodajo zmanjsamo odgovornost ucitelja

    • Peter

     Ja, bosta pa priletela starš1 in starš 2, oba v nulo zverzirana odvetnika, ali odvetnici in bosta zjebala ubogega učitelja u nulo….
     Kar se dogaja v šolah je totalno ausglajzano…

     • freedomfighter

      Ja se strinjam ampak se vedno bo vsaj malo bolje kot.prej…slabse sploh ne.more biti

     • Peter

      Dejstvo je, da je šolstvo u riti. Profesorje smo spoštovali, ker so nas učili. Ker so svoje znanje predajali nam.
      Danes je vsak tumpek pametnejši od profesorjev (no ja, od tistih na fdv al filofaksu ki težijo z unisex skreti je verjetno res)..

 • me

  sobotko

 • Janez Kepic-Kern

  CITATNO Z INTERNETA
  navajam – poznavalca t.i. GEOPOLITIKE iz Srbije – DEJANA LUČIĆA !

  V državi SRBIJI
  je
  odnos do polpreteklega “TITOIZMA”
  in
  do same osebe ex KP; ZK ex KP, ZK diktatorja t.i. MARŠALA TITA
  čisto –
  DRUGAČEN KOT V NAŠI R: SLOVENIJI !
  Vodilni
  srbski vladni svetovale za GEOPOLITIKO in TV komementator _ Dejan LUČIĆ
  na
  srbskih TV kanalih
  s takole OSTRIMI IZRAZI IN ODKLONILNO govori – ex t.i. MAEŠALU TITU !
  “Ljudje v Sreriji,
  ki imate še pozitiven odnos do Ex MARŠALA TITA
  – NEHAJTE GA POVELIČEVATI !
  NE,
  NE POZNATE DOVOLJ DOBRO VSEGA, KAR JE NEGATIVNEGA STORIL . T.I. MARŠAL TITO !
  NI RAZLOGOV,
  ZA POVELIČENJE – EX T.I. MARŠALA TITA ! ON JE BIL – “Z L O T V O R E C”
  Osebno
  je ukazal NESODNO KOMUNISTIČNOPOLITIČNO LIKVIDIRATI
  VEČ
  STO TISOČ – SRBOV, HRVATOV IN SLOVENCEV !
  Tudi
  povojni koncentracijski
  logor
  GULAG – GOLI OTOK – ZA “PREVZGOJO” V “TITOIZEM”
  TISTIH,
  KI JIH JE ON INDOKTRINIRAL v “OBOŽEVANJE” – J,V. STALINA !”
  Geopolitik
  z močno oporo – v Srbiji – javno na TV
  reče prebivalcem Srbije:
  “NE POVELIČUJTE VEČ – MARŠALA TITA” ” ON je bil ” ZLOTVOR” ”
  Oglejte
  si sami: še mene je presenetilo zelo odklonilno,
  NEGATIVNO
  GOVORJENJE POMEMBNEGA – D. LUČIĆA O EX “TITU” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  CITATNO
  DEJAN LUČIĆ: “TITO JE BIO ZLOTVOR”

 • Janez Kepic-Kern

  CITATNO Z INTERNETA.
  IZ
  R. SRBIJE
  DEJAN LUČIĆ O T.I. MARŠALU TITU.
  https://www.youtube.com/watch?v=QKx2w0zCJ80

 • SALZ

  To je vlada SRS socialistične republike Slovenije

 • šmentanamuha

  Ojej, te posmehljive Pikalove grimase včeraj na Odmevih. To je bila prava prezentacija moči: govorite, kar hočete, mi bomo naredili po svoje, saj smo vendar SD, nasledniki komunistične partije, kučanisti in nam se ni dobro upirati.

 • Miro Jereb

  Pravi, preveč šol. Jasno…rdeči imajo radi budale ki so potem njihovi volivci. Izgnali so Pipistrela in še marsikoga…sedaj so veseli da je tiho. Verjetno bi uvedel tudi kurirčkovo pošto. Gnojnica rdeča ki je prevarala ustavo RS. Me pa žalostijo komentarji, ki so o vsem samo o šolstvu ne. Saj ni mus da mi je pikalo všeč…saj ga ne bom oženil…omožil…on ma svojo LGBT druščino ki hodi na isti skret s punčkam in fantki na FDV. Bravo Slovenija…take samostojnosti si ne zasluži.

 • JANEZ GUS

  Na vem,če je tale prasec poročen ali ima svoje lastne otroke.Po mojem ne ali so že odrasli. Želim pa ,da mu buzarantje,lejzbike oz. LGBP skupnost totalno spridi saj vnuke.

 • radames

  Tovariš Pikalo bo odpikan. In to zelo rigorozno!

 • mapu

  Majhen človek, majhna glava, majhni mož…

 • Hribouc

  Levuharsko boljševistični elitni lažnivci!

 • mginko

  Večne komunistične laži rdeče mafije za blefiranje drugorazrednih državljanov.
  Drugorazredni državljani pa ………., koliko časa še ??!!

 • xtc

  Ravno zaradi bedakov tipa Pikalo je treba šolstvo večinsko sprivatizirati in šolam ,ki izvajajo javni program-zagotoviti 100% financiranje.

 • Franjo Trojner

  Rodeča nasilna ideologija in rodeči kadri rušijo vse pred seboj, tudi USTAVO!
  Nič novega, rdečkarji počno vse tisto kar so se v ex totalitarni YU naučili! V ex YU so rdečkarji na oblasti svojemu in tujim narodom množično kršili prav vse človekove pravice in svoboščine, neuzirajoč se na prav vse, tudi takrat veljavne civilizacijske norme in pravo, isto počno tudi danes.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte voluharji…namen je pridobitev izobrazbe, ne pa socialni korektivi, kot sta jutranje in popoldansko varstvo. In tudi odločba govori o izobraževanju. Vse šole, ki že imajo potrjen program, ga bodo lahko izvajale še naprej, prav tako se nič ne spreminja za učence, ki so že vpisani v zasebne šole. Nihče od že šolajočih ne bo imel slabšega položaja, kot ga ima do zdaj. Predlagamo prehodno obdobje pred uvajanjem sprememb. Kapish?

 • Big Bird-Veliki Tič

  Zakon o osnovni šoli, ki mu pobudniki ustavne presoje ne oporekajo, je pa vseeno relevanten za zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ne predvideva financiranja razširjenega programa v zasebnih šolah, predvideva ga za javne šole. Če država predpiše obvezno šolanje, je prav, da to tudi plača. O tem govori odločba ustavnega sodišča. Kapish banda desničarska???

 • Rožle

  Nekdanja ministrica za kohezijo Alenka Smerkolj in njen vodja kabineta Igor Lakota
  sta med službenim potovanjem v New York zapravila več kot 9.000 evrov: 5.000 evrov za hotel, 900 evrov za eno od večerij,
  prenosni računalnik za 1.300 evrov pa sta naročila kar po spletu in si ga dala dostaviti v hotel…
  ***************************************************************

  To je pa tako, če je človeka sama Lakota … če si lačen si ful drugačen !!!

 • samotoje

  Ustavno sodišče leta 2014 ni dalo vedeti, ampak je izdalo ODLOČBO, iz katere izhaja, da mora vlada odpraviti neustavnost. Vse jasno. Torej vlada ne more preko te odločbe. Če bodo skušali uveljaviti svoje bedarije, bodo znova zagrešili neustavnost.
  Pikalo je celo tako nor, da na ves glas kvaka, da imajo starši na voljo kakovostne javne šole blablabla. Tip ne pozna zakonov in je še posebej škodljiv. Kar je dobro, je to, da ga bo en sam Gregorčič pohodil kot ščurka in to si tudi zasluži.

 • Janez Kepic-Kern

  LAŽ ?
  JE TUDI
  OKROG ROJSTVA Z.I. MARŠALA TITA – kakšna – LAŽ?
  ČUDNO?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

 • Drago

  Ne resen predsednik vlade, neresni ministri. Če je to resen in verodostojen minister, sem jaz sam papež Frančišek. Ta vlada, je najslabša vlada, od osamosvojitve naprej. Pri Šarcu ne drži nič, niti koalicijski dogovor. Sami odštekani klovni, kot tale minister.

  • Nata

   Žal pa izgleda, da so v zadnjem času v EU , v modi klovni vseh vrst !

 • Vlado77

  Naši komiji non stop ponavljajo, da imamo najboljši šolski sistem. Pa najboljše to in ono. Tudi pod Jugo so nas prepričevali ,da smo najbolj odprta država sveta. Nič od tega ni res. Tisti ,ki si želi najboljše izobrazbe gre v tujino v ZDA, Francijo, Veliko Britanijo- celo otroci najtrših komunistov. Naš osnovne šole pa še vedno bruhajo mitologijo NOB. Plus smo ena od držav s najmanj privat šolamo- v EU zagotovo. le državno izobraževanje ima Putin recimo pe še kak samodržec, ki ne pusti nič drugega razen nebuloz

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!