fbpx

Ustrahovalne metode, da jim ni para: Osamosvojitvenega ministra preganjajo, ker je opozarjal na zavajanja javne RTV!

Minister Demosove vlade Ingo Paš Wallersberg. (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Nekdanji odvetnik in minister osamosvojitvene vlade Ingo Paš je novinarjem poslal pismo, v katerem se razpiše, zakaj mora na zaslišanje policije. Slednji še vedno spremlja aktualno politično dogajanje in je kritičen do naše javne televizije. V zapisu “Človek se vedno uči” poziva voditeljico oddaje Tarča in novinarko Eriko Žnidaršič, naj se resno zamisli nad svojimi dejanji ter RTV, naj spremeni uredniško politiko, saj dodatki voditeljice temeljijo na javnem zasmehovanju ljudi. “Dodatkov, dobljenih za zahrbtne scenarije in režijo cinično pokvarjenih oddaj javnega zasmehovanja ljudi, na katerih plečih se lomi strupena komunistična ost preteklosti. Ampak denar ni vse,” jo je posvaril. Paš poudarja pomen resnice, ki jo bo na dan prinesel spomin, česar pa se “gospodarji” in njihovi “zločinski javni delavci” najbolj bojijo.

Ingo Paš (Ingo Falk Pasch Wallersberg) je bil eden izmed ministrov v času osamosvajanja Slovenije. Med 16. majem 1990 in 14. majem 1992 je bil predsednik Republiškega komiteja (sekretar oziroma minister) za turizem in gostinstvo. Slednji kljub upokojitvi še vedno rad spremlja politično dogajanje in hkrati zapiše tudi kakšno bolečo resnico na račun zavajanj javne televizije. Kot kaže, pa je “jenullovcem” brez vsakršnega sramu sodstva dovoljeno pozivati k smrti predsednika vlade Janeza Janše, navadni državljani pa ne smejo biti kritični do laži, ki jih širijo novinarji.

Kot nam je pojasnil Paš, je pred dobrim mesecem dni prejel s Policijske postaje Ljubljana Center vabilo na zaslišanje. Slednji bo zaslišan kot osumljenec za storitev kaznivega dejanja groženj, ki naj bi jih navedel v pismu z grozilno vsebino. To pismo je Paš poslal novinarki in voditeljici oddaje Tarča Eriki Žnidaršič. Sam domneva, da gre najverjetneje za zapis, ki ga je objavil na Facebooku z naslovom “Človek se vedno uči”.

Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič (Foto: posnetek zaslona)

Navedeno določilo Kazenskega zakonika, na podlagi katerega zahteva povračilo oškodovana novinarka TV Slovenija, se glasi: “Kdor komu zato, da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil premoženje velike vrednosti ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.” Paš je prepričan, da s tem zapisom ni grozil in pri tem tudi vztraja, kar bo pojasnil tudi na zaslišanju.

Metode Žnidaršičeve spominjajo na metode njenih zgodovinskih vzornikov
“Eriki Žnidaršič priporočam, da se nad svojim početjem resno zamisli, TV Slovenija pa, da korenito popravi svojo notranjo organizacijo in uredniško delo,” je kritičen do RTV. “Zlaganost v tem svetu kraljuje,” je dejal. Ko gleda in posluša oddaje “vsemogočne TV Slovenija”, še posebej tiste, ki jih vodi “prodorna novinarka” Erika, ga to spomni na metode njenih – zavestno ali ne – zgodovinskih vzornikov. “Tudi Goebbels in Kardelj sta množično zavajala, razvila celo kriminalno krvavo divjo norišnico sredi svojih narodov, katerih hčere in sinovi so pred tem na svojih krilih razširjali do neba bleščečo luč umetniške svetlobe in svobode,” je še dodal.

Voditeljica oddaje Tarča Erika Žnidaršič (Foto: posnetek zaslona/Tarča na RTV Slovenija)

Pri tem je Žnidaršičevo pozval, da ji leta 2021 prav nič ne zavida njenih “prigrabljenih” plačnih dodatkov, večjih za nekaj ubogih mesečnih pokojnin za nekaj desetletij dela in plačanih prispevkov. “Dodatkov, dobljenih za zahrbtne scenarije in režijo cinično pokvarjenih oddaj javnega zasmehovanja ljudi, na katerih plečih se lomi strupena komunistična ost preteklosti. Ampak denar ni vse,” jo je posvaril. Paš  poudarja pomen resnice, ki jo bo na dan prinesel spomin, česar pa se “gospodarji” in njihovi “zločinski javni delavci” najbolj bojijo.

Ingo Falk Paš Wallersberg, nekdanji odvetnik in minister mora na zaslišanje policije zaradi zapisa, v katerem je bil kritičen do RTV novinarke Erike Žnidaršič. (Foto: Nova24TV)

“Lahko ga prepoveš in s kaznijo resno groziš za primer, če bi kdo kaj izustil – kot pri nas o strahotnih komunističnih moritvah med in po drugi svetovni vojni. Lahko spremeniš, zakleneš, porušiš, pozidaš in zazidaš kraje svojih grozljivih ječ, taborišč in morišč, lahko prisiliš žrtve, da se do nagega slečejo in jih s topimi in ostrimi skalam in orodji, žicami ali vrvmi neslišno moriš in pomečeš trupla v brezna, ki jih zasuješ z odpadki – pričam, še posebej morilskim slugam – katerim se um ne omrači – pa pred oči za vse življenje obesiš državno grožnjo uničenja tebe in tvojega rodu, če spregovoriš. A pride čas, ko se iz smrtne tišine nenadoma oglasi – SPOMIN. Erika: SPOMIN se oglaša,” ji je dejal.

Resnica je lahko neizprosna
Na koncu je še Paš Žnidaršičevi kritično pojasnil, da je režija njenih oddaj popoln brezup. “V tvoj žep kotaleči se kovanci se sredi javnosti žvenketaje sesuvajo po tleh. Tisti, ki ti danes kimajo, bodo jutri nemo in slepo šli mimo tebe. Našel se bo morda celo kdo, ki ti bo škodoželjno zarinil nož pod rebra. Takrat boš mogoče spoznala: “Resnica ni le bleščeča. Je neizprosna,” jo je še posvaril.

Sara Rančigaj