V bran dr. Zimmermannu, nad katerega se je spravila Eugenija Carl, so se oglasili še drugi pacienti: “Skrajno neodgovorno in zastrašujoče, da se lahko spravijo nad posameznika brez dokazov, s sprevrženimi komploti, in ga uničijo!”

Foto: STA/Facebook Eugenija Carl

Potem ko se je zloglasna novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl z vsemi šili in kopiti spravila nad priznanega žilnega kirurga dr. Janeza Zimmermanna, ki za razliko od drugih slovenskih kirurgov uporablja posebno metodo, ki je priznana tako v posameznih zahodnih državah kot tudi na svetovni ravni, je 11. julija 2019 še Okrajno sodišče v Ljubljani pritrdilo Carlovi, češ, da naj bi v primeru dr. Zimmermanna šlo za medicinskega zaslužkarja in mazaškega zdravnika, ki naj bi pacientom operiral celo zdrave noge. S takšno obravnavo dr. Zimmermanna pa se ne strinjajo njegovi pacienti. Potem ko se je na nas obrnila skupina zgroženih pacientov, se je oglasil še eden izmed pacientov, ki se s poročanjem Carlove nikakor ne more strinjati. 

84-letni pacient dr. Zimmermanna, ki je z nami delil izkušnjo glede zdravljenja, je že kar 44 let sladkorni bolnik. Pred dobrimi štirimi leti je bil na operaciji obeh nog pri dr. Zimmermannu. Obe nogi, na katerih je imel več rezov, sta se mu zelo hitro zacelili, brez kakršnihkoli zapletov. “Ni bilo nobenega vnetja, nobenih bolečin, skratka, vse se je izteklo bolje, kot smo si v sanjah lahko želeli.” Dobil je tudi povrnjene vse stroške zdravljenja v tujini, ki mu jih je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) na njegovo zahtevo, ob predložitvi dokumentov (izvidov, računov in napotnice), vrnil brez kakršnih problemov.

Z blatenjem niso skoparili
Spomnimo. Carlova se je dr. Zimmermanna lotila s kopico laži, neresnic in žaljivk ter ga označila kot sistematičnega izkoriščevalca, ki izvaja mazaške posege. Morda najbolj zgovoren primer klasičnega RTV-jevskega lažnega poročanja pa smo lahko zasledili že v prvi objavi Carlove o dr. Zimmermannu, ko je v enem samem stavku izrekla kar pet laži. Poročala je namreč, “da je dva dni po operaciji sledil hud pooperativni zaplet, da je k slovenskim zdravnikom prišla v šoku, s sepso in visoko vročino”. S tem prispevkom se je afera o dr. Zimmermannu tudi začela in “živela” naslednjih osem mesecev.

Eugenija Carl (Foto: Facebook/Eugenija Carl)

Kar pa Carlova in Jelena Aščić v svojih poročanjih nista povedali, pa je tisto, kar je sledilo. Namreč, pacientka je kmalu ugotovila, da je 25. maja 2016 novinarka v večernih poročilih predvajala fotografijo njene noge, ki pa je sama nikoli ni avtorizirala. Pacientka je bila zgrožena, ker je Carlova lažno prikazovala njeno zdravstveno stanje, zato je že naslednji dan od Carlove zahtevala pojasnilo, a se zloglasna novinarka ni pustila in je pacientko prepričevala, da se ne zaveda, kako ogroženo je njeno zdravje pri dr. Zimmermannu. Kot dokaz, da je Carlova objavljala laži, je nato pacientka napisala izjavo ob navzočnosti odvetnika dr. Zimmermanna in to potrdila še na zaslišanju pred policijo.

Zavajanje potrdila celo ZZZS
RTV je denimo poročala, da je zdravstvena zavarovalnica zasebnemu zdravniku Zimmermannu za operacije krčnih žil pošteno plačala. V resnici zavarovalnica ni plačala Zimmermannu, ampak je denar povrnila njegovim pacientom, kot tudi vsem drugim pacientom, ki so bili ambulantno operirani zunaj Slovenije. Čisto zavajanje gledalcev na RTV je potrdila tudi ZZZS, ki je v dopisu izrecno poudarila, da z omenjenim žilnim kirurgom ni poslovala. Prav tako je Carlova poročala tudi o tem, da dr. Zimmermann operira krčne žile ljudem, ki posega sploh ne potrebujejo. Kasneje pa se je izkazalo, da je to poročanje imelo osnovo na ponarejenem zdravniškem izvidu. Carlova je tudi poročala, “da Zimmermann opravlja operacije v Sloveniji, in odkar so plačani posegi v tujini, še v Trstu”. Jasno je, da je lažniva tudi ta objava, Zimmermann namreč operacije od leta 2015 opravlja samo še v Trstu, zavarovalnica pa pacientom denar za čezmejne posege po evropski Direktivi 2011/14 vrača že od leta 2013.

Celje, celjska občina. Novinarska konferenca žilnega kirurga Janeza Zimmermanna, na kateri je zavrnil vse očitke glede svojega dela. Odvetnik Janez Stušek in kirurg Janez Zimmermann. (Foto: STA)

Zgroženi pacient, ki se je nedavno obrnil na nas, je izpostavil, da je vse, kar se je pred tremi leti dogajalo na RTV Slovenija, neodgovorno in zastrašujoče. “Da se lahko spravijo nad posameznika brez dokazov, s sprevrženimi komploti, in ga uničijo, in to v demokratični državi, kakršna naj bi bila Slovenija. Da pa bi oni paciente kdaj pozvali in vprašali, kakšno je njihovo mnenje, pa se ni zgodilo vse do danes.” Ob tem pa je treba izpostaviti, da se je na naše uredništvo konec avgusta obrnila skupina pacientov, ki so jih zmotile trditve iz sodbe prvostopenjska sodišča, s katero so pritrdili Carlovi. Njihove izkušnje so povsem drugačne od sodb, ki jih je v medijih o žilnem kirurgu razširjala Carlova.

V pismu za Nova24TV so pacienti navedli, da je Zimmermann vrhunski zdravnik, da so bili šokirani nad izrazi “grdi rezi”, “iznakaženost”, “nepotrebni posegi” in “laganje pacientom glede uporabe operativne metode” ter domnevno “novačenje pacientov v domovih za ostarele”, kajti sami niso doživeli niti ene same slabe izkušnje z dr. Zimmermannom, pač pa so na sodišču, kakor tudi v pismu, naslovljenem na naše uredništvo, poročali o korektnem odnosu in uspešnih posegih, ki so jim olajšali življenje. Očitno je na RTV Slovenija tako, da ko se zameriš nekomu, te čaka medijski konstrukt. Bodo le končno upoštevali mnenja tistih, ki jih je Zimmermann zdravil? Konec koncev so prav pacienti tisti, ki lahko sodijo o delu zdravnika, ne pa Carlova.

Hana Murn

 • skorpijon93

  Češka Republika je svetlobna leta pred Slovenijo, na vseh primerljivih letvicah pred nami , nimajo evra, imajo najnižji delež revščine v eu, niso sprejeli migrantov, ne marakeškega sporazuma podpisali, ne sprejemajo muslimanov, javni dolg znaša 32 % BDP, v Sloveniji 70 % BDP, V Sloveniji, kljub gospodarski rasti in spodbujanju lažnega optimizma pa se vse več državljanov izseljuje v sosednjo avstrijo kot še nikoli po osamosvojitvi, podatki kažejo da je med leti 2012-2018 slovenija izgubila 37.153 državljanov, tudi v lanskem letu se je stanje poglobilo glede na prejšnja leta, doma pa delovne sile primanjkuje, uvažajo iz balkana, ki se jim servira od glave do pet, namesto da bi bila politika servilna do Slovencev in Slovenskiih družin

 • Andrej

  Carlova sovraži Janšo in lahko dela kar hoče. Ima popolno kritje globoke države.

  • Vera

   Sinoči je bilo zelo burno na vseh TV kanalih,sem pa opazila dotično kako je letala po neki ozki cesti in mahala . Zdi se mi ,da v tistem prispevku,kjer se vozniki želijo izognit kontroli na meji v Istri ?

   • SIMON ROZIC

    Baba, oziroma madam Carlova, je zakompleksana , nedojebana
    umazana goflja! To je edino kar zmore in zna!

    • VERZIFIKATOR

     Pa še tega ne, diletantsko.

   • VERZIFIKATOR

    Evgen L. Carija

    DOKTOR IN CIMER ALI POGLED V PRIHODNOST

    »Doktor, ja od kdaj sva cimra midva?
    Tale cimer je premajhen zame.
    In zakaj zijajo vsi ti vame,
    še posebej v belih haljah vidva?

    Ni mi v cimru tesnem več obstanka,
    objektivni z mano skratka niste,
    doktor, z njimi, vidim, tudi vi ste,
    tukaj mi še vsaj en cimer manjka.«

    Se tako glasil je njen pogovor,
    monolog, ki ni dobil odziva,
    rekla je, da doktor se ji skriva,
    izostal v celoti je odgovor.

    »Sem še mlada, prava sem mladina,
    doktor, to gotovo ste spoznali,
    ko so z vami v ta me cimer dali,
    in še to: poštena sem deklina.

    Drugi, veste, drugi so pristranski,
    jaz pa, doktor, sem povsem normalna,
    včasih sicer malce trivialna,
    doktor v tem ste cimru človek sanjski.

    Sem zato hotela škodovati
    karieri vaši, doktor dragi,
    ker krog vas izključno so sovragi,
    sem hotela vam le pomagati.«

    Se tako oglašala je vneto,
    doktorja nikjer, le bele stene
    in ponavljajoče bolne scene,
    da srce postane prizadeto.

 • GverilaStyle

  frigidna pra sica

  • SIMON ROZIC

   Tako je bolj natančno in sprejemljivo!

 • sodnikisozločinci

  Kakšna simpatična bejba. Koliko ji plačajo v javni Hanzi tv hiši? 30 ali 35 evrov na uro je dejansko premalo.

  • SIMON ROZIC

   Ona dela pro bono, samo, da lahko po mili volji udriha po ljudeh, ki jih
   sovraži iz dna svojega ega!

 • Dizzy Spellbound

  Spoštovani, nima smisla žalit Carlove, kot tudi dajati primerjave. Naj sama enkrat aktivno nekaj napravi v naši skorumpirani družbi pa bomo videli koliko je sposobna napravit kaj v dobrovit naše države

  • Nata

   Ona dela v dobrobit svoje hiše ! Le ta pa . . . vemo za koga.

 • IZBIRA

  Carlova je nevarna družbeno politična, goska. Nije treba jemati resno, pa se bo umirila. Drugače se ne bo, ji paše provocirati in prah okoli nje. Saj, kot rečeno, goska.

 • KAPIBARA

  Naj ta carlova še pojasni, se pozanima, za kaj sta morala dva metrona Slovenije , imeti operacijo prostete v tujini, med tem, ko je robot za te operacije sameval v Celjski bolnišnici.. !!

 • Miro Jereb

  tale karla bi lahko nadaljevala tam kjer je končala Mariborska sodnica…res je sprevržena in pritlehna…

 • est

  Ko se včasih peljem mino stavbe RTV vidim “parkirani ” dve brezovi metli. Le od koga sta ti dve “vozili”?

 • Antonius

  Na krivosodju, kjer ljubljanskemu župankoviću odpišejo 46 ukradenih milijonov, Carlova zlahka dokaže, da je specialistka interne medicine, kardiologije in vaskularne medicine.
  Po ljudsko povedano je Carlova tv specialistka za *inferno* kanalizacijo.

 • Peter

  Manjka pojasnilo, na kateri stopnji je sojenje v Trstu.

 • Amerikanc

  Z vsem se ukvarja tota Karlova, samo svojih sodniških kolegic, ki na črno gradijo po slovenskih obmorskih gričih, se pa izogiba. Zanimivo, a nje ?

 • Miro

  da ni slučajno “Dr” Zimermann dvorni zdravnik SDS in osebni zdravnik samega Janeza J….. morda zato tako branjenje tega mazača

  • šmentanamuha

   Se ti zdi, da bi se Janez zdravil pri mazaču?

 • Vlado77

  Če bo na sodišču dobila po p. se itak nič ne bo zgodilo njej sami. RTV bo plačal če bo treba.To seveda pomeni, da plačamo mi

 • xtc

  Počakajmo na končni razplet.

 • Janez Kepic-Kern

  Gornja novinarka – je verjetno le “težavna” oseba.
  RESEN PROBLEM NAŠEGA
  SLOVENSKEGA ZDRAVSTVA – pa je spodnje in še marsikaj drugega.
  npr.
  NEDODELANA, CENTRALNO NEKOMPLETNA – E-INFORMATIZIRANOST.
  In
  verjetno – pomanjkljiva – strokovna kontrola nad številom in kvaliteto opravljenih storitev
  – na oddane e-napotnice.
  Navajan svoj primer, sedanji.
  To, zgoraj navedeno – nekompletnost e-evidenc – verjetno nekdo namenoma vzdržuje.
  Npr.
  V t.i. “ŽELEZNIČARSKEM ZDR. DOMU” v LJ
  imajo VPIS E- NAPOTNIC – V ZVEZKE ROČNO – PO POSAMIČNEM ZDRAVNIKU.
  Vsak zdravnik tega ZD ima le “STARINSKO” vpisano
  ČAKALO VRSTO – ZANJ, ZA KONKRETNEGA ZDRAVNIKA – v zvezek z njegovim imenom.
  Slovensko javno zdravstvo ima napol izpeljano digitalizacijo svojih baz podatkov.
  Se zdi.
  Npr. izdane napotnice so vidne po vseh ZD, pri vseh izvajalcih-tudi pri privatnih izvajalcih
  zdr. storitev.
  KJE PA JE POSAMIČNA E-NAPOTNICA – “VALUTIRANA”
  o
  tem pa morda CENTRALIZIRANE E-EVIDENCE OBSTOJIJO –

  samo ne vem, če so JAVNO DOSTOPNE?
  Ravno danes npr.
  so v KIRURŠKEM CENTRU ROŽNA DOLINA – sprejeli mojo e- napotnico za UZ pregled TREBUHA
  vendar — je vprašanje –
  ALLI SLO ZDR. SISTEM IMA
  OZ. SPLOH IMA KAKO
  CENTRALIZIRANO E-BAZO – SPREJETIH E-NAPOTNIC.? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • šmentanamuha

  Tega zdravnika ne poznam, zato vsebinsko težko komentiram njegovo delo. ampak, ker smo imeli že velikokrat priložnost videti, kako moralno izprijena je novinarska mazačica Evgenija Carl, srčno upam, da bo doktor Zimmerman uspel dokazati, da gre za umazano gonjo proti njemu in zlonamerno obrekovanje. Ta novinarska prasica si zasluži lekcijo, ki si jo bo zapomnila.

 • mare

  Verjetno ji ni hotel pripraviti zvitega frisa.