Upor na seji KNOVS: Grims jasen, da je dovolj političnih igric, Trček iz Levice pa preklinjal in zapustil sejo

Foto: Nova24TV

“Nihče se nima pravice vmešavati v pravnomočno zaključen upravni ali sodni postopek, to vodi v popoln kaos v državi. Če to stori nekdo iz izvršilne oblasti, je jasno, da gre za protiustavno vpletanje ene veje oblasti v drugo,” je po seji KNOVS dejal poslanec SDS mag. Branko Grims. Seja je sicer potekala ob obstrukciji dveh članov, med drugim poslanca Levice Franca Trčka, ki se je privoščil izredno neprimeren izpad.

Predsednik Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb mag. Branko Grims je po seji komisije v izjavi za medije pojasnil, da so člani komisije obravnavali temo spremenjenih pravil po sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice glede vračanja migrantov iz ene države v drugo. Osvetlili so tudi primer sirskega ilegalnega migranta Ahmada Shamieha.

Franc Trček, Levica (foto: Twitter).

Izpad poslanca Trčka
To je očitno zmotila dva poslanca, ki sta se odločila za obstrukcijo, in sicer poslanec SD Matjaž Nemec in poslanec Levice Franc Trček. Slednji je ob tem napovedal tudi svoj izstop iz komisije in poskrbel za izredno neprimeren izpad, na katerega je opozoril poslanec SDS Žan Mahnič.

Člani komisije sicer enotni: Ahmad je zdaj tujec z neurejenim statusom
“Ko gre za ilegalnega migranta in vpletanje v postopek, ki teče korektno in v skladu s pravnimi pravili, sodelujeta SD in Levica z roko v roki, kar zelo jasno pokaže, da se hudo motijo tisti, ki mislijo, da je SD kaj drugega kot skrajna Levica in da se hudo motijo tisti, ki mislijo, da je Levica kaj drugačna kot SD,” je bil oster Grims. Člani komisije so podali enotno oceno, da so bili postopki pri izročitvi Ahmada Shamieha do začetka vpletanja drugih v ta postopek, izvedeni korektno in v skladu s pravili. Žal pa potem premestitev na Hrvaško ni bila izvršena. Izvršena je bila zgolj seznanitev Ahmada Shamieha z njegovim položajem, ki je sedaj tujec z neurejenim statusom.

“Nihče se nima pravice vmešavati v pravnomočno zaključen upravni postopek, to vodi v popoln kaos v državi. Niti se nihče nima pravice vmešavati v pravnomočno sodno odločitev. Če to stori nekdo iz izvršilne oblasti, je jasno, da gre za protiustavno vpletanje ene veje oblasti v drugo,” je še poudaril Grims. Ob tem je pojasnil, da spremembe pravnih pravil, ki se uporabljajo v praksi pri premeščanju ilegalnih migrantov iz ene države v drugo, pomenijo, da so najbolj odgovorne tiste države, kjer migranti prvič stopijo čez mejo EU. V Slovenijo je bilo doslej po teh merili vrnjenih nekaj čez 20 migrantov. Zahtevkov za premestitev v Slovenijo je bilo po besedah ministrice za notranje zadeve bistveno več, a so jih večino zavrnili.

Predsednik KNOVS je ob koncu izrazil pričakovanje, da bodo vsi, na čelu s predsednikom vlade, spoštovali dejstvo, da je Slovenija po Ustavi RS pravna država, in da se bo “s političnimi igricami, kakršnim smo v zadnjih dneh priča znotraj koalicije, ki pa so žal po dimenziji protiustavne, protizakonite”, takoj zaključilo.

Barbara Oprčkal

 • Ivan Serpentinšek

  Tipicno levasko, nestrpno in po svoje.
  Ce bo se cerar oz njegovi borci iz ozadja odlocili da je trava bele barve, tako tudi je…

  • KIKI

   Drži! O beli travi se v vladi pogovarjajo pod vplivom belega praška že
   celo mandatno dobo! Upam, da jim “kreka” ne bo prej zmanjkalo! Posledice bi
   bile prehude!

  • Izaija

   Trava ni bela. Bela je koka. Trava je pa zelena. To znajo omenjeni gospodje dobro ločiti, vsaka stvar za svojo priložnost.

 • Aron

  Ta komisija je ena sama burleska pod taktirko SDSa, teme so vse kaj drugega kot pa nadzor nad OVS. Čeprav mi Trček ni posebej simpatičen, je njegova poteza edina pravilna. Pa pizde je tut pravi izraz za nevretenčarje:)

  • KIKI

   Ko mački na rep stopiš- zacvili!

 • Peter

  Mislim, pa kdo lektorira te vaše članke? Spet ste napisali, da je tale Trček poslanec levice…

  Trčen je posranec levice, kolikokrat naj vam še napišem, da vam bo končno potegnilo, no?

  • tohuvabohu

   Po naslednjih volitvah bomo, če bomo hoteli opazovati opice, prisiljeni obiskovati živalske vrtove. Kar žal nam bo za tem šimpanzom.

   • KIKI

    Včasih pa ni tako slab, saj si celo majico preobleče!….

    • tohuvabohu

     Še boljši bi bil, če bi dosledno izvajal “obstrukcijo”.

 • Miha

  “Nihče se nima pravice vmešavati v pravnomočno zaključen upravni postopek, to vodi v popoln kaos v državi.
  Niti se nihče nima pravice vmešavati v pravnomočno sodno odločitev.
  Če to stori nekdo iz IZVRŠILNE ali ZAKONODAJNE oblasti, je jasno, da gre za protiustavno vpletanje ene veje oblasti v drugo,”
  Spoštujte tudi voljo ljudstva izraženo na referendumih od ustanovitve države Slovenije naprej !!!!

 • sprehajalec

  Levičar ima vedno pravico do izpada, saj gre za pravično stvar in je na pravi strani zgodovine.

  Pod tem postulatom, mu je seveda dovoljeno vse.

 • antimur

  Trček enostavno ni primeren niti da si sam obriše zadnjico, ker verjetno ni sposoben takšnega opravila, je pa groza, da takšno govedo predava mladim. Ministrica Brenčička preganja nedolžno žegnano vodo, takšnemu idiotu pa ne prepove predavanj in uničevanja mladih, ker enostavno ni sposoben, je dokazljivo psihopat. Nemec, ti si se pa pokazal v pravi luči zagriženega častilca levofašistične bande, čeprav si se zapakiral v baby face, oziroma me spominjaš bolj na usranega dojenčka.

  • KIKI

   No ,lepi Nemec je vsaj na pogled nemoteč (za ženske in moške), da
   ne bom koga izpustil v današnjih LGBT časih in bi prišlo do zamere,
   češ, da desni nimamo okusa ….
   Trček je trčen profesor, ki izhaja iz trčenih razmer v trčenem, zgubljenem
   Mariboru, poučuje na trčenem faksu trčenim študentom, ki nam bodo,
   nam, trčenim volivcem vladali v naslednjem desetletju!
   Amen! Alah je velik!

 • Peter

  Hvala @StrankaSMC, ker ste take pizde!

  Hvala, ker ste nas opozorili na to. Smo pa to že sami nekajkrat prej opazili, no.

 • črnaovca

  Čeprav ni lepo izrabljati predsedovanje neki komisiji se tokrat z izjavo Grimsa brez pridržkov moramo strinjati. Ksm bomo prišli če si bo vodilni politik vzel pravico odločanaj mimo sodišč, za onega reveža kateremu so rubili hišo zaradi 400 EUR dolga ni bilo usmiljenja

 • xtc

  No nekaj velja opomniti kako so vsi levi od Kučana napreje in Cerarja vsi enoglasno gagali,da je treba pravno močno sodbo s katero je bil JJ nezakonito poslan v zapor spoštovati-sedaj pa ob pravnomočni sodbi govorijo drugače.

 • komunist

  Hvala stranka sds ker ste take fašistoidne pizde!!!

  • resnicaboli

   Hvala levici da je pokazala pravi obraz.

 • Peter

  Rečte kr čte, ampak tale človk se pa za sestanke res zrihta…
  Na rokavu se vid, da mu je en (kšen LGTBRDEW laver, aj ges) še clo hotu mal negovo hribovsko srajco zlikat, pa mu je peglezen mal čez potegnil, no.

  • anzek

   Ko grem jaz v štalo se natanko tako zrihtam. Torej je trček prepričan, da je v štali, kar mu moram kar pritrditi, saj, če samo pogledam Murglovo, Tomičko, Lipicerjevo,…. to je ŠTALA!!

   • Soave

    Oooooooo, ti lump !! Anzek ?
    Samo krave ste našteli ? Kje so pa kakšni voli ? Na kupe jih je, no ?

    • anzek

     Na vole sem pa kar pozabil.
     Nedvomno bi si v štali zaslužil posebno mesto, poslanec, ki je zamenjal že štiri stranke: eni mu pravijo tudi moderni dorfer drugi stopnjujejo besedo butast z : butast, bolj butast, najbolj butast, Möderndorfer.
     Tolaži me dejstvo, da so vse stranke h katerim se je priključil, propadle.

     • Soave

      Tudi mene. . . . . . a se vseeno sprašujem. Ga vzamejo medse samo za dežurnega nakladača ? Ostali iz SMC so pa prave ribice .

     • Soave

      Ooooo, ne morem si kaj, da ne bi dodala. Imam predlog. Ga še kam ” priključimo ” ? Morda bo potem vse skupaj malo hitreje steklo. Nam se mudi !

 • FORT WORTH

  Bi se mogoce dalo videti video tega trčenega trčka ?
  Kdo je tega nestrpneza sploh izvolil ?
  Ni tam nobenega, ki bi takega neotesanca in njemu podobne zbrcal ven iz parlamenta ??
  Pa ljudje bozji to obnasanje ne pritice niti klosarjem no.
  Pa ukrenite ze nekaj.

 • Boco

  Da se ne pozabi kaksni zmesani fanatiki so v Levici. Video iz Mariborskih vstaj, ko se je Francu cisto ftrgalo: https://www.youtube.com/watch?v=6Z8w0BOvywM

  • von Rhein

   Nisem vedel,da je duševni bolnik.

   • Johan

    Gnijejo mu možgani

   • Korenjak

    Je je, res je! Če ne bi bil rojen mariborčan, ki z občasnimi predsledki tukaj živim že več desetletjij, niti ne bi vedel, kdo so te osebe na posnetku. Tako pač dobro vem (Maribor je namreč majna vas, po kupni moči in razvitem gospodarstvu le “predmestje” avstrijske vasi Leibrniz/Lipnica), da ima precej oseb na posnetku resne težave z duševnim zdravjem. Nekateri so direktno iz psihiatrije prišli na te vstaje, za druge pa se še vedno čudim, da so sploh bili sposobni priti do občine, ker so ponavadi že dopoldan s piksno piva in jointom v rokah v Pekarni.
    To, kar je na posnetku, je mariborska večna sociala, ki se zbira okoli Pekarne, radia MARŠ, Kible, Salona modernih umetnosti, Tkalke… naštevam samo nekaj ustanov, ki so si po vstajah in inavguraciji levega župana Finštravca finančno opomogle, sicer brezposelni pa so postali takšni in drugačni funkcionarji v bizarnih parazitskih organizacijah.
    Od takrat gre z Mariborom samo navzdol: od leta 2012 je Maribor zapustilo (odjavilo prebivališče) okoli 7.500 oseb, približno toliko se jih vsak dan vozi v Avstrijo na delo.
    Glede na to, da ima Maribor le cca. 45.000 delazmožnih, je ta številka katastrofalna.
    Posledice so vidne in občutne.

    • von Rhein

     Sedaj ne vem kako naj razmišljam.Kdo je večji idiot?Profesor ali tisti šiptar,ki je svoj čas spal na občini.

     • Korenjak

      Sanjin Jašar (šiptar, ki ga omenjaš) in Trček sta bila na teh vstajah z roko v roki. In oprosti, oba sta enakovredna idiota.

     • Jovo Jamnica

      Če ti tako praviš, potlej imam razlog več, da gospoda profesora Franca Trčeka globje spoštujem.

  • Korenjak

   Posnetek vreden ogleda. Trček je po izobrazbi sociolog iz FF, izredni predavatelj na FDV. Militantna skupina na posnetku, iz katere izstopa ponoreli in pobesneliTrček, prav lepo pokaže, kaj se je Mariboru dejansko zgodilo: agresivna brezposelna drhal iz Pekarne in mariborske psihiatrije, sicer manjšina v Mariboru, so na silo, z granitnimi kockami, uničevanjem skupne lastnine le ustoličili svojo oblast. Marsikateri brezposelni vstajnik iz tistega obdobja danes – prav tako kot Trček – danes lagodno živi na davkoplačevalske stroške.

   • Johan

    Zelo NESPOSOBEN PREDAVATELJ

   • Jovo Jamnica

    Super posnetek. Mene je f šusi spomno na španske robokope, keri so se spravli na Katalonce…

  • ljubinica

   Trcek je s sodelovanjem v mariborski “revoluciji” prisel v parlament ….
   Splacalo se mu je kricati in valjati po tleh ….
   Da bi se opravicil po krivici preganjanemu Kanglerju, mu seveda ne pride na misel ….
   Ker je Iz istega testa kot partizanski komunisticni jurisniki ….

 • Johan

  Dajte temu trčku tri šnapse, da se mu pamet ohladi !

 • Commie Disposer

  PENEZE v kovancih v štumf in plačati asap

 • Miha

  Najvišji cilj LEVAKA je biti revolucionar. ( udari, navali, uniči,… )

  • Korenjak

   Niti ne… revolucija je samo sredstvo za dosego cilja, in ta je: lagodno živeti na tuj račun.

 • dr Janez Sveti

  Tale Trček je res en komedijant.
  DR Janez Sveti scenarist

 • Rožle

  To je pa tako, če si Trčen …

 • soc

  Najbolj me boli, da je volilni glas take opice, Trčka, (in njenih volilcev) natanko toliko vreden kot Akrapovičev, Boscarolov, Jančarjev… Moj, tvoj.

  Demokracija “en človek, en glas” (mediji, pravosodje in izobraževanje pa Kučanovi) doživlja svoj klavrni zaton.

  • ljubinica

   “Demokracija” je nateg.
   Vladajo v resnici elite. Pri nas do obisti pokvarjene “elite”.

 • herman

  Poslanci SMC so pizde, poslanci SDS pa lažnivi kurci. Torej so dane vse možnosti za oblikovanje velike koalicije.

  • tarantela

   10+

 • Erik Nebenhaver

  KNOVS in Grims nista pristojna za odločanje ali debato o primeru Shamieh.
  To je izven pooblastil in Grims jih je prekoračil.
  Pričakujemo, Grims odstopi s funkcije predsednika Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Ob enem pričakujemo kazensko ovadbo zaradi prekoračitve pooblastil.

  • rabbit

   Lenuh spet zahteva nekaj kar mu ne pripada.

  • bednick

   A lahko malo bolj močno boldaš?
   Ne vidim dobro.
   Hvala.

  • Janez

   Ti?
   PA SIGURNO NISI POROČEN ČLOVEK. Najbržž si – LOČEN ?
   Mislim,
   Od – PAMETI – LOČEN !?
   Tak,
   zelo močan,TAK VTIS DAJEŠ. Kako je s teboj zares. Pa že sam veš. L.r. Janez KOMENDA

  • montyamp

   Pišeš kot banditi 1945 .
   Si s katerim v žlahti ???

  • von Rhein

   Kot je videti si se odpočil in vrnil v akcijo.Samo nasvet,ne ponavljaj svojih agresivnih izpadov z žaljivkami.

  • PLavi-mil

   Rad pa bi, zakaj le?, a zato ker je tvoj Cmerar kršil vse zakone in ustavo in razglasil enega BRIVCA za Slovenski NACIONALNI interes, res ste LEVAKI-BEDAKI.

  • tarantela

   Se strinjam!

   • von Rhein

    Prav imaš.Odleže.

 • bednick

  Trček ni zmožen konstruktrivnega dialoga.
  Je kao marksit.
  Kritika vsega- zaradi kritike, big mouth po domače.
  Kaj dela pravi marksist?
  Odgovor je – nič.

 • ljubinica

  Vesela sem, da nisem sla oddat glasu za Pahorja ..
  Zdaj vidimo kot na dlani, da je SD isto kot Levica …. to so nasledniki rdece drhali, ki je nekoc pobijala in ropala domoljubne Slovence ….
  Skoberne, Fajonka, Han, Nemec, Zidan …. vsi so se drenjali okrog Pahorja …. ISTI.

  • bednick

   “Zdaj vidimo kot na dlani, da je SD isto kot Levica…”
   ——–
   Pozno ti pride, ampak bolš kot nikoli.

 • BananaNjam

  Dobrodošel, pa pripelji še celo familijo, jih bomo vzdrževali, ni
  problema…pa lahko še vsem dol poveš, da jih bo še več… in med tem,
  ko bom jaz delal kot norec, da bom imel za kruh, boš ti tega deležen
  zastonj… ti boš mene ljubil, jaz pa te bom še naprej sovražil… pa ne
  zato, ker si, ampak zato, ker jaz ne morem biti, ker nimam in ker se
  vsak dan borim, da preživim… in med tem, ko si ti tukaj, jaz postajam
  “begunec”…

  TO JE REALNOST, CMERAR!

 • ljubinica

  Sem pa dane se videla zalostno novico iz Bruslja ….
  Glasovali so za sprejem resolucije proti Poljski.
  Slovenski MP so glasovali:
  Za resolucijo: Fajonka, BOGOVIC, Kardeljev vnuk
  Proti: Peterle
  Vzdrzani: Sulin, Tomc, Zver
  SRAMOTA.

  • soc

   Hvala ti! Za alt-right je vse jasno, neomarksizem ostaja na zmagovitem pohodu.

   Goreči in verni SDS forumski aktivisti, kaj pa vi porečete na to resnično sramoto? Za čigav blagor vztrajate ob Merkelci in Junckerju, ki se vsakodnevno ližeta s Cerarjem in pljuvata na Višegrad?

 • rubec

  Odkod trček na prostosti. Očitno se tudi v Begunjah stvari slabšajo. Včasih so spuščali ven samo za vikend.

  • samsara

   Veze rubec, veze.

 • rubec

  Tako faco je naredil moj pes ko sem mu povedal da je njegova klobasa še v zmrzovalniku in da bo pač treba še malo počakat.

  • rrrrr

   Kaj češ, slab dan. Ampak že jutr bo tvoj kuža spet fejst fant, Terček bo pa tut jutr še zmeri terček.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Da ne bo sporazuma. Pravna država mora funkcionirati, če ne, je popolni kaos. Ampak tele besede poslanca Grimsa so pa hude:”Niti se nihče nima pravice vmešavati v pravnomočno sodno odločitev. ”
  Če se ne motim, so se tudi iz desnice spuščali in vmešavali v pravnomočne sodne odločitve, ko to ni bilo po njihovi volji. A sem se mogoče zmotil? Mislim, da ne. Hočem reči, da gre tu samo za nabiranje političnih točk in to iz obeh straneh.

  • rubec

   Nisi se zmotil. Janez Janša ni šel v zapor ampak je to bil en drug tip ki je tudi bil Janez Janša.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Očitno ne razumeš napisanega. Govoril sem o vmešavanju v sodne odločitve. Pa še nekaj mi povej. A ni več kot očtino da se ne gre tukaj za kakršno koli pravno državo in zaščito človekovih pravic ampak za navadno nabijanje političnih točk tako iz levice kot desnice. Kar naenkrat desnica zagovarja sodne odločitve, ene par let nazaj ni bilo tako. Levica pa podobni hlini na človekovih pravicah, ampak samo za svoje.

    • Peter

     Glej, nemoj ti meni da diraš rubeca, no.
     Sicer pa tako ali tako samo nabiraš politične točke, hihihi, no.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Saj sem daleč stran od njega!

     • rubec

      Na kratko. Zabit si glih toliko kot rubec. Mogoče še bolj hihihi.

     • Peter

      Ah, jest sm še pjan za povrh, no…

    • rubec

     Prav imaš. Ne razumem napisanega.

     • Peter

      madona, ta pa res hoče neki puvedat, se mi zdi.
      bom jutr pugledu, preden grem na encijan, bom mogoče kej šteku, no…

  • Korenjak

   Iz desnice so kritizirali sodne odločitve, ne pa se vmešavali. Ker si bolj kratke pameti, plastičen primer: krivično sodbo so sicer kritizirali, niso pa skrili v parlament po krivici obsojenega. Opaziš razliko med kritiko in preprečevanjem izvajanja sodnih odločb?

  • Peter

   Nabiranje političnih točk…
   Pa ste vi vsi v samoupravljanju gor zrastl ,madona, no.
   Vse kar katerakoli stranka v katerikoli državi nardi, je nabiranje političnih točk. Zato obstajajo, zato delajo in zato jih ljudje voljo, ker so si pri njih nabrale dovolj političnih točk.
   Povsod je to normalno, samo v Dolini bi morale stranke delovati iz nekega notranjega poglobljenega umevanja svetovne resnice in nadsvetovne pravice in je nabiranje točk ena sramota, butli no.
   Pa sem sam zrasel gor u samoupravljanju…

   • AlternativaZaSlovenijo

    Preberi si moj odgovor rubcu. Vam vsem je zadeva samo kanonfuter za politično obračunavanje.

    • Peter

     Tebi pa ni, zgleda, no.
     Tvoj odgovor rubecu men prav mal dol visi.
     Meni je všeč, da si prepričan, da poslancem levice zadeva ni samo kanonfuter in nabiranje političnih točk, no.
     Pa v Dedka Mraza tud še verjameš?

    • Peter

     Zdaj pa resno, Alternativa…
     Ko gredo poslanci ene politične opcije preko odločitev vseh sodišč, je čas, da nekdo o tem kakšno reče.
     Če se to tebi zdi nabiranje političnih točk je to tvoj problem.
     Kar se pa mene tiče, imamo pa brivcev že dovolj in to takih, ki imajo davčne blagajne in plačujejo davke.
     Ja?

  • DJURO SUMAR

   Nisi se zmotil.

 • baubau

  Tako je,predsednik KNOVS-končno jasna beseda!

 • montyamp

  Ko ovaduh ovaduhu izda ovaduha ……………….

 • Peter

  Sej se boste še pobil med sabo…je rekel prerok z zelenjavo v laseh, no.

  • Janez

   Ah ne !
   Jaz bi
   SAMMO TAKOJ PRODAL?
   To,
   zel zoprno in škodljivo banko – N L B in TELEKOM. Za kilo zelenjave. L.r. Janez K. KOMENNDA
   P.S.
   TAKOJ – LE ZA KILO ZELENJAVE.
   Ampak
   IZKLJUČNO
   poštenim in sposobnim bankirjem, operaterjem.

   • DJURO SUMAR

    Poštenjaki pa so seveda samo skrajni desničarji.

    • Miroslav

     Ajde Đuro jebi se malo.

     • DJURO SUMAR

      Enako.

 • Janez

  BRAVO !
  Iskreno, bravo visoko cenjeni gospod Branko GRIMS !
  V
  SDS
  SE KAR ŠE OKREPITE
  – S TAKIMI KOT STA ODLIČNA G. GRIMS IN DR. LOGAR ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • Sašo

  Dobro, da so levaki na alkoholu, kokainu, marihuani je itak jasno že otrokom v vrtcih, ampak na kakšni prekleti drogi pa je Trček ? Že res da priimek asociira na čustveno stanje, ki ga kaže omenjeni, pa kljub vsemu, pa naravno poti ne mereš biti tako neuravnovešen..torej, za kakšno drogo se gre ?

  • Peter

   Samoupravljanje s temelji marksizma.

 • Jovo Jamnica

  Franc Trček 4 hours ago
  IZSTOP iz KNOVS
  Danes sem izstopil iz KNOVS. Zakaj?

  …Z koalicijskimi poslanci sem se dogovoril, da je skrajni čas temu reči basta!
  A so SMC in DeSUS spet pokazali pravi desničarski obraz. DeSUS poslanec je zamudil, SMC poslanec po veteranski liniji pa je itak …
  No, resnici na ljubo, dokaj kmalu po težavah z nastankom KNOVS v tem mandatu sem bil pri vodji PS SMC, gospe Simoni, in rji ekel, vi iz koalicije ste 4, Matej Tonin bo cagavo vedno z Janezom potegnil, ergo, jaz sem tehtnica, boste dovolili tovrstna grimsovanja?….

  ————————–
  …SMC poslanec po veteranski liniji pa je itak …??? Kaj???
  —————————

  O poslancu SMC, Marjanu Dolinšku beremo pred časom na Nova portalu…

  Dolinšek je bil sodelavec Udbe
  Uspeli smo pridobiti fotografijo mikrofilmov dosjejev Udbe, kjer je Marjan Dolinšek, ki ga je Mahničeva izjava tako prizadela, naveden pod opravilno številko 14.000. Ob pripadajočem šifrantu, v katerem so tisti, ki so našteti med številkami 14.000 in 14.999,

  http://nova24tv.si/slovenija/polsanec-smc-marjan-dolinsek-nekdanji-udbovec-ki-se-ob-besedi-petokolonas-pocuti-uzaljenega/

 • tarantela

  Bravo Trček!!!

 • Hun

  mesto Kranj je polno šiptarjev, čez 20let bo uradni jezik sqip

  • von Rhein

   Če si Kranjčan nasvet.Dogovorite se prej,da vas čas ne prehiti. Ali bo uradni jezik tisti,ki ga govori večina na Planini,ali bo škiperski ali neka varianta arabskega.

   • Hun

    pocak, k zacnejo kupovat hise po vaseh…5druzin v en bajt…pol bos pametn kako bos govoru v rodnem selu

 • Osti jarej

  …bravo trček….ustanovi svojo stranko

 • Peter

  Bravo trčen! Ustanovi svoj Kranj, no.

  • Jovo Jamnica

   Glej Peter, če bi keri moro met kaj proti Trčeku, te sn to ziher jas, Slovenc, Trček pa je Dolenc…

   • rabbit

    Belokranjc.

   • Peter

    Hm, zakaj bi pa jaz kaj imel prot njemu? Sem kej tazga omenu?

    Prav lepo hribovsko srajco ma, upam, da ma tud kašne lepe hribovske hlače pa gojzarje z wibram podplati za v Parlamet, no. Se ne vid na slik, kaj čem.

    • von Rhein

     Ne morem si ga predstavljati z alpskim klobukom na katerem je “gamsbart”. Preveč zahojena faca za tako pokrivalo.Pa še brada mu slabo raste,da bi oponašal kakega Tirolca.

    • Jovo Jamnica

     O.K. Si prečito, kaj sn spodi prlepo… če je še gori, seveda. Kaj misliš, Grims to nea ve???

     • Peter

      Da so vsi, ki ne pridejo u parlament u hribouski srajci desničarji?
      Pa kaj, ti verjameš, kar te kekci napišejo?

     • Jovo Jamnica

      A to misliš na Ranta od Nova???

     • Peter

      Ne, trčeka.

     • Jovo Jamnica

      Anpak jas sn prlepo link tut na članek ot Nova in zato sprašujem, če Grims to nea ve!!!

     • Peter

      in kako naj jest vem, kva Grims ve, kva pa ne?

     • Jovo Jamnica

      No, jas tut nea vem. Me pa zanima…

   • tohuvabohu

    Everybody goes to Maribor, hehehe, Štajerci res nimate sreče.

    • Jovo Jamnica

     Čudak. Vlada je otstopla v Lublani, ne v Maribori. Če miniraš most, tut nea eksplodira tam, ki se pržge vžigalna vrvica…

     • tohuvabohu

      Kaj ne poveš, vlada odstopla? Juhuuuuuuuuuu!

     • Jovo Jamnica

      Vlada vedno otstopi v Lublani. Nikol v Maribori…

     • tohuvabohu

      Saj ti tudi ne serješ tam, kjer si jedel …

     • Jovo Jamnica

      Toda…. to je mogoče…

 • domovina mili dom

  Začela se je novembrska revolucija FDV- Rog anarhistov. Dobro je to speljal mali večni diktator. Parlament prevzemajo levi anarhisti.

 • Valter BraniSlav

  Slovenec pljuva po Slovencu, da bi zlezel v rit tujcu ki zaradi njegove vere ne sme imeti rad krscanske / sekularne Evrope…

  „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

  • Valter BraniSlav

   Predvsem pa, Slovenija ima prevec humanisticnih “izobrazencev” ki niso uparabni za nic…

 • hle

  Morali bi si zastavit vprašanje kako hudo mora biti strah predsednika vlade levih skrajnih marksistov da je pripravljen povozit pravno državo zato da bi imel mir pred njimi

 • ahnenpass

  Grims se moti, Evropska sodišča lahko razveljavijo odločitve naših sodišč, hvala Bogu.
  Najbolj pomembno vprašanje je torej, zakaj se to sploh dogaja, izhajati je treba namreč iz stališča, da so bili ti postopki nezakoniti. Slovenija je izvrševala hude zločine, torej ugotovitev Grimsa, da je treba odločbe sodišč vedno in dosledno spoštovati,sicer je vse brez veze, očitno ne držijo oziroma nimajo moralnih temeljev.
  Saj zato še ni propadla država, očitno, grdo je pa zelo, tudi gnijemo v glavnem samo zato.
  Vprašajmo se raje kaj je narobe z našim pravosodnim sistemom, kakšni tožilci in odvetniki so to, kako razmišljajo sodniki, da lahko na ta način odločajo o usodah vse prevečkrat popolnoma nedolžnih ljudi.

  • Janez

   Mi?
   PA LAHKO IZSTOPIMO IZ EU TAKE KOT JE !
   In
   Se povežemo bolj konstruktivno
   – kot je povezanost v EU “baje-alko” J. C. Junckerja.
   Ne skrbi.
   R. SLO SMO USTTANOVILI,
   ZARADI NAS SLOVENCEV,
   SLOVENIJA
   JE NAŠA EDINA DOMOVINA, DA BI ŠLI PROČ OD YUGE IN IZ KOMUNIZMA. Lr. J. KOMENDA

   • ahnenpass

    Če bi ta hip izstopili iz EU, je vse izgubljeno, do konca uničenih življenj nas bodo zatirali, mučili in pobijali, pa nam ne bi mogel nihče več na tem svetu pomagati. Brez vojne, ne.
    mene je strah kaj se bo zgodilo, ko bodo šli britanci ven, potem bomo prepuščeni na milost in nemilost velikonemške naveze. Jaz bi se začel že danes pripravljati na Sloxit, skupaj z britanci, ker brez njih bo nevzdržno.
    Resno, ja vidiš kaj se pri nas dogaja, z njihovim denarjem, moj avatar ni kr neki brez veze, hitro lahko postane gola stvarnost in pravno dejstvo.

 • Janez

  Ah!
  Jovo, Jovo
  A?
  ZDAJ SE BOSTE PA MED SEBOJ RIBALI?
  Da?
  Se v tisti nočni ptički “SOVICI” ne dogajajo zlorabe varstva osebnih podatkov.
  Jaz?
  Sem kot knjižničar imel opravka s tisoči ljudi iz okoliša LJ.
  Ampak !
  Nikoli nisem dal nepooblaščenim ljudem
  NIKOLI, NIKOMUR – kakega osebnega podatka – o komurkoli ?

  Od tistih tisočerih ljudi. Bi lahko. A NISEM.
  Kdo si ti – mi je vseeno.
  A?
  ZA LJUDI V “SOVI” SEM VEDNO TRDIL, DA MORAJO BITI !
  In večinoma verjetno so – skrajno profesionalni.
  EITNI, SODOBNO VRHUNSKO IZOBRAŽENI IN DOBRO PLAČANI.
  TER
  SEVEDA. – LOJALNI R.SLO KOT TAKI
  – VSEM NAM NJENIM DRŽAVLJANOM.
  Ne glede na “ne-parizanski izvor” itd.
  Glede !
  LOJALNOSTI ?!
  NAJ ZAPOSLENI V “SOVI” , Z NJO POVEZANI,
  KER SO ODGOVORNI PARLAMENTU OZ VSEM LJUDEM R.SLO
  – PAČ?
  Javno ali l.r. podpisano – pisno prisežejo.
  V povezavi s KNOVSOM.
  Za nas navadne ljudi R. SLO je dovolj že
  – da imamo uradno zatrdilo
  – o “priseženosti” ljudi v in v povezavi s “SOVO”. Tako bo ok. A ne ? L.r. Janez K. KOMENDA

 • DJURO SUMAR

  Grims je eden tistih, ki najbolj glasno lajajo v karavano, ampak karavana gre mirno naprej, kot da se ni nič zgodilo.

  • ahnenpass

   Tudi meni se zdi, da ima bolj kozmetične pripombe, sodišče vendar ne more soditi po njegovih osebnih željah in predstavah, saj to bi potem vsi radi.

   • von Rhein

    V tem primeru je sodišče že “odsodilo”.

    • ahnenpass

     So what, se pa preveri sodba, če je bilo res vse v redu, vedno se lahko najdejo kakšne možnosti, da ni treba človeku narediti vse najhujše, če se hoče.
     Nočejo srati v skledo, iz katere se napajajo, to je pri nas največji problem, ker se nihče ne upa nikomur zameriti. Za enega čobana že ne, še za Slovenca ne, včasih niti za svojo kri, kaj šele za take…

     • tohuvabohu

      Saj so jo preverila vsa možna sodišča. Ampak če predsednik vlade strelja kozle, je impičment edini možni ukrep.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Kozle strelajo. Kozli smo pa mi!

 • Valter BraniSlav
 • ahnenpass

  KNOVS je za mene isti organ kot celo pravosodje, kdo pravi, da delajo normalno, če pa v tej državi ne moreš več nikomur zaupati. Oboji se derejo isto, levi in desni pravijo, da so nasprotna stran same barabe in lažnjivci, jaz verjamem vsem.
  Javnost ne ve kaj delajo naše obveščevalne službe, vemo pa, da se pri nas ne da normalno živeti in je vse pokradeno, torej pravih kriminalcev zagotovo ne nadzirajo in preiskujejo. Oboje ne gre, če bi živeli v normalni državi, tega ne bi trdil, pa očitno ne. Kaj potem delajo vsi ti agenti, njihovi sodelavci in ovaduhi, koga prisluškujejo in opazujejo, na kak način, kdo pravi, da so sodni nalogi utemeljeni, če pa sploh ne vemo kdo in kako nam to dela. Vemo pa, da se dogajajo nepredstavljive stvari, dobesedno, pri nas se preizkušajo celo tehnologije, ki bi jih takoj zavrnil cel svet, kot skrajno nečloveške in nedopustne. Brez zamere, v zakonih lahko piše karkoli, dokler to ne bo jasno, tudi ne more biti dobrih ljudi, ki bi slabim preprečili, da se tak kanibalizem lahko še naprej dogaja.
  Zahtevati bi morali javni nadzor nad varnostno obveščevalnimi službami, samo to trdim, nihče me ne bo prepričal, da ni pri nas nekaj zelo, zelo narobe, in za to zagotovo nismo krivi državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito države, da sploh obstajamo, je pa zagotovo del te zgodbe.

 • Jovo Jamnica

  Kaj je zaj??? Bo keri komentero, da so na Nova objavli, kak je član tote Grimsove komisije udbovec???? kak lahko bifši udbovec sedi f taki komisiji???

  http://nova24tv.si/slovenija/polsanec-smc-marjan-dolinsek-nekdanji-udbovec-ki-se-ob-besedi-petokolonas-pocuti-uzaljenega/

  • ahnenpass

   Sramota, vsi se delajo iz nas norca, kot da smo 6 let stari otročički.

  • Caetano

   Kje pa mislis, da ni udbovcev Jovo? Prav pri vzvodih oblasti jih je najvec, v parlamentu, sodstvu, po bankah, podjetjih. To je treba biti poznavalec teh stvari, da se sploh lahko orientiras. Spomni se volitev 1992, ko pravis, da si zadnjic volil pa bos videl cesa vsega je udbomafija oz. Organizacija, kot so se sami poimenovali sposobna. Kaksna prevara je bila z udbovcem Jelincicem ali kriptordecimi Zelenimi…

   Prvi znak za alarm je pa ce so proti Jansi. Potem takoj lahko ves, da gre za pristase slov globoke drzave oz. Organizacije/udbomafije. Ali kvecjemu za uporabne naivce, ki jih oni vodijo. Saj vsak pameten in razgledan ve, da vodi udbomafija proti Jansi specialno vojno ze prakticno od zacetka. Ze njihove nacrte glede obstanka v popravljeni Jugoslaviji je v glavnem prav Jansa podrl. Ce se spomnis spet leta 1992, kako je lazni nacionalist Jelincic ze takoj zacel rovariti, da bi bil obrambni minister. To je bil ze jasen alarm. Potem so angazirali se dosti podobnih od majorja Trohe, ki se je dal celo lazno ugrabiti, da bi skodoval Jansi do Previranta itd.

   • Jovo Jamnica

    Čaki, čaki… F tem primeri je udbovec fkup z Janšo proti Trčeku. Se motim????

    • Caetano

     To je kvecjemu,da se ne bi prevec blamirali. Saj ves, da je Smc ravno tako podprla krsenje zakonov in ustave se vceraj.

     • Jovo Jamnica

      Ampak zakaj pol fsi špukajo po Trčeku??? On je itak istopo is tote komisije, kera nea more bit verodostojna, če not sedi bifši udbovec!!!

     • Caetano

      Tudi parlament ni verodostojen pa vlada in sodstvo…

     • Jovo Jamnica

      Vem. Zato pač bentim na svoj način…

 • rubec

  Nevarni časi so tukaj. Na podstrešje sem montiral trčkovo sliko in po tednu dni našel prevrnjeno pručko nad njo pa obešeno kuno, ki mi je dolgo parala živce ter v sence ustreljenega polha. Od kod polhu pištola se sprašujem.

  • ahnenpass

   Jaz sem na pragu našel drobovino dveh podgan, ki jih je zgleda razgnal tisti naboj za zatiranje hrčkov. Tak levo in desno je bilo nastavljeno, vmes pa vejica koprive. Organi me pa itak čudno gledajo, zaradi komentarjev, še pomislim ne, da bi komu prijavil, samo slikal sem, za foro.

 • Janez

  Ah!?
  Valter, Jovo !
  Razočaran sem nad vama !
  A STA RES KOT DVA OTROKA ?
  Ljubitelja zlaganih pravljic
  – o ” MERŠALU TITU” O “JOŽEKU IZ KUMROVCA” ITD.
  Glavo
  pod hladno vodo. A ne ?
  Jožek iz Kumrovca je bil najkasneje leta 1939 ustreljen od komunistov v Španiji. L.r. J. KOMENDA
  P.S.

  NASPROTNIK
  MARŠALA TTA IZ SRBIJE – M. JOKIĆ

  https://www.google.si/search?q=jokić+momčilo+jedino+ja+tito&oq=jokić+momčilo+jedino+ja+tito&aqs=chrome..69i57j33.27847j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • karlina

  Tale Trček je res trčen do konca.

 • Ryuk

  Trček je trčen odtrčao.

  • ahnenpass

   To kar se menijo, se meni ne zdi niti najmanj smešno, očitno si nekdo domišlja, da je njegova beseda isto kot Božja volja. V imenu Hudiča, pa mogoče res, očitno ne pravosodje, in ne komisije za nadzor nad temi državnimi službami, sploh pa zbornice pri nas ne uživajo nikakršnega zaupanja javnosti več.

   • Janez

    A?
    S hudičem misliš na Trčka ? L.r. J. KOMENDA

 • rubec

  Po stari navadi veliki umi doma niso razumljeni in uspejo šele takrat ko so v tujini. Trček ima samo to smolo da na antarktiki preden izdajo vizo zahtevajo še tvojo sliko.

  • Janez

   Hja !
   Pot mu je prosta !
   Prav, da je nekaj povezan s HR.
   A?
   TAM MARXISTI, TITO ITD. NISO V MODI. Bo S. Koreja boljša izbira. Se zdi. L.r. J. KOMENDA

 • Morala

  Sinoči je na Planet TV bil prispevek v poročilih…vse odločitve sodišč so kršili…preveč si dovolijo…na koncu mi je bilo všeč, ko je voditelj rekel: ” Cerar ne spoštuje odločitev sodišč, sam pa od Hrvaške zahteva, da spoštuje odločitev arbitražnega sodišča!”

  Takle imamo, ker jim dopustimo! Drugod bi že leteli iz parlamenta!!! Kaj pa je sploh Trček naredil za naš Maribor?!

  • Aron

   Nekdanji ustavni sodnik, Matevž Krivic obžaluje, da tako Cerar kot Brglez nista opozorila na pravico, ki jo ima Slovenija po dublinski uredbi, da lahko sama kadarkoli sprejme odločitev, da bo odločala v primeru prosilca za azil, ki je v državi in si takšnega odločanja želi – to pravico ima naša država tudi v primerih, če pristojnost po osnovnih pravilih prvotno pade na drugo članico EU. “Še vedno, nobena dosedanja sodba v tej zadevi tega ne preprečuje!” opozarja Matevž Krivic, da izjave o (ne)spoštovanju sodb sodišč v primeru Ahmada Shamieha ne držijo.

   • dež

    Za azil je takšna oseba dolžna zaprositi v prvi varni državi, v katero vstopi. V tem primeru je to Hrvaška. Še to, nekateri na veliko uporabljajo termin, da je Sirijec begunec, a temu ni tako, ker je ekonomski migrant.

    • rabbit

     Prva varna država je Jordanija ali Turčija vse ostalo ni več begunec ampak migrant.

     • Slovenec 33

      Ni migrrant, dezerter je.

     • rabbit

      Pa še navadna pička (oprostite na izrazu) , ker je svojo rit in rit sina umaknil na varno, ženo in hčerke pa pustil v vojni.

     • Peter

      Ženske v njihovem svetu niso vredne prav veliko.
      Se pa zanj, po slikah sodeč, v naših krajih zanj zavzemajo tudi ženske.
      In kaj naj en pjanc na konc iz tega potegne?
      Da so naše babe glupe? pa sej to smo vedl že prej zato pa smo pjanci, no.

     • dež

      V praksi da, če pa gledaš teoretično (s stališča sodišča), iz Sirije lahko prideš na Hrvaško, v Italijo ali Slovenijo direktno po morju ali z letalom. Ker so Ahmada prvi popisali Hrvati se smatra, da je to njegova vstopna (prva varna) država.

    • Aron

     Lahko pa Slovenija sprejme prošnjo v reševanje. Se strinjam, da gre v tem primeru za nabiranje političnih točk, veliko več prošenj bi lahko pozitivno rešili in pomagali ljudem.

     • dež

      Osebno nimam prav nobene simpatije do tega človeka. Najprej je prišel nezakonito v Cro, nato v SI, iz Slovenije je poizkusil priti v Aut, končni cilj je bila najbrž Nemčija. Ženo in otroke pa je lepo pustil doma.
      Od njega ne bomo imeli nič, sam strošek. Če želijo uvoziti kakšnega Sirijca, naj pripeljejo kompletno družino krščanske veroizpovedi, ti imajo težave. Muslimanov ne rabimo, vsi vidimo kakšno sranje so naredili v EU in drugod po svetu.
      Krivic je sicer OK pravnik, a včasih tudi on nima prav ali se zmoti. Se ga spominjam kot ustavnega sodnika, skoraj ni bilo sodbe, da ne bi napisal ločenega mnenja.

     • Valter BraniSlav

      Od njega ne bomo imeli nič, sam strošek. Če želijo uvoziti kakšnega Sirijca, naj pripeljejo kompletno družino krščanske veroizpovedi, ti imajo težave. Muslimanov ne rabimo, vsi vidimo kakšno sranje so naredili v EU in drugod po svetu.

      NISI MOGEL BOLJE POVEDAT… MUSLICI NE PASEJO V SEKULARNO EVROPO. EVROPA JE DOMOVINA KRISTJANOV IN ATEISTOV… pa se kaksnega Budista lahko vzamemo….

   • Morala

    To si iz Večerove strani prekopiral…Krivic, ki zastopa tujce in azilante…potem pa bodo vsi migranti zahtevali azil….dublinska uredba je potrebna popravkov…

    • Jovo Jamnica

     A Večer po novem ve več????

 • Franjo Trojner

  Trček poslanec mesta Maribora? NIKOLI!! Trček nikoli več v svojih nastopih v parlamentu ne omenjaj Maribora in Mariborčanov in tudi Štajerske ne, ti nisi naš poslanec, ti si očitno poslanec ilegalnih migrantov in to ljudem/volicem pred naslednjimi parlamentarnimi povej v obraz hinavec. Zapomni si Trček, da Maribor zna nagraditi svoje sinove, če ti delajo v korist Maribora in meščanov, tistim, ki pa Mariboru in Mariborčanom, Štajerski škodijo, pa za vedno obrnemo hrbet, krucifiks, avbiks…………………………

  • Jovo Jamnica

   Bla, bla, bla… Fsi f Sloveniji vemo, kam spada stranka Levica… V normalni državi zahodnega tipa se tovrstne stranke preštejejo na volitvah.

 • Janez

  Da!
  RAZČISTIMO !
  Kot nekaznovanega, domoljubnega penzionista, Slovenca !
  Me
  SEVEDA ZANIMA – KAKO JE Z EX ” KP, ZK TAJNE SLUŽBE ” LJUDMI V
  – PPARLAMENTU IN
  – V ORGANIH R. SLO PARLAMENTA.
  Nekaj jih je še. Se zdi.
  A?
  So tam zato, da prenašajo informacijje iz legalno izvoljenega Parlamenta ?
  V
  “GNEZDA” T.I. “GLOBOKE DRŽAVE” Zdi se tako. Osebno pa tega ne vem.
  A?
  Prepoznavni so – na prvi pogled.
  Čeprav – so brez “brčic”. Dajmo že nehati s temi ex KP, ZK “OBREMENJENCI” L.R. J. KOMENDA.
  P.S.
  SMEŠNI ŽE POSTAJAJO.

 • zokispoki

  Profesor Che Guevara, v svojem znacilnem rdecem elementu !

  • Jovo Jamnica

   Če bi bla lustracija 1991… se Trčeka ne bi dotaknila!!!

   • zokispoki

    Ta rocket scientist verjetno se kaka rdece. Zblojen, zanikern, neprepricljiv in zakompleksan deluje.

    • Jovo Jamnica

     Ja in??? Jas si še kaj hujšega mislim, ko zagleam Pojbiča pa Mahniča…

 • neny

  “Nihče se nima pravice vmešavati v pravnomočno zaključen upravni postopek, to vodi v popoln kaos v državi. Niti se nihče nima pravice vmešavati v pravnomočno sodno odločitev. Če to stori nekdo iz izvršilne oblasti, je jasno, da gre za protiustavno vpletanje ene veje oblasti v drugo.”

  Človeško noto, če so to že hoteli uporabit, bi morali koristit prej, brez kaotične vznemirjanja javnosti, zdaj je prepozno. Karero se gre otroški vrtec, nekdo res mora udarit po mizi, da to tako ne gre.

  • Jovo Jamnica

   Tu gre za sprego med SMC, DeSUS in SDS… proti Levici in SD.

   • neny

    Pa saj se je Miro odločil za Š naknadno….. Ne štekam.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Članek govori o protestu člana komisije. Član komisije pač noče sodelovati v združbi, ki služi preglasovanju v vsebinskih vprašanjih. Argumentiral je tudi s tem, da je navedel, kaj so naloge iste komisije.
     ——————–
     “Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb:
     – nadzira dejavnost obveščevalno-varnostne službe pri vladi in obveščevalno-varnostne službe ministrstva, pristojnega za obrambo, skladnost njihovega delovanja s politiko nacionalne varnosti Republike Slovenije in smernicami vlade;
     – nadzira uporabo z zakonom določenih posebnih oblik, metod in ukrepov pridobivanja podatkov obveščevalno-varnostnih služb iz prejšnje alinee in varnostnih služb ministrstva, pristojnega za notranje zadeve;
     – državnemu zboru enkrat letno poroča o nadzoru in predlaga potrebne ukrepe.”

     ————————-

     • Aron

      Točno tako. Ukvarjajo se pa z vsemi drugimi stvarmi, predvsem s političnimi nasprotniki.

     • Jovo Jamnica

      Ja. In to v tihem dogovoru med SMC, SDS, DeSUS… pred sejo komisije.

     • neny

      Predsednik Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb mag. Branko Grims je po seji komisije v izjavi za medije pojasnil, da so člani komisije obravnavali temo spremenjenih pravil po sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice glede vračanja migrantov iz ene države v drugo. Osvetlili so tudi primer sirskega ilegalnega migranta Ahmada Shamieha.

      Hvala @StrankaSMC, ker ste take pizde!” S temi besedami se je danes zjutraj poslanec @strankalevica Franc Trček poslovil s seje KNOVS in napovedal svoj izstop iz te komisije.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Trček ne odobrava dogovorne španovije med SMC in SDS, posebej še, ker je poslanec SMC, po navedbah portala Nova, bivši udbovec.

     • neny

      Mogoče neumno vprašanje, ali so MC-ju “tiščali pištolo”, da je to odločitev za Š sprejel. Saj mu ni bilo treba….

     • Jovo Jamnica

      Čuj, niti sajna se mi ne , kaka igra je zadi. Če bi se mi, pol bi me po stari navadi na totem portali brisali…

     • neny

      vse povedan…. bliskavica na hrvaški članek gor in hobotnica……igralci x.

  • Aron

   ‘Nekdanji ustavni sodnik, Matevž Krivic obžaluje, da tako Cerar kot Brglez nista opozorila na pravico, ki jo ima Slovenija po dublinski uredbi, da lahko sama kadarkoli sprejme odločitev, da bo odločala v primeru prosilca za azil, ki je v državi in si takšnega odločanja želi – to pravico ima naša država tudi v primerih, če pristojnost po osnovnih pravilih prvotno pade na drugo članico EU. “Še vedno, nobena dosedanja sodba v tej zadevi tega ne preprečuje!” opozarja Matevž Krivic, da izjave o (ne)spoštovanju sodb sodišč v primeru Ahmada Shamieha ne držijo.’

   Vaše šank poznavanje prava ni vredno piškavega oreha.

   • tohuvabohu

    Saj Slovenija je sprejela odločitev, kaj zdaj serješ, pravni odličnjak?

    • Aron

     Kdo, Vlada?

     • tohuvabohu

      MNZ je del vlade, a ne miško?

     • Jovo Jamnica

      Torej, če prav razumem… PV nekaj reče in že je Slovenija sprejela odločitev…

     • Aron

      Tako. Še vedno imajo čas.

   • macon

    Sodišče, ne vlada, diletant in blefer. Vlada in parlament sprejemajo zakone, sodišča odrejajo po njih. To sta ločeni veji oblasti.

    • Aron

     Vlada sprejema zakone? Še en šank pravnik, hehe. Pa na zdravje, kronik.

     • macon

      Vlada in parlament. Vlada jih predlaga, parlament potrjuje. A si nepismen, sirota neumna?

     • Aron

      Pravo je ekzaktna znanost, ne dopusca take povrsnosti, kot si jo ti privoscis.

 • tohuvabohu

  Cmero na konferenci za medije: “S tem obremenjujejo vlado prav zdaj, ko imamo kot vedno ogromno dela.”
  Ta ga pihne.

  • Peter

   Res je, počakajte, da vlada kot vedno, ne bo imela ogromno dela.

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!! PEDOFILI IN KRIMINALCI!

 • Janez

  Jovo !
  Pošlji ZL “trčeku” ta link
  O J.V. STALINOVEM ROPU ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA, 510 TON, NI MALO.
  DA?
  Ne bo – slab profesor, ki širi? Neresnice. L.r. Janez K.. KOMENDA
  P.S.
  STALINOVO ŠPANSKO ZLATO.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Moscow_gold

  A. ORLOV – STALINOV “NKVD” OFICIR,
  510 TON ŠPANSKEGA ZLATA JE DOSTAVIL STALINU V MOSKVO.

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&q=aleksandr+mikhailovich+orlov&stick=H4sIAAAAAAAAAONgecTozC3w8sc9YSmrSWtOXmM04eIKzsgvd80rySypFFLjYoOyZLh4pTj1c_UNjC2q8kw1GKS4uRBcHgB0Fi-BSAAAAA&sa=X&ved=0ahUKEwjI4qPBrMPXAhVjD8AKHScPBhIQ6RMIbzAP&biw=1280&bih=800

  • Jovo Jamnica

   Prekini! Trček v tem primeru sploh ni pomemben. Celo postavil se je direktno proti poslancu vladajoče stranke. Od kedaj pa ti tega ne odobravaš??? A si za SMC po novem???

   • Janez

    Ne ,
    NISEM ZA – STRANKO MUCE COPATARICE=SMC.!
    A?
    Se ni ZL ČUDAK TRČEK – SKREGAL Z GRIMSOM?
    Naj
    Gre Trček vsiljevati marxizem v R. HR.. ČUDAK !?
    Ksaj je pa član iz SMC – ZASTOPAL?
    Nimam pojma.
    PA?
    Mu posreduj podatke o
    TITO, KARDELJ, DJILAS, DEDIJER, STAMBOLIČ, PENEZIĆ-KRCUN
    – MUČENJU
    IN LIKVIDACIJI
    OK HUMANEGA GORKIĆEVEGA KOMUNIISTA – ŽIVOJINA PAVLOVIĆA Ki
    JE V KNJIGI, 1940, BGD

    “BILANS SOVJETSKOG TERMIDORA”

    KRITIZIRAL J.V.STALINOVE ČISTKKE, GULAGE NESODNE UMORE. ITD.
    VODSTVO
    KPJ TITO KOMUNISTOV
    – SO PA HUMANISTA Ž. P. kar likvidirali. 1941 v Užicu.
    Naši
    KAR VIDNI “MARXISTI” SE ZDIJO TAKO – NEINFORMIRANI ! L.r. Janez K. KOMENDA

    • Jovo Jamnica

     Ah, obžalujem tvoje stanje duha. Je to ireverzibilen proces???

     • Janez

      Obžaluj sebe. Z menoj je vse ok. L.r. J. KOMENDA

  • hle

   Nas se bolj tiče kdo je takoj po WW2 ukradel Jugoslovansko zlato ki bi bilo takrat zelo dobrodošlo ko je bila država porušena

   • Janez

    Verjetno Tito.
    Njegov vnuk Joška Broz trdi ,
    Da je Tito poseddoval osebno za 10 milijard $ zlata in dragoccenosti. L.r. J. KOMENDA

    • hle

     Pobrali so ga banksterji na oni strani luže kjer je bilo deponirano kot strošek vojne pomoči od materialne do bombandiranj podobno so napravili tudi Francozom in verjetno še komu potem pa so ponudili kredite

 • totex39

  Takoj bi bilo potrebno razpravljati tudi o Kordišu in Škobernetu, ki sta nezakonito pripeljala v parlament tujega sirskega migranta. Taka poslanca nimata več kaj iskati v DZ, ne pa da sta še ponosna za svoje dejanje.

  • dež

   Pa ne samo onadva, vsi poslanci in ministri, ki takšen postopek zagovarjajo (na srečo so jih zabeležile kamere in fotoaparati), bi morali takoj vrniti svoj mandat in odstopiti s funkcij.
   Višek pa je, da so poleg tudi doktorji znanosti, ustavni pravniki, profesorji na univerzah. Da tem ljudem ni jasno, da sta pravosodna in izvršilna oblast ločeni in medsebojno neodvisni, to pa je naravna katastrofa. Jaz bi vsem vzel nazive in profesuro.

   • totex39

    Dvomim, da so si te nazive z znanjem pridobili, ampak so jim podarili, kar sedaj dokazujejo z svojo “sposobnostjo”.

    • dež

     Matjaž Han je na vprašanje, “Ali lahko vlada odloči drugače kot sodišče ?” celo izjavil, da je prepričan, da lahko vlada v takih primerih odloči ne samo tako, kot ji veleva zakonodaja, ampak tudi tako, kot ji veleva “neka duša”.
     Ti ljudje niso povsem čisti v glavah.

     • Peter

      Komunjare pa duša?

  • Slovenec 33

   Kakšnega migranta, lepo vas prosim. To je en dezerter, ki je svoje zapustil in pobegnil namesto, da bi jih ščitil.
   Podlež brez primere.

   Je pa res, da gredo svoji k svojim in se vidi kdo ga ščiti, največji podleži v slovenskem parlamentu. Z drugimi besedami okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki delajo vse, da bi okupacijo slovenskih dežel nadaljevali pa čeprav z uvozom novih okupatorjev

 • Artur

  STIGLO UPOZORENJE! Popis Soroševih ljudi koji će upropastiti Europu, ima i Hrvata! — i Slovenaca ima tamo, ima takvih izdajničkih pacova i u parlamentu.
  http://www.dnevno.hr/planet-x/stiglo-upozorenje-popis-sorosevih-ljudi-koji-ce-upropastiti-europu-ima-i-hrvata-1091800/

  • hle

   Kdaj bo nekdo obelodanil kateri Slovenski EP poslanci se nahajajo na tej listi saj približno se nam sanja kateri lahko pa bi bili za koga tudi presenečeni

   • Artur

    Franc BOGOVIČ (ELS/SLS)
    Tanja FAJON (S&d/SD)
    Alojz PETERLE (ELS/NSi)
    Igor ŠOLTES (Zeleni/Verjamem)
    Patricija ŠULIN (ELS/SDS)
    Romana TOMC (ELS/SDS)
    Ivo VAJGL (ALDE/DeSUS)
    dr. Milan ZVER (ELS/SDS)

   • Lisjak

    Zaenkrat sta na tej listi Tanja Fajon in Ivo Vajgl.

    • ljubinica

     Pa Soltes

  • Bozz

   “– Kako je moguće da se jedan Soroš sastaje s predsjednikom Europske
   komisije Jean-Claudeom Junckerom bez ikakve transparentnosti i iza
   zatvorenih vrata čitavoj Europi?”

   Zato, ker imamo v svetu oligarhijo pa tudi plutokracijo z enim moškim na vrhu. Soroš je samo posrednik, to gre še višje. Žan Klod je samo lutka, kot naši poslanci.

   • Artur

    “– Kako je moguće da se jedan Soroš sastaje s predsjednikom Europske
    komisije Jean-Claudeom Junckerom bez ikakve transparentnosti i iza
    zatvorenih vrata čitavoj Europi?”

    Nobeden od doli naštetih se ni ogardil od te Jean-Claudeom Juncker -Soros španovije.
    Dvomim, da bi bili mutavi samo v tem primeru, da o CETA_TTIP ne govorim.

 • totex39

  V tem DZ in vladi imamo cel kup takih poslancev in ministrov, ki so trčeni kot Trček, tisti ki so jih pa izvolili še bolj.

 • MEFISTO

  Trček je vsestransko nepošlihtan človek.

  Njegovi nastopi nimajo ne repa in ne glave in to naj bi bil nekakšen doktor znanosti in menda celo univerzitetni učitelj.

  V parlament hodi žaljivo zanikrno oblečen v zaflosanih cunjah, da so še kralji ulice v nekoč slovenski Ljubljani lepše oblečeni.

  Sramota za državni zbor.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Mene spomni na Primca…

   • DJURO SUMAR

    S tem, da je Primc še debeluhar.

   • Peter

    Nabiraš politične točke.

   • Stajerka

    haha…..in koga si s tem popljuval……Trčka ali Primca???…..Trček ti hitro je*al ma*er, če boš takšne klatil……

    • Jovo Jamnica

     Trčeka osebno poznam. Je fejst det in skrben oče. Primerjave mi nebi zamero.

     • Stajerka

      neštajerc, ki je popolnoma prevzel štajersko nataliteto……kje pa piše, da bi zamero……samo malo bi ti mamco porihtal……

     • Jovo Jamnica

      Kakorkoli. Cenim njegovo pokončnost. Drugače sva pa ideološko na različnih bregovih.

  • macon

   Trček je po mojem neuravnovešena oseba.

 • Stajerka

  hahaha……lewak obsoja lewaka, da je pizda…….smešno, istočasno pa prinaša veliko sporočilo……

  ta izjava potrjuje samo nekaj: bili so dogovorjeni, torej zadeva ni bila niti malo spontana iz nobene politične stranke……razlika je samo ta, da je ena stranka počepnila – vendar prepozno, da bi sedaj lahko zanikala soudeležbo……
  na fotkah so kar lepo dokumentirani Kordeš, Škoberne, Han, Murgel, Brglez, očitno je, da je slednja četica čakala na kandidata, ki sta ga v DZ pripeljala Kordeš in Škoberne……Levica+SD+SMC……smola je samo ta, da je v četici sodnica, ki je pljunila na karbid še pred Cerarjem……

  • ljubinica

   Po moje Levica+SD+trdi del SMC (Brglez, Murgl ,,,,).
   Cmerar se jih je ustrasil, s svojo “diverzijo” so ga povozili … ustavno obtozbo bo pa fasal on …
   (Jasno pa je, da ima antifa – zgoraj nasteti – murgelsko zaledje.).

  • Janez

   Bistro razmišljanje !
   Dejansko
   so
   Ex KP, ZK ZELO ZLONAMERNI
   – BO TREBA VOLILCE OZAVESTITI PRED VOLITVAMI. L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  Jovo !
  Raje
  NAM POVEJ !
  KSJ POČNEJO ZADRTI KOMUNISTI NPR. KOT EX SODNIK MASLEŠA,
  PA SD Bevk, Potrč,
  dr. Turk – potem, ko grejo v penzijo.
  To bo bolj zanimivo od tega kkar ti pišeš. L.r. J. KOMENDA

  • Jovo Jamnica

   Da me neboš ponoči še ki sanjo….

   • Janez

    Ne!
    Niti slučajno !
    Samo vprašujem te pač.
    Zdiš se še kar nekaj informiran.
    Zadnjič je na shodu “PAHOR – SKUPAJ” M. POTRČ MI ODGOVORIL,
    DA
    SO BILI KPS, KPJ STALIN PARTIZANI – ZAVEZNIKI ITD.
    Take
    smešne pravljice za otroke. Ja – zavezniki s Stalinom so bili. To že. L.r. J. KOMENDA

 • janez cepec

  Trček jih je pogruntu, narobe pa naj bi blo, ker jim je to vrgu u obraz. de so pizde, namreč.
  te podprem, Trček

 • Olga_10

  Čestitke Grims! Jasno in glasno! Dol s komunisti, ki so se zakamuflirali v levičarje, čeprav so daleč od evropske levice!

  • Krtača 20

   Tih bod baba usekana! Bejž na britof sveče puspravt k se valajo tm že 15dni!

   • janez cepec

    pa nč nazaj hodet, kr tam nej ostane

    • Krtača 20

     Hehe kokr je usekana se bo itak na napačen britof ulegla…

     • janez cepec

      hehe, k smo glih pr tem, a veš unga: hod ena stara ženička po britaf, pa sreča totngrobarja, pa praša: a slučajn veste, kje je grob 135? pa prau totngrobar: pa kva lezeš, baba stara, ven z jame, če poj naznaš nazaj.

   • Olga_10

    Nekoč je nek zdravnik pacientu na njegovo jamranje rekel, da zemlja vse ven potegne! Ne boste verjeli, da je prav kmalu ležal v tej zemlji in preizkušal “zdravilo”… Torej premislite…

    • janez cepec

     ma teb tud zemla ne bo pomagala. teb bi pomagau, mrbit, če b’ g ti kešnmu potegniva, a?

 • janez55

  Lažnivega kurca Mahniča očitno zelo vzburjajo pizde iz SMC. Skoči, pujsek, skoči!

 • Pezde

  Tega Trčka bi bilo treba malo oflockat, kadar ima izpad

 • Krtača 20

  Pa kako to da desnaki ne sprejemate drugačnega mnenja? Pač človek je na lep način povedal da ste pizde. Kaj je tu spornega? Še dobr da ni začel klet….

  • Pezde

   Povedal ni nič, razen, da nima nobenih argumentov in da je zato izgubil živce. Nimam pa nič proti, če iz sebe dela klovna in dokazuje, da ni dorasel funkciji poslanca RS. Mogoče bi lahko šel v šiptarski parlament. Tam se obnašajo, kot majmuni, mogoče bi blestel.

   • Krtača 20

    A Grimsgoblsa pa unga pujska je pa strah da bosta shujšala ker jima bo Ahmad šnicl pojedu pa državo napadu. To je res varnostni problem ja…

    • MEFISTO

     Ga boš vzel k sebi?

     Jaz ga nočem, ti ga imej!

     • Krtača 20

      Bomo drugač nardil. Tebe bomo dal h njemu.

     • janez cepec

      bo več pujskov skupej, še svinskiga pastirja bi rabl, a poznaš kešnga? čist tko, informativno prašam?

     • Krtača 20

      To bo pa že ornk eksperiment ratu…

     • janez cepec

      a misleš, de bi pastir, ki zna ovce past, biu dobr tud za prasce. poznam enga ovčjiga pastirja, že četrt stoletja vodi svojo zblojeno ovčad u dobru i u zlu. bel u zlu, ovce pa mirno peketajo za njim in meketajo naučene viže

     • Krtača 20

      Ma tale pastir je bl za en drek. Pol ovc v prepad da tud za čevape ni več. Četrt jih je bolezen napadla (možganožer), četrt jih pa blodi tam po hribih pa žveč osat ker so pretumpaste da bi šle vsaj na travnik. Jest n vem. Pol pa še svinskega pastirja dodaj, je pa še tist u malori….

     • janez cepec

      ja maš prou. crno jim se piše.

    • Pezde

     Taprav šnicl je itak svinjski in bolj težko jima ga bo “pojedu”, je pa bolj verjetno, da naši otroci in njih otroci ne bodo mogli več jesti svinjine zaradi vraževerja teh telet iz srednjega veka.

    • Franc Lozinšek

     Trčen in njemu podobni imajo eno in edino nalogo v parlamentu, da količkaj normalnim ljudem, oz. poslancem kradejo čas in energijo za brezplodno gobezdanje in mlatenje prazne slame. Takle profesorje imamo v Sloveniji, zato nam niti Bog ne more pomagati.

  • MEFISTO

   Taki kot Trček ste prekleti levičarji.

   Zanikrni, nespodobni, klošarski, nestrpni, neodgovorni in in v sramoto hramu demokracije ter državi.

   Ima me, da bi mu kupil ene spodobne hlače in srajco.

   Verjetno pa je potreben še vsega ostalega, kar gre pod in nad hlače ter srajco.

   • Krtača 20

    ….ima te ima te….sam gobec pa jamrane te je.

   • janez cepec

    ji tud če se lepo oblečeš, pa se okravataš, še skoz ne boš nč uredn

 • Valter BraniSlav

  Slovenec pljuva po Slovencu zato da bi zlezel v rit muslimanskemu ilegalnemu migrantu. Narod hlapcev pac nima samospostovanja…. Slovenec spostuje vsakogar ki ni Slovenec…

  • Valter BraniSlav

   „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

 • Valter BraniSlav

  Slovenec pljuva po Slovencu, da bi zlezel v rit tujcu ki zaradi njegove vere ne sme imeti rad krscanske / sekularne Evrope…

  „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

  • Krtača 20

   Jah lej. Tud ti nis lih rojen v Ameriki ne? A te kdo preganja? Lepo je sicer da se držimo določenih zakonov. Tudi v tem primeru bo tako. Drugač pa če predsednik države lahko pomilosti barabe (in ni jih malo), tud ne bo nobenga konc če se vsaj skuša potegnit za enga begunca. Nobenga ne bo konc. Eni spet napihujejo in politizirajo za pet par političnih točk.

   • Valter BraniSlav

    1) Ze ze, rojen sem v Kranju, prisel v ZDA legalno, najprvo z studentsko vizo in tako naprej. Ker sem prisel legalno me v ZDA nihce ni preganjal, ce pa bi prisel ilegalno bi me Ameri dali v zapor… in noben Amer ne bi pljuval po drugm Ameru iz simpatije do mene. Americani imajo samospostovanje, mi Slovenci ga nimamo. V tem je razlika.

    2) Ta clovek je migrant, ni begunec, ker SLO ni bila prva varna drzava. Doma je v vojni pustil svojo zeno in otroke, je to moralna drza cloveka?

    3) Ta cluvek je tudi musliman, in kako se muslimani integrirajo v sekularno Evropo je dobro znano.

    4) Zakaj pa bi se skusali nasi levaki potegniti samo za enega migranta? Ce bi bili res pravicni bi se morali potegniti za vse. Torej odpreti vrata vsem. Ce v EU pride ena polovica Afrike to pomeni da bo prislo 500 milionov migrantov. Zakaj samo Ahmad, zakaj ne vsi?

    5) Ko odpres vrata enemu jih bo prislo vec, in se vec, in se vec. Glas o tem da v Sloveniji bivajo idioti ki krsijo zakone lastne drzave se bo razsiril po svetu..

    6) Slovenija nikoli ni imela kolonij in Slovenci nismo nikomur dolzni nic.

    • janez cepec

     eeee wrong, mau si se zajebu. smo doužni, tko čez palc cca 40 miljar EU. de ne bo nesporazuma, za to so krive čist use vlade, leve in desne in to use enak. pa še to: pravjo, de je usak od nas zapufan za ene 14 jurjou ojrov. malo morgen. jest nism nubenmu nč doužan, kdor se j’ zapufu, nej vrača peneze. nabijem jih na one.

    • Krtača 20

     Si si pa vzel čas. Kolikor poznam to zgodbo (slabo tako kot ti), ti lahko povem da iz medijev ne bova izvedela resnice zakaj je do tega prišlo. Je pa človek očitno zaprosil po uradni poti za dokumente a so bili zavrnjeni. Po svetu je cel kup moških ki doma pustijo celo familijo zato da bi zaslužili zanje in se jim kasneje priključili oz vrnili domov (poglej si recimo Saudsko Arabijo kjer delajo v suženjskih razmerah a Amerika to odobrava). Dalje – kje je kršen zakon? Da bi imeli v Sloveniji masovni naval beguncev se ni za bat ker vsi hitijo v žermani. Še kaj?

     • sprehajalec

      Ahmad je probal z azilom na Hrvaškem, kjer se je registriral. Potem je ugotovil, da je v Avstriji bolje glede denarja. In je vložil azil še tam. Ko so ga zavrnili, je sklepal, da je v Sloveniji s kešom še vseeno bolje, kot na Hrvaškem. pa še med bedaki v Rogu in na Metelkovi se je znašel, naivčine na kubik. Slovenceljstvo kombinirano z ultralevičarstvom tipa Dolančev Faks in Filo Faks in Woodstock flower power z 50 letnim zamikom. Pa vse to na javni denar.

     • sprehajalec

      Če bodo v Žermani Hansi postali manjšina, na račun Mohamedov, se Slovencem hudo slabo piše. Zato ta opcija ni v slovenskem interesu.

  • Olga_10

   To povejte levičarjem – komunistom!

   • janez cepec

    a s’ že nazaj z britafa?

    • Olga_10

     Vas je Matilda zgrešila?

   • Valter BraniSlav

    Poslusajte levicarji!!!!
    Preberite moj zgornji komentar!!!

 • Franjo Trojner

  BRAVO g. Grims in ostali domoljubi iz stranke SD! CMERARČEK SE JE ZNOVA FSRAL V LASTNO SKLEDO! ZNOVA JE DOKAZAL DA NI KOS POLOŽAJU IN NALOGAM PREDSEDNIKA VLADE IN DA TUDI PRAVNI STROKOVNJAK NI. Preprečitev deportacije sirskega migranta Ahmada Shamieha z arbitrarnim in pravno spornim odlokom predsednika vlade Mira Cerarja je PRIČAKOVANO danes nz seji vlade KLAVRNO PADLA V VODO! Sirski migrant bo v skladu z veljavno zakonodajo DEPORTIRAN NA HRVAŠKO! Leva VLADA, Cerar, Rjavec, predvsem pa preračunljivi kmetijski minister Židan predsednik levičarske SD je glasovala ZA DEPORTACO, torej je šef poslanca levičarske SD Škoberneta, ki je deportacijo protizakonito onemogočil Židan na seji vlade glasoval ZA DEPORTACIJO! Upam, da bo vse, ki so deportacijo protizakonito preprečili doletela pravna država/epilog na sodišču in odvzem poslanskega mandata.

 • Olga_10

  Vsi, ki so preprečili deportacijo na podlagi sodne odločbe, morajo kazensko odgovarjati!

  • Krtača 20

   Pa kuga sem ti reku baba usekana! Pa dej če delaš, narod do konca! Ka pa gavtraže zvenene boš pa kr na britof pustila al kuga? Šlampa ena! A morm vse s prstom pukazat! Ajd nazaj na britof!

   • Pezde

    Ma na britof spadajo tvoji varovanci – zombiji iz srednjega veka, ki pustošijo po Evropi in kalijo mir. Pa še kos špeha jim bomo zmleli zraven v žaro (bolje pozno, kot nikoli – se bodo pa na drugem svetu navadili jesti svinjino).

   • Olga_10

    Vam popuščajo živci? Kot Trčku? Tika taka…

  • Franjo Trojner

   Saj bodo, tokrat je že vložena ovadba in se policija in sodstvo ne bo moglo sprenevedati!

 • Antonius

  Novi slovenski pravno politični pravorek se imenitno nadgrajuje.
  Masleša je začel s *sfukanjem*, poslanec Trček je dodal pa *pizdo*. Seveda imajo koalicijski v mislih opozicijsko SDS.
  Nikakor pa ni dovoljeno, da se danes javno zapiše, da je Afričan ali Arabec temnejše polti.

 • Franjo Trojner

  Trček, ki zelo očitno zna mastno preklinjat je gotovo bolj primeren za kočijaža, kot poslanca, v šolskem sistemu pa ta preklinjajoči vreščeči osebek ne bi smel nikoli več delovati. Ni mi jasno, kako so lahko takšni nevrotiki in nevzgojeni ljudje lahko izvoljeni v hram demokracije?

  • Krtača 20

   Mogoče maš clo prav. Odkar se dovoli bivšim arestantom hodit v parlament, gre morala sam še navzdol. Kle bo treba začet….

   • Franjo Trojner

    Očitno je edino, da naša kvazi pravna država ne preganja pravih ljudi, preganja samo politične nasprotnike in kurje tatove. Do dandanes ni bil sprocesiran niti en samcat klavec lastnega naroda, niti en sam komunistični veljak, ki je v prejšnem totalitarnem komunističnem režimu trpinčil lasten in tuje narode, niti en samcat bankster in niti noben od dvojice veleTELEfonistov, ki sta s prisluhi ogrozila arbitražo, nihče od tistih, ki so omogočili plenjenje in propad državnih podjetij/lastnine, nihče od tistih, ki še daned plenijo po zdravstvu, nihče od tistih, ki so pri javnih naročilih goljufali državo, nihče od tistih, ki so uničili zdravstveni sistem in tudi tisti, od stricov in tet iz ozadja zaščiteni, ki se je v prisluhe ujel ne. Čuj v naš parlament so hodili in tam tudi izvoljeni od ljudstva sedeli bivši špiclji zloglasne UDBE in celo sami udbaši, kar niti ne čudi, če vemo, da je bil prvi predsednik nove samostojne države bivši šef komunistov v nekdanji totalitarni državi. Kakšen kvazi demokrat je zares ta človek se vidi tudi po tem , da še danes javno nasprotuje sprejetju resolucije EU v našem parlamentu o obsodbi in izenačitvi vseh treh totalitarizmov nacizma, komunizma in fašizma, ki jo je spisal pravi demokrat in večen borec proti komunizmu sam g.Vaclav Havel. Zdaj, ko veš, da je Slovenijo demokratiziral sam šef komunistične partije in ne tip pravega demokrata, kot je bil g. Vaclav Havel , ti je lahko kristalno jasno zakaj v Sloveniji ni zaživela pravna država in je klavrno propadla tranzicija in s tem demokracija in lahko v našem parlamentu sedijo ljudje sumljive, tudi kriminalne preteklisti in anticivilizacijskih nazorov.

   • Olga_10

    Da ne boste sami bodoči arestanti….

  • Pezde

   Stranka ZL je itak zgodovina. Tega nihče več ne bo volil, ker evidentno deluje proti demokraciji in proti državljanom RS. Ko je pa enkrat nekaj črno na belem razsojeno in potrjeno na sodiščih, se začnejo pa kriki iz obupa. Takih primitivcev, ki niti sodne veje oblasti ne spoštujejo, pa res ne rabimo v parlamentu.

   • Franjo Trojner

    Nisem čisto prepričan, da imaš prav v tem kar si zapisal , da ZL nihče več ne bo volil. Če samo pogledaš nekatere komentarje dotičnih levih seratorjev spodaj ti bo takoj jasno, da se v vsaki državi najde nekaj osebkov, ki ne marajo lasne države, svojega SLOVENSKEGA roda, svoje kulture, vere, tradicije in navad in če zraven prišteješ še vse tiste, ki so bili vedno proti vzpostavitvi samostojne države in vse tiste iz svojih separističnih razlogov nelojalne državljane ima ZL še vedno kr ogromno število volilcev, ki bodo volili zanjo. V demokraciji bi morali tako zelo ekstremne stranke prepovedati in sam med ZL in Antifo ne vidim prav nobene razlike, morda tudi vi ne?

   • Karmen

    Tudi SMC je zgodovina, na žalost je pa na pohodu nova stranka na levi – Šarceva, ki bo na prihodnjih volitvah prišla v parlaement. Kraje in protizakonite rabote KOMUNISTOV se bodo lahko nadaljevale.

  • Kataklizma

   Izbira med tropom nevrotikov in tropom lažnjivih nevrotikov je zelo zahtevna.

 • garfi

  trĆek je trčen

  • Pezde

   Človek sploh ne zna ničesar argumentirati. Vedno odgovarja z nekimi svojimi prispodobami in zgodbicami, ki pa so popolnoma neumestne in nimajo veze z razpravo, edini cilj mu je, da je žaljiv. Se vidi, da mu ringelšpil laufa v glavi, ker preklaplja iz ene namišljene realnosti v drugo. Očitno je spet pozabil vzeti antipsihotik. Zakaj take zadete manijake in sanjače sploh spuščamo v parlament? Potem bi lahko že kar naključnega klošarja pobrali, ga namestili tja na toplo, pa bi sigurno povedal kaj bolj smiselnega od tega plešastega umobolnika. Zdravit naj se gre! Mogoče mu je pa sonce poleti prežgalo možgane.

   • garfi

    ker ga neumen folk izbere na volitvah
    dvomim, da so te ponarejene tudi pri štetju

   • Karmen

    Mislim, da ni samo on zadet. Po tem kar se gre in dela koalicija, so po mojem prepričanju vsi na kokainu. Za Pahorčka pa se ti ve že kar nekaj let.

 • Janez

  Kakšen beden način
  sta uporabila za samoreklamo ?
  A?
  Zdaj bo kar vsak dan – kdo privlekel v Parlament ?
  – kakefa brezdomca,
  – kakega pjančka,
  – koga , ki se mu ne ljubi delati itd. Itd.
  Češ !
  Glejte – kako slabo ti ljudje živijo itd. Itd. L.r. J. KOMENDA

 • Grenze

  TRČEK PEJD NA SKRET SEDET DE SE NOVŠ U HLAČE USCAV PA USROV

 • Janez

  ČESTITKE CENJENI GOSPOD – B. GRIMS !
  KAR
  TAKO NEOMAJNO NAPREJ, VSO NAŠO PODPORO IMATE !

  Mene zanima !
  KDAJ BO ODPRAVLJEN
  NEZNANSTVENI “MARXIZEM” NA “FDV” !
  Tudi
  KDAJ?
  BODO UREJENA T.I. KOMUNISTIČNO-MARXISTIČNA NESODNA MORIŠČA !
  IZ
  ČASA MED IN PO 2. SVETOVNI VOJNI.
  Sram bodi te posnemovalce komunizma, da ne opustijo svojih škodljivih teženj. L.r. J. KOMENDA

 • MEFISTO

  Predlagam, da zberemo Trčku za nov gvant.

  • Soave

   Škoda denarja. Pa premalo časa ima, da bi se ga navadil nositi !

 • šmentanamuha

  Tipično obnašanje lumpenproletarske socialistične inteligence, ki to v resnici ni. Dosegajo samo formalno raven. Tako se potem zgodi, da en takšen histeričen kreten, kot je trčeni Trček, celo postane univerzitetni profesor, parlamentarni primitivci iz SD in Levice pa s protizakonitim in protiustavnim delovanjem izvajajo mehki državni udar, ki ga je podprl celo ustavni pravnik, ki je mimogrede tudi predsednik vlade.

  • Common Sense

   Enako tudi Lukec Mesečnik, diplomant FDV, Mihec Kordiš, alias wannabe mlečnozobi Che Guevara, diplomant FF.
   Delovne izkušnje obeh:
   Svet, član at Demokratični socializem
   Former Komunikacije in družbena gibanja at Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Eslovenia
   Former Uredništvo, odgovorni urednik at Zamorkla
   Former Študentski zbor, poslanec študentov Filozofske fakultete, Iskra at ŠOU v Ljubljani
   Former Programski odbor, član at Delavsko-punkerska univerza (DPU)
   Former Predsedstvo, koordinator internega izobraževanja at Iskra
   Former Študentski svet, predstavnik študentov Oddelka za filozofijo at Filozofska fakulteta UL
   Former Senat, predstavnik študentov at Filozofska fakulteta UL
   Studied Filozofija at Filozofska fakulteta UL
   Went to Gimnazija Škofja Loka
   To je od Mihca, Lukec skoraj identično. Sta pač kolega iz Škofje Loke.
   ****
   To je folk, ki ga vodi. Namreč, to vlado držita za jajca tale-dva. Prvi kot predsednik stranke, drugi kot dežurni jurišnik. Trčeni profesor je pa samo slika in prilika primitivcev iz ortodoksne levice.
   Uganite na kateri fakulteti je diplomiral še en mlečnozobi wannabe revolucionar, Jernejček mamin Strohyemer? Tri črke. Druga je D.

   Ergo, uživajte v predstavi, ko vas vodijo taki “vosli”. Vsake predstave pa je enkrat konec.

   P.S. Da ne omenjam velecenjenega ustavnega pravnika, ki kot bivši “precednik” vlade noče implementirati povsem jasne in nedvoumne odločbe ustavnega sodišča, ker mu to ideološko pač ne paše.

 • Darth Vader

  kdor na terenu razbije franca terčka vsaj toliko, da bo imel obraz poln modric, se lahko zglasi pri meni, ko bo potrebno zbirati denar za odvetnike in sodišča…..