fbpx

V. d. direktorja Gabrovec deluje kot služabnik “svobodne” politike: NIJZ ne upa več niti svetovati, kaj šele zapovedati nošenja mask!

V. d. direktorja NIJZ Branko Gabrovec iz vrst SD.(Foto: STA)

Maska v žepu zelo koristi?” se je na novo ovinkarjenje NIJZ-ja odzval TV voditelj Boris Tomašič. Politični komentator Mitja Iršič pa je pomenljivo zapisal: “Masko nosimo s seboj in jo občasno v žepu malce pomučkamo, da se počutimo bolj varne, ali kako? A je res tako težko napisati, da je nošenje maske v notranjih natrpanih prostorih priporočljivo?” 

Vse kaže na to, da poleg stranke Levica tudi državne inštitucije dobivajo svoje “koordinatorje“, ki se na vse kriplje trudijo, da bi delovali prijateljsko in ne kot pristne avtoritete. To je še posebej pomembno za vlado in razne “strokovne in depolitizirane priveske“, ki jim pod prste gledajo zahtevni “anarhiči“, med drugim z Metelkove 6, in ki dobijo alergijo in popadke že ob prvih simptomih “prevelike” (politične) odločnosti. V tej luči lahko razumemo tudi “švedski modelRoberta Goloba. On pa ja ni “diktator“, da bi nam zapovedal policijsko uro in nas zapiral v občinske meje.

Očividno je pod tovrstnim pritiskom potrebe po igranju vloge “kastriranega” državnega funkcionarja tudi v. d. direktorja NIJZ Branko Gabrovec. V tej luči ne čudi, da je med “orodji za obvladovanje širjenja okužb” tudi napotek, da “nosimo masko vedno s seboj“. Dokler so razmere še kolikor toliko obvladljive, se lahko igramo skrivalnice. Bolj zanimiva pa bo situacija jeseni, ko bo koronavirus pokazal svoje zobe in se bo Gabrovec prisiljen “pozabavati” kot vrvohodec med dolžnostjo, da poskrbi za državljane, in pazljivostjo, da preveč ne zrevoltira “svojih” nevladnikov.

V. d. direktorja NIJZ Gabrovec si (še) ne upa zapovedati nošenja mask v zaprtih prostorih, da ne bi zrevoltiral svojih “anarhičev”. (Foto: Twitter)

V resnici so si vladni in vladi podrejeni (uslužni) državni funkcionarji zadali kar precej zahtevno nalogo. Kaj bo šele tedaj, ko bodo vse skupaj popestrile še energetska, ogrevalna, gospodarska itd. kriza in bodo ljudem počili živci? Gabrovcu & Co. mora biti jasno, da bo enkrat treba “usekati” po mizi. Prva so zdravje in življenja sodržavljanov, ne pa subjektivni občutki posameznikov z izkrivljenimi pogledi na življenje. Še ostali napotki NIJZ: “Cepimo se, izolirajmo se ob prvih znakih okužbe, če je možno, delajmo od doma, izogibajmo se zaprtih prostorov, kjer se zadržuje veliko število ljudi.” Za popestritev (za hec) bi lahko dodali še Golobov “šamanski recept” s soncem in slano morsko vodo. Vsaj ta je bil izrečen odločno.

Frontman protivladnih protestov Jaša Jenull in Tea Jarc iz sindikata Mladi plus, pred katerima med drugim trepeta v. d. direktorja NIJZ Branko Gabrovec. (Foto: STA)

Domen Mezeg