fbpx

V času vlade Mira Cerarja je bil državni sekretar, zdaj toži Republiko Slovenijo

Darko Stare in Goran Klemenčič.

Do lanskega septembra je bil Darko Stare v vladi Mira Cerarja državni sekretar pri pravosodnem ministru Goranu Klemenčiču, zdaj pa toži Republiko Slovenijo.

Naši viri trdijo, da želi Stare nazaj svojo prejšnjo službo na Komisiji za preprečevanje korupcije RS (KPK). Da je nekdanji uslužbenec KPK Darko Stare vložil tožbo zoper Republiko Slovenijo, so nam potrdili tudi na KPK, kjer pa na vprašanje, ali drži, da želi Stare zaposlitev v KPK, niso odgovorili, pač pa so zapisali: “Postopek se vodi na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani. Odprtih sodnih postopkov komisija ne komentira.”

Naši viri sicer trdijo, da želi Stare, ki ni bil drugi človek samo na pravosodnem ministrstvu, ampak tudi v Sovi, kjer je bil namestnik nekdanjega šefa Andreja Rupnika, nazaj svojo zaposlitev na KPK, zapletlo pa naj bi se, ker naj bi Stare sam dal odpoved. Stare je bil v službi na KPK prav v času, ko je bil njen predsednik Klemenčič, ki je funkcijo nastopil jeseni 2010, potem pa jo predčasno zapustil.

Staretovo ime se prav zaradi funkcij, ki jih je zasedal, pogosto omenja v povezavi s pranjem iranske milijarde v državni NLB, o čemer smo pisali na povezavi. Čeprav je bil iranski državljan, poslovnež Iraj Farrokhzadeh v Ljubljani večkrat – zagotovo takrat, ko je odpiral račun v NLB, in ponovno junija 2009, ko je Sova ugotavljala, da se je nahajal v enem od ljubljanskih hotelov –, naše obveščevalne službe, v vrhu katere je bil Stare, to ni pretirano vznemirjalo, čeprav je takrat potekalo živahno pranje denarja.

Fotografija Stareta in Klemenčiča je nastala minuli petek, več o njunem srečanju preberite TUKAJ

Skandal24.si