V Gibanju Svoboda sta največja rekrutacijska baza sodstvo in novinarstvo: Danes aktivistke, včeraj “neodvisno” sodile in poročale

V "golobnjaku" zlata jajca nosita "kokoši" iz sodnih in novinarskih logov - Mojca Pašek Šetinc in Urška Klokočar Zupančič. (Foto: rtvslo, FB)

“Sodstvo in novinarstvo sta največja rekrutacijska baza kandidatk strank vzporednega mehanizma (levice). Danes radikalne aktivistke, včeraj pa neodvisno sodile in poročale. Če verjamete,” se je na politično aktivacijo podpredsednice stranke Svoboda Urške Klokočar Zupančič odzval premier Janša. 

Zlaganost politične dobronamernosti nekdanje sporne sodnice Urške Klokočar Zupančič pa je komentiral tudi mariborski poslanec SDS Dejan Kaloh: “Bivša sodnica, ne nakladat! Vlada Janeza Janše je za Maribor zagotovila sofinanciranje (DP ali EU) za: UKC MB (onkologija, pljučni oddelek, negovalna bol.), UM (RIUM), Center Rotovž, Športna dvorana Tabor, Sinagoga, MB grad, Čeligijev stolp, promenada v mestnem parku. 120 milijonov evrov!” O Klokočar Zupančičevi smo sicer že obsežno poročali, med drugim o njenem priznanju, da je prejemala štipendijo s strani globalističnega milijarderja in ljubitelja odprtih meja Georgea Sorosa

Spomnimo še, da je bila dejavna protivladna aktivistka že ob samem začetku koronakrize, ko je v najhujših trenutkih epidemije podpirala populistične izpade Marka Potrča, ki je javno zagovarjal zgrešeni švedski model spopadanja z zdravstveno krizo. Nekdanja sodnica se je znašla tudi v kazenskem postopku zaradi neprimernih objav na družbenem omrežju Facebook, v kateri se je kot “neodvisna” pripadnica svoje stroke dopustila protivladnega aktivizma. Med drugim je premierja Janeza Janšo označila za “velikega diktatorja”. Najbolj šokantna pa so nedavna razkritja raziskovalnega novinarja Bojana Požarja, glede njenih nezakonitih odvetniških poslov.

Poslanec SDS Dejan Kaloh je razgalil politično zlaganost nekdanje sodnice Urške Klokočar Zupančič. (Foto: Twitter)

Požar je izrazil veliko skrb, da bi takšna oseba v prihodnji vladi prevzela pravosodni resor. Kot je navedel se njeno početje označuje z besedno zvezo “zakotno pisarstvo”. Pojasnil je, da gre za nudenje nezakonite pravne pomoči, ki jo izvaja preko podjetja Ipsilaw, pravno in poslovno svetovanje, d. o. o., registriranega na naslovu Cesta v Kleče 16, Ljubljana. Več na povezavi. Ta “golobnjak” oziroma “kurnik” po imenu Gibanje Svoboda je res poln prečudnih “tičev”. Mimogrede: Eno zadnjih razkritij Požarja pa se nanaša celo na ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića, ki naj bi menda po volitvah od Roberta Goloba prevzel mandatarsko “žezlo” v primeru, da bo sestava nove vlade zaupana prav levici.

V golobnjaku tudi politkolesarka in Milanova presstitutka Pašek Šetinčeva
Spomnimo, da je Janković enkrat že zavozil tovrstno priložnost, v današnjem času pa ga bremenijo brezštevilne finančne in celo spolne afere (spolno izsiljevanje mlade mamice v zameno za službo v Lekarni – afera Farmacevtka). Gre tudi za človeka, ki je pred časom za hrvaško TV izjavil, da se mu na področju izvršne oblasti tako rekoč ne more nič zgoditi, ker je bil na tem področju vedno Janšev nasprotnik. Več na povezavi. V “golobnjak” pa vstopa tudi novinarka, ki slovi po svojem spornem poročanju in že kar patoloških navezah z najbolj slavnim stricem iz ozadja Milanom Kučanom.

Mojca Šetinc Pašek očarana nad modrookim lepotcem Milanom Kučanom (foto: fb)

Znano je še, da je njen kolega, sicer nekdanji generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli, pomagal “eksekutirati” nekdanjega odgovornega urednika portala MMC Uroša Urbanijo. Pašek Petinčeva je znana tudi kot protestniška pomočnica sina državnega tožilca Jaše Jenulla (fanatična protivladna hujskačica). Najbolj je zaslovela v aferi “Milanovi presstitutki”. Najbolj škandalozno pa je to, da jo Javna RTV promovira kot politično kandidaturo, čeprav je menda še vedno zaposlena na javnem servisu. Nazadnje so jo gostili v MMC-jevi spletni klepetalnici. Spomnimo, da je v preteklosti že več novinarjev in novinark pristalo na listah levih političnih opcij: Dejan Karba, Blaž Zgaga, Irena Joveva, Tanja Fajon, Marta Kos, Denis Sarkić, Nika Benedik itd. Iz sodnih logov pa je globoka država med drugim že rekrutirala LGBTQ aktivistko Jasno Murgel.

Domen Mezeg