fbpx

Ustavno sodišče po besedah Primca sprejelo krivično in nesprejemljivo odločitev z zavrnitvijo pritožbe Združene desnice

Foto: STA

Predstavnik koalicije Združena desnica Aleš Primc je izrazil razočaranje nad odločitvijo ustavnega sodišča, da pritožbi na odločitev vrhovnega sodišča o zavrnitvi njihovih kandidatur v novomeški in kranjski volilni enoti ne sprejme v obravnavo. Volivce v omenjenih dveh volilnih enotah je pozval, naj volijo SDS ali katero od drugih pomladnih strank.

Kot je v izjavi novinarjem pred ustavnim sodiščem dejal predstavnik koalicije Kangler & Primc – Združena desnica Aleš Primc, današnja odločitev ustavnega sodišča boli. “Krivica boli in v tem smo blizu tisočem ljudem, ki jim državna uprava in sodstvo delata krivico vsak dan,” je dejal.

Po njegovem mnenju gre za protiustavno in nesprejemljivo odločitev, na kar je po njegovih besedah v odklonilnem ločenem mnenju opozoril tudi ustavni sodnik Klemen Jaklič.

V volilnih enotah, kjer ne bodo mogli kandidirati, pozval k podpori SDS ali drugih pomladnih strank
Kljub temu je napovedal, da se bodo zdaj v popolnosti posvetili volitvam, pri čemer bodo skušali narediti vse, da na njih zmaga desnica. Volivce v volilnih enotah Novo mesto in Kranj, kjer njihova lista ne bo mogla kandidirati, je zato pozval, naj na voliščih podprejo SDS ali katero od drugih pomladnih strank. V zvezi z odločitvijo ustavnega sodišča naj bi se sicer podrobneje odzval na petkovi novinarski konferenci.

Ustavno sodišče je namreč danes sklenilo, da pritožb kandidatov Združene desnice v kranjski in novomeški volilni enoti na odločitev volilnih komisij in vrhovnega sodišča o zavrnitvi njihovih kandidatur ne sprejme v obravnavo. Tako je v veljavi ostala odločitev, da se volilni listi Združene desnice v omenjenih dveh volilnih enotah zavrneta.

C. Š., STA