fbpx

Upokojence spet vlečejo za nos: Za Alenko Bratušek podpise zbira z zlatim Rolexom za 15.750 evrov

Ekipa Alenke Bratušek, del katere je tudi Bandelli, na zapestju katerega se blešči zlati Rolex.

Pred letošnjimi volitvami se upokojencem dobrikajo v Stranki Alenke Bratušek, ki enega socialno najšibkejših slojev prebivalstva že nekaj tednov napada s stojnic po različnih slovenskih krajih. Del ekipe je tudi podpredsednik stranke Marko Bandelli, na zapestju katerega se blešči zlati Rolex, ki stane kar 15.750 evrov! 

Medtem ko, kot je razvidno iz tabele, prejemki številnih upokojencev ne presegajo praga revščine, ki znaša 612 evrov, Bandelli zbira podpise upokojencev za svojo politično akcijo z uro, ki je vredna več kot 24 starostnih pokojnin. To pomeni, da je Bandelli za okras na svojem zapestju odštel toliko, kot za preživetje dobi upokojenec s povprečno starostno pokojnino. Seveda si je upokojenec, če želi preživeti, ne more privoščiti. To so namreč prihodki, ki jih prejema več kot dve leti. Ampak življenje Bandellija, sicer župana Komna, je pravi kolaž luksuza, s katerim se hvalisa na svojem profilu na Facebooku. Izbrali smo nekaj utrinkov iz krajev, o katerih lahko upokojenci, na katere letos igra Stranka Alenke Bratušek, samo sanjajo.

Poznavalci so na Bandellijevem zapestju prepoznali klasični Rolexov model Cosmograph Dayton. V prodaji je že od leta 1963, poleg časa pa meri denimo tudi globino v vodi in celo hitrost.

Preden se je lotil nagovarjanja upokojencev, se je Bandelli februarja na Facebooku z zlato verižico okoli vratu oglasil z Jamajke.

Doma prisega na partizanske proslave, ko odleti v Las Vegas, kot novembra 2016, pa se baha ob vozilu, na katerem piše Trump, in sporoča: »Mene je Trumpova ekipa vozila po Las Vegasu …«

Strinjal se je z grožnjami upokojencu
Ko je Bojan Požar na družabnem omrežju Twitter objavil fotografijo pisma, v katerem je neznanec grozil upokojencu Viliju Kovačiču, je Bandelli pod objavo zapisal: “Prav ima. Sicer so načini in načini izražanja … sam … ima prav tip.”

Objavo je po valu zgražanja sicer izbrisal.

 

Tri mesece po udeležbi na borčevski proslavi v Dražgošah je marca 2015 z Mercedesovim znakom na prsih prek Facebooka prijateljem pošiljal pozdrave iz Dubaja.

Bandelli se je z elito slovenske levice leta 2015 veselo drenjal na borčevskem rajanju v Dražgošah.

Januarja 2012 je iz slovenskega mraza pobegnil na Kajmanske otoke.

Bandellijev zapestni nakit je vreden 24,69 neto minimalnih plač

Celoten članek preberite v tiskani izdaji tednika Škandal24