fbpx

Upravno sodišče ustavilo nezakonito in politično razrešitev ministra Peršaka: Damjanovič ostaja direktor Slovenske filharmonije

Damjan Damjanovič opravlja funkcijo v.d. Direktorata za ustvarjalnost. (foto: STA)

Potem ko je ministrstvo za kulturo izdalo sklep za politično razrešitev Damjana Damjanoviča s položaja direktorja javnega zavoda Slovenska filharmonija, je minister za kulturo Anton Peršak zdaj doživel hladen tuš. Damjanovič se je na sklep pritožil, upravno sodišče pa je pritožbi ugodilo in Damjanoviču vrnilo položaj direktorja.

Sklep, s katerim je bil Damjanovič razrešen s položaja direktorja, je ministrstvo izdalo 18. oktobra, s položaja direktorja bi moral oditi 15. novembra. Po Damjanovičevi pritožbi je upravno sodišče ugodilo predlogu za izdajo začasne odredbe v zvezi s tožbo, kar pomeni, da je sklep ministrstva zamrznjen, Damjanovič pa do nadaljnjega ostaja direktor Slovenske filharmonije.

Hkrati je sodišče ministrstvu s tem prepovedalo objavo razpisa ali vodenje postopka izbire in imenovanje kandidatov za delovno mesto direktorja Slovenske filharmonije, prav tako pa tudi imenovanje vršilca dolžnosti.

B. O.