fbpx

Škandal: Medij Večer je za podravsko podjetje leta izbral sporno podjetje v kriminalistični preiskavi!

Foto: STA

“Podjetje Mikro+Polo je letos prejelo naziv Podravsko podjetje leta po izboru bralk in bralcev Večera. Uredništvo Večera do danes ni razpolagalo z nobenimi informacijami o domnevnih nepravilnostih pri poslovanju družbenikov oziroma zastopnikov podjetja Mikro+Polo, niti ne s podatki, da zoper njih teče kriminalistična preiskava.”

Tako se je glasilo “opravičilo” štajerskega Večera v članku, v katerem so povzeli ugotovitve kriminalistov Policijske uprave Maribor, da je “odgovorna oseba gospodarske družbe iz Maribora utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja Povzročitev stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem.” Domnevno naj bi se to zgodilo v podjetju “Mikro + polo”. Nekaj, kar bi bralci tega dnevnika običajno prebrali v rubriki črna kronika, če se ob tem ne bi zgodilo, ups, kot ste lahko prebrali v uvodu, da so prav njihovi bralci to podjetje izbrali za Podravsko podjetje leta.

Na kratko
Lastniki podjetja Mikro + Polo naj bi leta 2011 spremenili ime podjetja v Vse za laboratorij (obe poimenovanji sta krajši imeni podjetij), nato pa je to podjetje leta 2014 šlo v stečaj. Njegove posle pa naj bi prevzelo podjetje Mikro+Polo. Razlika v imenu je zgolj v presledkih pred plusom in za njim. In kaj so ugotovili kriminalisti? Da je družba v stečaju poslovni banki ostala dolžna 7,14 milijona evrov z naslova najetih kreditov, skupaj priznanih terjatev v stečajnem postopku pa je za kar 16,8 milijona evrov.

Izbira bralcev
Akcijo izbire naj podjetij Podravske regije za leto 2016 izvaja Štajerska gospodarska zbornica ob Večerovi podpori. In ta si je očitno izboril pravico, da ob dveh strokovnih komisijah svoje rečejo še njihovi bralci. Izbirali so lahko med naslednjimi podjetji (finalisti): Moga, Maribor; Galerija Gosposka, Maribor; Zavarovalnica Sava, Maribor; AJM, Pesnica pri Mariboru; Elektro Maribor, Maribor; Marles, Maribor; Hiša penin, Radgona; Zadruga Dobrina, Maribor; Mikro+Polo, Maribor. Zmagovalca že poznate, to je Mikro+Polo, dobavitelj laboratorijske opreme.

Na Večer so v Škandalu24 poslali naslednja vprašanja: Na kakšen način so bila izbrana podjetja po izboru bralcev za Podravsko podjetje leta – finalisti – pred glasovanjem bralcev? Koliko bralcev je sodelovalo v izboru? Koliko bralcev je glasovalo za podjetje Mikro+Polo? Kako so se po glasovanju oziroma izboru bralcev uvrstila vsa druga podjetja (lestvica in število glasov)?

Odgovorov vse do zaključka redakcije (in upamo, da na Večeru vedo, kaj to pomeni) nismo prejeli. Ob tem se postavlja naslednje vprašanje: Kako in zakaj so bralci izbrali razmeroma nepoznano podjetje, ki se ukvarja s tako specialistično dejavnostjo, kot je prodaja laboratorijske opreme? Koga bi izbrali vi med zgoraj naštetimi?

Še to: bralci Večera, krivi ste za napačno odločitev, uredništvo se je od vaše izbire že distanciralo. Le kako bi ob uredniku za gospodarstvo, “raziskovalnih” novinarjih in specialistih za multinacionalke (o katerih smo že pisali) lahko vedeli, da je v tem podjetju kaj narobe? Res, le kako?

Škandal24