fbpx

V času epidemije je ena vlada že padla: To kar počne levica, je pot v politično krizo!

Marjan Šarec je odstopil na začetku najhujše epidemije covid-19. (Foto: STA)

Portal Necenzurirano, ki je v bistvu selektivno cenzuriran medij, nagnjen ekstremno v levo, ki igra neodvisnost in objektivno/poročevalsko/raziskovalno novinarstvo, da na tak način najverjetneje deleži na državnih subvencijah, je želel lucidno zakuhati tistim, ki trdimo, da je protidržavno ali celo izdajalsko rušiti vlado med epidemijo. Njihov argument? Saj se to tudi v tujini dogaja.

Izjemno cenzurirani in selektivno poročevalski portal necenzurirano.si je na Twitterju želel utišati vse zdravorazumske ljudi, ki se strinjamo, da je rušenje vlade med epidemijo nemoralno, protidržavno ali celo izdajalsko. Opozorili so nas, da so vlade sredi epidemije v problemih tudi v drugih državah. Kaj so želeli s tem povedati, ni povsem jasno, jasno je le, da imajo pred seboj jasen cilj: javnost morajo prepričati, da mora vlada pasti, tudi, če je to sredi epidemije.

V svojem tvitu so zapisali, da je italijanska vlada pred razpadom – sredi epidemije. Da je estonski premier odstopil – sredi epidemije. Da so volitve na Portugalskem – sredi epidemije. Da so volitve na Nizozemskem – sredi epidemije. Da so volitve v Bolgariji – sredi epidemije. Samo v SLO da se nič ne sme zgoditi – sredi epidemije.

Pri tem so pozabili izpostaviti dva problema:

  1. Iz tega, da se nekaj dogaja v drugih državah, ne sledi da to, kar se dogaja pri nas, ni protidržavno, škodljivo, celo izdajalsko. Bi “necenzurirani” skakali z mostu, če bi to počeli Bolgari, Portugalci, Nizozemci, Italijani,…? Gre za “otročjo” argumentativno zmoto.
  2. Iz svojih notesnikov so pozabili privleči podatek, da je ena slovenska vlada – sredi epidemije, natančneje na začetku – že padla oziroma vrgla puško v koruzo. Šlo je za isto skupino ljudi, ki bi zdaj metali trenutno vlado.

Pot v politično krizo
Twiter scena jih je seveda raztrgala. Težko je danes medijem, ki niso nikoli bili vajeni drugače mislečih, da o konkurenci in o trgu ne govorimo. Vsekakor je vsakemu tudi političnemu laiku jasno, da je rušenje trenutne Janševe vlade riskantno in je prvi korak do nove politične krize – če levici po katerem naključju uspe v petek zbrati 46 glasov podpore za kontruktivno nezaupnico. Levica je namreč homogena le dokler potrebno rušiti in sestaviti novo vlado – od tam naprej pa je po navadi le še mesarsko klanje za kadrovske in poslovne interese.

Aleš Ernecl