fbpx

Uradni list vabi na brezplačni seminar Primer LGBT prosilcev za azil: Predavala bo Neža Kogovšek Šalamon z Mirovnega inštituta!

Uradni list vabi na brezplačni seminar Prosilcev za azil migrantskih predstavnikov LGBT skupnosti. Predavala pa bo dr. Neža Kogovšek Šalamon. Sama pa je tudi med pomembnimi predstavniki nevladnih organizacij, ki pomagajo ilegalnim migrantom do azila. (Foto: Nova24tv)

Uradni list Republike Slovenije vabi na predavanje za Upravno pravo, človekove pravice in ranljive skupine: Primer LGBT prosilcev za azil. Predavateljica bo ljubiteljica liberalne migrantske politike dr. Neža Kogovšek Šalamon. Kot študijo primera bo naslovila položaj prosilcev za azil, ki so v matičnih državah preganjani zaradi svoje usmerjenosti ali spolne identitete (LGBT prosilcev za azil) in načine, kako se upravnopravni sistem odziva nanje.

Uradni list po novem izpolnjuje globalistično agendo liberalne migrantske politike predstavnikov LGBT v Sloveniji. Na svoji spletni strani vabijo na predavanje predavateljice dr. Neža Kogovšek Šalamon iz Mirovnega inštituta, ki bo naslovila položaj prosilcev za azil, ki so v matičnih državah preganjani zaradi svoje usmerjenosti ali spolne identitete (LGBT prosilcev za azil) in načine, kako se upravnopravni sistem odziva nanje. V resnici pa gre za še eno posiljevanje in vsiljevanje pravic LGBT skupnosti v Sloveniji. Spomnimo, pred časom smo na našem portalu poročali, da je Fakulteta za matematiko in fiziko postala prva fakulteta s certifikatom prijazne fakultete do LGBT skupnosti. Na Uradni list pa smo tudi naslovili vprašanje, koliko bo stal omenjeni dogodek ter kolikšen honorar bo zaslužila Neža Kogovšek Šalamon.

Na omenjeno brezplačno predavanje so vabljeni odvetniki, svetovalci za begunce, učitelji prava, študentje prava, predavatelji Fakultete za družbene vede, Filozofske fakultete in Fakultete za varnostne vede, pa tudi nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z begunci, migranti, LGBT tematikami, človekovimi pravicami, kot so Pravno informacijski center nevladnih organizacij, Legebitra, Društvo DIH, Humanitas, Slovenska filantropija in Amnesty International. Pojavlja se vprašanje, zakaj na dogodek ni vabljena celotna slovenska javnost, ampak le izbrana društva, ki v Sloveniji najbolj množično propagirajo liberalno migrantsko politiko v Sloveniji.

Slovenska vlada preko Uradnega lista širi globalistično misel “miroljubnih” organizacij Georga Sorosa
Ali se uradna slovenska institucija resnično nima ukvarjati s čim pametnejšim kot pa z vsiljevanjem globalistične liberalne politike tipa Georgea Sorosa in njegovih “nevladnih” in “miroljubnih” organizacij na temo migrantskih predstavnikov LGBT? Verjamemo, da so v najbolj radikalnih islamskih državah na svetu, kot so Savdska Arabija, Irak, Iran, Afganistan velike težave z zagotavljanjem njihovih pravic in so jim kršene osnovne človekove pravice.

Uradni list je v rokah odvetnic Maje Prebil in Maje Koršič Potočnik
V preteklosti je Uradni list zaznamovala afera Kralj, ko je bivši generalni sekretar stranke LMŠ Boris Kralj izvrševal pritiske na glavno nadzornico Ireno Prijović zaradi zaposlitve Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista. V preteklosti pa smo tudi na našem portalu odkrili uzurpacijo Uradnega lista v rokah odvetnic Maje Prebil in Maje Koršič Potočnik. Na nas se je takrat obrnil tudi poznavalec razmer na Uradnem listu, ki je izpostavil nenavadno velike zneske, ki jih Uradni list nakazuje Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. Teh nakazil se je od leta 2015, ko so začeli sodelovati, nabralo že za 159.894,26 evra, Prijovićeva pa naj takšnih primerov ne bi problematizirala. Odvetnici Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil naj bi v okviru svojega dela za Uradni list delovali kot programski vodji, prepuščen pa naj bi jima bil tudi izbor piscev priročnikov in predavateljev na seminarjih. Kot nam je še zatrdil vir, naj bi bili odvetnici za izvajanje predavanj in pisanje priročnikov izbrani kar brez javnega razpisa.

Poslali pa smo tudi vprašanje na Uradni list:
1. Kolikšen je celotni strošek omenjenega brezplačnega seminarja?
2. Kolikšen honorar bo zaslužila dr. Neža Kogovšek Šalamon?
3. Zakaj se zdi problematika prosilcev migrantskih LGBT skupnosti pomembna?
4. Ali se ne bi Uradni list ukvarjal s pomaganjem birokratskih težav slovenskih državljanov?
5. Zakaj ste v vabilu povabili točno izbrane posameznike, ne pa celotno slovensko javnost?
6. Katera oseba je odgovorna, da si je domislila tale brezplačni tečaj?

 

Objavljamo odgovore Uradnega lista:

Uradni list (v nadaljevanju UL) izvaja v sklopu svoje tržne dejavnosti tudi izdajateljsko in založniško dejavnost. Osnovni povod za organizacijo navedenega seminarja je izdaja knjige avtorice dr. Neže Kogovšek Šalamon z naslovom: Upravno pravo, ranljive skupine in človekove pravice, kjer je UL izdajatelj in založnik. Knjiga obravnava tematiko in vsebine, ki bodo predstavljene tudi na seminarju. Omenjena knjiga je le ena izmed 20. izdanih naslovov v letošnjem letu.

Organizacija seminarjev, kot je navedeni, je eden izmed pogostih načinov promocije izdanih knjig v UL. Tako tovrstne dogodke spodbujamo in organiziramo, ter vabimo ciljne skupine na naši spletni strani. Ker gre za specifično strokovno tematiko, smo na seminar povabili naštete cilje skupine in tudi drugo strokovno javnost s področja družboslovja in humanistike. Seveda se lahko seminarja udeleži tudi kdorkoli drug, saj niso postavljene nobene omejitve.

Avtorica ga. Kogovšek Šalamon za izvedbo tega seminarja ne prejme honorarja.

Problematika najbolj temeljnih pravic ranljivih skupin (kamor spadajo tudi otroci, invalidi, neuki in drugi) je pomembna strokovna problematika, ki jo je treba zaradi pravnih praznin ustrezno zakonsko in drugače urediti.

 

Luka Perš