fbpx

V Bruselj povabljena le medijska “elita”: POP TV očitno ni blizu le Šarčevi LMŠ, ampak tudi pisarni Evropskega parlamenta v Ljubljani!

Foto: Facebook/Twitter

Te dni se v Bruslju mudi medijska “elita”, ki je bila povabljena k udeležbi na seminarju slovenskih nacionalnih medijev “Evropske volitve 2019”. Med njimi je mogoče najti novinarje z Radia Študent, TV Slovenija, Radia Slovenija, POP TV, Dela, Večera, STA, Svet24 in Dnevnika. Zanimivo “naključje” pa je, da je med njimi največ predstavnikov iz hiše POP TV. Pri POP TV se temeljito pripravljajo na evropske volitve, za katere imajo svojo kandidatko, nekdanjo “neodvisno” novinarko Ireno Jovevo, ki je nosilka liste Šarčeve LMŠ za evropske volitve. 

Na tridnevnem seminarju se mudijo: trojica s POP TV (voditeljica Darja Zgonc, dnevna urednica Nina Arlič Vobič in snemalec Rok Plešnar), Nuša Baranja s TV Slovenija, Maja Derčar z Radia Slovenija, Urška Ivanovič z Radia SlovenijaAjda Sokler z Radia Študent, Gašper Završnik z Dela, Urška Mlinarič z Večera, Sanja Gornjec z STA, Luka Tetičkovič s Svet24 in Aleš Gaube z Dnevnika.

Zlizanost POP TV kar seva
Kar trije predstavniki hiše POP TV na seminarju v Bruslju več kot očitno kažejo, da hiša POP TV ni zlizana le s Šarčevo LMŠ, ampak tudi s pisarno Evropskega parlamenta v Ljubljani. Ta pisarna pa v Bruselj ni povabila le medijske elite, ampak tudi razne blogerje oziroma t. i. influencerje (med njimi so bili: komik s Planet TV Jure GodlerUla Furlan, komik Boštjan Gorenc – Pižama, starleta Danica Lovenjak, bloger Roni Kordiš in drugi). Glede na to, da so bili h kampanji “Tokrat grem volit” povabljeni influencerji, ki so precej priljubljeni na družbenih omrežjih, in ne strokovnjaki z različnih področij, ni nič čudnega, da je poteza vzbudila veliko pozornosti.

Foto: Facebook

Izbrali promotorje levičarske agende
Seveda nekdo, ki ni strokovnjak, ne more slovenskim državljanom približati pomembnih tem v zvezi z Evropsko unijo, kar posledično pomeni, da tudi ne bo prišlo do razprave o ključnih težavah. Še posebej pri izbiri buri pozornost starleta Lovenjakova, ki je v preteklosti kot novinarka v rumeni reviji Suzy v lasti tajkuna Stojana Petriča pokazala svojo podporo vnuku Edvarda Kardelja Igorju Šoltesu. V intervjuju se je s Šoltesom pogovarjala o lokalno pridelani hrani, kuhanju, glasbi, politiki, konoplji, spregovorila pa sta tudi o nasilju, s katerim naj bi se Šoltes kot novi predsednik društva Beli obroč Slovenije še posebno zavzeto spopadel. Seveda se pri tem nista dotaknila nobenih resnih tem in problematik, s katerimi se v Evropski uniji soočamo. Bistvo je le v odvračanju pozornosti in oglaševanju posameznih kandidatov.

Foto: Facebook

Morda ni bilo tudi preveč začudenja ob izbiri Furlanove, glede na to, da je njena mati Miša Molk, alfa in omega RTV Slovenija, ki je tik pred novim letom vzbudila pozornost, ko pred kamerami kar ni mogla prehvaliti Marjana Šarca, izbire urednikov in novinarjev RTV Slovenija za ime leta. Povsem nezaslišana je bila izbira blogerja Kordiša, saj je v preteklosti že vzbujal pozornost s svojimi skrajno levičarskimi zamislimi in celo z nestrpnostjo. S svojim zapisom na blogu Had je v prazničnem času vzbudil pozornost, ko je uvodoma “precedniku” Borutu Pahorju očital, da skuša biti s postavitvijo jaslic všečen, ob tem pa je opozoril še na 7. člen slovenske ustave, ki govori, da so država in verske skupnosti ločene ter da je njihovo delovanje svobodno.

Res neverjetno je, po kakšnem ključu se izbira posameznike, ki so deležni strokovnih izobraževanj v belgijski prestolnici. Očitno je eno izmed ključnih meril to, da si blizu levi eliti. Še posebej pa je očitno zaželena naklonjenost Šarčevi LMŠ, saj si je drugače nemogoče predstavljati, zakaj so bili kar trije predstavniki hiše POP TV povabljeni na tridnevni seminar za novinarje.

H. M.