Ustavno sodišče odločilo proti referendumski volji volivcev: Istospolni pari lahko posvojijo otroke! Odzval se je Aleš Primc

Shod ob robu odločanja Ustavnega sodišča RS o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v homoseksualna oziroma LGBTQIA+ razmerja, ki ga je pripravila stranka ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine. (Foto: STA)

“Noro. Bolano. Utrgano. Pokvarjeno. Prtegnjeno. Idiotsko. Predvsem pa – kriminal nad otroki in družinami ter naravnimi in Božjimi zakoni,” tako je današnjo odločitev Ustavnega sodišča komentira Aleš Primc, vodja koalicije “Za otroke gre“. 

To je danes povozilo referendumsko voljo slovenskega naroda, ki je kar na dveh različnih referendumih glasovalo proti temu, da bi lahko dva moška ali dve ženski v homoseksualni partnerski zvezi posvojile otroka pod istimi pogoji kot mož in žena v uradni zakonski zvezi. Kot pravi Aleš Primc, vodja koalicije “Za otroke gre“,  pa je Ustavno sodišče storilo še nekaj več. Zaradi njihove odločitve zakonska zveza, kot smo poznali doslej, kmalu ne bo obstajala več.

Današnja odločitev Ustavnega sodišča, ki zahteva ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uvedbo posvojitev otrok v homoseksualna in transseksualna razmerja, je škandalozna, krivična in ideološko motivirana. Odločitev šestih ustavnih sodnikov – dr. Mateja Accetta, Katje Šugman Stubbs, dr. Roka Čeferina, dr. Špelce Mežnar in dr. Marijana Pavčnika – s katero so ukinili zakonsko zvezo žene in moža ter uzakonili posvojitve otrok v homoseksualna in transseksualna razmerja, je v popolnem nasprotju z načelom pravičnosti, naravnim pravom ter slovensko kulturo,” je povedal Primc.

Grozovite posledice
Odločitev Ustavnega sodišča bo imela še druge grozovite posledice. Odslej  naprej bodo otroke lahko posvojili dve osebi istega spola, ne bodo pa jih mogli posvojiti stari starši. Odločitev bo tudi postala zakonodajni temelj za umetno oploditev ženske brez znanega moškega, torej očeta. V šole se bo začela uvajati ideologija, kljub temu, da imajo starši z Ustavo zagotovljeno pravico do moralne vzgoje svojega otroka kot tudi po Evropski listini o temeljnih pravicah.

Odločitev Ustavnega sodišča bo tudi vodila v zakonsko dovoljeno trgovino z otroki in grobo izkoriščanje žensk, ki bodo za plačilo spočele, rojevale in prodajale svoje otroke, kot je to sedaj že mogoče v tujini.

Aleš Primc: Ne obupajte!
Aleš Primc je spričo odločitve sodnikov napovedal oster boj zoper razvrednotenje družine. Svoje podpornike je pozval k molitvi in akciji, ob tem pa napovedal, da bodo v prihodnji polovici leta potekale številne aktivnosti za normalno Slovenijo.

Andrej Žitnik