“Umetnik” in kandidat Levice Janez Janša kazensko ovaden, ker je uničil hrvaško zastavo – ko pa je Simona Semenič uničila slovensko zastavo, je dobila celo nagrado Prešernovega sklada!

Foto: YouTube/Facebook

Provokativen umetnik Janez Janša, ki se je leta 2007 imenoval Emil Hrvatin, je bil ovaden potem, ko je na performansu na festivalu Zoom v Reki gledalce povabil k rezanju hrvaške državne zastave. Komentirali bi lahko, da je to povsem normalno, saj gre za zlorabo državne zastave, a žal to ne velja tudi pri nas. Pri nas je namreč v imenu umetnosti dovoljeno vse, še več, za nagrado se dobi celo Prešernovo nagrado. 

Hrvaški umetnik Krešo Mustać je proti Hrvatinu (ki kandidira za poslanca Levice) in proti gostitelju njegove predstave Življenje, Muzeju moderne in sodobne umetnosti, vložil kazensko ovadbo, ter tudi proti društvu Drugo more, ki je nastopilo kot organizator festivala Zoom. Pojasnil je, da je v omenjenem primeru iz leta 2010 prišlo do storitve kaznivega dejanja žalitve ugleda Republike Hrvaške, saj so z rezanjem zastave v javnosti osmešili in podcenili uradno državno zastavo, ob tem pa je ogorčeno dodal, da je globoko užaljen, saj je predstava blatila državo kot tudi državljane in veterane.

Ob tem je Mustać komentiral, da če je izvedba kaznivega dejanja umetnost, je umetnost tudi kazenska prijava. Med drugim je – poleg kritike reškega župana Vojka Obersnela, ki je predstavo pasivno gledal -, poudaril, da bi bila lahko umetnost tudi, če bi se odpravil na ulico s pištolo v rokah in nekoga ubil.

Če na sosednjem Hrvaškem ob uničenju zastave zaznavajo ogorčenje, pa je pri nas vse drugače, čeprav je po slovenski zakonodaji to kaznivo. Poročali smo že o primeru Simone Semenič, ki se razglaša za dramatičarko, dramaturginjo, režiserko in performerko. Semeničeva, ki je večkratna dobitnica nagrade Slavka Gruma za najboljše dramsko besedilo,  se na spletnem portalu slovenskega gledališča med drugim hvali tudi s tem, da je sodelovala z Janezom Janšo, a seveda pri tem nima v mislih prvaka SDS, temveč režiserja, rojenega leta 1964 v hrvaški Reki.

Ko si je glavo obrila pop princeska Britney Spears, so v njeni potezi prepoznali krik na pomoč in jo napadali, naj si poišče psihiatrično pomoč. Kako pa razumete obrito glavo slovenske “performerke”? (Foto: STA)

Za norčevanje iz slovenskih simbolov Prešernova nagrada
Sporna fotografija Semeničeve, na kateri je ta ovita v slovensko zastavo in je iz nje izrezan grb, prikazuje norčevanje iz slovenskih nacionalnih simbolov. 15. člen zakona o varstvu javnega reda in miru navaja, da je za tistega, ki “namenoma zažge ali kako drugače poškoduje ali uniči zastavo ali grb Republike Slovenije, zastavo Evropske unije ali zastavo druge države”, zagrožena denarna kazen. Prav tako je zagrožena denarna kazen tudi za fizično osebo, “če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo, ki so poškodovani ali po zunanjosti neprimerni za uporabo” (zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi). Iz navedenega je več kot očitno, da gre za nezakonito dejanje in zato takšne vrste “umetniški navdih” nikakor ne sme biti dovoljen. Očitno pa se za to pri nas dobi celo nagrado Prešernovega sklada, ki predstavlja najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti v Republiki Sloveniji. Adijo, pamet.

N. Ž.

 • SIMON ROZIC

  Kako pa naj levaki vedo, kdo je France Prešeren !? Če ni član ZZZB , SD , Levice
  ali bebavega Desusa , potem ni ta pravi in ga lahko žalimo kolikor hočemo, a ne?
  Vprašajte opankarja in ostale stalinistične rusofilske zmazke, ali imam prav ali ne?

  • Vera

   Zgoraj omenjeni vedo za Prešerna samo takrat, ko je ob njegovi smrti ( namesto ob obletnici rojstva ) proslava v Cankarjevem domu , kjer se na koncu na veliko pije in je za naš davkoplačevalski denar . Res je , da o Prešernu nimajo niti pojma , sploh pa ne ” umetniki “, ki to niso . Kako lahko dobi nagrado oseba , ki žali slovenski simbol ” zastavo ” in druga , ki je dojila psa ? ? ? Sramota . Ta ” umetnik ” Janša iz Hrvaške , pa naj le dobi veliko kazen, saj Hrvati dajo več za svojo domovino in za svoje praznike , kot LGTB-jevci iz Slovenije .

 • sprehajalec

  #Provokativen umetnik Janez Janša, ki se je leta 2007 imenoval
  Emil Hrvatin, je bil ovaden potem, ko je na performansu na festivalu
  Zoom v Reki gledalce povabil k rezanju hrvaške državne zastave.#

  kako lahko v življenju padeš tako nizko, da se greš provokativno preimenovati. S ciljem performansa.

  Imel je srečo, da je z rezanjem hrvaške zastave odnesel celo glavo. Glup je ko točak. kaj je mislil, da je to pri nas ali kaj? 10 let prej so ljudje za to zastavo umirali.

  Tragedija je, da je tale scena na zahodu neka marginalna marginala. Pri nas je pa tekom zgodovinskih okoliščin in sfuzlanega družbenega razvoja uradna državna umetnost. Z ogromnim vplivom na vladajoče marionete, saj nimajo toliko jajc, kot stajih imela tista dva otroka v Andersenovih cesarjevih novih oblačilih. pa bi sterali tole performans bando, ki ima celo Slovenijo za bedake. Proslava protiimperialistične fronte letos je bil zopet nek sfuzlan performans, brez katerega se očitno ne da. neka simbolika, ki jo zastopi samo sestavljalec v zmešani glavi, ostali se pa delajo da jo razumejo.

  bedniki. En performans, pa celo leto fino živiš pa praskaš jajca.

  • Steiermark

   Hrvati, so doma, opravili s to parazitarsko antihrvaško drhaljo, pri nas pa še vedno upravljajo z nami in našimi življenji in to ravno tisti, ki so se vedno in se še borijo proti svobodni in samostojni Sloveniji, tisti, ki so se pritepli v Slovenijo in imajo v glavi samo jugosrbsko-titoistično sovraštvo do nas! Ne norčujejo se samo iz naših simbolov ampak so nas zasužnjili tudi vnaprej, za več generacij potomcev, medtem ko nas ropajo in prisijujejo oz. nalagajo plačevanje in pokrivanje njihovega roparskega izkupička, nam – samo NLB 4,5 miliarde, kje so pa vse ostale miliarde, ki jih te pokvečene jugosfukatorsko rusofilske “vlade” nam nalagajo! Ali bomo res morali čakati na državljansko vojno, ko bomo imeli priložnost, dokončno obračunati z jugookupatorskimi sfukatorji in njihovimi potomci ali pa bo Slovence “srečal ponos in zdrava pamet”, in tako bodo 3. junija odločili, da nam ološ z rdečo jugozvezdo nemore več vladati in nas uničevati!

 • Jovo Jamnica

  Ja pa ki ste bli sektaši takrat, 2007, ko so ovi modeli Janšo pikali?? Janša je takrat sedo na tronu. Pa ova Semenička… ovi kao performans je nardila leta 2009. Sektaši, magari takrat v opoziciji, pa spet nič. Kaki Gorenak bi lahko fsaj ovadbo spiso…

  • RATATA

   Jovo, šparali so za napad v letu 2018.

   • Jovo Jamnica

    SITNO!!! LOL

  • Soave

   + + + + + + +

 • Franc Šink

  Ali sedaj s perfomansi napadajo predsednika SDS (da ne bo pomote kdo je kdo).da človek ponori!

  • sprehajalec

   Ja, levičarji streljajo z vsemi kanoni. Tudi z t.i. umetnostjo.

   V svoji državljanski vojni proti delu slovenskega naroda.

   • Jovo Jamnica

    Ki pa te je municija preostalega dela Slovencof???

    • sprehajalec

     lažje je streljati z gradu na tiste spodaj Jovice, kot obratno….

     • Jovo Jamnica

      Nebo držalo. Z Lublanskega grada niso met vojno za emancipacijo Slovenije sklajbali dobenga jugo eroplana. Dokler pa so bli pa na tleh, pa kuj dva…

     • sprehajalec

      Lažje je sestreliti helikopter, kot avion Jovice….

     • Jovo Jamnica

      Eroplan ni eksplicitna letalna naprava…

 • župnik cefizelj

  ivan janša si s slovensko zastavo briše rit. v kuhinji nad mizo se pa lesketa rdeča zvezda in razpelo v spomin romanju po poteh avnoja. za ivana janšo je prijedorski pamuk fabrik po naročilu izdelal plenice v barvi slovenske trobojnice, da se kot pravemu domoljubu tudi drek zdi državniški.

  • sprehajalec

   kaj ti za seboj kdaj prebereš, kaj si napisal? je neka simbolika v tvojih pisarijah, ki jih nihče razen tebe ne razume? Kot performansi?

   • macon

    Analna faza otročkov in motenčkov, rad pač beza po lastnem dreku in mu je to v posebni užitek.

  • Soave

   En drek kar naprej naklada. . . . o dreku !!

 • Janez

  Tudi jaz bom volil Janeza Janšo ne pa kretena Jajota.

  • alojz

   Kreteni pač volijo svoje. Tu ni kaj dodati.

   • Soave

    + + + + +

  • pajot

   daj bog,da se ti rodi sin z jajčjo glavo. in še debilen po vrhu.

   • Jan Kovalski

    Jajce nima glave.

 • Jovo Jamnica

  ROTFL

  —————-

  “Umetnik in režiser” Janez Janša, ki se je do leta 2007 imenoval Emil Hrvatin, je bil rojen v Matuljih na Hrvaškem in ima tudi hrvaško državljanstvo. Nedavno je zahteval, da bi mu tudi v sosednji državi uradno spremenil ime v Janez Janša, a so na matičnem uradu v Opatiji preimenovali napačnega Emila Hrvatina! Tako se je Janez Janša oz. Emil Hrvatin, ki se je želel izogniti morebitnim nevšečnostim zaradi dvojne identitete na Hrvaškem, znašel v
  bizarni situaciji, piše danes reški časnik Novi list. Pojasnjuje, da je na svoj ljubljanski naslov, na katerem je prijavljen, prejel odgovor opatijskega matičnega urada, v katerem piše, da je ime Emil Hrvatin spremenjeno v Janez Janša. A ko je prebral odločitev, je ugotovil, da imena niso spremenili njemu temveč drugemu Emilu Hrvatinu, saj se razen imena in priimka podatki niso ujemali z njegovimi. Drugi Emil Hrvatin iz Hrvaške verjetno niti ne ve, da so ga preimenovali v Janeza Janšo. Poskusi, da bi Janez Janša Emila Hrvatina
  iz Hrvaške obvestil o napaki matičnega urada, niso bili uspešni. Ljubljančan je o vsem obvestil tudi matični urad v Opatiji, kjer so obljubili, da bodo napako popravili. Hrvatin iz Ljubljane je spremenil ime v Janez Janša iz umetniških pobud s še dvema kolegoma, Žigo Karižem in Davide Grassijem. Med drugim so pripravili gledališko predstavo, ki je obravnavala spremembo imena in morebitne posledice. Zahvaljujoč opatijskim birokratom lahko spišejo novo nadaljevanje predstave, v kateri bo nastopil tudi četrti Janez Janša, sklene Novi list.

  • ivan šantl

   Ha ha ha………..ha.

 • Borut Stari

  Za uničenje državnih simbolov: zastava, grb, denar, objekti spomeniki i.t.n. je v SFRJ za daljši čas sledil ukrep adijo sonce. Država je ščitila svoje simbole z ukrepom odvzema prostosti.

 • RATATA

  Franknštajnka fukjena elgebitovska komunajzrska!

 • stajerc5

  Se en mesec ali dva pa se bodo zacele “igre bratsva i jedinstva”, mamico vam nabijem yugivicko!!!

 • Filip Hubat

  Ima srečo, da ga ni kakšen hrvaški “umetnik” zavil (ala strunjanski križ) in zažgal.

 • Matej Ulec

  Volit našega Janeza Janšo in ne tega umetnika…

 • šmentanamuha

  Ta levičarska govna je treba postavit na svoje mesto – pred sodišče injih poimenovati s pravo besedo – izdajalska govna. Kazensko ovadit je potrebno tudi komisijo, ki je taki osebi, ki reže slovensko zastavo in osebi, ki ki doji pse in se z njimi onegavi, podelila najvišje kulturno priznanje države Slovenije. To je nočevanje tako iz slovenskega državnega simbola kot tudi iz slovenske kulture. To je pravi nivo levičarjev: sramotenje in uničevanje države, domovine in naroda. Moram priznati, da ne glede na spore, ki jih imamo s hrvati, le-te vedno bolj spoštujem.

 • Morala

  V imenu človekovih pravic in demokracije si mnogi predstavljajo, da jim je vse dovoljeno, vendar mislim, da bi morala tudi tukaj obstajati nekakšna meja!!! Z spoštovanjem do državnih simbolov, pokažeš kako spoštuješ samega sebe!

  • večni srb

   Kaj pa simbolični jezik, nekako je treba opisati neko dogajanje, mogoče lahko uporabimo simbol o simbolu.

 • macon

  Ko se lahko poserješ na vse, ostane NIČ. Ljudje rabimo določene meje pa naj bo to bog ali državni simboli. Politiki niso dedni fevdalni gospodarji, torej ne morejo biti nedotakljivi, prav tako ne cerkveni gospodje, ker je bila nedotakljivost obojih presežena že pred časom.

  Prav zanima me, kakega odziva bi bil deležen nekdo, ki bi rezal in zažigal jugoslovanske zastave z zvezdo. Po mojem bi ga levičarji obtožili nestrpnosti in fašizma, medtem, ko slovenski smejo početi, kar se jim zahoče.

  Slovenija je nedržava, ker jo je udbomafija pohabila v temeljih, v etiki in vrednotah.

  • večni srb

   Ali obstaja meja tudi tam, kjer se vse neprestano premika in spreminja?
   Ideološke meje niso nekaj materialnega, tudi jugoslovansko zastavo je bilo mogoče mutalirati šele, ko se je država spremenila v ničvreden kos blaga.

 • vinko

  kaj so to neki wannabe Janše? sodobna umetnost, đizs, totalni luzerji z levice

 • Steiermark

  To se pa ja ni za čuditi, saj je vendar pri nas Slovenija “nezaželjena”, z nami pa upravljajo tisti, ki so se proti samostojni in svobodni Sloveniji borili, z vsemi sredstvi, in katerih najintimneša misel nikoli ni bila samostojna in svobodna Slovenija!

 • večni srb

  Hm, umetniki razmišljajo drugače, bolj umetniško.
  Iz stališča kreativnega uma, zastava še vedno obstaja, le da je spremenila umetniško formo in se je transformirala skupaj s subjektom, torej z metamorfozo Janše, ki sploh ni bi Janša ampak je zgolj surogat druge nadrealistične forme.
  Treba je razumeti cel koncept in opazovati predstavo kot celoto,potem je slehernemu gledalcu jasno, da ni moglo priti do uničenja političnega simbola, če je v umu gledalcev ta simbol še kako cel, živ in zdrav.

  Ne razumete, saj vem, da ne, ker to je umetnost in deluje bolj subtilno, trka na razumno interpretacijo arhaičnih dogodkov, ki so dislocirani od posameznikovega kognitivnega polja. Zastava je OK, Janša je OK, vsi so OK, v glavnem.

 • herman

  Tale vaš Janez Janša je pa res čuden patron! Še včeraj je bil dosmrtni ljubljeni vodja SDS, zdaj bo pa kandidiral za Levico. Pa še lasuljo si je umislil.A ga ne bi malo poslali na pregled?

  • pajot

   ti se kar zajebavaj…tudi tvoj čas bo prišel….

  • večni srb

   Če bi bil pameten in resen kandidat, bi se pridružil SDS in postal Janša na kvadrat.

   • večni srb

    Janša x Janša = Janša na kvadrat

    • Jovo Jamnica

     en glas x en glas = en glas…

     • večni srb

      Kaj pa (x) x (x) = x glasov?

     • Jovo Jamnica

      Če je x=1, sledi 1 glasov

     • večni srb

      Ja, ampak tega ne moremo vedeti dokler ne vidimo rezultata.

   • opazovalec

    Presneto, saj je bil včlanjen, pravzaprav so bili včlanjeni v SDS vsi trije JJ. Pa iz nznanih razlogov ni bilo s strani stranke nekega razumevanja za umetnost. Sicer pa ta pravi Jnez Janša sploh ni Janez. Njegovo ime je IVAN Janša. Tolko bi pa že lahko vedeli. Ampak kot ta prav komunist, si je nadel partizansko ime Janez.

  • šmentanamuha

   Si lahko še bolj prozoren?

 • Ivan Tomaslavic

  Hello my amazing friends but true.

  For all your loan and investment requests, I advise you to go to Mr. Ivan Tomaslavic. Get a loan with this Mr. Ivan Tomaslavic from € 5,000 to € 10,000,000 in less than 72 hours after having followed all the steps to the letter. Serious offer and very reliable with more security. If you are interested contact this gentleman. please contact me by: mail: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

 • večni srb

  Mogoče pa sploh ni šlo za noben umetniški performans ampak so jihadisti hoteli pokazati kako bodo sfukali Janšo,uničevanje zastave pa je bila napoved za zasedbo Pirana in zaselkov ob meji.

  • Ferdo

   Srbska posla.

 • večni srb

  Zakaj bi si hrvat premenil ime v Janez Janša, ali je bila na Hrvaškem napadena Slovenija?

 • Ivan Tomaslavic

  financiranje in naložbe

  Pozdravljeni, jaz sem poslovnež slovenskega porekla, a prebivam v Burkini Faso. Strinjam se, da vam pomagam z zneskom od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let se obrnite na mene po: mail: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

  • luckyss

   Vsekakor si izbral pravo stran za svoje ponudbe…bolj butastih ovc ne boš našel…

   • Schemva Miro

    To pomeni,da se tudi ti prištevaš med te butaste ovce.

  • Striker

   Kaj pa če to objaviš še v Večeru, Primorskih novicah, Delu in Dnevniku. Bo še več interesentov za “Catch the cash”. A ja, pa ime zamenjaj v Dolinar, ali pa Gorjanc, ali pa Novak ali pa kaj slovenskega, ta je preveč “prekokolpski”. Pa manj ponudi, saj cela Burkina Faso ne zbere toliko denarja, kot ga ponujaš : GDP – per capita (PPP): $1,900 (2017 est.)

 • Darth Vader

  mislim da bi morale biti vložene kazenske ovadbe proti semeničovi po vzoru hrvatov….pa da vidimo, kako bodo sodni mlini interpretirali potem umetnost….utegne biti poučna zgodba za ljudi brez identitete – levico….

  • Jovo Jamnica

   A dans, po devetih letih od dogodka???

 • Korenjak

  Z vsem dolžnim spoštovanje do norcev, ki ste se oklicali za Slovence: mene pa ta vaša trobojnica spominja na rusko zastavo, grb pa na značko lokalnega taborniškega društva. To ni bila in nikoli ne bo moja zastava, ne moj simbol. Zato me nikar z zakonom ne silite, da bi spoštoval to, kar v temelju moje biti ne morem spoštovati. Sem pa vsaj toliko vljuden, da ne režem slovenske zastave javno in za to ne zahtevam umetniškega honorarja. Bi pa osebo, ki bi me poskušala prisiliti k spoštovanju nečesa, kar ni spoštovanja vredno, prav direkt na gobec, brez vsake vljudnosti – pa če nosi uniformo ali ne.

  • Jovo Jamnica

   Tako se govori!

   • šmentanamuha

    Tudi ti zadnje čase samo nekaj blebetaš.

  • šmentanamuha

   To je pač uradna zastava samostojne države Slovenije. lahko bi bila drugačna, ampak zaenkrat ni. Zahvali se Kučanu in kompaniji, ki je plačala Pogačniku za to zastavo in grb. Tudi meni bi se zdel bolj primeren kakšen karantanski grb ali nekaj v tem stilu, ampak trenutno je tako kot je. Vseeno pa predstavlja to naš državni simbol. Morda bomo z desno vlado to spremenili. Če ti ne spoštuješ svoje države, za to ni kriva zastava. V bistvu si vreden pomilovanja.

   • večni srb

    Karantansko pleme so bili hrvati, če se ne motim, nikakor tega simbola ne moremo uporabiti samo za Slovence.

    • Zgornji

     :-/

    • Striker

     Hrvati so prišli v 6. stoletju iz Perzije, Slovenci so pa Veneti, praprebivalci teh krajev, tako da s Hrvati nimamo nič skupnega. Razen žal meje, ki pa je schengenska bila do lani, zdaj smo pa spet na svojem saj se EU z izstopom VB počasi sesuva v nacionalne države.

    • šmentanamuha

     Ej, človek, pojma nimaš, kaj govoriš.

   • pajot

    namesto tako imenovanega grba bi moral bit upodobljen zakrivljen nož,s katerega kaplja kri.
    primeren današnjemu stanju v jugosloveniji. kučanoslaviji,če smo bolj natančni.

  • Zgornji

   AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!! :-)

  • sloven

   To zastavo v teh barvah so nosili in branili nasi predniki davno pred tabo ko so tujci to dezelo hoteli narediti nemsko tako da spostuj to zastavo in prednike

 • lokec

  En udarec na g…c bi bi bila pa kiparska umetnost.

  • Zgornji

   ;-))

 • Borut Ficko

  V tako podlo igro se samo levičarji spuščajo, ko jim voda v grlo teče. Tokrat so našli novo tehniko kako volivce okol prenest.

  • Jovo Jamnica

   LOL. Dobra finta. Ker je pr nas kombenirani proporcjonalni sistem, kerega itak skoro doben nea zastopi, se lahko zgodi da zbere proporcjonalno glede na procentualno skupni delež stranke na nivoju države, Levica v Grosuplu več ko stranka SDS… LOL

   • wert

    Ja pa ja de. Če je fejk Janez nor pa Grosupeljčani niso nori !

   • slaipowi

    Končno bo enkrat tudi na največjih voliščih največje volilne enote v Sloveniji zmagal Janez Janša. Do sedaj je zmagoval na voliščih v vaseh okoli Grosuplja. Jih je pa veliko in so preglasila mesto Grosuplje.

 • Miro Jereb

  Jebem srp, kladu in zvezdo…nesramnost rez meja…

 • Tweety Bird

  Ustaši so zabiti isto kot naši domobranci. Nimajo pojma kaj je umetnost :)

  • wert

   Matr si primitiven, bol kot tvoja koza…. fuj, smrad.

  • dr Janez Sveti

   Umetnost se ne deli po politični usmeritvi. Dvomim, da tebe zanima umetnost, razen mogoče vulgarnost umetnosti.
   DR janez SVeti

   • Tweety Bird

    dr Janez Sveti…tudi ti si zabit in nimaš pojma kaj je umetnost. Niso samo freske v cerkvah umetnost…kapish?

    • Striker

     A se boš kaj jokal, ko bomo na predstavi od Makarovičke zažgali slovenceljsko zastavo z rdečo zvezdo, ha, ha, ha ???

     • moon

      Saj ce smo realni, mogoce fases kazensko ovadbo, ce zazges jugo zastavo..

     • Striker

      Ne jugo, ampak slovenceljsko z zvezdo. Če pa obe, pa še tisto rdečo s srpom in kladivom, potem pa bi bilo lepo, da dobim nagrado, ne ovadbo.

    • Alojz Veselič

     Tebi pa res ni pomo”i!

    • dr Janez Sveti

     Seveda niso samo freske v cerkvah umjetnost. Verjetno se boš pa strinjal z mano, da spomenik Kardelju in dojenje psov ni umetnost. Je pa res, da so tudi analni izloček že prodali kot umetnost. Torej je težko doloćit kaj je in kaj ni umetnost.
     DR Janez Sveti genij

  • Joško

   Levaki in umetnost sta dva popolnoma nasprotujoča si momenta.

  • sloven

   Ha ha umetnost u boj u boj za narod svoj

 • Grenze

  TO SO LOPOVI IN KURBE IN PEDRI IN LEZBIJKE IN MORILCI SKRATKA KOMUNISTIČNA DRHAL , KI JE OSTANEK PREJŠNJE DRŽAVE . TITOISTI KARDELJANCI MAČKOVCI KUĆANOVCI JANKOVIĆI OBEH SPOLOV .

 • Olga_10

  Volimo desnico!

  • Tweety Bird

   Volimo Janeza Janšo!!!

   Naj zmaga LEVICA… Naj nam MESEC sveti…ne pa dr janez sveti :)

   • Joško

    Vaš mesec je v zatonu.

   • slaipowi

    Končno bo enkrat tudi na največjih voliščih največje volilne enote v Sloveniji zmagal Janez Janša. Do sedaj je zmagoval na voliščih v vaseh okoli Grosuplja. Jih je pa veliko in so preglasila mesto Grosuplje.

 • Tweety Bird

  Zadnja leta so dela Simone Semenič uprizarjajo­ tudi ­večja, celo nacionalna gledališča.­ Spada med naše najbolj ­plodne in uspešne dramatike, saj so tri njena besedila, 5fantkov.si, 24 ur in sedem kuharic, ­štirje ­soldati in tri sofije, dobila Grumovo nagrado, dve pa sta bili za to nagrado nominirani.

  Katera desničarka pa je kdaj dobila za svojo umetnost? Aja, desničarke ne smejo biti umetnice…desničarke spadajo za štedilnik s kuhalnico v roki :)

  • šmentanamuha

   Karmini Šulec in njenemu svetovno znanemu zboru Carmina Slovenica, ki ga pozna tudi cela Slovenija, so levičarji odvzeli financiranje in podelili najvišje kulturne nagrade eni kuzli, ki se dol deva s psi in drugi kuzli, ki reže slovensko zastavo. Za nobeno od njiju, do teh škandaloznih nagrad nismo slišali, še manj da bi vedeli, kaj počneta.

 • Zgornji

  Poznam več takih bejbik, ki so si naredile reset in to nakazale z obritjem bučke . No, zdaj, koliko jim je pa to zares pomagalo pa nisem povsem prepričan … ;-/

 • luckyss

  Največji “perfomans” izvaja SDS..
  Skupina rdečih bebotov z nekaj kleroovcami bi rada vodila državo..ne znajo pa niti legalno najeti posojila za svojo stranko…

  • Tweety Bird

   A to v Republiki srpski ni bilo legalno? Samo vprašam :)

   • luckyss

    Ne vem kaj misliš…morda ono radodajno kelnerco, ki ji je Janšev sozapornik kupil diplomo ?! Tisto je bilo povsem legalno za SDS Butalce..

    • Tweety Bird

     Aha…sedaj pa mi je jasno :)

  • xtc

   Glej levi bebo zheblali ste finančno Yugo sedaj ste še Slovenijo,še Bruselj se je postavil na hrvaško stran vi bebčki pa kar in kar ne razumete,da tonete.

  • Aton

   A legalno po tvoje? Si izposodiš in ne vrneš. Saj obstaja slaba banka!

  • Gavnar

   Kako bodo najeli kredit, če pa še ene navadne položnice ne znajo plačati ?

  • wert

   Tvojim šenkajo prijatelji preko Kolpe miljone, ne rabijo najemat kredita.

 • Tweety Bird

  Simoni Semenič je uspel prodor z off scene v mainstream, v nacionalna gledališča, in to z besedili, ki niso mainstreamovska. Go Simona…ne oziraj se na naše SDS-ovske domobrančke. Za njih je umetnost samo freska na cerkvenem pročelju :)

  • Schemva Miro

   Joške si odreži,mogoče bo tudi to umetnost,krava zahojena.

   • Adolf Hitler

    Jo bo že kak zamorec Ali vač pofukan v Tits židovsk gobec da si ji bo še ta zelo povesu potem jo pa zaklal kod divjo prasico z mačeto Kar to tudi je smrad stoka

 • Sodni dan

  Idrija, Vojnik, Ljubljana Polje, to so mesta za take posebneže!

 • if

  Emil Hrvatin, država, ki uveljavlja in brani svoje državne simbole, vam je prisolila direkt.

  Upam, da je tako močan, da so se vaši možgani sesedli v kupček kritične gostote, ki je potrebna za demokratično razmišljanje.

  Nastalo praznino bo, kot posledica trdega dela, zapolnila masa Misli, ki vam ta hip še manjka.

 • piko8

  Zblojena levica ne more dojeti, da blagovna znamka SDS in g. Janez Janša za njih niso doseglivi!!!

 • Vin Dizl

  Bl si zmešan, bl si normalen

 • soc

  Ne razumem, kaj je narobe, če en del dvoglave pijavke na proračunu hrčki obtožijo česarkoli? Drekator naj plača ali gre sedet, če ga hrčki sesujejo toliko bolje za njih, tule ga bodo palčkovi zlobci branili do konca. Razen če bo šel rezat palčkovo ograjo, potem gre v pol ure na Povšetovo in dol s “kulturniške” sinekure. Seveda ni nor, da bi to naredil.

  Teh “umetniških” in “kulturniških” podgan se je nabralo na seskih republike Slovenije toliko, da bo mati crknila, razvajeni mladiči pa pobesnelo kradli kot 1941-1957.

 • xtc

  Hm?
  Morda bi bilo trrba razmišljati,o kakem umetniškem performansu v katerem ,bi umetnik kakal na borčevski prapor,rdečo zvezdo,na ploščo grobnice narodnih herojev in na vrhu Dražgoškega spomenika-vse za dober umetniški performans.

 • Andrej

  Kako retardiran moraš biti, da ponavljaš že davno vsem znano notorično laž? Semeničeva ni dobila nagrade za tisti davni performans (otrok v njenem trebuhu na tisti fotki je zdaj že proti koncu osnovne šole), ampak za izjemne dosežke zadnjih dveh let. Kar ta članek ni.

  • Miža

   Ta Semenič piše vse brez ločil: “In zgodilo se mi je, da sem vsak stavek začela pisati v novo vrstico
   in brez ločil in pri tem je nekako ostalo. Če pišem brez ločil, se mi
   zdi, da ne nakazujem intonacije oz. puščam bralcu prosto pot, kako bo
   intoniral.”
   Spet neki performansi, ki jih čez leta še pes ne bo povohal, za levičarje pa “izjemni dosežki zadnjih let”.

  • šmentanamuha

   Nagrajence se vedno gleda celovito, ves njegov opus s poudarkom na najbolj svežih dosežkih. Tko da ne nabijaj. Ta butara je en psiho, tko kot una človeška kuzla, ki doji pse, ampak pri nas je to vstopnica za v klub slavnih.

 • centurion

  Ampat ta grda prasica je že imela kirurški poseg na lobanj,
  kot se po šivih vidi.
  Že kot otroku so ji iskali na podstrešju možgane zaman.
  Tudi danes ni pod pokrovko ničesar, samo prepih, ko
  odpre usta….
  Kravetina leva, zblojena.

 • Miža

  Že zaradi smetišča, ki ga levica neprestano širi po območju, ki bi moralo pripadati kulturi, so to škodljivci, ki se jih ne bi smelo voliti.
  Duhovno onesnaževanje prostora in ljudi je enako škodljivo, kot druge vrste onesnaževanja. Da pa levičarji po zadnjih trendih že razglašajo, da lahko počnejo tudi kazniva dejanja, če le ob njih razglasijo, da gre za umetnost, ob tem pa morajo vsakemu, ki je še priseben, zazvoniti vsi alarmi.

  • Tone

   Pritožite se na kako mednarodno inštitucijo, kjer ne bodo razumeli, kaj hočete in vas imeli za primitivce, ki ne vedo, kaj je sodobna umetnost.

   https://www.billboard.com/photos/426392/musicians-wearing-american-flag

   • Miža

    Tudi na mednarodni sceni je smeti, kolikor hočeš. Umetnik je samo tisti, ki, poleg tega, da je mojster pripadajoče obrti svoje umetnosti (si predstavljaš “velikega” baletnika, ki se niti na konice prstov ne bi znal postaviti?), ima tudi povedati stvari, ki ostanejo skozi vse čase, se vedno znova dotaknejo ljudi, ker so dejanske umetnine. Sodobne mednarodne inštitucije, v tvojem primeru sicer nobena imenovan, niso neka referenca, dokler ne preverimo njihove vsebine. Za razliko od tebe, imam končan študij enega od umetniških področij. Sicer pa, prvi link, ki ga ponujaš: tam je skupina veselih zabavljačev v odelih poslikanih z dizajnom ameriške zastave, nobeden je ne trga ali kako drugače sramoti, pod drugim linkom pa seveda črnka, ki mora narisati neke trnove linije: pa ja, saj so bili nekoč sužnji na plantažah, jaka umetnost ja. Koča strica Toma bo ostala, njena dizajnerska spakovanja pa verjetno ne.

    • Tone

     Za razliko od tebe, imam jaz res končan študij enega od umetniških področij.
     če bi dalj časa iskal. bi našel tudi marsikaj drugega. S primeri sem hotel samo pokazati, da drugod zastava ni tak fetiš, kot pri nas.

     • Miža

      Saj nisem napisala, da so vsi plesalci baletniki, le primer sem uporabila, da brez veščine pripadajoče obrti ne gre. Plesalci Betontanca morajo zelo veliko vaditi, vežbati svoja telesa, da plešejo kot plešejo. Pa ne, da ti trdiš nasprotno? Glede zastave, grba, pa kaj tebi ni jasno, da nekdo, ki si na jošk ali kam drugam nalepi eno ali drugo, da to niso umetniki. To je bilo nekoč vsakemu študentu kristalno jasno, da takšen ali takšna, ki si odreže krilo pod popkom ali sleče hlače in pokaže zadnjico, da to niso umetniki, le bedne spake.

     • Tone

      To je tvoje mišljenje o umetnosti, do katerega imaš vso pravico, ampak strokovnjaki največjih svetovnih umetniških muzejev in profesorji umetniških šol se s tabo ne bi strinjali.

 • garfi

  vsi drugačni-vsi nori

 • wert

  “… kandidat Levice Janez Janša kazensko ovaden, ker je uničil hrvaško zastavo”
  Njegovi vedo, kaj je prav in pravično – mi pa smo še “za luno”.
  To, kar si on dovoli v Sloveniji, si v njegovi rodni domovini ne bi nikoli.

  • Tone

   Kaj pa, če so za luno Hrvati, ker se še niso privadili na demokracijo?

 • Rožle

  Norčevali so se tudi celo iz hrane …
  in je Merkator takoj prekinil financiranje predstave .. , ko je izvedel za tovrstno svinarijo

 • Tone

  “ko pa je Simona Semenič uničila slovensko zastavo, je dobila celo nagrado Prešernovega sklada!”
  Je ni, ampak 8 let pozneje za čisto nekaj drugega.

 • lado

  PRAAAAAAAAAAAAASSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NE PA UMEEEEEEEEEEEEEEETNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!! DOBIJO PO VOLITVAH NAGRADOOOO SVINJE -SE OPRAVIČUJEM PUJSKOM, IZDAJALSKE !!!!

  • noričan

   lado, a je to spletno jecljanje, to ponavljanje vokalov? ali dokaz retardiranosti in umske omejenosti, značilne za članstvo SDS?

 • METULJ

  KAJ JE IZ TE OVADBE JASNO?!!

  JASNO JE TO, DA HRVAŠKA OBLAST IN HRVAŠKI NAROD, OBA SKUPAJ NE DOPUŠČATA SRAMOTITVE HRVAŠKE ZASTAVE, NAPELJEVANJE K UNIČENJU HRVAŠKE ZASTAVE. SIMBOLU HRVAŠKE MLADE DRŽAVE!!

  TAKO JE PRITLEHNI “UMETNIK” SLOVENEC EMIL HRVATIN – JANEZ JANŠA, ZAVIL SVOJO POLITIČNO BEDNO DEJANJE V UMETNIŠKI PERFORMANS, AMPAK RDEĆI BEDAK BREZ OSNOV DOMOLJUBJA JE POZABIL, DA JE KLJUB CILJNEMU FESTIVALU NA REKI, DELOVAL PROTI DOMOLJUBNEMU HRVAŠKEMU NARODU, KATEREMU JE SIMBOL HRVAŠKE DRŽAVE SVETINJA!! DOBIL JE SRAMOTNO BRCO, RDEČI GNOJJ!!

  KAKO PA ČASTI SVOJ SIMBOL DRŽAVNOSTI, ZASTAVO SLOVENSKE DRŽAVE, RDEĆA BANDA, KI VODI SLOVENSKO DRŽAVO? KER SI NE UPAJO NARAVNOST SLOVENCEM DOPOVEDATI, DA MORAMO VSI SKUPAJ UNIČITI NOVONASTALO MLADO DRŽAVO SLOVENIJO, PA BEDNIKI DELAJO TO KAR DELAJO:

  SLOVENCI SMO PRIČA “UMETNIŠKEMU” UNIČEVANJU SLOVENSKE ZASTAVE, SRAMOTENJU SLOVENSKE OSAMOSVOJITVE. RDEĆA VODSTVENA TAJKUNSKA BANDA OD PAHORJA, BRATJUŠKE, CERARJA, DOPUŠČA KLJUB SPREJETIM ZAKONOM TAKA PROTISLOVENSKA DEJANJA, PFUJJ, SMRADI ENI!!

  IN KAJ BO SLEDILO?:

  RDEČA BANDA BO SREDI LJUBLJANE, NA KONGRESNEM TRGU KONEC MESECA MAJA 2018, ČASTILA NA PRIREDITVI KRVAVO ZLOČINSKO RDEĆO ZVEZDO.

  V IMENU TE ZLOČINSKE ZVEZDE , SO NA OZEMLJU UBOGE SLOVENIJE PIJANI MLADI SLOVENCI ZLOČINSKO VRŠILI POVOJNE POBOJE, SLOVENCEV- GOLE, ZVEZANE, SO TI PIJANI SLOVENSKIM OSEBKI, BREZ BESED, STRAHOPETNO STRELAJI ŽRTVE OD ZADAJ V GLAVO. BREZ OBSODBE, BREZ DOKAZOV!! BEDNO, BOLANO, ZLOČINSKO!! BREZ PRIMERA V CELI EVROPI PO 2. SV. VOJNI!

  IN TO ZLOČINSKO ČAŠĆENJE KRVAVE ZVEZDE BO SREDI LJUBLJANE MAJA 2018, VAROVALA SLOVENSKA POLICIJA PROTI POŠTENIM DOMOLJUBNIM SLOVENCEM!! S PSI JIH BO VAROVALA V BOJNI OPREMI, HEHH – KOT LANSKO LETO!

  IN POLICAJI BODO LEGITIMIRALI in POPISALIM NPROTESTNIKA, KI BO IMEL V ROKAH SIMBOL SLOVENSKE DRŽAVE, ZASTAVO SLOVENIJE; HEH, TAKO KOT LANSKO LETO!

  IN ČASTILKA RDEČE ZVEZDE, KI BO IZTRGALA IZ ROK PLAKAT Z VSEBINO PROTI RDEĆI BANDI, PROTESTNICI IN GA UNIČILA, NI BILA KAZNOVANA OD POLICAJEV, UGIBATE LAHKO KDO JE BIL KAZNOVAN V TEM PRIMERU!

  POLICAJI, SRAM VAS JE LAHKO PO ČLOVEŠKI PLATI, DA STE RAVNALI PO UKAZIH TAKO KOT STE!! IN TO PROTI MIRNIM, DOOMOLJUBNIM SLOVENCEM!! DOJEMATE SPLOH TO!!

  AMPAK LETOS TAK POTEK TE PRIREDITVE VSEKAKOR NE BO TAK KOT LANSKO LETO, HEH!!

  SLOVENCI, NE BOMO SE VEČ PUSTILI ZAJEBAVAT OD RDEĆE ZLOČINSKE BANDE!!

  SLOVENCI, VODI NAJ VAS DOMOLJUBJE IN PONOS NA MLADO SLOVENSKO DRŽAVO, KI BO PRIBLIŽEK DOMOLJUBJA HRVAŠKEGA NARODA, TO JE PRAVA POT!!

 • mare

  Performerka z razbito glavo ne premore normalnega mišljenja in obnašanja. Je pa kandidatka za Prešernovo nagrado, po slovenskih standardih.

  • noričan

   ne kandidatka, dobitnica. janša je kandidat za najbolj norega in kriminalnega politika, ne pa še dobitnik nagrade Dob, tam je bil samo enkrat za kratki čas nominiran. vendar ga uspeh tam še čaka, to bo praznik slovenskega pravosodja

 • D Zen

  ta zgradba zadaj hrvatina zgleda malo kot norišnica v idriji. baje rumeno pomirja paciente.

  • primsek

   govor prakse, očitno. tudi Janšari se rad zadržuje v rumenih prostorih in riše rumene zvezdice na zastavo, odkar mu rdeča ni več tako pri srcu. vse to so znaki norosti

 • noričan

  kakšna beda, punci, ki so ji operirali glavo, zaradi pobritosti svetujete psihiatrično pomoč? po zgledu vašega parteifuehrerja Janšarija, ki je obritoglav in psihiatrično pomoč uporablja, da ne vidi letečih slonov in noriških vitezov?

  • Polič Sebastijan

   Lep pozdrav in živel Janez Janša.