V kritičnem času, ko imamo varnostno in zunanjo politiko v razsulu, dvojec Cerar in Šarec na Blejskem strateškem forumu rešujeta trajnostni razvoj in podnebno krizo!

Foto: epa/STA

Medtem ko imamo v Sloveniji varnostno in zunanjo politiko v razsulu, se zunanji minister Miro Cerar in predsednik vlade Marjan Šarec raje ukvarjata z reševanjem globalnih izzivov. Ko je na Blejskem strateškem forumu Cerar najavil, da se bo posvetil reševanju trajnostnega razvoja in podnebne krize, si marsikdo ni mogel pomagati, da ne bi pomislil, da si je vzor našel v avtistični najstnici Greti Thunberg, ki se histerično bori proti podnebnim spremembam.

Cerar in Šarec na forumu, ki se osredotoča na vprašanje trajnostnega razvoja, računata, da bo razprava ponudila konkretne predloge in rešitve, ki bi jih lahko začeli uresničevati. Po besedah Šarca namreč časa za aktivnosti, ki bi pripomogle k stabilni in varni prihodnosti, zmanjkuje. “Čeprav idejo trajnostnega razvoja podpirajo skoraj vsi v mednarodni skupnosti, tako posamezne države, regije, vlade, korporacije kot državljani, pa smo še vedno zelo daleč od tega, da bi jo uveljavili v praksi,” je po navedbah STA ocenil Cerar in opozoril, da je cena za trajnostni razvoj vseeno precej nižja, kot če ne bomo storili ničesar, saj bodo podnebne spremembe prizadele vse.

Varnostni strokovnjak Boštjan Perne opozarja: “Poslušam in gledam ministra Cerarja, ki bo na BSF na Bledu reševal trajnostni razvoj in podnebno krizo. Greta se lahko umakne, prihaja namreč Miro … bog nam pomagaj.” Medtem ko Perne kritično izpostavlja težave okrog arbitraže, vse manjšega vpliva na Balkanu, tretjerazrednost v Evropski uniji, nezakonite migracije, povprečne odnose s sosednjimi državami, Rusiji naklonjeno politiko in neizpolnjevanje obljub, danih Natu, pa bi očitno dvojica raje reševala prihodnost planeta. “Saj ne veš, ali bi se jokal ali smejal.”

Nezakonitim migracijam ni videti konca
“V juliju smo dosegli najvišjo mesečno število po množičnih migracijah 2016,” je o 1.740 migrantih, ki so jih popisali julija, ko so že nezakonito prečkali državno mejo, policija zapisala prejšnji mesec v objavljenem poročilu o ilegalnih migracijah v prvih sedmih mesecih letos. Tedaj je postalo očitno, da obisk Šarca, notranjega ministra Boštjana Poklukarja in generalne direktorice policije Tatjane Bobnar v začetku julija, ko so si ogledali mejo s Hrvaško, kjer mimo mejnih prehodov prihajajo trume migrantov iz Pakistana, Alžirije in Maroka, migrantov ni ustavil, ampak prej nasprotno, saj jih je več kot kadarkoli v zadnjih dveh letih.

Zaradi ignorance Šarčeve vlade, ki nikakor ni sposobna zagotoviti varnosti na državni meji, je naraščajoče število nezakonitih migrantov postalo dejstvo. Nedavni podatki iz policijskega poročila za minuli konec tedna so pokazali, da se tudi s slovesom poletja ni nadejati, da se bo končala masovna invazija migrantov, ujeli so jih namreč kar 152. Nič čudnega ni, da se je policija odločila za izdajo zloženke s preventivnimi nasveti občanom, kako naj ravnajo ob srečanju z migranti, ki nezakonito vstopajo v državo. Dejstvo je, da so ti zakrivili že več kaznivih dejanj, kot sta ugrabitev upokojenca v Beli krajini in poskus umora taksista na Goriškem, za kar pa očitno ne Cerarju ne Šarcu ni mar.

Foto: STA

Se bomo morali zaradi reševanja trajnostnega razvoja in podnebne krize privaditi na vsakdanjik, za katerega je značilno, da se ključev ne pušča v vozilih, vozila se zaklepa tudi, ko so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš, ključe se hrani na varnih mestih, kolesa in mopede se hrani v zaklenjenih garažah ali drugih objektih in se skrbi za hrambo preostalih prevoznih sredstev, kmetijskih strojev in delovnega orodja pa se ne pušča v okolici hiše brez nadzora? Državljani, ki so se primorani srečevati z migranti, so upravičeno prestrašeni, saj nikoli ne morejo vedeti, kaj nek migrant želi od njih.

Hana Murn

 • GverilaStyle

  BIČIZZZZZ

 • GverilaStyle

  GOLAZEN

 • zvone gabrijan

  Bog nam pomagaj!

 • Luka Mesec

  Na dan prihajajo nova pričevanja o spornem in nehumanem ravnanju z begunkami in begunci na t. i. balkanski begunski poti in v Sloveniji. V javnost so prišle zgodbe o neprimernem ravnanju s prosilci za azil v azilnem domu v Ljubljani in neustrezni skrbi za njihovo integracijo v družbo, domnevnih povezavah varnostnikov v azilnem domu s tihotapci, množičnem vračanju beguncev na Hrvaško oziroma v Bosno in Hercegovino, še preden bi v Sloveniji lahko zaprosili za azil, slabih razmerah v begunskih centrih in azilnih domovih itd.

  Sistematične kršitve človekovih pravic na ozemlju Evropske unije, na katere opozarjajo nevladne organizacije in ki jih že preiskujejo varuh človekovih pravic in drugi organi, dokazujejo popolno odsotnost državne in evropske strategije na področju migracijske politike in integracij.

  Begunkam in beguncem v Sloveniji je treba zagotoviti sočutno obravnavo, brezpogojno zaščito in pomoč ter čim hitrejšo integracijo. Sistematično zavračanje na meji brez možnosti vložitve prošnje za azil je nedopustno. Prav tako je nesprejemljivo neprimerno ravnanje s prosilci za azil, ki bi jih morala država predvsem spodbujati pri vključevanju v družbo.

  Množičnega preseljevanja iz držav, ki so jih opustošile vojne, kjer ljudi preganjajo na podlagi njihovih osebnih okoliščin, v katerih vladata revščina in lakota ter kjer ni dostopa do pitne vode, ne bomo preprečili s postavitvijo novih kilometrov rezilne žice na meje. Ljudi, ki tvegajo svoja življenja, da bi na drugem koncu sveta našli mir in varnost, ne bomo ustavili niti z nadziranjem kopenskih meja z droni niti s kriminalizacijo delovanja humanitarnih organizacij na morju.

  Odgovor na vprašanje migracij je popoln preobrat v evropski zunanji politiki, ki ne sme več podpirati vojaških intervencij v državah, bogatih z naravnimi viri, temveč mora svoje delovanje naravnati v smeri zagotavljanja podpore najšibkejšim državam ter njihovim prebivalkam in prebivalcem. Tudi potencialnih posledic podnebne krize se še premalo zavedamo. Zaradi slabšanja življenjskih razmer na določenih področjih se število podnebnih begunk in beguncev vsako leto povečuje. Zato moramo tako v Sloveniji kot širše takoj pristopiti k ekološkemu preobratu, t. i. zelenemu New Dealu, ki bo z odločnimi ukrepi preprečil vedno hitrejše drvenje v ekološko katastrofo.

  • Luiggi

   Castna rec,fant,ti si totalno zmesan in takile nam vodijo Slovenijo,oziroma Butale!

  • PLavi-mil

   Ja , koliko jih imaš v svojem domu? , dokumentiraj to svojo dvolično “humanitarnost”, na tujih plečih je najlažje jahati, kajne’

  • est

   Luka. A si zgrešil portal. Tu smo proti migrantom in tvojih nasvetov ne potrebujemo. Danes se , na tvojo žalost, žal ne da blokirati novic. Te prišleki počno kazniva dejanja po Nemčiji , na Švedskem in ostalih evropskih državah. Noži , mačete, posilstva ne sodijo v EU. Če pa si jih tako želiš si jih vzemi nekaj domov in jih futraj za svoj denar. Odločno Ti prepovedujem, da tudi z mojim denarjem vabiš v Slovenijo migrante, ki si jih večina Slovenk in Slovencev ne želi.

  • Peter

   tumpek je na fejsbuku odkril stran združene levice, pa spet malo kopipejsta.
   Pač ne zna drugega, no.

  • Franci Pušenjak

   Spoštovani Mesec, do zdaj pa bi se že lahko naučili, da v SLO nimamo opravka z nobenimi begunci, temveč z nezakonitimi migranti! Pa kako trdoglav mora bit človek, da tega po vseh teh letih ne razume???

  • IZBIRA

   To mi deli :)))

  • kalavnik

   A ti model sploh ves, kaj pomeni beseda azil? Kdo je upravicen do statusa azilanta. Unicevalec slovenstva si mesecnik in nic drugega.

  • Common Sense

   To sicer copy/pasta simpatizer Levice, z namenom, da se usujejo komentarji;) Smart trolling. Mi je pa všeč inovativna ideja, hec mora biti. Predlagam, da začnemo podobno početi po Levičinem Facebook portalu:))) Klin se s klinom zbija:) Sicer pa folk ni tako butast, da ne bi vedel, da v Alžiriji ni vojne, v Bangladešu tudi ne, v Pakistanu tudi ne, v Maroku tudi ne (vir OZN). Samo nižate si “rejting”… slej kot prej se bo zgodil referendum na to vprašanje, potem boste videli kje stojite pri folku. Nekaj mi govori, da boste popu*ili.

  • mitja čot

   Povabi jih k sebi domov!

  • montyamp

   Ti majmune lahko s svojim qurcem po koprivah mlatiš , budalo udbovsko .
   Si se spet našnofal razredčene koke kot Pahor ???
   https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM

  • PLavi-mil

   Nisi odgovoril, koliko jih imaš doma.

 • Unikatna

  Haha…Planet bo rešen….

 • PLavi-mil

  Ja reševanje podnebnih spremeb je zelo važno za Slovenijo, ni važno če imamo mejo kot švicarski sir, ni problema, če te migrantske opice svinjajo po naših gozdovih, važnen je svet, dva klovna, katera se gresta politikanstvo v našo škodo.

  • Marko Snoj

   Za ovce podnebne spremembe niso važne.Ovce se ukvarjajo s podnebjem iz 1945 in čakajo da bo bog pogasil gozdne požare po celem planetu.

  • Peter

   Ni pomembno, da odpuščamo našim miljone davkov, ki bi jih konec koncev lahko porabili za okoljske probleme (hahahahaha)…

 • Peter

  Ih bin greta.

  • rubec

   Je to tista, ki ji na švedskem prijateljice kličejo Motenaberg?

   • Peter

    Kje so časi, ko smo oboževali švedinjo Birte Tove, zdaj mamo pa grete, no….

  • sodnikisozločinci

   Kam greta? A na pir? A mene pa nauš povabu…

 • IZBIRA

  Najbolj elegantno je odložiti reševanje konkretnih problemov in prikrivati lastno nesposobnost s tem, da se posveča čas in denar stvarem na katere nimaš nikakršnega vpliva, da jih spremeniš, nikakor. In agitprop RTV bo poročal o tem, da bi ljudjem dali vtis, da se nekaj dela.
  To je neke vrste slovenska komunistična politika neuvrščensti, v kateri se samo kritizira in nič ne naredi, ker tudi ne moreta in ne znata. Ego ju jebe. Hočeta bitipametna in spoštovana, pa ni potenciala. Reveža!

 • rubec

  Hvala za greto, ki z nami odraslimi debili deli svoje bogate 15 let dolge dolgodnevne življenske izkušnje.

 • rubec

  Da ne bi strupen dim iz amazonije zašel vanjo, si je iznajdljiva greta svojo razpokico zadihtala kar s purpenom. Ja, pri njenih rosnih letih je to še izvedljivo, saj ni pretirano vlažna. Kvečjemu malce jutranje rose.

  • Andrej, Miha ali Jure

   Luknjico.

 • ZatonMesecnikov

  Važno, da se bo dobro jedlo in pilo ter glumilo….

 • Luka Mesec

  Zadnje desetletje v EU je bilo zapravljeno za reševanje finančne krize, ki se je zaradi napačnih politik EU sprevrgla v vsesplošno gospodarsko, politično in družbeno krizo. Nič pa ni bilo storjenega za pripravo na največji izziv človeštva v 21. stoletju: pretečo podnebno in okoljsko krizo. Za to potrebujemo ambiciozen načrt. V Levici se pridružujemo pobudam za začetek obsežnega evropskega investicijskega načrta, ki bi dokončno končal desetletje krize, Evropo pravočasno pripravil na spopad z morebitno novo gospodarsko krizo in postavil temelje za prehod v trajnostno gospodarstvo. Ta načrt je zeleni New Deal za ekološki preobrat.

  • IZBIRA

   Koliko denarja nameravate pokasirati. Verjetno predvidevate v “ambicioznem” načrtu tudi trajnostno finančno parazitsvo za nič narejenega in veliko trajnostnih forumov o podnebnih katastrofah. Pa ne kjerkoli, v luksuznih hotelih, kamor se boste vozili s svojimi BMW in Marcedizih. Ni kaj, ste pogruntali, kje boste lahko v bodočnosti sleparili brez pola muke. Odlična finta :)))

  • Common Sense

   Vi se kar pridružite Alexandriji v ZDA, če ste že od nje skopirali New Green Deal;) Slovenija je že dovolj zelena zaenkrat. Dokaz, da je tudi čista in neomadeževana je tudi to, da se zveri množijo, kot da tu nihče ne živi. Leta 1946 je bilo 80 medvedov, sedaj jih je preko 1000:)

  • montyamp

   Ti majmune lahko s svojim qurcem po koprivah mlatiš , budalo udbovsko .
   Si se spet našnofal razredčene koke kot Pahor ??
   https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM

 • Andrej, Miha ali Jure

  Evo ga s 13% si lahko ta glavni. S prevaro. Model, kako te ni sram pred narodom, vsak dan te gledamo???

 • Peter

  Hehe, v levici se pripravljajo na investicijski načrt.
  …V Levici se pridružujemo pobudam za začetek obsežnega evropskega investicijskega načrta, ….
  Spet vohajo miljone za v svoj žep, no.

 • Peter

  tumpek pričakuje, da mu bom odgovoril z zapisniki s sej CK ZKS, pa ni treba.
  Tale tvoja jetra so še bolj dolgočasno brezvezna kot tisti zapisniki, no.

 • Franc Šink

  Ena večjih težav glede podnebnih sprememb in migracj, sta ravno Cerar in Šarec ter njima podobnih.

  • VERZIFIKATOR

   Miro Žarec

   DVOJEC BREZ KRMARJA

   Blejska je regata tekmovanje,
   ki celinske meje je preseglo,
   na globalno s tem raven poseglo,
   ker da vzbuja skrb sedanje stanje.

   Kriza zdaj podnebna na regati
   prva je in glavna disciplina,
   trajnostni razvoj z njo stvar edina,
   ki regatne tekmovalce brati.

   Dva sta sploh legenda tekmovalca
   čoln namreč se jima potaplja,
   da prelije voda se, le kaplja
   manjka, oh, gorje za neplavalca.

   Prvi, Čiro, je krmar nekdanji,
   zdaj ekspert dozdeva se podnebni,
   drugi v klasi lastni je, posebni,
   Zarjan, bil krmar naj bi sedanji.

   Gleda ju z neba navzdol podnebje,
   misli svoje si o tej regati,
   da je utopljenska tekma hkrati,
   čoln samcat, manjka mu osebje.

   Na globali ravni ponazarja
   s tokratno se blejsko homatijo,
   da za dvakratno gre polomijo,
   je nasedel dvojec brez krmarja.

 • Ivan Ivanovič

  Kučanzuela v polnem sijaju. Na odru nekompetetne lutke, ki jih iz ozadja vodijo strici in nečaki.

 • sodnikisozločinci

  Razpada pokojninski sistem, razpada zdravstvo, pravosodje smrdi kot crknjen golob, za mlade ni ne služb ne stanovanj, upokojencem ponujajo evtanazijo namesto sobe v domovih starejših. A onadva? Bluzita o podnebnih spremembah.

  To je nekako tako. V prvi sobi ju čaka Mojca. V drugi Alenka. V tretji Evgenija. V četrti Violeta. V peti Nina. V šesti… Vse potrebne. A Cerar in Šarec? Drkata kurac na wcju.

  Tako je, ko dobijo drkađije oblast.

  Sosede v bloku pa pravijo kako sta pametna. Ne razumem te ženske pameti.

  • Marko Snoj

   Kako je bilo takrat ko so vladali tvoji sds fdv drkači kurcev brez delovne dobe?Opiši nam to rajsko stanje.

   • Common Sense

    Kaj ima SDS s tem? SDS ni na oblasti že 10 let. Torej je sedanje stanje plod levičarskega dr*anja qur*ca – saj ne more biti drugače. Kdaj boste levičarji končno prevzeli kakšno odgovornost za karkoli? Stalno jamrate in kažete s prstom na JJ, a tip že 10 let ni vladal. To je infantilno.

    • Marko Snoj

     Nisi razumel vprašanja? Opiši nam rajsko stanje v obdobju vlade drkačev kurcev JJ in njegove ekipe.

     • Common Sense

      Ni bilo nobenega “rajskega” stanja. Get a life! SDS-a ni na oblasti že 10 let. Wake up! A vam še kar prihaja na JJ? Boste ga okrivili še za podnebne spremembe, pa zmanjšanje sončevih peg? Grow up.

     • Marko Snoj

      In kdo je potem ta čarovnik ki bo zrihtal stanovanja,službe,penzije,sobe v domovih?

     • Common Sense

      Kdor je na oblasti vendar! Saj zato jjih plačujemo! V tem primeru Šarec – saj je hotel oblast! Pred njim pa Cerar, še prej Bratuškova in še prej Pahor:) Samo, sedaj vidiš, da je “track record” zadnjih 4 levičarskih vlad precej uboren – glede na stopnjo pritoževanja Levice. Čas je torej, da nehate jokati nad Janšo, če pa so bile vmes še 4 levičarske vlade. To je otročje. P.S. For the record, nisem JJ-jev believer. A mi gre na qu*ac to nenehno vlečenje JJ v vsako debato, a tip bo šel vsak cajt v penzion.

     • Imperial Commando

      Pol bo pa Logar za vse kriv.

     • Marko Snoj

      Šarec ni čarovnik.Razen blatenja vseh razen JJ še ni odgovora kdo je ta genij ki bi vse to porihtal.

     • Common Sense

      Kdor se zgrebe na oblast je tam zato, da začne to rihtat. E, potem pa naj že enkrat začne in neha hoditi po partizanskih proslavah in po vsaki vaški procesiji (recimo suha roba v Ribnici, LOL). Američani znajo reči: “How do you eat an elephant? Bite by bite”. No, zato je plačan! Dost’ je izgovorov!

     • Marko Snoj

      People dont eat elephants.Torej kot pravite ni pomembno če nič ne zrihta.Pomembno je da je ideološko vaš.

     • SIMON ROZIC

      ….po moje Maduro, Kordišev Miha!

     • SIMON ROZIC

      …ja Levica, vendar! Mi, državljani, potrpežljivo čakamo…

    • SIMON ROZIC

     ….a vidiš, na Franca Jožefa se pa ne spomnijo, pa je vsega kriv
     le on, ker je prehitro umrl !

    • Roman Benedik

     SDS je bila na oblasti 2012.Takrat so pustili razsuto stanje na vseh področjih.Na srečo so jim koalicijski partnerji ušli

  • GverilaStyle

   z tem drkanjem v WCju….sigurno nekomu v rit lezeta…jah tu to je fukarija.

 • antimur

  Človek ob takšnih norcih in kretenih nima več besed. SDS, dajte končno po bučah tem kučanističnim kretenom in nas rešite te muke, da moramo iz dneva v dan prenašati te norosti. Potem se še pa obnašata, kot da sta ne vem kako pomembna, sta pa samo navaden drek, ki ga je izsral zločinec in izdajalec Kučan.

 • me

  Dobesedno za kozlat.

 • me

  Slovenska pamet je …
  Ze zdavnaj odsla..

 • me

  Na doupustu v Albaniji!
  Na odgovor iz kje prihajas……
  slovenija
  #A ja danes je bilo na televiziji kako imate skorumpirano [email protected]@

  Albanci vedo!

  Slovenske ;bbbbbbneeeere pa volijo
  javno………
  Sicer pa bmk za zlovenijo.
  Crkne naj

 • Franjo Trojner

  Nori časi, res nori!
  Vse tisto, kar so nas starši in stari starši učili, je danes postavljeno na glavo! V ospredje stopajo tisti, ki uničujejo vse lepo in normalno okoli sebe. Dekadenčna estetika se kaže v izjemnih, sprevrženih oblikah življenja, ki nam jih levi ekstremisti vsiljujejo, kot rešitev, kot nov družbeni red. . Dekadenca pomeni propad, razkroj vseh vrednot in nas pelje direktno v Dantejev pekl.
  Teh norih časov ne razumem in mi je vedno težje v njih živet. Ko so jezik, umetnost, krščanska kultura , krščanska načela, tradicija, tradicionalna družina, kulturna dediščina, naše lokalne navade domoljubje, nacionalni interes itd., nekaj kar se danes s strani levičarskih ekstremistov vedno bolj zaničuje, brutalno napada, mi postaja kristalno jasno, da je z svetom, ki je meni blizu in ga imam rad, nepreklicno konec.
  Pred nami so torej zelo negotovi, viharni časi, ki bodo trajali toliko časa, kot bo potrebno, da bo človeštvo znova srečala pamet in bo znova znalo ceniti lepo in dobro.
  A ni noro, naravnost bebasto, celo perverzno, da predsednik leve vlade Šarec par dni nazaj zagovarja izgradnjo novega bloka jederske elektrarne v Krškem, danes pa na Blejskem strateškem forumu rešuje podnebno krizo!
  A razumete, kaj me vedno bolj najeda in boli? V naši državi nas cepci prepričujejo, da je nenormalno/slabo, v bistvu normalno in dobro. Kar je res absurd. Še večji absurd pa je, da javnost cepcem na oblasti alpavdira!

 • Janez Kepic-Kern

  PUSTIMO TA DVA – SE ZDI
  PRECJ DEZORIENTIRANA ČLOVEKA,
  KI SE JIMA JE “ŽAL” USPELO ZRINITI – NA VRH SLOVENSKE POLITIKE.
  POSVETIMO SE RAJE
  OŽIVITVI
  res pozitivnih slovenskih tradicij,
  npr. “ORLOV” DR. J. E. KREKA, 1908-1940,
  HIMNA “BRATOM ORLOM”
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

  • Janez Kepic-Kern

   TUDI TOLE JE POMEMBNOO.
   PONAVLJAM.
   TOLE JE – POPOLNOMA VERODOSTOJNO.
   NI ŠALA,
   ZELO RESNO.
   Meni, nikoli kaznovanemu
   ex OK knjižničarju Janezu K. Kernu
   je nek 19 let
   fant,
   Slovenec, ki vozi, razvaža robo s KAMIONOM po vsej Sloveniji
   povedal,
   da nekateri v krajih ob meji s HR – v svojih hišah, po kleteh
   baje
   SKRIVAJO NELEGALNE ISLAM MIGRANTE – ZA DENAR.
   Fant,
   ki mi je to povedal – je pošten,

   kako je zares s tem – pa naj ugotovijo – za to – PLAČANI
   IN
   POOBLAŠČENI LJUDJE IZ MNZ ORGANOV NAŠE R.S. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Olga101

  Vizije nimata, sta pa odlično plačana za svojo nesposobnost in mešanje megle z Greto, saj upata, da se bodo v megli skrili problemi Slovenije in njenih državljanov!

 • SIMON ROZIC

  Čujte, fantje in dekleta, šarac je moral nove blindirane mercedese preizkusit na
  vpliv globalnih padavin; kaj če bo padla toča, bo nemška pločevina vzdržala ali bojo
  fantje prestrjeljeni ? Tulile so sirene, žmigali žmigavci, iz avtomobilov bleščečih
  pa so stopali naši blidirani osli! Slika stoletja! “Splačalo se je!”, bo rekel Kučan !

 • Svoboda

  Tedva je treba dat prasicem futrat

 • xtc

  Dva zombi politika.
  Ah ja Greta z posebnimi potrebami rešuje svet-tako nekako kot ,da daš duševno bolanem piromanu dinamit in ga zadolžiš da čuva plinarno.

 • šmentanamuha

  No, pa smo dobili Boleka in Loleka. Bolek Marjan in Lolek Miro bosta skupaj z Gretico iz Švedske (ne, to ni Pika Nogavička, ampak ena avtistična škilasta najstnica, ki so jo prejšnji teden vozili okol po svetu z jadrnico) rešila naš planet (da ne bi kdo mislil, da katerega drugega, zaenkrat samo našega, ostali planeti našega osončja pridejo na vrsto kasneje). Ploskamo!

 • Janez Kepic-Kern

  Ta
  SHOD
  je zelo odmeval, zato ga ponatiskujem.

  ŠALA

  4. SHOD – EX KP, ZK PROVOKATORČKOV – na tem OK E- PORTALU NOVE24TV.
  ta shod je bil danes ob 17h, v PARLAMENTpubu, na Šubičevi nasproti PARLAMENTA R.S.

  “BORC-GRANATA” reče”
  “Vidm, da od vas tukaj zbranih – ne bo nobene obrambe – NAS KP STALIN PARTIZANOV.
  PREJLE SVA V DSO TRNOVO – OBISKALA NAŠEGA ZASLUŽNEGA EX KP STALIN PARTIZANA, KARDELJEVEGA SODELAVCA “MROŽA”. Pa naju, mene pa “”RUTKE-PALCE” niti spoznal – ni..
  Bo res nejbolj, da – vsi, kar pomremo – res stari smo že”

  PLAŠČEK reče:
  “ja je res težko braniti ex KP STALIN PARTIZANSKO PODOBO 2. VOJNE.
  NAD 75 LET JE ŽE TEGA. NI ŽIVIH PRIČ”
  GOSPOD OZ. TOVARIŠ
  – RUTKA-PALCA
  – a si boste vi lahko kaj pomagali – z mojimi fanti, ex KP, ZK komentatorji?
  Reče
  nad 90 letni
  “RUTKA-PALCA”:
  ” AH – NIČ NE BO OD TEHLE – TVOJIH FANTOV.
  ENE POZNAM
  – FOGL TUNEK –
  je vsem poznan, kaj naj z njim. Iskalec info mora biti – mlad, NEPOZNAN,
  – LILI PILI – samo pije, pa še pravopisa ne zna,
  – “ŠOBCA-
  DELU ČAST IN OBLAST – je iz TITO KLIKE in ga pozna vsa LJUBLJANA, sploh
  ni za “vohuna” kot CKZK DOLANC – NE BI MOGEL ŠPILAT BALETKE,
  – ReIchminister Von Paulus
  – je tolk nerazgledan, da še tega ne ve, da je bil ta pravi PAULUS –
  GENERALFELDMARŠAL – NE PA MINISTER,

  “JANEZ CEPEC” – se na te “karakteristike – začne NESRAMNO REŽAT
  in reče:
  ” A STE SLIŠAL KAKŠNI “CEPCI” STE – PEJTE VSI SKP MAU KE – U BEGNE”

  – NEURALINK – pa reče:
  “JA GOSPOD-TOVARIŠ “RUTA-PALCA” se jest pa še kar dobr pišem.
  Včasim mal zmešan pišem, ker sem poln kemije – AMPAK DOBR PIŠEM.

  “RUTA-PALCA” reče:
  “JA, JE GROZNO, DA SO NAM ZAVRNIL “KARDELJEVGA VNUKA”
  za direktorja Uradnega lista – ampak – VI,
  KI STE TUKAJ – NE BOSTE POGRUNTAL, KDO NAM JE – TAKO GRDO PONAGAJAL”

  “JANEZ CEPEC” se nesrammno zareži in reče:
  “KUKO, DE NE VEMO – KDO VAS JE – IZIGRAL – VEMO.
  TA

  MLADI

  – SO VAS “NAŠPONAL – STARI STE, A NE VIDTE”?

  PLAŠČEK, OBA 90 LET VETERANA
  rečejo: “MI GREMO – KAR DOMOV – SPAT ”
  F.TUNEK, LILI PILI IN OSTALI
  pa rečejo: “mi ga bomo – pa še mal pil. ZDEJ SMO
  TKOALTKO
  – NA SONČNI UPRAVI”

  KONEC DANAŠNJEGA 4. NEFORMALNEGA
  A
  POMEMBNEGA SHODA ex KP,ZK provokatorjev in gostov. L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Andrej

  Na zgornji sliki se mi vsi trije zdijo prenglih. Podobno pametni, podobno učinkoviti, podobno dragi.
  Zdaj čakam, da bodo reševali učinek tople grede na Veneri.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kakšni faci. Kot bi čakala na izrek zaporne kazni.

 • Celcar Mojca

  Mučkata po domače rečeno.

 • Celcar Mojca

  Mučata po domače rečeno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!