fbpx

Ujeti na delu: V napadih na Snežiča znova vpletena zakonca Kos in bošnjaški medijski plačanec Avdić, povezan z obveščevalno službo BIH!

Tjaša Slokar Kos, Avdo Avdić in Drago Kos

Drago Kos ne počiva. V največji komercialni medijski hiši v Sloveniji, POP TV, preko svoje žene in glavne urednice informativnega programa Tjaše Slokar Kos še naprej odreja medijske napade. V zadnjih mesecih je žrtev neutemeljenih medijskih diskreditacij iz Kranjčeve davčni svetovalec in strokovnjak Rok Snežič. V novih napadih na Snežiča razkrivamo vpletenost Tjaše Slokar Kos, Draga Kosa, bošnjaškega novinarja Avda Avdića in direktorja bosanske obveščevalne varnostne službe OSA Osmana Mehmedagića. Zaradi medijskega konstrukta Snežič napoveduje kazenski pregon Avdića.

Medijski aparat globoke države fascinira poslovna pot davčnega strokovnjaka Roka Snežiča v Bosni in Hercegovini. V zadnjih mesecih ga silovito diskreditirajo na največji komercialni televizijski postaji POP TV. V zadnjem napadu so Snežiča obtožili, da zaradi sodnih postopkov, ki tečejo proti njemu, nima vstopa v Bosno in Hercegovino. Na POP TV so to interpretirali z besedami, da je vpleten v številne sodne postopke. Med drugim so množično poročali, da Snežič nima več vstopa v BiH. Vendar se je izkazalo, da so afero Snežiću s skupnimi močmi konstruirali zakonca Kos, bošnjaški medijski plačanec Avdo Avdić in direktor OSE Osman Medmedagić. Slednji ima v funkciji OSE zelo pomemben privilegij, da lahko izrecno prepove komurkoli vstop v BiH. Mehmedagić je tudi znanec Draga Kosa, Kosova izbranka Tjaša Slokar Kos pa je poskrbela za medijski odmev namišljene afere v Sloveniji.

V članku so tako napisali, da je spomladi 2019 Državna agencija za preiskavo in zaščito Bosne in Hercegovine (SIPA) zaradi pranja denarja prijavila državljane Bosne in Hercegovine. Po njihovih besedah sta za vsemi posli stala prijatelja sedanjega predsednika vlade RS, Rok Snežič in Miran Vuk. Vse to pa je “razkril” novinar spletnega portala Istraga.ba Avdo Avdić. V članku je navedel kopico imen in nakazal, kako so tekle denarne poti. A po zgoraj objavljenih povezavah celotna afera ne drži vode.  Gre za še en brezuspešen poskus režiserjev tranzicijske levice, ki je aktivirala bošnjaškega novinarja Avdića.

Nekdanja partnerica Avda Avdiča, tožilka Dalida Burzić. (Foto: Dnevno.ba)

Bošnjaški novinarski plačanec Avdić popival in užival droge s tožilko Dalido Burzić
V preteklosti so bosanski mediji s slikami dokazali, da sta Avdić in direktor OSE Osman Mehmedagić sodelovala pri konstruiranju afer. V mesecu septembru 2020 so v mediju Normala.ba razkrili, da je Avdićev portal Istraga.ba le izpostava bosanske obveščevalne službe. Eno izmed sporočil, ki so jih podali bosanski javnosti se je glasilo, da ko bo kdo v Bosni in Hercegovini prijavil ali vložil kazenske ovadbe proti funkcionarjem OSE, bodo hitro pregledali nadzorne kamere. Vzrok za to dejanje je bila anonimna vložena kazenska ovadba proti direktorju OSE Mehmedagiću. Avdič pa je skonstruiral afero proti notranjemu ministru BIH Aljoši Čamparu.

Avdo Avdić na sestanku z direktorjem bosanske obveščevalne službe OSE Osmanom Mehmedagićem. (Foto: Normala.ba)

Bosanski medij Dnevno.hr je že leta 2018 razkril, da si je Avdić izmislil afero o glavni tožilki Bosne in Hercegovine Gordani Tadić. Kot je znano, je bil Avdić v dolgoletni zvezi z glavno sarajevsko tožilko Dalido Burzić in je po koncu njune zveze o njej napisal sovražni članek. Kot poročajo bosanski novinarski kolegi v Dnevno, sta bila Avdič in Burzićeva med drugim znana po popivanju v sarajevskih lokalih. Sami pa so tudi domnevali, da sta bila oba uživalca kokaina.

Avdić uporablja podobno taktiko žrtve kot novinarji v osredjih slovenskih medijih. Bošnjaški “novinar po naročilu” v družbi zelo rad razlaga, da so ga želeli posiliti in pretepsti, a se ga nihče ne bi dotaknil nikoli. Njegov karakter in način delovanja so spoznali na nacionalni televiziji BiH-a, zaradi česar so ga odpustili. Kot boste videli, je Avdić močno povezan s terorističnimi muslimanskimi celicami v Bosni in Hercegovini.

Tožilka Gordana Tadić je žrtev groženj bošnjaških političnih veljakov stranke SDA. (Foto: Ljubuski)

Državna tožilka Gordana Tadić javno priznala, da ji vplivni Bošnjaki grozijo s smrtjo! 
Novinarska podoba Avdiča ni nedolžna kot jo radi prikazujejo v slovenskih dominantnih medijih pod vplivom tranzcijske levice. Na spletu je resnico razkril slovenski poznavalec razmer na Balkanu Darko Mršič, ki je mimogrede nekdanji član SD. Prav Tanja Fajon je bila ena izmed prvih slovenskih politikov, ki so delili in komentirali nepreverjeno zgodbo na socialnih omrežjih.

V čivku je zapisala, da je Avdić razkril molk državne tožilke Gordane Tadić ob razkrivanju zločinske prevare “sodelavcev Janeza Janše-prebivalcev Banjaluke, ki so sodelovali v mreži pralcev denarja Mirana Vuka in Roka Snežiča.” V preteklosti smo v našem mediju večkrat poročali o kritičnih odzivih srbskih medijih, ki so razkrili dvolično naravo Fajonove. Na njen čivk ji je čistega vina nalil Mršič. “Kako gresta z roko v roki Tanja Fajon in bošnjaška kriminalna SDA? Sodelavec muslimanskih paraobveščevalcev pripravi članek, ki za potrebe SDA ruši tožilko G. Tadić (ki se boji za svoje življenje v BiH),” zapiše Mršić.

Mršič obelodani modus operandi Avdića, da z večino zgodb uničuje ugled tožilstva v BiH in glavne tožilke Gordano Tadić. V ozadju so interesi vplivnih Bošnjakov, da bi prevzeli kontrolo nad pravosodjem v BiH. Avdić je osrednji medijski odvetnik in branitelj bošnjaških kriminalnih dejanj v BiH. Prav tožilstvo pod vodstvom Gordane Tadić sestavlja obtožnice za vojne zločine Mudžahedinov, lažne diplome vplivnih bošnjaških politikov in afero Zlata malina. Glede na to, da medijske sluge globoke države radi očitajo alternativnim medijem, da se obregnejo ob nacionalno poreklo javnih oseb, bi morali isto vprašanje zastaviti Avdiću.

Po besedah Mrščiča je eden izmed vzrokov za medijsko blatenje tožilke Tadićeve, da je hrvaškega porekla. Prav Tadićeva je zadnja prepreka, da bi kontrolo nad bosanskem pravosodjem imeli Bošnjaki. Avdić je v preteklosti imel eno od osrednjih vlog v aferi “Mehanik Davor” in “Selefije”, zaradi česar je bil zaslišan na tožilstvu v Bosni in Hercegovini leta 2019.

Poznavalec razmer na Balkanu izpostavlja, da je Tadićeva javno povedala, da se ne počuti varno zaradi političnih groženj bošnjaške stranke SDA. Prav s to stranko je močno povezan Avdić. Situacija je v Bosni zelo resna, saj je pred kratkim odstopil predsednik Višjega sodniškega tožilskega sveta (VSTV) Milan Tegeltija. Ta je izjavil, da si ne želi končati kot Jozo Leutar. Na Leutarja so namreč marca 1999 izvedli atentat, ker je pričel s preiskovanjem mudžahedinskih zločinov.

Znanec Draga Kosa in medijska zveza Avdića, direktor Bosanske obveščevalne službe OSA, Osman Mehmedagić. (Foto: Banjalukain.com)

Interpol za Avdićem razpisal mednarodno tiralico
Rok Snežič je v preteklosti že večkrat dokazal, da za bombastičnimi članki 24ur o njegovem poslovnem omrežju iz Bosne in Hercegovine ni ničesar vznemirljivega, kot bi oni želeli prikazati.  Snežič v Bosni in Hercegovini posluje že zadnjih šestnajst let in ni bil nikoli udeležen v nobenem sodnem postopku. Zato mu je jasno, da ga želijo slovenski mediji, naklonjeni centrom moči, medijsko uničiti. V preteklosti je Snežič zaradi blatenja iz strani Avdića vložil dve tožbi. Avdić se ni nikoli udeležil nobenega sojenja, zato je za njim Interpol razpisal mednarodno tiralico.

Drago Kos in njegova druščina ne izbira sredstev v boju proti Snežiču. Zaradi politično motiviranega izgona iz Bosne Snežič nima stikov s svojim otrokom. Kot nam pove Snežič, so bosanske oblasti kršile 8. člen Evropske konvencije za človekove pravice. Člen pojasnjuje in govori o stiku z otroci. Snežiču bi lahko bil odvzet stik z otroci, če bi bil obsojen ali bi prestajal zaporno kazen. A Snežič v BiH ni bil nikoli obsojen ali kakorkoli vpleten v kazenskih postopkih.

Kljub burni preteklosti Rok Snežič zagotavlja in zatrjuje, da dela po zakonodaji in pravilih, ki veljajo v Bosni in Hercegovini. Zaveda se, da je le šahovska figura na šahovnici centrov moči bivšega režima, da bi ga odstranili – z višjim ciljem – da bi škodovali predsedniku vlade Janezu Janši.

Luka Perš