fbpx

Urednik Mladine Grega Repovž KUL patetično označil za moralne zmagovalce ne glede na izid nezaupnice!?

Urednik mladine Grega Repovž. (Foto: STA)

“Zakaj je konstruktivna nezaupnica zadnja priložnost? Ker opozicija, ki jo sestavljajo LMŠ, SD, Levica in SAB, lahko neuspeh tvega le tokrat- ker bo tokrat v očeh javnosti v vsakem primeru moralna zmagovalka. Da, to so tudi trenutki, ko je poraz zmaga : In zmaga bo v ponedeljek biti na pravi strani parlamenta, ker bo vsak poslanec, ki bo glasoval za nezaupnico, namreč avtomatično na pravi strani zgodovine,” je glede vložene konstruktivne nezaupnice KUL-a patetično zapisal odgovorni urednik Mladine Grega Repovž.

V ponedeljek bomo končno po dolgih petih mesecih medijskega napihovanja osrednjih medijev doživeli vloženo konstruktivno nezaupnico KUL-a. Ne glede na to, da vsi tisti, ki niso goreči politični in medijski navijači KUL-a že več mesecev vedo za jutrišnji izid, so medijski peterčki RTV Slovenija – POP TV/ Kanal A – Dnevnik – Delo in Večer, dnevno dramatično pisali, kako bo vsak čas padla sedanja vlada. V svojih medijskih objavah so prepričevali slovensko javnost, da gre za izbiro med “demokracijo” in “diktaturo,” kot zelo radi poimenujejo trenutno oblast.

Medijski moguli Slovenije so poskušali z “zvijanjem rok”, insceniranimi aferami o pršutu, gostilnah … Obveščanje mednarodne institucije na področju tiska o teptanju “medijske svobode in diskreditiranju novinarjev” in pisanje člankov Blaža Zgage v tujih globalističnih medijih, je bilo le nekaj potez s katerimi je medijski kartel v službi KUL pomagal pri načrtnem rušenju sedanje vlade. Padel je v vodo poskus scenarija iz leta 2012, ko je takratna Klemenčičeva Komisija za preprečevanje korupcije v javnost plasirala močno obremenjeno poročilo o premoženjskem stanu ljubljanskega župana Zorana Jankovića in predsednika vlade RS Janeza Janše. Kasneje se je izkazalo, da je šlo v celotnem postopku veliko zadev narobe, poročilo pa je padlo na slovenskih sodiščih. Enak načrt so imeli s poročilom računskega sodišča o nabavi nujne medicinske opreme v času koronavirusa, vendar je načrt zaradi razkritja medijev Siol, Nova24tv, Demokracija in Požareport padel v vodo.

Izjava odgovornega urednika Mladine, Grege Repovža (Foto:Posnetek zaslona-Dnevnik)

Repovž v imenu globoke države pomahal z belo zastavico
Prav predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel je bil njihov glavni adut. A se je z zgodbo o zaslužkih na FIFI popolnoma blamiral. Zgoraj našteti mediji so odkrili, da Vesel nima nobenih podpisanih dovoljenj s strani KPK in Državnega zbora, s katerim bi lahko opravljal svojo popoldansko dejavnost na FIFI. Ob tem se je še razkrilo, da ima državni funkcionar kot je Vesel, prepoved opravljanja drugih dejavnosti.  Vendar o tem dominantni mediji niso poročali. Raje so tiščali glavo v pesek in pisali, da je Vesel žrtev medijev blizu največji vladni stranki.

A vse to je bil le izgovor za dokončni poraz. Prav to je sporočil s svojo izjavo urednik tednika Mladine, Grega Repovž. Z zapisi, da bodo vsi tisti, ki bodo glasovali za padec vlade, na pravi strani zgodovine in bodo moralni zmagovalci, so le pravljice, ki jim še najbolj zagreti ideološki in politični nasprotniki trenutne vlade ne verjamejo več. Poglejmo si koga je slovenska javnost večinsko podpirala leta 2018 na parlamentarnih volitvah.  Vladne stranke SDS, SMC in NSI so prejele skupaj 372.702,000 glasov, opozicijski četverček KUL pa 329,374,000 glasov. Zato se lahko še enkrat vprašamo: Koga je Repovž razglasil za moralnega zmagovalce v slovenski javnosti? Kdo večinsko koga podpira?

Verjamemo, da so za večnega gimnazijskega maturanta to enostavno prezahtevna vprašanja. Z Repovževimi besedami je jasno, da so centri moči tranzicijske levice pomahali z belo zastavico. S težkim srcem bodo morali sprejeti, da bo s 1. julijem 2021, Janez Janša še drugič predsedoval Svetu EU. Prav to medijski kartel v službi KUL-a najbolj boli.

Luka Perš