Upokojenka zgrožena ob astronomskih prejemkih direktorja STA Veselinoviča: Na mesec prejme toliko denarja kot 13 upokojencev v celem letu!

Datum:

“Če hočem izvedeti resnico, ni dovolj, da gledam POP TV, poslušati moram pametnejše od vas, gledati druge TV hiše, zakaj, povejte, čemu?” je upokojenka zgrožena zapisala v svojem pismu POP TV, ki se je lotil pristranskega poročanja o direktorju STA Bojanu Veselinoviču in stanju v že omenjeni agenciji. Dejstvo je, da je leta 2019 direktor zaslužil preko 100 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja, kar znaša 155 pokojnin oziroma skoraj 13 celoletnih povprečnih pokojnin, medtem ko številni slovenski upokojenci navkljub temu, da so vse življenje garali do obnemoglosti, životarijo iz meseca v mesec. 

“Ker sem že v letih, vam smem povedati, da če je v šoli kdo lagal, je za domačo nalogo dobil, da popiše deset listov z: LAGAL SEM, LAŽNIVEC, LAGAL SEM, LAŽNIVEC… To bi veljalo tudi za vas,” je besna upokojenka uvodoma zapisala v svojem pismu naslovljenem na POP TV. “Če hočem izvedeti resnico, ni dovolj, da gledam POP TV, poslušati moram pametnejše od vas, gledati druge TV hiše, zakaj, povejte, čemu? Eno je ‘sprejeti sklep, da …’ drugo pa sprejeti informacijo, da…Ta direktor Veselinovič dobi v enem mesecu, ponovim: v enem mesecu več prihodkov, kot upokojenec celo leto. Ko bi pa moral podati poročilo, ga pa ni zmogel podati za 102.000 Eur+. Sama sebi dajem obračun, pregled, kam potrošim svojo penzijo, ta gospod pa se spreneveda za davkoplačevalski denar,” je zgroženo še zapisala v svojem pretresljivem pismu pristranskemu osrednjemu mediju. “Jao Cule pokorni, bi izjavila v moji mladosti….”

“Dopuščam, da ste toliko butasti, ampak, vsi pa tudi niste prišli na TV iz nedokončanih šol v copatih, imam prav?” še meni razočarana upokojenka, ki si je svojo nizko pokojnino prigarala z lastnimi žulji, medtem ko Veselinovič živi na tujih, njemu naklonjeni mediji pa mu nudijo pasjo zvestobo. “Za politike se ve, kdo je prišel direktno iz šole, tudi nedokončane, »v copatih«, za vas, ne vem. Kako lahko spustite v eter same laži, da vam človek ne more več nič verjeti, še tisto ne, kar poveste po pravici,” se je še dotaknila POP TV-jevega skrajno pristranskega poročanja, pismo pa zaključila v še bolj ostrem, razočaranem tonu: “Zaključim. SRAM VAS NAJ BO!  VAŠA DOMAČA NALOGA: SPREMENITE SE, BODITE RESNICOLJUBNI, NOVINAR JE SVOBODEN, MORA BITI PA RESNICOLJUBEN IN PREDVSEM ODGOVOREN. TO STORITE DOKLER JE CAJT, SICER BOSTE LAHKO SAMO ŠE NADALJEVANKE PREDVAJALI, PREDVAJALI REKLAME, ALI PA MRKNILI …  ZAPOMNITE SI: DOBER GLAS SEŽE V DEVETO VAS!!!” 

Upokojenci spadajo med najbolj socialno ogrožene skupine. Na eni strani upokojenski priviligiranci, kot so člani NOB, na drugi strani upokojneci, ki so garali 40 let ali več ter prejemajo od 350 do 500 evrov pokojnine.

V zadnjem času so osrednji mediji zagnali pravo medijsko kampanjo, rekoč, da je vlada prenehala po tihem financirati Slovensko tiskovno agencijo. Seveda gre za podlo zavajanje. Vlada ni in nikakor ne namerava prekiniti financiranja že omenjene agencije, potrebuje pa celotno poslovno dokumentacijo na podlagi katere bi se dalo ugotoviti, koliko denarja bi pomenilo primerno financiranje STA, ki je sicer zakonsko opredeljeno v Zakonu o STA. Nekaterim, ki so se doslej nemarno “redili” ob proračunskem “koritu” to seveda ne paše, zato pa skušajo igrati vlogo žrtve v imenu celotne agencije STA. Kot smo nedavno že poročali je Veselinovič kot direktor, leta 2019, prejel astronomsko visoko vsoto bruto prejemkov, ki so znašali 102.668 evrov. In če za isto leto vzamemo še višino povprečne mesečne bruto starostne pokojnine, ki je znašala 662,97 evrov, to pomeni, da je v letu 2019 Veselinovič prejel 155 pokojnin, kar pomeni okoli 13 pokojnin mesečno. Njegovo delo na STA je očitno vredno toliko kot so skupno vredni prejemki 13 upokojencev, ki so vse življenje trdo garali, da so sedaj obsojeni na životarjenje in prebijanje iz meseca v mesec. Sedaj je mnogo bolj jasno, zakaj takšni kot je Veselinovič ne želijo, da bi davkoplačevalci izvedeli, kako razkošno živijo nekatere “svete krave” na njihov račun.

Direktorja so večkrat tudi opozorili, da lahko njegovo prikrivanje podatkov pripelje do hude finančne težave STA in da bo za to nosil vso odgovornost
Poročilo revizije na dan 31. decembra lani, ki je bilo pripravljeno s strani revizijske družbe Valuta d.o.o., črno na belem razkriva, kako astronomsko visokega letnega prejemka je deležen direktor STA. Glede na višino zneska, je očitno, da gre za dobro plačano pozicijo. Ker temu težko oporeka kdorkoli, je bolj utopično pričakovanje, da bi novica o tem bliskovito zaokrožila po osrednjih medijih, kot je novica, da naj bi prišlo do tihe zaustavitve finančne pipice s strani vlade in s tem do napada na javne medije. To novico je sicer na laž postavil direktor Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (Ukom) Uroš Urbanija, ki je pojasnil, da direktor STA kljub prošnjam in večkratnim opozorilom od oktobra dalje ni želel izročiti nujno potrebne dokumentacije za financiranje STA. “Direktorja smo večkrat tudi opozorili, da lahko njegovo prikrivanje podatkov pripelje do hude finančne težave STA in da bo za to nosil vso odgovornost. Še več, prejeli smo njegov dopis in dopis predsednika nadzornega sveta, da naj povemo, koliko denarja mu bomo dali oziroma, koliko ga je v proračunu. To pa je v popolnem nasprotju z zakonsko zahtevo, da se zagotovi primerno financiranje,” je pojasnil Urbanija in ob tem dodal, da je povsem nesprejemljivo, da direktor STA in predsednik nadzornega sveta STA zahtevata nezakonito ravnanje Ukoma.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...